OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

MITÄ PUOLUETTA ÄÄNESTÄT VAALEISSA 2011?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 94, 95, 96  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Mitä puoluetta äänestän eduskuntavaaleissa 2011?
Kansallinen Kokoomus
4%
 4%  [ 17 ]
Kristillisdemokraatit
1%
 1%  [ 7 ]
Perussuomalaiset
84%
 84%  [ 310 ]
Ruotsalainen kansanpuolue
0%
 0%  [ 2 ]
Suomen Keskusta
2%
 2%  [ 9 ]
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
1%
 1%  [ 5 ]
Vasemmistoliitto
1%
 1%  [ 7 ]
Vihreät
1%
 1%  [ 4 ]
Joku muu
2%
 2%  [ 8 ]
Ääniä yhteensä : 369

Kirjoittaja Viesti
hra48
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2005
Viestejä: 437

LähetäLähetetty: 23.02.2011 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kotiasiat kunnossa kirjoitti:
Äänestämiselläni ei ole mitään tekemistä aselakiuudistusten kanssa

Mutta valitettavasti monen muun äänestämisellä taitaa olla Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.02.2011 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Miksi jollekkin henkilölle metsästys on tärkein kriteeri äänestää jotakin puoluetta, luulisi maassamme olevan tärkeämpiä asioita joita jokin puolue/puolueet pystyisi parantamaan.

Metsästys on ollut kautta aikain yksi vanhimpia harrastuksia maassamme joten sitä ei kukaan kansanedustajaehdokas ole valmis tyystin kieltämään.


Joko-tai ajattelu ei mielestäni aina eräasioissa ihan toimi.

Otetaampa vaikkapa nyt erärintaman tämän hetken kuumin peruna: Selkämeren kansallispuistohanke. Tuo hanke on tällä hetkellä valiokuntakäsittelyssä ja se tuodaan ”väkisellä” eduskuntaan tämän istuntokauden aikana. Ja eduskunnassahan se menee läpi puutteellisesti valmisteltunakin ”aselain lukemin”. Käytännössä tuo vie 160km mittaiselta alueelta metsästysoikeuden kaikilta Suomen metsästäjiltä ja toimii myös askeleena pohjoisten kuntien vapaan metsästysoikeuden lopettamisen tiellä. Samoin kalastusrintamalle tulee merkittäviä muutoksia, kuten myös koko saaristokulttuurin harjoittamiseen tuolla 90 000ha alueella.

Käytännössä tämän homman saisi hyvän hallintotavan mukaiselle uralle, jos hallituksessa olisi yksikin ministeri, joka pyytäisi asian pöydälle tarkempaa tutustumista varten. Tällöin hanke siirtyisi seuraavalle eduskunnalle ja tämä varmistaisi kunnollisen valmistelun. Tämä vaihtoehto olisi ilmeisesti myös aika monen poliitikonkin toivoma ratkaisu.

Ainakin itse toivon, että seuraavassa hallituksessa tämänlaisia ministereitä olisi jos nyt ei ole, yksi tai enemmän. Ehkä vielä enemmän kuin aselakiäänestystä, erämiesten kannattaa seurata mitä luultavimmin ennen vaaleja eduskuntaan tulevaa Selkämeren kansallispuistohanketta, miten siinä eri edustajat ja puolueet käyttäytyvät ja äänestävät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5909

LähetäLähetetty: 23.02.2011 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida Kaarlenkaan tarvita huolehtia niistä lisä-tikoista:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/kreikka_ei_selvia_velkapaketista_nykyisilla_ehdoilla_2384857.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 23.02.2011 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo Kreikan takaisinmaksuongelmathan nyt oli selviä jo ennenkuin koko lainaa myönnettiin.
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 23.02.2011 20:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niimpä.. Vaikka kutosen matikalla sitä ei oltu hokattu.. tai sitten vaan muuten puhuttiin kansalle palturia..

S
_________________
http://avatarfarm.com/avatarimages/cats/catsniper.gif
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtaaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Maa 2004
Viestejä: 2693
Paikkakunta: EU:n maakunta

LähetäLähetetty: 24.02.2011 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kotiasiat kunnossa kirjoitti:
Äänestämiselläni ei ole mitään tekemistä aselakiuudistusten kanssa


Minulla taas on. Mutta ei ainoa syy, ei todellakaan. Nykyinen meno ei miellytä muutenkaan jatkuvasti lisääntyvien uusien rajoituksien, pykälien, säännöksien, byrokratian jne. joutavanpäiväisyyksien kanssa.

Mitä muuta vaihtoehtoa on kuin äänestää persuja? Vaikka mitään sateentekijöitä nekään ole, eikä moni asia tule muuttumaan.
Ompahan edes ajattelemisen aihetta nykyisille kolmelle suurelle, että missä menee vikaan kun kannatusluvut onkin edellisistä vaaleista laskeneet aika tavalla, ja populistipuolueella pyyhkiikin hyvin... toivottavasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2011 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ANOT kirjoitti:
Kyllähän nuo lapsilisät joutaa hyvätuloisilta pois, miksi yheiskunnan pitäisi maksaa hyvätuloisislle lapsilisiä? Kaikista huonotuloisimmathan eivät lapsilisä eduista pääse nauttimaan. Koska sossun luukulla lapsilisä katsotaan tuloiksi ja se pienentää saatavia tukia. sitä paitsi suomessa ei oikeastaan olla menossa tasaveroon vaan regressiiviseen verotukseen, jossa hyvätuloiset maksavat vähemmän veroja kuin keskituloiset. Alvin nostokin kirpaisee juuri eniten vähätuloisia, koska näillä henkilöillä suurin osa rahoista menee välttämättömiin menoihin ruoka, vaatteet ja asuminen. Ja kun tuloveroja lasketaan alaspäin (niinkuin nyt on laskettu jo monena vuonna) rikkaat hyötyvät prosentti laskussa kaikkein eniten. Mutta pohjatonhan on ihmisen ahneus. Sitä olen ihmetellyt kun puhutaan yhteiskunnan menoista, monesti tapetilla on vain sosiaalimenot. Ei ole puhetta miten paljon yhteiskunnan varoilla loisii kovapalkkaisia virkamiehiä mitä erillaisimmissa valtion, kaupungin, kunnan, yliopiston, koululaitosten, puolustusvoimien ym. ym viroissa. Näissä jos missä olisi tehostettavaa.



Tässä taas malliesimerkki siitä, miten on erittäin helppoa leikata muilta Sad

Ensinäkin lapsilisän idea on tukea lapsiperheitä suhteessa lapsettomiin talouksiin, siis kompensoida lapsista aiheutuvia kustannuksia. Jos lapsilisä poistetaan hyvätuloisilta, niin koko idea muuttuukin sosialistiseksi rikkailta köyhille tulonsiirroksi.

Naurettava ajatus tuo, etteivät huonotuloisimmat saisi aivan samalla tavalla lapsilisää, kuin muutkin. Toimeentulotuki on tarkoitettu aivan viimeiseksi oljenkorreksi, ei se ole mitään palkkaa. Jos lasketaan ihmisen kaikki tulot, jotta saadaan käsitys taloudellisesta tilanteesta, niin täytyyhän siihen mukaan laskea kaikki tulot, myös lapsilisät.

Alvin nosto on monessa mielessä se järkevin ja oikeudenmukaisin tapa. Ensinnäkin se on kokonaisuudessaan suurin vero, joten pienikin korotus on efektiivinen. Toiseksi jokainen voi itse vaikuttaa kulutuskäyttäytymisellään veroihinsa, kannustaa säästämään ja kannustaa myös ekologisuuteen, kuten kierrätykseen, korjaukseen ja kieltäytymiseen turhasta.

Jos tuloveroja lasketaan tai kiristetään prosenteissa, niin totta kai se vaikuttaa rikkaisiin eniten. Niinhän sen kuuluukin olla!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2011 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

TRK kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:
Mielestäni kuitenkin ALV:n nosto on oikeudenmukaisempi verotustapa, kuin progression kiristäminen. Tämä on siis ennen kaikkia myös ideologinen ratkaisu.


ALV:n nosto on on nimenomaan ideologinen ratkaisu. Se on yrityksille pääsääntöisesti kustannusneutraali, kuluttajalle ei.

Vientiyrityksen osalta se saattaa jopa maksaa valtiolle, vienti kun on (b-to-b) ALV 0, samoin (käytännössä) yritysten välinen tuonti. Mutta yrityksen kotimaisten ostojen ALV on yritykselle vähennyskelpoista. Jos siis vientiyritys ostaa kotimaasta tuotteita tai palveluja enemmän kuin se kotimaahan myy ja pääosa tuloista tulee viennistä, yritys saa maksamansa miinusalvin takaisin selvänä setelirahana valtiolta eikä tarvitse edes tehdä persnettoa tilityskaudella.

Kotimaan myynnistä elävän firman pitää tehdä kullakin tilityskaudella tappiota ALV-palautuksia saadakseen (siis 23 % ALV-kannalla toimivien, alemmalla kannalla toimivilla aloilla tilanne saattaa olla toinen).

Yhteisön sisäinen yritysten välinen myynti valtiosta toiseen on yritykselle ideologisesti miellyttävää; myyjä myy ALV 0 ja ostaja laittaa ALV-tilityksessä ostohinnan toiseen sarakkeeseen ja miinustaa sen toisessa sarakkeessa; kumpikaan valtio ei saa pennin jeniä ALV:tä tästä kaupasta. Ostajan valtio saa ALV:t, kun ostaja myy tuotteen/palvelun kuluttajalle.

Toisaalta, tämän kaikenhan sinä varmaan jo tiesitkin.



Itse itseäni lainaten: Alvin nosto on monessa mielessä se järkevin ja oikeudenmukaisin tapa. Ensinnäkin se on kokonaisuudessaan suurin vero, joten pienikin korotus on efektiivinen. Toiseksi jokainen voi itse vaikuttaa kulutuskäyttäytymisellään veroihinsa, kannustaa säästämään ja kannustaa myös ekologisuuteen, kuten kierrätykseen, korjaukseen ja kieltäytymiseen turhasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2011 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

veetee kirjoitti:
Ei taida Kaarlenkaan tarvita huolehtia niistä lisä-tikoista:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/kreikka_ei_selvia_velkapaketista_nykyisilla_ehdoilla_2384857.html


Joo, voi olla, että Tikat jää saamatta tai safarit käymättä, jos valtion talous kunnolla sakkaa. Tämä vain korostaa, sitä ettei ole ihan sama mitä äänestää. Jotkin puolueet haluavat työntää kätensä lompakkooni syvemmälle, kuin toiset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.02.2011 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tässä kyllä nimim. Kaarle Martel laulelee ökypojan lauluja. Jos perheen nettotulot ovat jossakin parin tonnin alapuolella, ei voi kyllä kerskakulutusta edes harkita. Siihen kun pläjäytetään kunnon korotus välttämättömien ostettavien arvonlisäveroon, on soppa valmis. Tottakai hyvätuloiset haluavat luopua verotuksen progressiosta mahdollisimman pitkälle ja siirtää palkkaveroja kulutusveroihin. Eihän siinä mitään yllättävää ole. Minulle henkilökohtaisesti tämä sopii kyllä. Tulotasoni ja kulutustottumukseni sopivat nimim. Kaarle Martelin haluamaan kehityssuuntaan. Oikeudenmukaisuudesta ei kuitenkaan voi puhua. Mutta eihän tämä yhteiskunta kyllä muutenkaan ole oikeudenmukainen jos palkkoja ajatellaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2011 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Nyt tässä kyllä nimim. Kaarle Martel laulelee ökypojan lauluja. Jos perheen nettotulot ovat jossakin parin tonnin alapuolella, ei voi kyllä kerskakulutusta edes harkita. Siihen kun pläjäytetään kunnon korotus välttämättömien ostettavien arvonlisäveroon, on soppa valmis. Tottakai hyvätuloiset haluavat luopua verotuksen progressiosta mahdollisimman pitkälle ja siirtää palkkaveroja kulutusveroihin. Eihän siinä mitään yllättävää ole. Minulle henkilökohtaisesti tämä sopii kyllä. Tulotasoni ja kulutustottumukseni sopivat nimim. Kaarle Martelin haluamaan kehityssuuntaan. Oikeudenmukaisuudesta ei kuitenkaan voi puhua. Mutta eihän tämä yhteiskunta kyllä muutenkaan ole oikeudenmukainen jos palkkoja ajatellaan...


Mielestäni on oikeudenmukaista, että kaikkien tuloja verotetaan samalla mitalla, siis prosenteissa. Toki täytyy ottaa huomioon, etteivät kaikkein pienituloisimmat pysty veronmaksuun tai heitä täytyisi tukea muilla sosiaaliavustuksilla, jotka taas ovat turhaa byrokraattista rahan kierrätystä. Kaikkein helpointa olisi päättää jokin verovapaa minimitulo kaikille, esimerkiksi vaikka 10.000€ vuodessa. Jokainen voisi siis ansaita tuon verottomasti ja siihen päälle tulevasta palkasta tasavero.

Käytännössähän tässä muodostuisi tulojen progressiivinen verotus, mutta se olisi perusteiltaan toimivampi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Chillie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 3325

LähetäLähetetty: 24.02.2011 10:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

50 000 tuhanteen asti nollavero ja siitä etiäppäin 70 proosenttia..
Kannatetaan.. Wink

S
_________________
http://avatarfarm.com/avatarimages/cats/catsniper.gif
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 24.02.2011 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän tässä hieman oudoksuttaa kun suuri raha ja vihreät ajaa samanlaista politiikkaa. Vihreät on ylivoimaisesti oikestolaisinta talouspolitiikkaa harjoittava puolue jossa duunarien ja maaseutuväestön toiveet ei paljoa paina.
Takaisin alkuun
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2011 10:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Sehän tässä hieman oudoksuttaa kun suuri raha ja vihreät ajaa samanlaista politiikkaa. Vihreät on ylivoimaisesti oikestolaisinta talouspolitiikkaa harjoittava puolue jossa duunarien ja maaseutuväestön toiveet ei paljoa paina.


Kaksi asiaa:

• En ymmärtänyt tuota suuren rahan vihreiden yhtäläisyyttä.
• Voiko tänne kirjoittaa myös ilman ”vieraana”, siis ilman sisäänkirjautumista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 5886

LähetäLähetetty: 24.02.2011 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ioni kirjoitti:
Mutta eihän tämä yhteiskunta kyllä muutenkaan ole oikeudenmukainen jos palkkoja ajatellaan...


Millä tavalla yhteiskuntamme on palkka-asiassa epäoikeudenmukainen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4 ... 94, 95, 96  Seuraava
Sivu 3 Yht. 96

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com