OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Asekieltosuunnitelmia maailmalta
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 11.03.2005 18:15    Viestin aihe: Asekieltosuunnitelmia maailmalta Vastaa lainaamalla viestiä

Activists call for global gun controls


By Andrew Quinn
JOHANNESBURG (Reuters) - Gun control activists say the world was awash with small arms, fuelling violence, and have called for global cooperation and stricter limits on the trade.

"You can't control international arms proliferation, especially small arms proliferation, without international cooperation," said Brian Wood, Amnesty International's arms and security trade research manager. "We want tough action."

A human rights report by a consortium of groups highlighted the impact of guns on the lives of women, saying they were often the "silent victims" of the small arms trade.

The activists noted there were an estimated 650 million guns in circulation around the world -- almost all in the hands of men.

"Given that they are almost never the buyers, owners or users of small arms, (women) suffer disproportionately from armed violence," said Denise Searle of Amnesty International, one of the groups releasing the report.

Gun control campaigners hoped the report would give fresh impetus to moves to impose more regulation on the world trade in small arms, although they noted progress to date has been slow.

A 2001 U.N. action programme on the trade has yielded few results, but campaigners hope a review meeting in 2006 will push improvements such as a world arms trade registry, written arms shipment permits and better policing.

Statistics worldwide indicate young men are the main victims of small arms, whether used in disputes, in conflict zones or in criminal activity including gang violence.

But the report issued ahead of International Women's Day on Tuesday showed women too are paying a price, often in their own homes as a result of domestic violence.

"Where guns are available, more women are likely to be killed," Searle said.

South Africa, famous for high crime rates, sees a woman shot dead by a current or former partner every 18 hours, according to statistics from the state-funded Medical Research Council.

U.S. studies have shown that having a gun in the house increases the risk that someone in the house will be murdered by 41 percent, but boosts the risk for women by 272 percent.

Some countries such as Canada and Australia have managed to bring down the murder rate of women by toughening laws on gun licensing. But the problem is growing in the developing world, where such safeguards are harder to implement.

From Africa to Afghanistan, civil strife, insurgencies and cross-border wars have increased the threat of gun violence against women, putting huge quantities of guns into circulation in countries as social norms and legal frameworks collapse.

"Once small arms are brought into a country, they post a continuous risk," said Hiroute Guebre Sellassie, a conflict adviser for Eastern and Central Africa with British-based aid agency Oxfam which also sponsored the report.

© Reuters 2005. All Rights Reserved.

Asevastustajien nuotiojuhlaa Burundissa



Kanadalainen suunnitelma: miinakiellon jälkeen käsiasekielto!

"The Liberal Government’s gun control agenda was made clear last November by Deputy Prime Minister Herb Grey." Grey was in Washington signing an international arms control agreement when he said, "This could be the start of a global movement that would spur the development of an instrument to ban firearms worldwide similar to our land-mines initiative."

http://www.garrybreitkreuz.com/breitkreuzgpress/fire20.html

Kanadan ase(kielto)laki ja sen synkkää historiaa:

http://laws.justice.gc.ca/en/F-11.6/index.html

http://www.garrybreitkreuz.com/guncontrol.htm
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13004

LähetäLähetetty: 12.03.2005 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erikoinen ajattelutapa: "Given that they are almost never the buyers, owners or users of small arms, (women) suffer disproportionately from armed violence,"

Tuosta voitaneen johtaa että miesten osalta on ilmeisesti vain oikein ja hyvä että heitä tapetaan ampuma-aseilla koska heillä niitä aseitakin on. On kiva että sotketaan vielä aika kompleksiin asiaan vielä naisten oikeudetkin silleen sopivasti. Suurin piirtein yhtä järkevää kuin syyttää niitä naisia poikien, joista tulee väkivaltaisia miehiä, synnyttämisestä.

Varmaankin maailman sotilasasekauppaa ja aseiden rahtaamista maasta toiseen voisi rajoittaa mutta ei se mitään estä. Ruandan kansamurha, miljoona ihmistä kolmessa kuukaudessa, tehtiin pääosin viidakkoveitsillä ja polttamalla. Jos ihminen haluaa tappaa niin se kyllä onnistuu. Muun luuleminen on lapsellista. Maailmanparantajat valitettavasti ovat usein lapsellisia.

Ongelma näissä "kevytasekielloissa" on se, että koska todellisiin syypäihin eli suurvaltoihin (USA, Venäjä, Kiina, Intia, Ranska, UK jne), diktatuureihin ja suuren luokan asekauppiaisiin ei kiellot tehoa niin sen vuoksi koitetaan parantaa maailmaa kieltämällä urheiluaseet länsimaiden siviileiltä. Ikäänkuin sillä olisi jotain merkitystä sisällissotien syntyyn tai kulkuun.

Jos minun tarkkuuskiväärit kielletään niin se ei pelasta yhtään siviiliä kolmannessa maailmassa mutta se on varma että minun auttamishalu heitä kohtaan ei ainakaan kasva siitä että minua syyllistetään sikäläisten toilailuista ja rangaistaan sen vuoksi.

Ehdotan että jokainen aseenomistaja miettii mielessään kaksi kertaa seuraavia asioita:

1) Onko suomalaisten siviilien harrasteaseiden kieltämisellä mitään merkitystä kehitysmaiden sisällissötien raakuuksien estämisessä.
2) Kannattaako sellaisten organisaatioiden toimintaa rahoittaa jotka väittävät moista ?
3) Kannattaisiko ilmoittaa kyseisten organisaatioiden edustajille että rahaa ei jatkossa tipu niin kauan kun he pyrkivät rajoittamaan laillisia harrastusmahdollisuuksia haihatteluun perustuvilla kielloilla.

Money talks. Punainen Risti tarvitsee rahaa. Sitä ei tarvitse antaa jos heidän edustamansa ajattelutapa ei vastaa lahjoittajan maailmankuvaa. Samoin omille poliitikoille voi viestiä että tällaista toimintaa ja sen rahoittamista julkisella rahalla ei tulla katsomaan hyvällä seuraavissa vaaleissa tai yleisönosastokirjoittelussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 14.03.2005 01:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Aseet suomalaisissa kodeissa

Henkirikoksia tehdään Suomessa noin kolme kertaa niin paljon kuin useimmissa muissa Länsi-Euroopan maissa. Ampuma-aseet ovat mukana noin viidesosassa henkirikoksista. Yleisimmin väkivaltarikoksissa käytetään erilaisia teräaseita.

Itsemurhat sekä niihin liittyvät kärsimykset ovat merkittävä kansanterveysongelma. Itsemurha on Suomessa 20-34-vuotiaiden miesten yleisin kuolinsyy. Itsemurhissa ampuma-aseet ovat yleisiä : noin 90 prosenttia aseiden aiheuttamista kuolemantapauksista on itsemurhia. Erityisesti miesten itsemurhissa käytetään usein aseita.

Itsemurhien ehkäisyyn on Suomessa kiinnitetty erityistä huomiota. Vuosina 1986-96 Suomessa oli käynnissä kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma. Itsemurhakuolleisuus onkin tasaisesti laskenut yli 20 prosentilla vuoden 1990 huipun jälkeen.

Suomalaistutkijoiden mukaan ampuma-aseiden saatavuuden rajoittaminen voisi auttaa ennaltaehkäisemään itsemurhia. Ampuma-aseita koskevan lainsäädännön tiukentamisen myötä on pystytty vähentämään niillä tehtyjä itsemurhia esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Australiassa.

Suomessa evätään vuosittain keskimäärin 700-800 aseenkantolupaa. Useimmiten syinä ovat hakijan väkivaltainen käytös tai se, ettei hakija pysty uskottavasti todistamaan asianmukaista käyttötarkoitusta. (Paanila 2001)"

http://www.controlarms.fi/index.htm

Ja mitäs sitten pitäisi kieltää, hamppuköyden myyntikö?
Mutta meidän aseenomistajien parastahan tässä tietenkin ajetaan... Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kardin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Huh 2004
Viestejä: 25

LähetäLähetetty: 14.03.2005 11:46    Viestin aihe: Pieniä lukuja Vastaa lainaamalla viestiä

Asiaa on tutkitu (esim. Öhberg, ym. Duodecim 1993;109(16) 1400).

Tutkimuksesta voi tiivistää seuraavia päätelmiä.

Aseilla ja räjähteillä tappavat itsensä nuoret miehet (38% itsemurhista), mutta tekotavan osuus on ollut vuosia pienenemään päin. Naiset tappavat itsensä aseilla ja räjähteillä vain harvoin.

Aselupien määrällä ja itsemurhilla ei esimerkiksi Helsingissä ole suoraa yhteyttä, pikemminkin päinvastoin. Aselupien määrä on kasvanut, mutta itsemurhat aseilla ovat ennallaan.

Jos saatavilla olevia menetelmiä onnistutaan rajoittamaan (esim. yleiset myrkyt, aseet), rajoitus vähentää itsemurhia vain vähän ja lyhytaikaisesti. Tekotapa muuttuu toiseksi. Menetelmän saatavuutta kannattaa rajoittaa vain jos tekotapa on hyvin yleinen.

Eli suomalaisen tutkimustiedon perusteella rajoitustoimet olisivat vaikutukseltaan lyhytaikaisia ja vaikutus olisi pieni. Ei kannattane tehdä muutoksia ainakaan itsetuhoisuuden vuoksi. Lääkärit suosittelevat pikemminkin psykiatristen ongelmien (=masennus) varhaista toteamista ja hoitoa, syrjäytymisen ehkäisyä sekä vaarallisten aineiden parempaa kontrollia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 14.03.2005 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieras 1* kirjoitti:
Suomalaistutkijoiden mukaan ampuma-aseiden saatavuuden rajoittaminen voisi auttaa ennaltaehkäisemään itsemurhia. Ampuma-aseita koskevan lainsäädännön tiukentamisen myötä on pystytty vähentämään niillä tehtyjä itsemurhia esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Australiassa.

Varmaankin tuliaseilla tehtävät itsemurhat vähenevät, jos aseita ei enää saa, mutta mikäs ihmeen ratkaisu tämä on ihmisten niihin ongelmiin, joita he yrittävät ratkaista itsemurhalla? Kai ihminen nyt itsemurhan tekee, jos niin on päättänyt. Onpa muuten oikeasti päätöntä. Pitääkö muun yhteiskunnan pomppia rikollisten ja itsemurhaajien pillin mukaan? En muuten ymmärrä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 14.03.2005 17:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eihän sitä kukaan järjellä ajatteleva ymmärräkkään, mutta sellaiseksi näkyy maailmanmeno menneen... Sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
S.A.V.O.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Gotham city

LähetäLähetetty: 14.03.2005 18:08    Viestin aihe: saekieltosuunnitelmia Vastaa lainaamalla viestiä

En ole asiantuntija mutta.. itsemurhahan ei ole rikos?
Sitäpaitsi luulen että jos joku on päättänyt tehdä jotain niin älytöntä kuin itsemurha, hän tekee sen tavalla tai toisella riiipumatta onko ampumaasetta käytettävissä.
_________________
Kukas piru sitä veronmaksajia tekee ellei veronmaksajat itte?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 14.03.2005 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"According to UN Secretary-General Kofi Annan, “Over
the past decade, the destabilizing accumulation of illicit small
arms and light weapons has emerged as a major concern of the
international community...These arms fuel, intensify and
contribute to the prolongation of conflicts.”

When Annan and other disarmament advocates complain about destabilization, they are in effect advocating the stable, status quo of existing dictatorships."


Eli asekieltokampanjallaan YK käytännössä tukee diktatuureja halutessaan estää aseiden yksityisen omistamisen ja hankkimisen...

YK on jo Kambodzassa kokeillut asekieltolakia käytännössä, ensin aserekisteröinti, sitten täydellinen asekielto ja takavarikointi, rangaistukset 6kk-3vuotta vankeutta.

"Because of continued violence, the UN issued another
disarmament imperative just prior to the 1993 election. Yasushi
Akashi, the Secretary-General’s Special Representative to
Cambodia, issued a directive which rendered unlicensed
civilian weapon possession illegal, as of March 18, 1993—
although the Paris Agreements had given UNTAC no legal
authority to issue such a decree. Penalties for violation of the
UN directive included confiscation of the weapon and
imprisonment for a period of 6 months to 3 years.

There would be a three-week grace period to allow people
either to surrender their weapons or to get their papers in
order. Gun holders were supposed to surrender their arms
at the local UNTAC, CIVPOL, or military contingent
where they would be given a receipt for their weapon and
would face no legal action. Those who wished to retain
their weapons could apply to the police force of the
relevant authorities for a firearm licence.

Five years after the UN gun licensing law was
imposed, violent crime was still rising in Cambodia.
Gunrights advocates often argue that gun licensing or registration
laws can set the stage for gun confiscation, since the
government will know where to find all the legally-owned
guns. In Cambodia, gun confiscation did follow the UN’s gunlicensing
fiat. In 1999, the Cambodian government, with UN
support, banned all firearms, blaming the nation’s crime
problem on “the large number of guns in circulation, thought to
be about half a million....”


http://www.davekopel.org./2A/Foreign/MicroDisarmament.pdf

Asevastustajien hämmästyttäviä ""faktoja"" esim .50 kaliiperisten aseitten, 5.7x28mm aseitten ja kaikkien puoliautomaatti- ja pumpputoimisten aseitten kieltämiseksi voitte lukea näistä artikkeleista:

http://www.nraila.org/issues/FactSheets/Read.aspx?ID=171

http://www.nraila.org/issues/FactSheets/Read.aspx?ID=173

http://www.nssf.org/BP/current/index.cfm?AoI=generic

http://www.nraila.org/issues/FactSheets/Read.aspx?ID=172

http://www.nraila.org/issues/Articles/Read.aspx?ID=155

New Jersey aikoo kieltää kaikki muut kuin "älyaseet" heti kun "at least one manufacturer has delivered at least one production model of a personalized handgun to a registered or licensed wholesale or retail dealer in New Jersey or any other state."

http://www.nraila.org/Issues/Articles/Read.aspx?ID=102

Ja ne jotka ajattelevat tätä pelkäksi NRA-propagandaksi joka ei koske suomalaisia, voisivat huomioida että Rebecca Peters, joka on neuvonantajana YKn asekieltosuunnitelmassa, jota Suomen hallitus rahoittaa ja tukee, on vaatinut että kaikki sataan metriin yltävät aseet tulee kieltää...

"International gun-ban activist Rebecca Peters has even proposed banning rifles that can shoot 100 meters--;that is, all rifles, since all rifles can shoot that distance."

http://www.nraila.org/issues/FactSheets/Read.aspx?ID=173

"Suomi oli yksi ensimmäisistä maista, jotka antoivat selvän julkisen tukensa uudelle asevientisopimukselle eli ATT-mallin mukaiselle pienaseviennin sääntelylle. Ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui asian puolesta jo syksyllä 2003.

Nopea reagointi toi tärkeän aseman prosessin ohjaajana: nyt Suomi kantaa osavastuuta prosessin etenemisestä. Asian valmistelusta vastaa ulkoministeriön asevalvonnan yksikkö.

Käytännössä asevientisopimuksen edistäminen tarkoittaa Suomelle yhteydenpitoa muiden valtioiden hallituksiin ja uusien maiden värväämistä mukaan prosessin tukijoukkoihin. Myös prosessiin kuuluvien kansainvälisten tapahtumien koordinointi on tähän saakka ollut pääosin Suomen vastuulla.

Suomi oli mukana ensimmäisessä Cambridgessä pidetyssä hallitusten ja kansalaisjärjestöjen tapaamisessa syksyllä 2003 ja järjesti kesällä 2004 Vantaan Königstedtissä toisen hallitusten ja kansalaisjärjestöjen välisen työkokouksen asevientisopimuksesta. Tammikuussa 2005 Suomi kutsui jälleen koolle hallitusten edustajia ja kansalaisjärjestöjä, tällä kertaa Geneveen. Suomi oli myös vahvasti vaikuttamassa helmikuussa 2005 Tansanian Dar es Salaamissa järjestetyn kolmannen hallitusten ja kansalaisjärjestöjen kokouksen järjestelyihin. Aseviennin rajoittaminen on keskeinen teema myös ulkoministeriön johtamassa globalisaation hallintaan keskittyvässä Helsinki-prosessissa.

Muita julkisesti asevientisopimuksen taakse asettautuneita maita tai sitä puoltaneita lausuntoja antaneita maita ovat mm. Alankomaat, Brasilia, Costa Rica, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Kambodzha, Kanada, Kenia, Makedonia, Mali, Meksiko, Puola, Senegal, Slovenia, Tansania, Uusi-Seelanti ja Venäjä."


http://www.controlarms.fi/suomijaatt.htm

Voisi jopa ajatella että Tarja Halonen saattaa yrittää tuolla sopimuksella ratsastaen YKn pääsihteeriksi, työnäytteenään täysin siviiliaseista riisuttu Suomi...vai montako aseharrastajien/metsästäjien/kauppiaiden/valmistajien edustajaa on mahtanut kuulua noihin em. kansalaisjärjestöihin - joko alkaa pelottaa...?

Jos tätä lukee joku aseenomistusta puolustava aktivisti, niin olisi ehkä syytä ottaa välittömästi yhteyttä ulkoministeriöön ja vaatia edes jonkinlaista tasapuolisuutta.
Myös mm. aselehtien olisi syytä alkaa pitää hiukan suurempaa meteliä marikassi-Ekin suunnitelmista, pian voi olla jo myöhäistä. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 14.03.2005 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Englannin aselaista enemmän kuin kukaan jaksaa lukea:

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm199900/cmselect/cmhaff/95/9502.htm#evidence

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm199900/cmselect/cmhaff/95/95ap01.htm

Täälläkin näytään riemuittavan YKn puuhista:

2. UN Firearms Protocol


Last January, the Home Office participated in the first round of negotiations sponsored by the UN Crime Commission in Vienna to agree a Protocol Against the Illicit Manufacture and Trafficking in Firearms, Ammunition and Related Material. The Protocol is part of on-going efforts to tackle transnational organised crime. When concluded, sometime late in autumn 2000, its importance will be to signal to jurisdictions around the world the resolve of signatories to eliminate the criminal use of firearms through better co-operation and the development of improved standards and practices in areas such as firearms marking; import, export and transit regulations; and firearms de-activation.


The Protocol's particular relevance to the UK will be to recognise and deal with those aspects of problems associated with the criminal use of firearms in which the efforts of domestic law enforcement have been complicated by the international dimensions of the criminal activity in question. As such, it is expected to complement the initiatives described elsewhere in this memorandum and foster a greater awareness of the issues associated with the criminal use of firearms more generally.


The European Union authorities are also in the process of reviewing the EU Weapons Directive which provides for minimum standards for firearms controls in EU member states and co-ordinated arrangements for the transport of firearms between member states. The UK Government is playing an active role in this review.


Eli "deaktivoimalla rautakankia" näkyy olevan Englannissa suosittu ajatus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
OTOH



Liittynyt: 05 Hel 2005
Viestejä: 6
Paikkakunta: tuusula

LähetäLähetetty: 14.03.2005 22:17    Viestin aihe: tuskin sentään maailmanloppu Vastaa lainaamalla viestiä

Hiisi kun ei tiedä mihin uskoisi. Toisaalta, aina on pahanilmanlintuja jotka väittävät, että loppu on ovella. Toisaalta, Britannia, Kanada ja Australia todella ovat pistäneet ampujat koville ja Japanissa on käytännössä totaalikielto, eli uhka voi sittenkin olla olemassa.

Eniten olisin kuitenkin huolissani ampumaratojen tulevaisuudesta näiden himmelin naturahippien takia. Lajia uhkaa pikemmin hidas näivettyminen kuin nopea äkkikuolema.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13004

LähetäLähetetty: 14.03.2005 22:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"International gun-ban activist Rebecca Peters has even proposed banning rifles that can shoot 100 meters--;that is, all rifles, since all rifles can shoot that distance."

Voitaisiin aloittaa USAn armeijasta noi kiellot.

: Myös prosessiin kuuluvien kansainvälisten tapahtumien koordinointi on tähän saakka ollut pääosin Suomen vastuulla.

Tuomioja sivuun ja Runo Kurko kehiin ja voisimme estää koko touhun globaalissa mittakaavassa Smile

: Voisi jopa ajatella että Tarja Halonen saattaa yrittää tuolla sopimuksella ratsastaen YKn pääsihteeriksi, työnäytteenään täysin siviiliaseista riisuttu Suomi...vai montako aseharrastajien/metsästäjien/kauppiaiden/valmistajien edustajaa on mahtanut kuulua noihin em. kansalaisjärjestöihin - joko alkaa pelottaa...?

Suomessa presidentti ei säädä lakeja vaan Eduskunta. Toisekseen Tarja ei ole moista ideaa ainakaan toistaiseksi esittänyt. Ei pelota.

: Jos tätä lukee joku aseenomistusta puolustava aktivisti, niin olisi ehkä syytä ottaa välittömästi yhteyttä ulkoministeriöön ja vaatia edes jonkinlaista tasapuolisuutta.

UM on maailmanparantajien kerho. Heidän kanssaan on turha neuvotella koska se ei johda mihinkään.

: Myös mm. aselehtien olisi syytä alkaa pitää hiukan suurempaa meteliä marikassi-Ekin suunnitelmista, pian voi olla jo myöhäistä. Shocked

Ei aselehtiä isot massat lue. Sama se on mitä siellä lukee. Hesarin pääkirjoitussivulla olisi enemmän painoarvoa.

Asioita kannattaa seurata mutta ei noista yöuniaan kannata menettää. Poliisi ei meidän aseita tule hakemaan koska se ei siihen pysty eikä edes halua.

Vertailulukuina: Poliisit: 9000 henkeä. Aseenomistajat: 500000 henkeä plus perheenjäsenet. Siihen päälle +300000 neliökilometriä metsää ja 500000 kesämökkiä. Takavarikkoaseita ei vaan löydy jos tilanne ajautuu huonoon jamaan. Armeija taas olemme me. Ei tässä mitään ongelmaa ole kuin korkeintaan asevihaajilla joita tosiasiat harmittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 15.03.2005 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aseiden/ampumaurheilun vastustajien ajatuskulku menee niin, että kaikki aseet pitää kerätä pois tavallisilta kansalaisilta, niin mitään pahaa ei tapahdu. Aseet voidaan kerätä pois, koska kukaan ei välttämättä tarvitse aseita, koska ne ovat vain harrastusvälineitä. Ne ovat pahuuden perikuvia, koska ne on suunniteltu tappamiseen. Niiden olemassaolo aiheuttaa väkivaltaa. Ilman aseita väkivaltaa olisi vähemmän. Kehenkään tavalliseen kansalaiseen ei voi luottaa aseenomistajana, koska kaikki ihmiset ovat kuitenkin viimekädessä arvaamattomia ja epärationaalisia. Poliisi kyllä huolehtii jokaisen turvallisuudesta 24/7.

Jeff Cooperia (hyvin) vapaasti suomentaen:

Hoplofobia = Mielen häiriö, joka ilmenee irrationaalisena aseisiin kohdistuvana vastenmielisyytenä ja pelkona. Kyseessä ei ole vain erilainen mielipide vaan pikemminkin se voidaan luokitella sairaudeksi, sillä järki, logiikka tai totuus eivät tehoa sairastuneeseen. Edellä kerrottu pätee aivan yhtä hyvin myös henkilöön, jolla on joku muu fobia, kuten ahtaanpaikan- tai korkeanpaikankammo (lisää fobioita: http://www.gernet.fi/public/fobiat.zml?s=a ).

Ajattelun lähtökohta on, että tietyt välineet ja työkalut vaikuttavat käyttäjäänsä aivan kuin niillä olisi oma tahto. Hoplofobiaa sairastava henkilö ei halua kenenkään muun omistavan minkäänlaista asetta, koska aseen omistaminen tarkoittaa viime kädessä, että sellaisen omistajalla on etulyöntiasema suhteessa asetta omistamattomiin. Tilanteessa, jossa aseenomistaja syystä tai toisesta päättää käyttää asettaan, hän voi aseellaan helposti hallita aseettomia. Hoplofobiaa sairastava ei itse halua hankkia aseita ja opetella ampumaan, koska se on vaikeaa ja hän ei ole kiinnostunut siitä. Tietoisuus siitä, että jotkut henkilöt omistavat aseita ja osaavat käyttää niitä, häiritsee ja pelottaa häntä.

"Meidän pitää estää metsäpalot - rekisteröikäämme siis tulitikut!"

Ei ole olemassa hyviä ja pahoja aseita tai ampumaurheilun lajeja. Niin kauan kun ampuja on kunnollinen, hänen aseensa on sitä myös. Jos hän taas ei ole kunnollinen, sama pätee hänen aseeseensa.

Ampujien imagoon tulisi kuulua seuraavat asiat:
-vastuuntunto
-kunnollisuus
-rohkeus
-kyvykkyys
-hyvä kansalaisuus (good citizenship)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 15.03.2005 11:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erinomainen teksti Anttimanilta. Asiaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
Vieras 1*
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2004
Viestejä: 3275

LähetäLähetetty: 06.07.2005 02:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Me ei olla köyhiä eikä kipeitä...



29.6. - Kenian poliisi tuhosi polttaen 3 800 takavarikoimaansa laitonta asetta keskiviikkona Nairobissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
S.A.V.O.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2004
Viestejä: 617
Paikkakunta: Gotham city

LähetäLähetetty: 06.07.2005 19:24    Viestin aihe: asekieltosuunnitelmia Vastaa lainaamalla viestiä

Just joo... ja kerrankin olisi ollut jotain hyvää tuotavaa Keniasta Sumeen Evil or Very Mad

Menivät sitten ja tyrivät koko jutun Crying or Very sad
_________________
Kukas piru sitä veronmaksajia tekee ellei veronmaksajat itte?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 1 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com