OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä grillattua riistaruokaa söit tänään?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 19.04.2011 20:51    Viestin aihe: Mitä grillattua riistaruokaa söit tänään? Vastaa lainaamalla viestiä

Kun "Mitä riistaruokaa söit tänään?" tuntui olevan suosittu niin aloitetaan kesäksi saman tapainen mutta grillissä valmistettua riistaruokia/ohjeita sisältävä keskustelu. Jos vaikka Lahtinen, Vilperi ja muut "grillauksen mestarit" kertoisivat uusimmat reseptinsä ja jakaisivat uusia tuulia/ideoita kesä grillaukseen muillekkin.
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 20.04.2011 07:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mettoo voisi maustaa oikein irstaasti itämaisesti ja grillata.. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 20.04.2011 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kelit yhtään paranevat tästä rantäsateesta, niin grilliin menisi varrasvärkeiksi pienittyä peuran entrecotea ja villisian kassleri (ihme juttu muuten, samaa paikkaa mutta eri nimi)

Lihat on kuivamarinoitu mausteseoksessa jossa on salviaa, mäkimeiramia, basilikaa, jeeraa, pippuria ja katajanmarjaa

Grillauksessa lihoja höystetään vielä venäläisittäin/panslaavilaisittain viinietiika-suolaseoksella.

Pihvinä tässä on se, että suht kova lämpö _hiililtä_ ja pienehköt palat kypsyvät nopeasti päältä, mutta jäävät mehukkaiksi. Tässä tosin pitää lihat tiristää kypsäksi, kun on joukossa tota villisikaa. Peuran, hirven tmv. jättäisin selkeäti punaiseksi eli vielä rivakammin ja kovemmalla lämmöllä.

Kaveriksi ainakin salaattia ja sammion pohjilta kaivellut hapankaalit paistettuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jii-Ärrä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Syy 2009
Viestejä: 85

LähetäLähetetty: 20.04.2011 15:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime viikonloppuna tuli grillikausi avattua. Kyllähän pitkät esivalmistelut ja omat marinadit aina hienoja on, mutta vuosien saatossa on oma suosikki peuralle ja hirvelle löytynyt.

Nyt viimeksi vuorossa oli peuranvasan ulkofileestä pihvit ja kevyt nuijiminen. Kuumalle grillin parilalle ja kevyt suolaus laadukkaalla suolalla sekä ripaus mustapippuria. Kyytipojaksi yksinkertaiset uuniperunat soseella. On maistunut vuosien saatossa muillekkin ja makutesteissä pessyt härät ja naudat useimmiten.

Keep it simple! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
huntikas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Tam 2006
Viestejä: 795

LähetäLähetetty: 03.05.2011 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuli tehtyä hirvi pihvejä ja ulkofilettä, isoja herkkusieniä missä sinihomejuustoa sisällä ja kiedottu pekoniin, toki myös keitetyt potut
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marirt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 80
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 19.05.2011 14:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taannoin tuli tehtyä hirvensisäfileestä isot, paksut pihvit, smoky peri periä hieman taputtelin pintaan ja paistoin Santa-Maria grilloillin kanssa grillin parilalla oli hyvää.
_________________
Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
hallakaira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Maa 2011
Viestejä: 36

LähetäLähetetty: 21.05.2011 20:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen meni viime syksyset pyynrinnat grilliin, muutaman päivän makoilivat rypsiöljyyn tehdyssä marinaadissa (suolaa, texmex-maustetta, mustapippuria) ja syötäviähän noista tuli, mitä nyt ekat meinasi lipsahtaa kuiviksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SAKSANSEISOTTAJA
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hel 2008
Viestejä: 94
Paikkakunta: Häme / Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2011 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran ulkofilettä äsken. Pelkkä pippuri ja suola. Hyvvää oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 01.06.2011 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikkei riistaruoka olekaan niin pirun hyvä "lisäke" kun grillin kanssa värkkäilette.. leipäjuustoa siivuiksi (1.5-2 cm) ja pekonia ympärille. Suosittelen. Ja unohtamatta kokopaisteja, vaihteluna -> grillissä pinta ja sitten lihalämpömittarin kanssa sopiva kypsyys uunissa. Tietty normaalit murinoinnit ja marinoinnit maun mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetraourogallus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tou 2006
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 01.06.2011 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sisäfilettä eilen ja huomenna
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SAKSANSEISOTTAJA
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Hel 2008
Viestejä: 94
Paikkakunta: Häme / Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 02.06.2011 18:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauriin ulkofilettä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
joonasko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2011
Viestejä: 1128

LähetäLähetetty: 02.06.2011 18:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

peuranmakkaraa ja hirvenvasanmaksaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 03.06.2011 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

joonasko kirjoitti:
peuranmakkaraa ja hirvenvasanmaksaa.


Veit sitten peyralta makkaran? Wink

Josko sitä sais hyvin suunnitellun tandoori-uunin valmiiksi viikonloppuna...läskisorsat täytteitä täyteen ja vartaaseen muhimaan ja mikseipä peyran potkaakin siinä samalla...om nom nom... Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com