Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 21.03.2011 16:49 Viestin aihe: |
|
|
mauriantero kirjoitti: | En saanut näköhavaintoa ns. housut kintuissa -tilanteesta, mutta jo kuivalihasektorille tulo oli hälytyssignaali. Tarkoituksella jätin kyllä omista siivuista suolan vähemmälle, niin josko sillä kiinnostuivat..
Joka tapauksessa RHP:lle laitettu lupahakemus vetämään tänään, josko moinen ryökäle saataisiin pysäytetyksi. Mikähän olisi sopiva kaliberi? |
Ennen ku pistät ilmotusta eteenpäin niin tarkistappa koskiko tipunen lihaan vai siihen taliin. Veikkaan että taliin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mauriantero Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Elo 2010 Viestejä: 24 Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi
|
Lähetetty: 21.03.2011 18:12 Viestin aihe: |
|
|
mk2 kirjoitti: | mauriantero kirjoitti: | En saanut näköhavaintoa ns. housut kintuissa -tilanteesta, mutta jo kuivalihasektorille tulo oli hälytyssignaali. Tarkoituksella jätin kyllä omista siivuista suolan vähemmälle, niin josko sillä kiinnostuivat..
Joka tapauksessa RHP:lle laitettu lupahakemus vetämään tänään, josko moinen ryökäle saataisiin pysäytetyksi. Mikähän olisi sopiva kaliberi? |
Ennen ku pistät ilmotusta eteenpäin niin tarkistappa koskiko tipunen lihaan vai siihen taliin. Veikkaan että taliin.. |
Eipä tuo ollu tajunna/kerenny häkin sissään....
Toisekseen talia ei ollu juuri mittään noissa lihoissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hallakaira Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Maa 2011 Viestejä: 36
|
Lähetetty: 21.03.2011 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Tänään nykäsin ensimmäisen lihaerän pois kuivumasta, on viime syksystä hirvenpaistia ja poroakin tuosta lähes naapurilta, syötäväähän tuosta jälleen tuli vaikka suolaa olisi ehkä saanut olla reilummalla kädellä näin omaan makuun. Toinen samanlainen satsi on viikon verran vielä katiskaverkkoin suojassa ja sitten on omiksi tarpeiksi hiukopalaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
phh Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 22.03.2011 13:39 Viestin aihe: |
|
|
Hyvät on ollu kuivauskelit myös etelässä, kolmessa viikossa on osa kuivanut jo riittävästi. Paksumpia vielä joutuu vähän aikaa pitämään. Viime vuodesta oppineena en enää yrittänyt kuivata liian paksuja ja hyvin tosiaan tuntuu kuivavan.
Kiitokset muuten suosta sydämen kuivausvinkistä, ei muuten jää pumput pöydälle pyörimään ensi syksyn lihanjaolla.. Tällä kertaa kuivasin hirveä, poroa ja nautaa, lihaa ja pumppua. Näistä osaa savustin kylmällä savulla muutaman tunnin ennen kuivausta. Oman makuun savustetut on kaikissa edellä mainituissa parempia kun naturaalit. Kannattaa kokeilla! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kiimahauki Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Hei 2008 Viestejä: 222 Paikkakunta: Etelä-Lappi
|
Lähetetty: 23.03.2011 08:56 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Voipi olla vain pintaan tihkunutta valakuiasta se karsta.
Jos pinta maistellessa liikasuolaselle on, niin viruta tovonen veellä, kuivaa serlalla ja anna olla vielä pari päivää orressa.
Ps. Tuotko miittiin kuivalihat, jos minä vastaavasti savuhirvisiivuja..? |
Jos vain tuolta orastavalta tementialta muistan niin otan kuivatlihat ja kylmäsavuhaukea maistiaisiksi. _________________ Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2236 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 23.03.2011 21:43 Viestin aihe: |
|
|
Hyvät on kelit Oulun seuvulla. Toissapäivänä laitoin lihat roikkumaan, niin tänään oli jo pintakuivat. Ens viikolla pittää laittaa lampaansyvämmet pienen kylmäsavun saattelemana roikkumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tube15 Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Elo 2004 Viestejä: 177 Paikkakunta: Kajaani
|
Lähetetty: 23.03.2011 23:09 Viestin aihe: |
|
|
Viikon ne on nyt roikkunna. Hyvin on jo väriä pintaan ottanu! Häätyy vielä ootella toine mokoma ainaki ja kopasta vähä ohuesta palasta, että jääpikö ne syömätä.. Paksummat tuntu sisältä vielä vähä pehmeältä, mut antaaha niije rauhassa roikkua! _________________ "Ehkä otin, ehkä en" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 23.03.2011 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: |
Eihän se suola Ark vielä maistu, kun eihän liha voi sulla vielä kuivaakaan olla. Totta sulla ainakin kolme vuorokautta ne lihat suolautu? |
Oisko ne kaks vrk:ta ollu kupissa. Vaikutti niihin kaikki imeytyneen, tai ainaki sulanu oli
Taisivat kuivahtaa jo liiaksikkin äskeisen maistelun perusteella, kun aika ohuita suikaleita tein.
Uus satsi pitää koittaa kehittää jostain, ei kuitenkaa kaikkia paisteja kehtaa silputa ja sydäntä ei tullu mennä syksynä jemmattua.
Jos ei muuta niin pitää haukiputaan säästökuoppaa käydä tonkimassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 24.03.2011 15:45 Viestin aihe: |
|
|
On se vaan hyvvee, tässä itelleni tiiseriä pidän ku oottelen lihojen valmistumista. löytypakastimesta yllättäen vielä yks viimevuotinen tuotos, piti töihin ottaa hiukopalaksi. hyvää on _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6378 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 24.03.2011 17:15 Viestin aihe: |
|
|
Niille jotka ei ole ennen lihaa tehneet muistutus lihan valmiuden arviointiin. Liha on silloin läpeensä mustaksi kuivunutta kun se reilusti sormilla puristamalla ei juurikaan painu kasaan. Tälläiset hyvät ilmat huijaa helposti lihankuivaajaa kun pinta kuivuu kovaksi koppuraksi ja sisällä onkin vielä "medium" liha. Kosteammalla ilmalla kypsyyden arviointi on helpompaa kun pinta ei ole niin kova. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tube15 Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Elo 2004 Viestejä: 177 Paikkakunta: Kajaani
|
Lähetetty: 24.03.2011 19:46 Viestin aihe: |
|
|
Tuota just itekkii mietin tuossa et millo ne sit ois valmiita, ku ei kokemusta aiemmin ole.. No ei ne varmasti vielä viikon jälkeen olekkaan, mutta pitäs ilmeisesti malttaa vaa ootella. Pinta on ruvennu jo tosiaa tummumaan ja vähä kovettumaan, mutta paksumpia paloja pystyy vielä sormilla painamaan.. Eli antaahan nuijen vielä roikkua! _________________ "Ehkä otin, ehkä en" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 24.03.2011 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Kotiuduin tuossa reissuhommista kotiin ja ensimmäiseksi sitä piti käydä seinikset tarkistamassa. Reilussa viikossa ovat kummasti muuttaneet olomuotoa kuivempaan suuntaan. Vaan antaahan roikkua vielä rauhassa.
Pienen siivun leikkasin ohuimmasta siivusta. Vähän on suolan puutetta, olisi ehkä saanut olla reilummassa suolavedessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21398 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 24.03.2011 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | Niille jotka ei ole ennen lihaa tehneet muistutus lihan valmiuden arviointiin. Liha on silloin läpeensä mustaksi kuivunutta kun se reilusti sormilla puristamalla ei juurikaan painu kasaan. Tälläiset hyvät ilmat huijaa helposti lihankuivaajaa kun pinta kuivuu kovaksi koppuraksi ja sisällä onkin vielä "medium" liha. Kosteammalla ilmalla kypsyyden arviointi on helpompaa kun pinta ei ole niin kova. |
Ja kun lihaköntän vallanneet kärpäsen toukat ovat lihonneet n. puoleen tuttujen pilkkitoukkien koosta niin silloin valmista! Bon apetit! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 24.03.2011 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Pittäästä toukkiin olla tuommosia pikkurillin puoliskon kokosia.
Alakaa olla näppeimmilleen purastavvaa eikä mittää jytysiä.
Sehi niisson hyvä, ettei luut rutise hampaissa ja jos kelle ei kelepaa, niin nehän saapi töpehtiä suupielestäsä menemään. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 24.03.2011 23:05 Viestin aihe: |
|
|
Ensimmäisestä satsista on puolet syöty.. Olipahan niin maukasta, että piti laittaa seuraava häkillinen roikkumaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|