OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Apuja lohen valmistukseen!?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Narttu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2011
Viestejä: 863

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:07    Viestin aihe: Apuja lohen valmistukseen!? Vastaa lainaamalla viestiä

Saatiin naapurilta lohi... En ole mikään kalakokki, joten nyt mietin, että mitä tuon kanssa tekisi? Mausteet sisään ja uuniin? Vai fileiksi ja grilliin? (fileointi ei kyllä suju ihan luonnostaan Rolling Eyes )

Vinkkejä otan kiitollisena vastaan, jotta saadaan ruoka pöytään Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
GraaviSupi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Tam 2011
Viestejä: 823
Paikkakunta: KESKINAPA

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikuinen ihmine eikä osaa kalaa valmistaa. Very Happy
_________________
KVA ryyppäyksestä ja MVA kulli
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5524

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuinkas suuresta kojamosta on kyse.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haulla löytyy netistä ohjeita esim. uunilohelle vaikka ja kuinka paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kermaa eikä rasvaa. Yrttejä sisään ja pottuja kaveriksi. Grillimausteet toimii yllättävän hyvin.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tukelius
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Elo 2008
Viestejä: 3311
Paikkakunta: Mynämäki

LähetäLähetetty: 17.07.2011 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:
Ei kermaa eikä rasvaa.

miksei?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Narttu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2011
Viestejä: 863

LähetäLähetetty: 17.07.2011 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tollanen puoltoistakilonen Laughing

Uuniin se taitaa joutaa, yrttimaalta makua väliin ja perunat kaveriksi...?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 17.07.2011 17:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tukelius kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:
Ei kermaa eikä rasvaa.

miksei?

Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin...
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 17.07.2011 17:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten olis loimulohi, mikäli aikaa on!?
Keskiruotoa halki ja lankkuun kiinni ja nuotion lämpöön; hidas, mutta maukas valmistusmuoto. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 17.07.2011 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos loimulohta laittaa laudalla niin sen naulaamisen kanssa kannattaa olla huolellinen, muuten kala kypsyessään saattaa tipahtaa nuotioon...sekin on tullut nähdyksi vaikka itse en allergian takia kalaa ruuaksi laitakkaan. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Narttu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2011
Viestejä: 863

LähetäLähetetty: 17.07.2011 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loimulohta ei tänään laitella, se on mökkiruokaa Laughing

Uunissahan tuo jo on. Laittelin vaan suolaa ja tuoretta tilliä väliin. Omasta maasta kaivetut perunat viereen, niin kelpo ruokahan siitä tulee Wink Kokeillaan jotain "kommervenkkiä" sitte toisen kerran.

Aika vähän tulee kalaa laitettua ja enimmäkseen se on sitten pikkuahvenia grillissä tai savulahnoja. Ajattelin että jos täältä irtoais nopsaan jokin helppo ja hyvä resepti Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5524

LähetäLähetetty: 17.07.2011 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sahkuifk kirjoitti:

Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin...


Tuossa on jotenkin niin paljon väärin. Kalan makua ei saa peittää kermalla tai voilla ja sitten mukaan heitetään chiliä ja paprikaa. Shocked Laughing

Kokeilkaas joskus : lohi paloiksi -- keitä -- hiukan suolaa ja peunoita . Ei mitään muuta.
Ei pippuria Ei kermaa ei tilliä ei mitään ylimääräisiä härpakkeitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 17.07.2011 18:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chili ja paprika sopivasti laitettuna eivät peitä niin vahvamakuisen kalan kuin lohen makua vaan enemmänkin korostavat sitä. Sehän mausteiden tarkoitus ainakin osin on.

Esimerkiksi siika ja harjus ovat maultaan sen verran miedompia että niiden kanssa riittää pelkkä suola aivan hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 928

LähetäLähetetty: 17.07.2011 18:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jbear kirjoitti:
sahkuifk kirjoitti:

Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin...


Tuossa on jotenkin niin paljon väärin. Kalan makua ei saa peittää kermalla tai voilla ja sitten mukaan heitetään chiliä ja paprikaa. Shocked Laughing

Kokeilkaas joskus : lohi paloiksi -- keitä -- hiukan suolaa ja peunoita . Ei mitään muuta.
Ei pippuria Ei kermaa ei tilliä ei mitään ylimääräisiä härpakkeitä.

Minäpä selitän mitä hain; Lohessa on rasvaa omasta takaa niin sitä ei ole tarvis lisätä mutta nuo mausteet siitä puuttuu ja lisäämällä niitä saadaan mukava yhdistelmä. Niinkuin makkara ja sinappi?
Tuo pelkän suolan kanssa laitto on muuten erittäin hyvä ja suositeltava juttu monelle muullekkin raaka-aineelle.
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 18.07.2011 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

igorrock kirjoitti:
Chili ja paprika sopivasti laitettuna eivät peitä niin vahvamakuisen kalan kuin lohen makua vaan enemmänkin korostavat sitä. Sehän mausteiden tarkoitus ainakin osin on.

Esimerkiksi siika ja harjus ovat maultaan sen verran miedompia että niiden kanssa riittää pelkkä suola aivan hyvin.


Varsinkaan kun chili ei maistu millekään eli ei peitä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com