OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mikä se sitten tappaa hirven
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 07.01.2011 17:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Superhammerhead. Toimii 1m-300m matkalla. Toimii myös risujen läpi ammuttaessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VKK
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tou 2004
Viestejä: 3306
Paikkakunta: "Mauser-maa"

LähetäLähetetty: 07.01.2011 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
kertokaas nyt sellainen luoti josta ei ole huonoa kokemusta, joko läpäissy liikaa kaatanu liian hitaasti, levenny liian nopeasti, kaatanu liian nopeaan, ei ole toiminu kuin 10m matkalla jolloin on oikea osumanopeus,
Mutta tosiaanki, kun keksitään yksi luoti jolla ei yhtään sellaista tulosta mikä ei ole näissä jutuissa moitittu, niin hyvä.


tbbc, nosler partition
_________________
"I believe in ammunition" -Bob Leckie
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26311

LähetäLähetetty: 07.01.2011 22:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olisko se tuo suber ku tois sen risuominaisuuden, hampparihan on muuten valintani 30-06 :lle 14,3g sena. Varmaan tosin on parempia, mutta onko tuossa painoluokassa? Varmaan vaihtasinki, ellei olis ollu niin hyvä Laughing .

Partitioni on 7mm:lle tällissä ei vaan omia kokemuksia kunnolla, mutta monet kehuu,,, mutta mutta, on ehitty täällä parjata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1291
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 07.01.2011 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Woodleigh 550gr jopa hirvi kumartaa, lähtöjä 640m/s Razz eikä muuta tarvita Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Wink Rolling Eyes
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saecci
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Elo 2010
Viestejä: 58

LähetäLähetetty: 07.01.2011 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
Olisko se tuo suber ku tois sen risuominaisuuden, hampparihan on muuten valintani 30-06 :lle 14,3g sena. Varmaan tosin on parempia, mutta onko tuossa painoluokassa? Varmaan vaihtasinki, ellei olis ollu niin hyvä Laughing .

Partitioni on 7mm:lle tällissä ei vaan omia kokemuksia kunnolla, mutta monet kehuu,,, mutta mutta, on ehitty täällä parjata.

Miten olisi Woodleight 220gr rnsp? Itsellä ei kyllä ole kokemuksia, mutta hyvää lukenut ja ajatellut latailla ehkäpä nollakutoseen kun hollit aika lyhkäsiä täälläpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mainari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Huh 2010
Viestejä: 969

LähetäLähetetty: 07.01.2011 23:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luoti!
_________________
Luonto ei armahda kulkijaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
var jägare
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2006
Viestejä: 1755
Paikkakunta: pohjola

LähetäLähetetty: 11.01.2011 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

umpikortto kirjoitti:
Mikä sen hirven tappaa?

Sitten on ne muut, ne tohelot.
Se vaan tahtoo olla että se tupelointi sattuu aina samoille syksystä toiseen. Reikiä on ympäri hirveä ja monta. Ammutaan menttaliteetilla; aina se on vaarassa jota ammutaan...hijastaa se ainaki. Vaihtavat asetta vuosittain suurempireikäseen ja "parempaa" kiikaria. Nuille jäärille on turha ees yrittää kertoa missä vika....ei ne kuuntele kettään

"Mää verin tolla Marlinilla kolomesti tota vasaa ku se tormas tosta...eikö oo hyvin ammuttu kaikki kolome on tossa lavassa alle kämmenen alueella...!&%¤#"!ö oli makeeta...siinä pyöritään ja ihaillaan porukalla...!&%¤#"! siinä on tehoo...kato ihan muusina koko keula...mennään kaatoryypyille..." kai niillä vissiin spermaki lensi, Haluttas niistää niiltä nenä

3. Tilanteenarviointi ennen laukausta...viittaan kohtaan 2.

4: Ase.
Kaliiberille yks !&%¤#"! maku. Minusta tuossa on kaksiki vaarteenotettavaa vaihto ehtoa

A On vain yksi yleisase jolla ammutaan kaikkea ja ...rataa ja riistaa, on halvin ja mielestäni normi viikonloppumetsästäjälle paras vaihtoehto.
Siihen riittää harrastusta hakea oikea lataus ,luoti...
Radalla se tulee tutuksi ja luotto on puikea...poskelle nostaessa tähtäinkuva on heti kirkas ja laukasu on se tuttu ja latausliikkeestä lähtien mikään ei mee tuhertamiseksi pienessä veeberissäkään...
suosittelen

B... Todellisen harrastajan vaihtoehto. Jokaiseen tilanteeseen sopiva ase..
Siiiiis, vain tosiharrastajalle voi varauksin suositella. Siinä on niin monta muttaa ja muuttujaa. Onkohan nyt kaikki keretty ees ampua kohalleen:

"lataukset...optiikka...onkohan ne tullu ees muutenkaan tutuksi...en ku eilen hain matkahuollosta ja kaverin kans käytiin radalla illalla mutta tuli pimee...ym...
Jos pitää useempaa asetta kauden aikana ois suotavaa että aseet ei painoltaan, painopisteeltään, laukasultaan, toimintatavaltaan poikkeais kauheesti toisistaan. Se suurriistatykki on just se jolla et ammu ko jonku laukauksen vuodessa....äkkitilanteessa menee tupeloimiseksi...no ku se silimäettäisyys on ihan eri ko siinä minun nollakasissa...en kerenny saaha ristikkoon ennenku se lähti ja ammuin ton puskan läpi ekaksi enkä sitte kerenny sitte ampua toista kertaa tohon aukkoon ku hain tuota kampee ku se on tässä eri paikassa....voi !&%¤#"!

Kunnioitan todella syvään kumarten niitä harrastajia jotka pystyvät todella trimmaan ja hallitsemaan kaksi, kolme, tai neljä asetta.

5. No aika monellahan se nykysin optinen tähtäin laite.
Laatuhan se maksaa. mutta kannattaa. Minusta hirvikiikarissa täytyy olla jämerä ristikko ja nää punapiste vehkeet näkkyy toimivan puskajahissa hyvin. Ja se variaapeli pienimmälle mettässä ja se parallaksi arviodulle ettäisyydelle valamiiksi. Se silimäettäisyys pittää säätää niin että se tähtäinkuva on kirkas ku poskelle nostaa iliman tsuumailua. eiku jalakoja löysälle ja siirtelemmään

6. Patruuna
Kaliberille ny on ihan vitunmaku. Siitä pyssystä mikä ny sattuu olemaan tai mihin on mieltyny pittää vaan ottaa kaikki ulos... en nyt tarkota lähtönopeutta vaan optimoida luoti ja lataus juuri sille piipulle. Luodin merkistä ja painosta...kyllä se pyssy näyttää mistä se tykkää. Sitte ku on nöyränäpoikana kattelet niitä ruppia ja reikiä ja juttelet kaverien kans nylykyvajala, tullee idea kokeilla huoliiko sinun piippu jottain uutta luotia

Äläkä mee vaihtaan kesken kauven jotaki uutta luotia jos ei oo reilusti aikaa ampua se erimatkoille. Ja jos muutat latinkia tai luotia muistakkisitte pittää ne visusti erillään ja merkata.

Jos sitte kytiksellä tuherrat sattaan viiteenkymppiin ja tuut selittään...no ku sattu tuo väärä panoslaatikko ja tuo ballistikka tässä luodissa ja...!&%¤#"!

7. Osumakohta.

Nuo edellä ku oot ottanu huomijjoon se kuoli
Very Happy


Siinä oli aika tuttua juttua.

Onhan niitä tosissaan oikeitakin alan miehiä, jotka tuntee pyssyt ja paukut ja pelit ja vermeet ja osaa käyttää oikeita vehkeitä oikeissa tilanteissa.

Mutta paljon enempi on just noita "ns. alan miehiä" elikkä suomeksi sanottuna toheloita, jotka munii ja töpeksii jatkuvasti olipa tilanteet ja vehkeet mitä hyvänsä.

Kun ovat ensin munineet ja töpeksineet 308:lla niin net luulee, että tilanne paranee, kun käyttää vähän enempi rahaa. Laitetaan isompaa ja kalliimpaa asetta, kiikaria ja patruunaa ja töpeksiminen eikun jatkuu ja jatkuu.

Eikä se tohelointi, tolskaaaminen ja tupeksiminen lopu vaikka näillä herroilla olisi minkäläiset vehkeet tahansa.

Sen loppumiseksi pitäsi tapahtua joitakin pieniä mutta oikeasuuntaasia muutoksia siellä arvon herrojen korvien välissä. Pahaksi onneksi semmoiset muutokset on lähes yhtä harvinaisia kuin Suomen voitto jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa.

Se johtuu siittä, että sitä kaatoa ei suorita vehkeet eikä vermeet, ei pyssyt eikä paukut !

Sillä sen kaadon suorittaa se tekijä X, elikkä se hirvimies joka osaa asiansa, osaa ampua oikeaan paikkaan, osaa arvioida oikein kulloisenkin tilanteen ja tuntee tarkoin omat ja kalustonsa mahdollisuudet ja rajoitukset.


Exclamation Shocked Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes Wink Wink Very Happy Very Happy Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 11.01.2011 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hohhoijaa...
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mirage
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 910

LähetäLähetetty: 22.01.2011 20:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.308 ja Lapuan Mega 12g. Nuilla on tullut 5 hirvee puotettua. Omasta mielestäni ei se reijän koko vaan reijän sijainti ratkaisee: 3 viimeisintä olen ampunut sydänlaukauksilla. Voi mennä jonkun matkaa mutta kuolee varmasti. Samoin lavan takaa läpi tuikattu kuula tappaa.
Nyt siellä joku tuntuu hihkuvan että ei voi ampua risukkoon kun kuula kimpoilee...
Antaa niiden isoreikäisten ampuilla/kokeilla niitä risukkolaukauksia.
Seurassamme suurin kaliberi on .30-06spring ja joka vuosi on hirvet saatu kaadettua.

Jos joskus hirvi karkaa tuolla yhdistelmällä ja nuilla osuma paikolla niin siirryn suosiolla pienriistan pariin... Smile
_________________
no enhän minä kun ootin että joku muu ampuu ensin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12190

LähetäLähetetty: 22.01.2011 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mirage kirjoitti:
.308 ja Lapuan Mega 12g. Nuilla on tullut 5 hirvee puotettua. Omasta mielestäni ei se reijän koko vaan reijän sijainti ratkaisee: 3 viimeisintä olen ampunut sydänlaukauksilla. Voi mennä jonkun matkaa mutta kuolee varmasti. Samoin lavan takaa läpi tuikattu kuula tappaa.
Nyt siellä joku tuntuu hihkuvan että ei voi ampua risukkoon kun kuula kimpoilee...
Antaa niiden isoreikäisten ampuilla/kokeilla niitä risukkolaukauksia.
Seurassamme suurin kaliberi on .30-06spring ja joka vuosi on hirvet saatu kaadettua.

Jos joskus hirvi karkaa tuolla yhdistelmällä ja nuilla osuma paikolla niin siirryn suosiolla pienriistan pariin... Smile

En nyt sano että Mega ei tappaisi oikein osuttaessa, enkä sitä että olisi edes huonoin vaihtoehto. Jostain syystä kuitenkin rajoitukset on aseille laitettu. Eikä sitä kokovaippaakaan saa käyttää. Eikä varmaan useimmille tulisikaan mieleen .308 kokovaipalla keuhkoille yrittää. Eroja siis on.
Mikään asia ei olisi tässä maailmassa kehittynyt, jos oltaisiin aina tyytyväisiä siihen joka ensimmäisen kerran todetaan toimivaksi, eli riittäväksi.

Ei millään pahalla, mutta minusta nämä kommentit hyvän osuman riittävyydestä laillisella kaliiperilla, eivät ole kovin hedelmällisiä. Niin totta kuin ovatkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mirage
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2004
Viestejä: 910

LähetäLähetetty: 22.01.2011 23:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

quote]
En nyt sano että Mega ei tappaisi oikein osuttaessa, enkä sitä että olisi edes huonoin vaihtoehto. Jostain syystä kuitenkin rajoitukset on aseille laitettu. Eikä sitä kokovaippaakaan saa käyttää. Eikä varmaan useimmille tulisikaan mieleen .308 kokovaipalla keuhkoille yrittää. Eroja siis on.
Mikään asia ei olisi tässä maailmassa kehittynyt, jos oltaisiin aina tyytyväisiä siihen joka ensimmäisen kerran todetaan toimivaksi, eli riittäväksi.

Ei millään pahalla, mutta minusta nämä kommentit hyvän osuman riittävyydestä laillisella kaliiperilla, eivät ole kovin hedelmällisiä. Niin totta kuin ovatkin.[/quote]

Megan olen omaan käyttööni valinnut siksi että käytän omaa asettani myös linnustuksessa ja aseen kohdistan 150m Lapuan 8g FMJ:llä. Mega käy mielestäni sen verran tarkasti samalla kohdistuksella 'bouttiarallaa 100m (joka on suht yleinen hirviholli tosin joskus pääsee ampumaan lähemmäksikin) etten erikseen säädä hirvipatruunalle.
Esim. Norman Oryxin tiedän hväksi kuulaksi, mutta aivan samaan tarkkuuteen en ole päässyt.

Sakon Hammerheadia käyttää/käytti muutama kaveri meidän porukassa vaan kun eräällekin kaverille sattui 2 kaatoa samalle syksylle ja kummassakin tapauksessa kuula hajosi (lyijy ja kupari irti toisistaan) niin vaihtoivat patruunaa. Osuma ei ollut edes luilla....

"Ei millään pahalla, mutta minusta nämä kommentit hyvän osuman riittävyydestä laillisella kaliiperilla, eivät ole kovin hedelmällisiä. Niin totta kuin ovatkin."

Taidan olla vissiin "hidas" mutta tuota lausetta en nyt juurikaan saa auki.. Confused
Pitäisikö ylistää isompaa reikää eikä välttämättä niin hyvässä kohdassa? Kyllä mielestäni osuma oikeaan paikkaan on aika ratkaisevassa osassa olipa kaliberi sitten 6,5*55 tai .458 LOTT... Tosin joku viisas suurristan metsästäjä taisi aikoinaan todeta " iso luoti tekee ison reijän".

Jokainen käyttäköön valitsemaansa kaliberia ja luotia minkä omalle kohdalleen on toimivaksi yhdistelmäksi havainnut. Minun valintani on edellä mainittu. Smile
_________________
no enhän minä kun ootin että joku muu ampuu ensin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14825

LähetäLähetetty: 23.01.2011 01:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä "kaliiperilla ei ole väliä, sillä osuma on merkityksellisin" -väite on typerä, sillä tällä väittämällä pyritään tekemään kaliiperivalinta täysin merkityksettömäksi osuman rinnalla. Näin asia olisi vain siinä tapauksessa, että kaliiperi vaikuttaisi erittäin haitallisesti osumiseen. Jos osuman laatu molemmissa tapauksissa pysyy vakiona, voidaan/tulee keskustelu ohjata juuri projektiileihin jne.

Lopputulos ase-, kaliiperi- ja kohdekeskusteluissa on aina epätäydellinen ja täten on "Nirvana-virhepäätelmä" esittää asia esimerkiksi siten, että "isompaa kaliiperia ei kannata käyttää, sillä kaliiperista huolimatta osumat eivät aina ole siellä missä pitäisi". Tässä ohitetaan se, että silloin kun osumat ovat oikeassa paikkaa, pakomatkat lyhenevät ja isompaa kannattaa käyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 23.01.2011 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
Jos osuman laatu molemmissa tapauksissa pysyy vakiona

Mutta pysyykö se? Jos osuman laatu on vakio ja reikä paikallaan niin ei kannattaisi käyttää kuin 308:a ja kokovaippa luotia. Minusta kaliberikeskustelut on ihan kivoja mutta jos puhutaan hirvenmetsästys kaliberista niin silloin pitää puhua kokonaisuudesta. Ei siis pelkästään kaliberista vaan tarkasteluun pitää ottaa hirvenmetsästys kokonaisuutena. Ei vain tehoista tai niiden puutteesta. Kaikkihan ymmärtää helpon kaavan, mitä enemmän tehoa, sen nopeampi kaato sekä sitä enemmän risukkokestävyyttä (tietysti luotivalinta vaikuttaa). Jos onni olisi vain kaliberin vaihdon päässä niin minulla olisi jo joku +puolituumainen. Vaan vielä mennään 308:lla.. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14825

LähetäLähetetty: 23.01.2011 12:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanoisin, että määrättyyn pisteeseen asti pysyy. Jokaisella on sitten vähän henkilökohtainen raja sille, mikä vielä toimii. Itselläni jokin .375/6000 J/4 kg on sellainen yläraja, jonka ylittäminen alkaa haitata suoritusta jos aseen painoa ei nosteta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 23.01.2011 13:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.youtube.com/watch?v=6nkPB9mKqgA&feature=fvw

Pikkupyssyllä kaikki oikein... 7mm pyssy, tekstien mukaan. No, eihän tuo kauas menny. Yksi syistä mikä mulla laittoi lisäämään jouleja oli juuri tuo laukauksen merkkaamattomuus hirvessä. 9,3:lla merkkaa paremmin, sama 300 wm:llä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Seuraava
Sivu 15 Yht. 19

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com