OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä mieltä metsästyksestä ameriikoissa?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jousimetsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
zaloo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Hei 2011
Viestejä: 22

LähetäLähetetty: 27.09.2011 19:30    Viestin aihe: Mitä mieltä metsästyksestä ameriikoissa? Vastaa lainaamalla viestiä

Oon katellu noita usalaisia metsästys dvdtä, minkähän takia joka toinen laukaus oli se sitten jousella tai kiväärillä, niin ammutaan huonoja laukauksia, millon suolille milloin jonneki muualle? Jousellahan se tarkoittaa että harvoin paikkolaukauksia saa ammuttua, voipi olla että peura jää 100m päähän kitumaan tuntikausiksi, kiväärillä saa ammuttua tuossa tilanteessa paikon. Onko jousimetsästys tosiaan noin vaikeata? Nehän on pro ampujia olevinaan. Ja minkähän takia vasoilta ammutaan emot? Pistää vähän miettimään omaa jousiharrastusta. Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34887

LähetäLähetetty: 27.09.2011 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eihän niitä ameriikan serkkuja tarvitse joka asiassa matkia,toisaalta nuo videot kuvaavat aika hyvin sikäläisen jahtuun todellisuutta,metsästäjiä on paljon ja moneen lähtöön...kaikkea sattuu ja tapahtuu.
Ovatpa siellä jokuset kotimaisetkin virtuoosit saaneet haavakoita aikaiseksi,ei se huono laukaus kenellekkään tuntematon ole...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TRYKON
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Syy 2006
Viestejä: 280

LähetäLähetetty: 29.09.2011 15:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulee niitä huonoja laakeja meikäläisessä hirvijahdissakin. Toisissa porukoissa enemmän ja toisissa vähemmän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34887

LähetäLähetetty: 29.09.2011 18:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tottakai,mutta se jo vaatiikin rintakarvoja että niitä näytettäisiin jahtuufilmissä...tosin olisi ollut mukavaa jos joku olisi meikäläisenkin hutit filmannut,siitä filmistä voisi oppia jotain.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Metsäarska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2004
Viestejä: 1066

LähetäLähetetty: 29.09.2011 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin, kyllähän se tuo metsästys on sellaista hommaa, että on yritettävä. Jos aina vaan varmistelee varmaa niin voi olla että aika harvoin pääsee ampumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10050
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 29.09.2011 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni tästä jousimetsätyksestä vouhotetaan suotta. Siis siten, että olisi jotenkin hienompaa kuin kiväärillä metsästys. Mitä nyt olen sivusta seurannut, niin haavakoita tulee samassa suhteessa saalismäärään nähden oli kyseessä jousi taikka kivääri. Parhaat väittäneet, että kyllä kauris paranee, kun nuoli meni läpi, mutta kaurista ei löytynyt... Shocked
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34887

LähetäLähetetty: 29.09.2011 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paksat se mitään parane jos vaikkapa mahoilta vetaisee läpi,tai katkaiseen jalan luut.
Monien jousimetsästäjien väite että jousi olisi jotenkin eettisempi jahtuuvälin on suoranaista paksaa.
Aikoinaan meilläkin yritettiin esittää laupiaasti että jousimetsästäjälle valikoituisivat ne heikoimmat yksilöt...sitten samat jantterit käväisivät ammuskelemassa isokokoisia ja ilmeisen terveitä trofee elikoita kuka mistäkin...etiikka heitettiin tunkiolle ensimmäisenä.
Ainoa "erikoisuus" siinä oli vain valittu väline,ei muuta.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Röllerö
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Elo 2011
Viestejä: 34
Paikkakunta: Liminka

LähetäLähetetty: 30.09.2011 09:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

+1 heilurille!

Onneksi tuo jeesustelun määrä on vähentynyt huomattavasti ja on alettu puhumaan jousesta aseena muiden joukossa. Liekkö osaltaan ollut edistämässä vastakkainasettelua ja jopa pientä vihamielisyyttä ruutiukkojen puolella tämä hyveellinen hapatus siitä, kuinka "eettisesti oikea" ase jousi onkaan...
Mielestäni tuo heilurin tapa esitellä jousimetsästystä raadollisesti muiden metsästystapojen joukossa on oikea tyyli, jolloin siitä voidaan keskustella avoimesti. Jos keskustelu kääntyy aina siihen, että jousi on ainoa eettisesti oikea ase, tai jousi ei jätä haavakoita, tai ruutiukot ovat laiskoja tieltä ampujia, tai taljamiehet eivät ymmärrä jousimetsästyksen aatteesta mitään eivätkä harjoittele ampumista, tai..tai..jne, niin ei tämä taistelu ainakaa vähene eri "aselajien" välillä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisi vain hiljaa hymistellä, kun jousimetsästystä mustamaalataan. Selkeä ei-fanaattinen tiedottaminen ja asioista puhuminen on minusta tehokkaampaa. Valitettavasti vain kaikilla aseilla ampuvista löytyy niitä, jotka yrittävät vähän liian kauas, vähän liian huonosta paikasta, mutta ruutiaseilla osumajäljet eivät ole kovinkaan hyvin näkyviä. Toisin on jousella metsästävien laita, ammut huonosti ja pahimmassa tapauksessa kauris kulkee viikon pitkin pitäjää nuoli kinkussa pystyssä... Yritä siinä sitten muokata ihmisten mielipiteitä kuitenkin täällä vielä melko tuntemattomasta metsästysmuodosta..!

Summa summarum, ehkä asia menee parhaiten perille, jos ei yritetä olla enempää tai vähempää kuin muutkaan metsästäjät, vaan käytössä on ainoastaan eri ase kuin valtaosalla kanssametsästäjistä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 30.09.2011 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jousi on tietenkin väline.
Oman haasteensa ja fiiliksensä siinä tuo mm. se, että on päästävä lähemmäksi saaliseläintä.
Jenkeissä jousimetsästys on vielä suositumpaa, koska saa ampua karhuja ja hirviä sekä sen takia, koska jouselle on annettu joitakin vapauksia.
Aivan kuten nuorille metsästäjille ja mustaruutiaseille.
Jos on kyllästynyt ampumaan "Sako TRG:llä" 350 metriin lintuja niin yksi tie on ehkä välinepuolella kuljettu päähän asti.

Ehkä sivujuonne:
Minä nautin eniten haukkuvalla koiralla metsästämisestä, mutta siten, että hiiviskelen (pakostakin tiheässä metsässä) linnun karkotussektorin sisälle eli tavallaan samalle alueelle kuin mitä jousimetsästyksessä pitää päästä. Ehkä siitä tulee enemmän kiksejä en tiedä.
Kun en itse oikein kirveelläkään jaksa harrastaa kyttäysmetsästystä (poislukien joskus jänkähanhestus ja hirven passitus) niin aktiivinen metsästys, esim. em. linnustus on mukavinta.
Syksyisin on mukavaa kun saa muutaman kilon pois ja kunnon ylös.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34887

LähetäLähetetty: 30.09.2011 17:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri tuo välineen leimautuminen hutilusten vekottimeksi on aiheuttanut sen että olen jättänyt molemmat matkan puolesta kelvolliset kaurispaikat käyttämättä,heinää ja hiukan pikkurisua vitaalin edessä,haulikolla olisi ollut laaki ja vainaa.
Jousimetsästäjän on oltava erityisen harkitseva ja varovainen varsinkin sorkkaeläinjahdissaan,sillä metsästettävän lajiston lisääntyminen on täysin jousimetsästyksen julkisuuskuvan varassa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BePSiman1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2005
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 30.09.2011 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näin uusherännäisenä jousimetsästäjänä täytyy kompata heiluria ja kumppaneita - jousimetsästäjien "napamiehet" ripottelevat itse tuhkaa päähänsä ja vakuuttelevat vakuuttelemasta päästyään kaunista etiikkaa aivan kuin olisivat syyllistyneet johonkin epäeettiseen toimintaa. Tai sitten tietystä kulmasta katsottuna syyllistävät epäeettisestä toiminnasta muita metsästäjiä...

Metsästelin jonkun vuoden 80-luvun alussa jousella mutta se jotenkin se loppui kaikenmaailman perheen perustamisten, reissuhommien yms takia mutta kipinä jäi kuitenkin elämään.

Ja tuon kipinän pikkuhiljaa kytiessä tuli seurattua 5-6 vuotta jousimetsästäjien keskustelusivustoja ja jutusteltua heidän kanssaan naamatusten. Kokoajan ihmettelyä herätti jokin ihmeellinen jeesustelu etiikan kanssa ja se jopa meinasi sammuttaa sen kipinän.
Mutta mitä kokeneempi metsästäjä niin sitä vähemmän jeesustelua ja varsinkin jos on kokemusta myös ruutiaseista niin jeesustelu puuttuu kokonaan ja jousi on heille vain väline muiden metsästysvälineiden joukossa. Pahin jeesustelukaarti on niissä joilla on kokemusta ainoastaan jousimetsästyksestä tai metsästyskokemus on erittäin vähäistä luokkaa "joskus isän tai serkunkumminkaiman mukana" ja heitä on jousimetsästäjissä yllättävän paljon.

Mutta eiköhän me sovita kaikki hienon metsästyksen piiriin ja jousikin alkaa pikkuhiljaa laskeutumaan sieltä taivaallisesta ase-arsenaalista alas muiden pössyköiden joukkoon ja jousimetsätyksen suosio lisääntyy ja laillisten saalislajien kirjo laajenee mikä on ainoastaan hyvä asia.

Ja sitä paitsi varsinkin vaistojousella ampuminen on aikamoista zen-hommelia Wink
_________________
sanoopi "vanha" Bps - mnetissä jo vuodesta -99...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kiul
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2005
Viestejä: 3980

LähetäLähetetty: 03.10.2011 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota ameriika videoitten ammuntaa olen aina ihmetellyt, kovin ovat osumat 'keskellä' monta kertaa. Ja ihan selviltä lyhyiltä holleilta.

Mitä tulee jousimetsästyksen etiikkaan, niin ei kai se sen kummempaa ole kuin muussakaan metsästyksessä vaikkakin olen ollut huomaavinani, että kun kokeneet metsästäjät ottavat jousimetsästyksen mukaan repertuaariin, niin samalla hyväksytään ajatus uuden aseen asettamista vaatimuksista. Tämä tarkoittaa sitä, että hyväksytään ajatus ettei kaikkiin potentiaalisiin paikkoihin 'kokeilla', vaan pyritään tietoisesti ns. varmoihin paikkoihin ennen kuin ammutaan. Tässä mielessä monet jousimetsästäjät poikkeavat 'keskivertometsästäjästä' siihen parempaan suuntaan. Ne kokeilut on tehty jo uran muussa vaiheessa ja niitä ei enää jousen kanssa tarvitse tehdä.

Jousimetsästystä on 'markkinoitu' monenlaisilla 'omituisilla' asioilla, etiikka, luonnonmukaisuus, 'haavat paranee', yhtä tehokas kuin kivääri, ... ym. juttuja on saanut aikain kuluessa lukea. Onneksi näistä väittämistä on pikkuhiljaa päästy eroon ja asioista voidaan keskustella niin kuin ne tosielämässä ovat. Tässä muutoksessa linee pääosassa se, että nykyisin iso osa jousimetsästäjistä omaa todellista kokemusta muustakin metsästyksestä ja pystyy varsin helposti kyseenalaistamaan erilaiset 'maagiset' väittämät ja kumoamaan ne.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräjormeliini
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2011
Viestejä: 334
Paikkakunta: P- Savo

LähetäLähetetty: 03.10.2011 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nehän jenkit ampuvat lava-auton lavalta biisoneita ja miksei muutakin. Sitä en edes metsästykseksi kutsuisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14768

LähetäLähetetty: 03.10.2011 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiul kirjoitti:
Tuota ameriika videoitten ammuntaa olen aina ihmetellyt, kovin ovat osumat 'keskellä' monta kertaa. Ja ihan selviltä lyhyiltä holleilta.


Tähän samaan olen kiinnittänyt huomiota!

Perusvirheenä jenkeillä näyttää olevan taipumus ampua liian takavoittoisesti. Henkilökohtaisesti olen huomannut samaa taipumusta myös suomalaisten metsästäjien keskuudessa. Syynä voi olla termin "lavan taakse" -käytöllä kun paremminkin pitäisi puhua lavan takalinjasta. Lavan taus on pitkä käsite ja periaatteessa paistitkin ovat lavan takana...

Lisäksi kolmiulotteinen hahmottaminen näyttäisi olevan ongelmallista metsästyskulttuurista riippumatta. Tilanne on joka tapauksessa se, että aivan yhtä paljon kuin ampumapuolen osumakohtaan, tulisi huomiota kiinnittää myös ulostulokohtaan ja valita täten osumakohta siten, että ulostuloreikä ei olisi liian takana. Tämän hahmottamisen vaatiminen vaikuttaisi siltä kaikkein vaativimmalta asialta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Jousimetsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com