OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistan maustaminen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
SuuriPaha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2009
Viestejä: 366

LähetäLähetetty: 21.12.2011 16:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 21.12.2011 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sekailaisesti mausteitten käyttö, perusmaustetusta, aina esim meksikolaiseen mole-kastikkeeseen, tai riistatortilloita.

Minusta on rikkautta käyttää riistassa teko-ja maustamistapoja laidasta laitaan, perinteisistä eksoottisiinkin.
Siinä mielessä komppaan Ionia, monet reseptit (maustamiset) ovat sovellattavissa riistalle suoraan, tai pienin muutosin.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.


Viimeinen muokkaaja, Elwood pvm 21.12.2011 19:52, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 21.12.2011 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
ioni kirjoitti:
riistafondia


= natriumglutamaattia, suolaa ja oireellisesti lihalientä ja sakeutusainetta.



= Vesi, punaviini, mustaherukkamehu, suola, aromi, väriaine (sokerikulööri), tomaattipyre, lihauute, kantarelli, muunnettu perunatärkkelys, poronliha, maltodekstriini, kasvirasva, uutteet (katajanmarja, sipuli, laakerinlehti ja persilja), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), sipuli, mausteet.

Että kaipa tuossa sitä ihanata natriumglutamaattiakin on. Resepti ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen kuin mitä nimim. Jussio väitti. Oli miten oli mutta niin on että hyvää tuolla saa kun ruokalusikallisen lorauttaa. Lihaliemen minä otan paistoliemestä ja siitä nesteestä jonka paisti tai körde foliokääreessä pöydällä levätessään luovuttaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 21.12.2011 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onhan tossa luonnostaan tota natriumglutamaattia ainakin tomaattipyreessä, lihauutteessa ja poronlihassa. Lisättyä ei kai ole, jos ei ole E621 merkintää
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Stutzen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2007
Viestejä: 498
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 22.12.2011 10:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

SuuriPaha kirjoitti:
Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran.


Noilla mausteilla onnistuu kyllä peittämään riistan maun täydellisesti Laughing
Päälle vielä hinkki piimää, niin lakkaa suuta polttamasta Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1291
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 22.12.2011 12:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt muutaman hirvipaistin kokemuksella ei hirvipaisti tarvitse muita mausteita kuin ruususuolan. Noin 2% Himalajan karkeaa ruususuolaa paistin pintaan ja parikiloinen paisti vakuumiin jääkaappiin muhimaan 2-3vuorokautta. Paisto miedossa lämmössä.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 22.12.2011 12:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fspitz kirjoitti:
Nyt muutaman hirvipaistin kokemuksella ei hirvipaisti tarvitse muita mausteita kuin ruususuolan. Noin 2% Himalajan karkeaa ruususuolaa paistin pintaan ja parikiloinen paisti vakuumiin jääkaappiin muhimaan 2-3vuorokautta. Paisto miedossa lämmössä.


Ei se mitään muuta kyllä tarvitse, mutta jos loppuikänsä vaan syö suolalla maustettua hirvenlihaa niin se saattaa alkaa kyllästyttämään...

Itse maustan riistaa aika vaihtelevasti, välillä mennään pelkällä suola & pippuri-linjalla mutta yhtä usein pistän chiliä ja muita hieman "eksoottisempia" mausteita. Kuten jo aikaisemmin tälläkin palstalla on mainittu niin ison eron huomaa kun katsoo suomalaisia ja ruotsalaisia reseptejä, niin lehdissä kuin kirjoissa. Ruotsalaiset ovat hieman avarakatseisempia riistan laiton suhteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 22.12.2011 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo suolapaisti on ihan jees, mutta välillä tulee mustaapippuri siihen päälle myös rouhittua. Se on ihan hyvää leikkelettä leivän päälle. Ei tarvitse niitä keittokinkkuja kaupasta kantaa.

Hirven lihaa tulee tietysti käytettyä pitsoihin, tacoihin jne. kuten muitakin jauhelihoja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 27.12.2011 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi kauhia, ei kai kukkaan nyt pippuria riistaan laita saati sitten valkopippuria?

Meillä käytetään riistaa kaikkeen mihin mitä muutakin lihaa... Välillä tehdään gourmet sapuskoita, välillä arkiruokia...

Tässä yksi esimerkki hieman enemmän maustetusta ja hyvää oli...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 27.12.2011 22:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyi, onko tuossa joku väkevä mauste?
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
SuuriPaha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2009
Viestejä: 366

LähetäLähetetty: 28.12.2011 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Stutzen kirjoitti:
SuuriPaha kirjoitti:
Naga Morichia, paitsi lapsille tarkoitetussa pöperössä. Hirvinuotiolla Savuhovin Kipu-sinappia, jolloin tursaat lainaavat sitäkin kämpinginsä päälle vain kerran.


Noilla mausteilla onnistuu kyllä peittämään riistan maun täydellisesti Laughing
Päälle vielä hinkki piimää, niin lakkaa suuta polttamasta Shocked


Joo, näin voi käydä, jos ei ole varovainen. Cool Viimeksi, kun valmistin riittävän tulista ruokaa hirvestä, niin raaka-aineena oli sydän. Se ei naudan sydämestä eroa kuin raskasmetallipitoisuuksien määrässä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 28.12.2011 19:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
Voi kauhia, ei kai kukkaan nyt pippuria riistaan laita saati sitten valkopippuria?

Meillä käytetään riistaa kaikkeen mihin mitä muutakin lihaa... Välillä tehdään gourmet sapuskoita, välillä arkiruokia...

Tässä yksi esimerkki hieman enemmän maustetusta ja hyvää oli...


No eihän sitä pippuria sentäs montaa lajiketta!
Mikä ihmeen luomurupsiöljy ja joku espanjalainen konkistadorioliiviöljy ja takana vissiin espanjalainen vasco da gama(taisi olla portuqueesi) balsamiviinietikka?
Ja lentävän hollantilaisen paprikaa kolmella värillä!
Marliinimiehen hiilijalanjälki on mittava kuin sasquatsilla! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 29.12.2011 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja kaikki levyt päällä vaikka pannu vaan yhdellä!
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2278
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 29.12.2011 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noin hevletin vääntynyt pannukin on energiataloudellisesti ihan pyllystä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 29.12.2011 11:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rastinsahi kirjoitti:
Hyi, onko tuossa joku väkevä mauste?


Taitaa olla jokin aasialainen hyvin makea ja imelä chili höystetty.
Se on erityisen hyvää metton kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com