OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vaalijärjestelmä
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 27.01.2012 11:54    Viestin aihe: Vaalijärjestelmä Vastaa lainaamalla viestiä

On ollut selvää oikeastaan alusta asti, että nykyinen käytetty vaalijärjestelmä suosii etelän ehdokkaita. Siksi pitäisikin siirtyä sovellettuun jenkkimalliin sillä idealla, että meillä vaalipiirit vastaisivat heidän osavaltioitaan. Oletetaan, että olisi vaalipiirit A:sta E:hen. Vaalipiirien painoarvo/valitsijamieslukumäärä olisi väkiluvun mukaan. Oletetaan, että vaalipiirissä A on 300 000 asukasta ja muissa 100 000; vaalipiirilla A olisi painoarvoa 300 ja muilla sata. Oletetaan, että olisi 2 ehdokasta, X ja Y.

Ehdokas X voittaisi vaalipiirin A, mutta Y voittaisi loput. Täten ehdokas X saisi painoarvoksi koko vaalipiiri A:n valitsijamiehet eli 300, ehdokkaan Y saadessa vastaavasti neljältä vaalipiirilta kultakin 100 valitsijamiestä eli yhteensä 400 valitsijamiestä.

Eli valituksi tulisi ehokas Y 400 valistijamiehellä X:n 300 vastaan.

Tämä tasoittaisi huomattavasti alueiden eriarvoisuutta.

Ja Suomeen pitäisi ehdottomasti saada äänestyspakko. Äänestämättä jättämisestä seuraisi esim. 10 000 euron sakko. Mikäli nytkin maaseudun äänestysaktiivisuus olisi ollut Helsingin tasoa, olisi voinut olla hyvinkin mahdollista, että Värynen olisi mennyt läpi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tupella
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tou 2007
Viestejä: 5313

LähetäLähetetty: 27.01.2012 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koska Suomessa ei Rytin jälkeen ole ollut presidentinvirkansa ja henkensä maan puolesta tarvittaessa alttiiksi antajia eikä Kekkosen jälkeen edes ovelia maan puolesta pelureita tarjolla virkaan -erilaisia hyssyttelijöitä on kyllä riittänyt- niin en todellakaan tietä, ketä äänestän ennenkuin olen koppivuorollani päässyt heittämään tuota säästämääni uudenkarheaa kolikkoa. Nii mie oon päättänt hänen kohastaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
m.m.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Hel 2008
Viestejä: 390
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 27.01.2012 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kerran päätin kolikkoa heittämällä lähenkö Suomi- Ruotti maaottelua kattomaan alle tunnin varoajalla, kruunalla lähtö. Kolmen vikaheiton jälkeen pääsin sitte liikkeelle Laughing

Tuo valitsijamiessysteemi voisi oikein toteutettuna toimiakin mainitsemallasi tavalla, siinä on vain se takinkääntömahollisuus, ennenhän semmonen järjestely oli...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7475

LähetäLähetetty: 27.01.2012 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valitsijamies mahdollistaa poliittisen pelin puolueiden kesken. Itse kannatan presidentin viran lakkauttamista ja homman siirtämistä kokonaan pääministerivetoiseksi. Toki jokin seremoniallinen presidentin virka voisi olla jos veromaksu kyky sen sallisi. Tyyliin ruotsin/englannin kuninkaalliset. Saisi mummot jotain juhlittavaa. Tosin virkaan vois käyttää maksimissaan jotain 32 tuhatta euroa miinus verot ja presidentin pitäisi hommata omat eväät ja ajaa omalla kiessillä ja vähentää kulut verotuksessa. Säilyisi kosketuspinta kansaan paremmin. Itsenäisyyspäivän vastaanotto pressan omista rahoista ellei televisio oikeuksia saisi myytyä jollekin tv kanavalle.Tarjoilut nyyttikestinä tietenkin.

Äänestyspakko tuottaisi presidentiksi Aku Ankan tai kirkkoveneen, jotka molemmat pystyvät hoitamaan viran vähintäänkin yhtä hyvin kuin mikä muu tahansa poliittinen broileri.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 27.01.2012 23:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Trilisser:n systeemillä toteutetut "vaalit" jos valitsijamiehiä olisi 200 kaikkiaan. Eli asukasluvun mukaisesti suhteutettuna.


Helsingin vaalipiiri Sauli Niinistö 21
Uudenmaan vaalipiiri Sauli Niinistö 35
Varsinais-Suomi Sauli Niinistö 17
Satakunta Sauli Niinistö 9
Ahvenanmaa Eva Biaudet 1
Häme Sauli Niinistö 14
Pirkanmaa Sauli Niinistö 18
Kymi Sauli Niinistö 12
Etelä-Savo Sauli Niinistö 6
Pohjois-Savo Sauli Niinistö 9
Pohjois-Karjala Sauli Niinistö 6
Vaasan vaalipiiri Sauli Niinistö 17
Keski-Suomen vaalipiiri Sauli Niinistö 10
Oulun vaalipiiri Paavo Väyrynen 18
Lapin vaalipiiri Paavo Väyrynen 7

Eli vaalitulos olisi ollut:

Sauli Niinistö 174
Paavo Väyrynen 24
Eva Biaudet 1

Ei olisi tarvittu toista kierrosta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 05.02.2012 23:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Dxman: miksei presidenttivetoinen (USA:n malli) kelpaisi? Ts. presidentti johtaa hallitusta ja siten toimeenpanovaltaa, eduskunnalla olisi lainsäätäjän osa ja oikeuslaitoksella osansa (ml. perustuslakituomioistuin). Näin toteutuisi kolmijako-oppi.

Vai onko mielestäsi oikein, että valtakunnan vaikutusvaltaisin virka ei ole kansanvaalin kohteena?

Valitsijamiehet olisivat tavallaan nimelliset, ja vaalit etenisivät kuten Aris60 on laskenut. Vaalit toki voitaisiin järjestää kaksivaiheisena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Johan Nyton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Maa 2010
Viestejä: 1221

LähetäLähetetty: 05.02.2012 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaikka olisi ollut toisenlainen vaalijärjestelmä, esim. sellainen että voittaja saa kaikki vaalipiirin äänet itselleen, Niinistö olisi voittanut kaikkialla muualla paitsi Ahvenanmaalla. Siellä ruotsinkieliset "bög'it" rynnistivät klvan Haaviston taakse..kuten lienee ymmärrettävääkin.
_________________
Kun katson vihreitä näen punaista..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 06.02.2012 02:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin lähinnä tilannetta ensimmäisen kierroksen jälkeen jolloin Väyrynen olisi voittanut Haaviston, mikäli ehdottamani järjestelmä olisi ollut käytössä. Tosin näyttää vahvasti siltä, että mikäli muun Suomen äänestysprosentti olisi ollut Helsingin tasoa, olisi Väyrynen voinut hyvinkin päihittää Haaviston. Toinen tapa varmistaa Väyrysen pääsy toiselle kierrokselle olisi ollut Timo Soinin jääminen pois koko vaaleista. Soinin osalta täydellistä typeryyttä lähteä hajottamaan eurokriittisten äänet. Pitää muistaa, että politiikka on mahdollisuuksien taidetta. Ja Soini tavoitteli mahdotonta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JRR
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 27
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 06.02.2012 15:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Trilisser: Dxman vain totesi mikä kehitysvaihtoehto olisi helpoiten toteutettavissa, lopetetaan turha virka. Tuo jenkkimallihan on oikeastaan sellainen että pääministeri valittaisiin suoralla kansanvaalilla.

Mutta vahva presidentti tai kansan "pelaama" pääministeri söisivät poliittisen koneiston valtaa, lienee vaikea saada ehdotusta liiikkeelle. Bigbrotherien kyllästämälle kansalle voi luoda kansanvallan illuusion pitämällä presidentinvaalit 6 vuoden välein.
_________________
...pemaluta jurkele...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Trilisser
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Mar 2007
Viestejä: 842

LähetäLähetetty: 08.02.2012 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitä minäkin halajaisin, eli ns. ammattipoliitikoiten vallan kaventamista. Mutta se voi olla vaikeaa ilmapiirissä, jossa joku kommentaattori sunnuntaina oli sitä mieltä, että "demokratia kasvaa puolueista"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jbear
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 5520

LähetäLähetetty: 08.02.2012 14:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten tämä ressanvaalijärjestelmä suosii etelän ehdokkaita. Yksi mies yksi ääni.
_________________
The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12984

LähetäLähetetty: 08.02.2012 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi tietenkin olla vaikea saada Eduskunta vapaaehtoisesti kaventamaan omaa valtaansa. Lait kun säätää Eduskunta eikä Presidentti tai oikeuslaitos.

Suomeen on alunperinkin perustettu kansanvaltainen systeemi ihan juuri sen vuoksi että kaikenmaailman Bobrikoveihin ja muihin "Yksi mies - yksi ääni - mutta vain johtajalla" -malleihin oli kyllästytty.

Käsi sydämellä: Kuka olisi halunnut että Tarja Halosella olisi ollut samanlaiset valtaoikeudet kuin USAn Presidentillä USAssa ? Kauhistun moisen idean esittämisestäkin.

Se mitä USAsta kannattaisi kopioida Suomeen olisi korkeimpien ministeriöiden virkojen vaihtuminen aina kun presidentti vaihtuu. Eli 6v määräaikaiset virat ja jatko samassa tehtävässä maks. 2 kautta peräkkäin riippumatta mikä puolue tai presidentti voittaa. Nythän SovjetFinland-meno jatkuu edelleen koska entiset NL-yhteistoimintahenkilöt jatkavat viroissaan eläkeikään saakka joka tällä menolla on kohta kaikilla 70 vuotta. -> Virkakoneistomme edustaa osin edelleen parasta stanilinististä hapatusta vaikka NL lakkaisi olemasta jo yli 20v sitten.

En haluaisi asua stalinistien ja maanpettureiden johtamassa maassa. Virkamiehet kuitenkin tätä maata johtaa, sanoi Niinistö tai kuka tahansa mitä tahansa. Tähän tarvitaan muutos. Sekin on hankalaa koska virkamiehet ovat mysö äänioikeutettuja joka on vääristänyt täysin systeemin. Aivan samasta syystä sotilaat eivät saa virassaan asettua politiikkaan ehdolle. Virkamiehet saavat mikä on täysin käsittämätöntä ja johtanut siihen että maata johtaa virkamiesklikki eikä Eduskunta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
latvalaturi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 454

LähetäLähetetty: 17.02.2012 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun ja monen muun mielestä toinen äänestyskierros muistutti hämmästyttävän paljon Neuvostoliiton vaaleja, oli vain yksi ehdokas. Piti vain valita yhdestä se vähemmän paha. Aivan ei päästy Prezhnevin aikaisiin äänestysaktiivisuuksiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 12984

LähetäLähetetty: 17.02.2012 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

latvalaturi kirjoitti:
Minun ja monen muun mielestä toinen äänestyskierros muistutti hämmästyttävän paljon Neuvostoliiton vaaleja, oli vain yksi ehdokas. Piti vain valita yhdestä se vähemmän paha. Aivan ei päästy Prezhnevin aikaisiin äänestysaktiivisuuksiin.


Jollain on ilmeisesti peruskoulun oppimäärän osalta rästejä jäljellä. 2 on erisuuri kuin 1.

Se että Suomen vaalit yleisesti muistuttaa neuvostoliittolaisia systeemejä johtuu siitä että maata johtaa neuvostosyysteemiä kannattaneet vasemmistolaiset virkamiehet. Tässähän ei ole tapahtunut mitään muutoksia kun viimeisin presidenttikin on nimittänyt 12 vuotta putkeen omia DDR:n kannatusneuvoston kavereitaan korkeisiin virkoihin.

Jatkossa pressa ei nimitä enää korkeita virkamiehiä joten ehkä tämä vielä muuttuu. Suomen valtiollinen johtamismekanismi saattaa olla NL-vapaa jo 2025.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 17.02.2012 12:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi pitää vääntää ameriikka mukaan, ollaa jo muutenki euroopalaisittain yksi amerikkalaisin maa.

Jos ylipäätään ollaan enää suomi muutenki ku nimenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com