Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 07.06.2011 16:52 Viestin aihe: Raparperi |
|
|
Norsunkorvaa tyrkkää taas yli oman tarpeen.
Mitä porukka on tuosta tehnyt? Mitään piirakoita en ala leipomaan ja joku raja sillä mehun määrälläkin on. Löytyykö mitään järkevää käyttöä?
_________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 07.06.2011 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Mehua, hakusanaksi: Raparperimehu. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 07.06.2011 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Pätkit palasiksi, hetken keität sitten pyttyyn mihin tulee hiiva ja sokeri.
Lopu on sitten helppoa, ja hyvää tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.06.2011 18:11 Viestin aihe: |
|
|
Asiallisemmat immeiset tekevät viiniä; väittävätten jopa maukkaaksi. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5546
|
Lähetetty: 07.06.2011 18:12 Viestin aihe: |
|
|
olsa kirjoitti: | Pätkit palasiksi, hetken keität sitten pyttyyn mihin tulee hiiva ja sokeri.
Lopu on sitten helppoa, ja hyvää tulee. |
Parin viikon päästä höyrystät vielä lasipannussa niin eiku paranee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 07.06.2011 18:27 Viestin aihe: |
|
|
Toki tuosta pöntöllinen tai pari viiniäkin tulee tehtyä. Viiniliitua löytyy.
Mutta ei kukaan ole yrittänyt mitään makeankitkerää mössöä tehdä? Meinaan vaikka pihvin kanssa ja sillai..
Kokeilemalla tietty kaikki selviää, mutta jos olis vähän suuntaa antavaa reseptiä edes.. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.06.2011 18:37 Viestin aihe: |
|
|
Mutsi teki hilloa aikanaan ja kyllähän sitä söi; aika hapokasta vaan.
Sokeripussin kyljestä löydät hillo-ohjeen tai netistä ja sitten myös raparperi-mansikka on kohtuullinen yhdistelmä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 07.06.2011 18:44 Viestin aihe: |
|
|
Asiallisemmat immeiset tekee myös lonkeroa, hyvää oli sekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Vielä kun loivennat raperperin kirpeyttä mustaviinimarjan lehdillä, esim kymmenen keskikokoista lehteä vesilitraan, niin tuote saa hienostuneen aromin. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:14 Viestin aihe: |
|
|
..ja/tai vadelman lehdillä. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Tuo lonkero olisikin varmaan mainiota. Ei potkua tarvitsisi olla kuin 5-6%. Olis näillä keleillä makoisaa juomaa. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21402 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kylmä raparperikiisseli kermavaahdon kera on aivan parasta..
Kakarana tuli joskus otettua pieniä viinipöhniä jonkun vanhempien itse tehdyistä viineistä. Pulloja oli aina sen verran kaapeissa että sieltä saattoi huomaamattomasti ottaa pari viikonloppupulloa.. Siihen aikaan monet tekivät viinejä. Punaviini oli aivan karseaa, piti olla melkoinen mielenlujuus että siitä pöhnät sai. Raparperiviinin muistan että se oli jopa aivan juotavaa ja haluttuun tilaan pääsi kohtuu helposti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jersu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2006 Viestejä: 1519 Paikkakunta: seinäjoki
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Mumma kertoi tänään joitain ohjeita raparperista.
Hapokkuuden saa kuulemma sooda-vedellä pois. Eli raparperiä veteen ja soodaa perään.
Ja yks oli jotta laittaa pannulle ja paistaa siinä ja laittaa sokeria niin kuulemma toimii.
Ite en oo raparperin ystävä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
joonasko Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2011 Viestejä: 1128
|
Lähetetty: 07.06.2011 19:28 Viestin aihe: |
|
|
suoraan puskasta niitä on rouskuteltu.
pakkaseen palasteltuna pikku pätkiks , pussiin ruokalusikallinen hedelmäsokeria niin voit talvella tehdä niistä liki mitä tulee mieleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 07.06.2011 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Rouvashenkilö on yhdistellyt mehuksi raparperia ja mansikkaa. Piirakkaa ja kääretorttua niistä rakennellut.
Yrityksistäni huolimatta en ole saanut kokeilla, millainen käymistuote siitä tulisi.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|