OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Presidentinvaalit 2012 - kilpajuoksu mäntyniemeen
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Hirvas-Pieti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Maa 2011
Viestejä: 32
Paikkakunta: Posio

LähetäLähetetty: 26.01.2012 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Suolapatsas"]Mikäpä olisi Pietin pohdinta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ?[/quote]

Pieti tunnustautuu tosikoksi Wink , en oikein ymmärrä mitä kansanryhmää Suolapatsas tarkoittaa. Haavisto ei ole ruotsinkielinen eikä tietääkseni mooseksenuskoinen, ja hipiältäänkin hän on ihan "kaukaasialaisen" vaalea. Vähän olen kyllä miettinyt miltä tuntuu Väyrysen äänestäjistä, jotka asuttavat enemmistönä karkeasti kahta kolmasosaa tämän maan pinta-alasta. Kumpihan on heidän pressansa, kokoomuslainen Helsingin herrojen kandidaatti vaiko viherpiipertäjäkommareiden, miten sen sanoisi, vaihtoehtokandidaatti? Kerrostalo-Suomen sosiaalisesti vähempiarvoinen kansanryhmä voi ehkä helpommin samaistua Haavistoon, onhan hän ikään kuin naapurin poika, B-rapun mies.
_________________
Samma på svenska.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2012 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elkää ikinä haukkuko mua heteroksi, voisin ylpistyä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Suolapatsas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Jou 2010
Viestejä: 548
Paikkakunta: Suolakaivos

LähetäLähetetty: 26.01.2012 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin homoseksuaaleja kansanryhmänä
_________________
Ordnung muss sein .....Uutta komediaa odotellessa Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvas-Pieti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Maa 2011
Viestejä: 32
Paikkakunta: Posio

LähetäLähetetty: 26.01.2012 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[quote="Suolapatsas"]Ajattelin homoseksuaaleja kansanryhmänä[/quote]

No, katsotaan mitä rikoslaki sanoo.
RL 11 luku 10 § (13.5.2011/511)
Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Pientä maallikotason erittelyä: Pykälä näkyisi asettavan ensisijaisesti vastuun viestien levittäjille, jonka voisi ymmärtää niin että sillä ei tarkoiteta niinkään sitä joka on viestin muotoillut ja ehkä allekirjoittanut (harvoinpa nimellään...) vaan ennemminkin kustantajan tai julkaisijan tapaan toimiville, joiden toimesta viesti leviää laajemmalle. Mutta vastuu voisi laajentaen koskea myös henkilöitä jotka edistävät tällaista toiminrtaa taloudellisesti, vaikkapa nettioperaattorina, tai teknisesti. Henkilökohtaisesti edellyttäisin viimemainittuja koskien sen että he ovat huomanneet, tai heidän olisi pitänyt huomata, että kyseessä on tällainen kiihotus, ja että he siitä huolimatta ovat jatkaneet sen mahdollistamista. Jotta kiihotusviesti olisi rikollinen siinä tulee uhata, panetella tai solvata kansanryhmää, jota yhdistää joku sellainen tekijä kuin rotu, ihonväri, syntyperä, kansallinen tai etninen alkuperä, uskonto tai vakaumus, seksuaalinen suuntautuminen tai vammaisuus. Pykälän luettelo ei ole tyhjentävä, sillä yhdistävä tekijä voi olla myös muu näihin rinnastava seikka.

Tarkkaavainen lukija huomasi että ryhmän tunnuspiirteenä ja yhdistävänä tekijänä voi luettelon mukaan olla sukupuolinen suuntautuminen. Selvää on, että homous puhututtaa ja peräti huolestuttaa nettiin kirjoittavia kansalaisia.
Miettiä sopii mitähän tarkoitetaan sillä että viestissä -- olkoon tieto tai mielipide -- uhataan, panetellaan tai solvataan.
Uhkaus kai on sitä että kyseiselle ryhmälle luvataan tai (vähän itseään toteutuvasti niinkuin pressagallupeissa) veikataan ikäviä seurauksia vain siksi että kuuluu tuohon ryhmään.
Panettelu tarkoittanee ryhmän ja sen jäsenten yleistävää leimaamista kielteisillä ominaisuuksilla, joko valheellisilla, tai todellisilla, kuitenkin siten että kyseisen ominaisuuden todetaan olevan ominainen juuri tälle ryhmälle, ja unohtaen taustalla mahdollisesti vaikuttavat sosioekonomiset eli yhteiskuntataloudelliset tekijät.
Mitäpä olisi solvaus? Olisiko se nimittelyä jonka tarkoitus on ennen kaikkea loukata? "Puppelipoika" on ehkä ymmärtäväinen ja lämminhenkinenkin nimitys nätistä homopojasta, ja tuskinpa olisi katsottavissa solvaukseksi, paisti ehkä tietyissä tilanteissa ja yhteyksissä, lähinnä esitettynä yhteydessä jossa sukupuolisella suuntauksella ei ole merkitystä. Entä jos kyseessä onkin raavas, lihaksikas hardhat-hassu, ehkäpä suoraan Tom of Finlandin kuvastosta? Menepä sanomaan puppeliksi. Minä pitäisin varani.
_________________
Samma på svenska.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.01.2012 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos olen nyt itseäni julkisesti sanonu heteroksi, ni kai mua voi haukkua heteroksi.

Jos Haavisto on tunnustanut olevansa hassu ja esittänyt vielä¨poika(tyttö ystävänsä), ni kai se sitä on.

Entä jos se käyttää kyseistä asiaa vielä vetonaulana presidentti kisassa, ni kai silläkin jotain merkitystä silloin on, että sitä käytetään äänien kalastamiseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvas-Pieti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Maa 2011
Viestejä: 32
Paikkakunta: Posio

LähetäLähetetty: 26.01.2012 23:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Entä jos se käyttää kyseistä asiaa vielä vetonaulana presidentti kisassa, ni kai silläkin jotain merkitystä silloin on, että sitä käytetään äänien kalastamiseen."

Jos ei kala syö niin mato säästyy.
_________________
Samma på svenska.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20239
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.01.2012 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika usein tällä foorumilla, vaikka tavallaan asefoorumi onkin, on perätty näissä vaalikeskusteluissa muutakin lähestymistapaa, kuin pelkkä “erälähestyminen”.

Jotenkin itselleni kolahti viimaeaikaisten kokemusten valossa Sitran ylijohtajan pelinavaus.

Verojahan on tullut makseltua ihan nokko, niin tuloveroa, polttoaineveroa, alkoholiveroa sun muuta. Tuohon on tavallaan jo tottunut.

No tulipa siinä sitten juttua äiteen kanssa veroasioista, se kun on ikänsä töitä tehnyt ja jäi joku aika takaisin eläkkeelle. Meinasin pökrätä, kun kuulin kuinka suuri prosentti veroa menee pienestä eläkkeestä.

No, vuoden alussa ikänsä töitä tehnyt anoppi joutui kunnon huononemisen takia hoitokotiin. Jonkin ajan kuluttua tuli informaatiota, että paragraafien mukaan hoitokuluihin pidätetään eläkkeestä sen verran, että anopille jää kuukausittain eläkkeestä käteen noin 90e…

Kun tuota taustaa vasten ajatellaan vielä, että maamme ottaa kiihtyvällä tahdilla velkaa saadakseen pidettyä pyörät pyörimässä…


Tällä menolla edessä on kyllä ennenpitkää konkurssi ja/tai työtätekevien/tehneiden totaalinen nääntyminen rahoittajana toimimiseen.

Jonkinmoista talouden päälle ymmärtävää alkaa kaipaamaan presidentin(kin) pallille.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 27.01.2012 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Haaviston lakiesitysten listalla (www.eduskunta.fi) taitaa olal lähinnä rahouitusten lisäämistä "kaiken kivan" asian jakamiseen. Sen vähän, mitä niistä otsikkotasolla ymmärsin, siellä ei ollut mitään mikä lisäisi alueellista / valtiotason tuottavuutta, ei edistäisi kaupankäyntiä, eikä kehittäisi muutenkaan juuri muutakuin "kulttuuria" - jolla ei kyllä tätä valtiota pyöritetä.

Nyt istuva presidenttimme ei oikein tainnut hallita presidentin viran suomia iloja hieroa kauppaa ja edistää maiden suhteita, toivotaan että seuraava osaa paremmin. Uskon että Niinistö osaa, Haavisto varmaan jatkaisi nykyistä linjaa ja paasaisi suvaitsuvaisuutta ja "kivaa kulttuuria" rakkaan Suomemme konkurssiin asti.
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi kun tulevalla pressalla olisi rohkeutta sanoa, että rakennamme vähintään 2-3 uutta ydinvoimalaaj, rupeamme kylmänviileästi viemään sähköä Ruotsiin ja Saksaan, ja otamme kylmästi eurot pois näiltä hölmöiltä.

Tulipahan tuosta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan mieleen, että eivätkös mm. tuomiojan käyttämät puheenvuorot metsästäjistä ja seharrastajista täytä selkeästi noitten pykälien kuvaukset?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Trilisser kirjoitti:

Tulipahan tuosta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan mieleen, että eivätkös mm. tuomiojan käyttämät puheenvuorot metsästäjistä ja seharrastajista täytä selkeästi noitten pykälien kuvaukset?


Ei täytä - Suomen lain mukaan kansanryhmiä ovat ainoastaan tummaihoiset sekä muslimit. Kaikki loput ovat ainoastaan normikansailaisia joita saa ja jopa pitää haukkua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuohon tasavirtahommaan vielä sen verran, että ehkäpä tunnetuin alan mies poliittisessa historiassamme on mm. Moskovassa lähettiläänä ollut Cay Sundström. Kyseinen herra herätti huomioita Moskovan isännissään, kun hän kiivaasti etsi suomalaisista lehdistä neuvostovastaisuuksia ja raportoi niistä Moskovaan vaatien neukkuja puuttumaan asiaan...Ja hänen kun piti ajaa suomalaisten etuja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:


Ei täytä - Suomen lain mukaan kansanryhmiä ovat ainoastaan tummaihoiset sekä muslimit. Kaikki loput ovat ainoastaan normikansailaisia joita saa ja jopa pitää haukkua...


Näinhän se taitaa olla. Tuosta tiettyjen ryhmien jatkuvasta uhrimentaliteetistä kirjoitti jopa Timo Vihavainen. Vihavainen kommentoi, että ilmeisesti valkoiset miehet ovat ainoa kansanryhmä joka ikuisesti vastaa maailman pahuudesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sarvikuono
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tam 2008
Viestejä: 9694
Paikkakunta: Suuri tyhjiö keskellä ei-mitään

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Trilisser kirjoitti:
Weatherby kirjoitti:


Ei täytä - Suomen lain mukaan kansanryhmiä ovat ainoastaan tummaihoiset sekä muslimit. Kaikki loput ovat ainoastaan normikansailaisia joita saa ja jopa pitää haukkua...


Näinhän se taitaa olla. Tuosta tiettyjen ryhmien jatkuvasta uhrimentaliteetistä kirjoitti jopa Timo Vihavainen. Vihavainen kommentoi, että ilmeisesti valkoiset miehet ovat ainoa kansanryhmä joka ikuisesti vastaa maailman pahuudesta.


Tähän voimme vastata vetoamalla että kaiken takana on nainen Cool
_________________
Video meliora proboque deteriora sequor.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvas-Pieti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Maa 2011
Viestejä: 32
Paikkakunta: Posio

LähetäLähetetty: 27.01.2012 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Tulipahan tuosta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan mieleen, että eivätkös mm. tuomiojan käyttämät puheenvuorot metsästäjistä ja seharrastajista täytä selkeästi noitten pykälien kuvaukset?"

Hyvä kysymys. Kiihotuspykälä (ja tarkoitan siis nyt lakipykälää enkä aikuisten urheiluvälineitä Smile ) meni näin "Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella - - - ".

Nämä luetellut seikat näyttäisivät olevan pääosin tekijöitä joiden kanssa synnytään ja jotka liittyvät erottamattomasti ja lähtemättömästi yksilön menneisyyteen (kansallinen tai etninen alkuperä) tai nykyisyyteen (esim. ihonväri). Myös uskonnnon ja vakumuksen moni on saanut n.s. äidinmaidossa. Sukupuolisen suuntautumisen kehittymisestä ei taideta olla täysin selvillä tai riittävän yksimielisiä tutkijoidenkaan keskuudessa, toiset painottavat biologisia selityksiä (esim. synnytään homoksi tai heteroksi), toiset painottavat kulttuurista puolta eli ympäristön vaikutusta, toiset yksilön varhaisia tai myöhemmän kehittymiskauden kokemuksia.
Joka tapauksessa kaikki pykälässä luetellut seikat ovat keskeisiä ihmisen identiteetille.

Mutta voisiko harrastus, kuten metsästys tai aseharrastus, olla tällainen kansanryhmän määritteeksi katsottavissa "muu rinnastettava peruste"? Jos joku kävisi järjestelmällisesti uhkaamaan, panettelemaan ja/tai solvaamaan vaikkapa maalaisia tai kaupunkilaisia ryhmänä, voisi katsoa että kyse olisi syntyperästä. Jos sama tehdään kasvissyöjille, oltaisiinko jo lähellä vakaumusta? Tiedämmehän kuinka keskeinen osa identiteetistä jostain erityisruokavaliosta voi tulla. Voisi ehkä ajatella, että laki suojaa ryhmiä joita yhdistävästä ominaisuudesta on mahdoton tai tunnetusti vaikea päästä eroon, tai josta eroon pääsemisen vaatimuskin olisi kohtuutonta.

Vielä voidaan pohtia, kuinka muista rajautunut ja ehkä myös sisäisesti sitoutunut ryhmän tulee olla muodostaakseen "kansanryhmän". Ovatko köyhyysrajan alapuolella elävät / mielenterveysongelmaiset / alkoholistit tällainen kiihotusta vastaan lain suojaa nauttiva ryhmä?

Vaaditaanko vakaumukselta että sen tulee olla luonteeltaan yleispoliittinen, vai voiko kyseeseen tulla suppeampikin, pienempää asioiden piiriä koskeva vakaa mielipide? Esim. että eläimiä ei saa tappaa, että lihaa ei saa syödä? Onko vakaumuksen suojelua nauttiakseen oltava luonteeltaan vähemmistövakaumus, vai nauttiiko suojaa myös enemmistövakaumus, kuten että metsästys on hyväksyttävää ja
lihan syönti on oikeutettua?

Ja lopultakin eteen tulee erilaisten oikeushyvien tasapaino. Mielipiteen ja ilmaisun vapaus vaatii että asioista on voitava puhua. Vaan mitäpä tämä lakipykälä lieltääkään -- ei suinkaan keskustelua, vaan sen että uhataan, panetellaan tai solvataan.

Tässä voidaan ehkä soveltaa koulukiusaamiseen soveltuvaa tarkastelutapaa: Jos herjoja heitellään suhteellisen tasapuolisesti suuntaan ja toiseen, kysymyksessä on kiusottelu, jos herjanheitto on jatkuvasti yksisuuntaista ja joku tai muutama valikoituu uhriksi. kysymyksessä on kiusaaminen. Vastaavasti tarkastelisin kansanryhmään kohdistuvaa mahdollista kiihottamista siinä valossa kuinka jatkuvaa ja järjestelmällistä uhkaus, panettelu tai solvaaminen on, millä foorumilla se tapahtuu ja mitä viestien levittäjiltä voidaan edellyttää. Levittäjillä tarkoitan sekä tekstin kirjoittajaa että foorumin ylläpitäjää.

Täysin mahdottomana en pitäisi että metsästäjien tai vaikkapa (otan mielikuvituksen hatusta) metsästävien maalaisjunttien tai vaikkapa aseharrastajien vastainen kiihottaminen voisi täyttää kansanryhmän vastaisen kiihottamisen tunnusmerkit. En kylläkään ole pahemmin seuraillut anarkovegaanien yms sivustoja. Ensisijaisesti lienee kai kuitenkin nähtävä että tämänkin foorumin puheenvuoroissa on kyse yhteiskunnallisesta keskustelusta. Jos ja kun puheenvuoroissa tapahtuu pieniä ylilyöntejä, nämä tasapainottuvat luultavasti vastaavista puheenvuoroista muissa foorumeissa, joissa metsästäjille ja aseharrastajille luetaan madonlukuja.

Yhteiskunnan kehittymisen ja sisäisen toiminnan kannalta keskustelu on hyväksi, yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi keskustelun sopivasti aisoissa pitäminen on sekin hyväksi, enkä tarkoita sensurointia vaan kirjoittajien omaa harkintaa. Muuten ollaan kuin Ellun kanat.
_________________
Samma på svenska.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11073

LähetäLähetetty: 27.01.2012 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhakarju kirjoitti:
Niinpä:En mielestäni ole "tiukkapipoinen",ja olen suvaitsevainen,
mutta jotenkin tuli sellainen häpeän tunne näistä vaaleista,mailmahan
muuttuu "eskoseni",mutta ei suomi ole vielä valmis naisia vieroksuvaan
presitenttiin.Toisella kierroksella ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja,
"hulvaton"poikamies joka ei ole presitentti ainesta,ja naisia vieroksuva
sivari,aika korkea on kynnys äänestää toisella kierroksella.

Äläs nyt, saisit kerrankin äänestää oikeistolaista. Ihan vaan mettämiehenä Very Happy
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 25, 26, 27  Seuraava
Sivu 21 Yht. 27

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com