OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sam Yang 909s
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 22.03.2012 13:21    Viestin aihe: Sam Yang 909s Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin hypätä hieman eteenpäin tässä ilmakivääri-harrastuksessa,muutaman "marketti"-kiväärin olen omistanut joskus ja nyt on yks Retayn jousiviritteinen 5.5mm kaapin nurkassa lojumassa nyt olisi suunnitelmissa hankkia Sam Yang 909s ja muutama kiperä kysymys kiipeää mieleen...
elikkäs olen täysin aloittelija näissä paineilma vehkeissä joten viisaampien kommentteja/vinkkejä otetaan avosylin vastaan. Kun kattelin noiden pumppujen hintoja ja vertailin sitte sukelluspullojen hintaan niin ajattelin skipata koko pumpun oston ja hankkia suoraan pullon. Tarjolla olisi 12.2ltr/232bar.(alumiininen) jos ymmärsin oikein sukelluspullo,tollahan lienee täyttää aseen säiliön useita (kymmeniä?) kertoja? ja osaako joku vinkata mistä kannattaisi kysellä pulloon mittari/täytölaite/letku adapteri laitteita?

Muutenkin ois kiva kuulla onko kyseisessä mallissa jotain yleisiä "vikoja" tossa olen selaillut noita aiheita läpi enkä nyt hirveitä ongelmakohtia löytänyt... säiliöhän saisi olla isompi, mitä olen ymmärtäny niin 6-8 hyvää laukaukausta saa aikaiseksi ennen kun joutuu täyttöhommiin.

Kiikaritähtäinkin on hankinta listalla,siihenkin voisin ottaa vinkkejä/kokemuksia vastaan... kiitoksia jo etukäteen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EeeKoo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2008
Viestejä: 2571

LähetäLähetetty: 22.03.2012 16:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ostaisin kyllä jonkun .25 kaliberin BSA:n tai vastaavan PCP-aseen, jos pitäisi isompi ilmakko saada. Ilma-aseiden järkiperäisyys loppuu käytännössä tuohon .25 kaliberiin.

Toki, jos nyt haluat jonkun isoreikäisen, niin mikäs siinä.

Tietysti oletan tässä, että otat selvää / tiedät realiteetit. Vähän kunnon laukauksia yhdellä täytöllä ja tarkkuus on (suhteessa) huono.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valkilmer
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Mar 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 24.03.2012 09:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, siis omistan Sam Yangin Recluse .357 ja lisäksi monta .177-.22 kaliberin pcp-ilmakiväärejä, Steyer, Theoben, Daystate...

Mutta ensin kommentti tuohon ilmapuoleen, jos haluat todella tuon .45 kaliberin vehkeen, niin silloin kannattaa suosiolla ostaa suoraan Sukelluspullo ja unohtaa tuo pumppu kokonaan. Sukelluspullon hankinnassa osta vain 300barin pullo, koska siitä tuon aseen täyttää useamman kymmenen kerran! (älä osta 200bar tai 232bar... täyttöjä saat todella vähän). Suosittelen heti ostamaan joko 12litran pullon tai 15litran pullon, jotta ei tarvitsisi juosta täyttämässä sitä yhtämittaan!

Tuolta esim edukkaasti uusi pullo:
http://fundive.fi/varustemyynti/product_info.php?cPath=25&products_id=933

Täyttölaite helposti täältä:
http://www.riistamaa.fi/cat/product_details.php?p=1449

Ja aseen mukana tulee tietenkin täyttöadapteri. joten niillä saa sitten tuon edellä näkyvän FX:n täyttölaitteen kanssa aseen täyteen sukelluspullosta.

Veljelläni on tuo Samyang 909S .45 ja sillä pystyy yhdellä täytöllä ampumaan 4-5 suht tasaista laukausta.

Minun Samyang Recluse .357 ampuu sen 5-8 suht tasaista laukausta.

Molemmista malleista saa myös DualTank-mallit, joissa on tuplailmasäiliöt, jolloin järkevien laukausten määrä yhdellä täytöllä kasvaa vielä sen 5-8 laakia.

Vikoja ei ainakaan ole kummankaan Sam Yangeissa ollut, joten sen puoleen ovat kyllä ihan toimivia ja siistejä pelejä, jos tykkää haulikkomaisesta ulkonäöstä Smile . Mutta kannattaa muistaa että nämä BigBore ilmakiväärit ovat helvetin äänekkäitä, joten jos asut taajamassa, niin kannattaa miettiä missä sen kanssa pystyy ampumaan.

Kiikaritähtäin on mieltymys kysymys! Jotkut tykkää suuresta suurennoksesta ja toiset pienestä... ja se kanssa vähän riippuu millaista matkaa ja mitä aikoo ampua. Silhuetteihin 25-100 metrin matkalla riittää ihan hyvin vaikka 12x suurentava tähtäin Mildot pisteillä... mutta tämä on minun mielipide! Sam Yanghin kannattaa ostaa joku lyhyt Combat- mallin tähtäin, ettei korkealla olevaa kiinteää hahlotähtäintä tarvitse ruveta irroittamaan! Esim. Leapers Combat 3-12x50 mildot on ihan passelin lyhyt... ja varustettu paralaksisäädöllä 10metristä eteenpäin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 24.03.2012 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinpä tossa mietinkin ton 232bar.pullon kanssa se ois ollu vaan aikas halpa reilut 100€ halvempi ku noi 300 bar. mutta täytyy kallistua silti siihen 300bar:iin. Joo pk-seudulla ollaan ja kova ääni sammyssa on tiedossa tulossa varmaan äänenvaimennin ja enpä aatellu lähimettään muutenkaan mennä ammuskelemaan voipi olla että virkavallallakin ois siihen oma sanansa sanottavana.. tosta tuplatankki mallista ku tuntuu osalla olevan aika kärkäs mielipide että "vääntää"? piippua ja toinen onki sit et kyseisessä liikkeessä on ainakin tällä hetkellä vaan tota yks säilöistä..

Jeps kiitoksia valkilmerille linkeistä ja asiallisesta avustuksesta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valkilmer
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Mar 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 25.03.2012 10:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo itsekin kyllä tykkään ulkonäöllisesti enemmän tuosta 1 säiliöisestä. En osaa sanoa tuosta kahden säiliön piipun väännöstä mitään, mutta voi sekin pitää paikkaansa... mene ja tiedä.
Mutta jos saat bigboren hommattua, niin tervetuloa tänne Turkuun päin ampumaan BigBore-silhuettia, josta ollaan kovaa vauhtia väsäämässä vapaamuotoista kisaa Smile

Enemmän juttua tuolla Sihryn sivuilla:
http://www.sihry.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=24&t=43

...ja kun saadaan homma pyörimään paremmin, niin eiköhän niitä kisoja saada lähemmäs PK-seutuakin... toivottavasti!

Äänenvaimentimesta viellä sen verran, että valmiina myytävästä Sam Yangin vehkeestä on kokemuksia, ja vaimennusteho on vähän niin ja näin. Nelivitosella toimii jotenkuten, mutta kolmeviisseiskalla aika heikosti...
http://www.sihry.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=21&t=370


Viimeinen muokkaaja, valkilmer pvm 15.04.2012 16:33, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 25.03.2012 10:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep kiitoksia kutsusta, ehdin itekki jo hieman kuikuilla tuolta kyseiseltä forumilta noita aiheita. kuhan nyt sais nyt kaikki hankittua jouhevasti ja suht kohtuulliseen hintaan...on tässä pari viikkoa joka ikinen vapaa hetki menny tutkimiseen mitä mistäki ja millä hinnalla.Se äänenvaimennin on jonkun asesepän tekemä ja toimivuudesta ei mullakaan tietoo ens viikolla ehkä viisaampi sen suhteen...noh odotetaan ja kuulostellaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 15.04.2012 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nii sam yang 909s .45cal on tulolla ja tossa kävi mielessä että oisko jollain tietoa noista kuteja myyvistä liikkeistä. Itellä tiedossa 3. sabe, mvmtrading ja printec hobby.Pientä hinta hajontaa tosin mvm:n hinta ei viel tiedossa ja vain muutamaa eri grainia.onko sit niin et menekki suomessa on viel niin pientä et ei kannata ottaa useampaa eri grainista kutia.Jenkkilästä ymmärrettävästi löytyy 166-223 grainiin. google ei oikeen auttanut ja itse en osaa/eikä ole paikkaa/vehkeitä niiden itse tekemiseen. Jenkkilästä tilaaminen tulee rahdin takia aika kalliiksi 3x enemmän kun itse kudit jos tilaa 3-4ltk plus tietysti sit alv.+tulli.

eli jos sattuu olemaan tietoa jostain liikkeestä suomi/eu olisin kiitollinen tai sit jos satut itse omistamaan vehkeet ja teet ylimääräisiä suostun kyllä kaupan hierontaan (tarkoitan nyt noita kuteja en kuulia)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valkilmer
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Mar 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 15.04.2012 16:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, yksi paikka mistä saa suht halvalla niin on tuo silverbullet
http://www.silverbullets.fi/

Mutta kannattaa kyllä kokeilla noita .457 H&N round ball, ovat kyllä hyvin tarkkoja tuossa SamYangissa.

Noita ilma-aseiden bigbore luoteja myyviä yrityksiä ei taida olla Suomessa kauhean paljon, joten suosittelen itsevalua. Se paljon helpompaa kuin ekaksi voisi luulla...
Tuossa SamYangissa käyvät ainakin hyvin nuo luodit:
http://www.midway.fi/epages/MidwaySuomi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/MidwaySuomi/Products/378487

http://www.midway.fi/epages/MidwaySuomi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/MidwaySuomi/Products/789762

Eli noita on testattu veljeni SamYang 909S

ja pata tuohon lisäksi:
http://www.midway.fi/epages/MidwaySuomi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/MidwaySuomi/Products/210973

Kannattaa miettiä tuota itsevalamista, suosittelen kyllä!
noin 15minuutissa valaa helposti noin 50-60 luotia...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 15.04.2012 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep kiitoksia jälleen!
Tohon silverbulletsiin törmäsinkin jonkun toisen linkin kautta tänään,mutta joo täytyypä yrittää jossain vaiheessa repiä fyrkat noihin valujuttuihin.Tällä hetkellä on vaan tuulen huuhtoma perce Sad ku on joutunu sijoittaa noihin muihin tarvittaviin välineisiin,mutta tulevaisuudessa varteen otettava idea valaa itse.
noita H&N:än 454 kuulia mulle onkin tulossa yks sadan pussi jo
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PessiJ
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2012
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 16.04.2012 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rintafile kirjoitti:
Niinpä tossa mietinkin ton 232bar.pullon kanssa se ois ollu vaan aikas halpa reilut 100€ halvempi ku noi 300 bar. mutta täytyy kallistua silti siihen 300bar:iin. Joo pk-seudulla ollaan ja kova ääni sammyssa on tiedossa tulossa varmaan äänenvaimennin ja enpä aatellu lähimettään muutenkaan mennä ammuskelemaan voipi olla että virkavallallakin ois siihen oma sanansa sanottavana.. tosta tuplatankki mallista ku tuntuu osalla olevan aika kärkäs mielipide että "vääntää"? piippua ja toinen onki sit et kyseisessä liikkeessä on ainakin tällä hetkellä vaan tota yks säilöistä..

Jeps kiitoksia valkilmerille linkeistä ja asiallisesta avustuksesta!


Moi!

200 tai 232 br pullo ei riitä paineidensa puolesta kuin muutamaan täyttöön.
300 bar pottu täytetään 320 bar ja jos vielä rauhallisesti , se voi jopa olla sitä... laskee jäähdyttyään n.300 bar.
Täyttöpaineet tankatessa voi nostaa vähän yli 200 bar
, 210 bar, sillä yleensä ensimmäinen laukaus on epäkurantti.

909 s on 244 cm3 tubella ja siinä on isommat romut sisällä kuin light huntterissa , jossa on yht.360 cm3 dt tube (t)

Ko. ase olisi loistava kompinaatio jos siihen saisi reserviä enemmän.
Itselläni on 357 DT ja odotan innolla jsb: n 357 panoksia.
Samanlaisia sulkapalloja kun muut jsb:n panokset.
Paino n 70 gr niinkuin h&n kuulissakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 16.04.2012 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo 300bar/12ltr pullo ois kiikarissa...huomenissa sen kohtalo selviää Laughing
kuhan viel pääsis tossa kiikaritähtäin pähkäilyssä päätökseen kun on hillot pikkasen tiukassa tässä tulevaisuudessa se hieman rajoittaa mut kattelin et jos hankkis Leapers SWAT 4-16x56 AO IR ,Vortex Crossfire 4-16x50 AO tai Vortex Crossfire 6-24x50 AO tiedän ei mitään huippuputkia mut eihän mun budjetilla pitemmälle pötkitä ja eiköhän noi aja asiansa näin aluksi Wink

edit: simpura sentään eipä saanu aseseppä sorvattua äänenvaimenninta muistaakseni olin lukenut että sen verran "rääkäsee?" jotta ois ihan varteenotettava juttu ainaski näin naapurisovun säilyttämiseksi. yritin udella liikkeistä minkälainen kierre siinä on mutta eivät olleet varmoja..elikkäs jos jollain on äänenvaimennin kiinni sammyssa saa valaista tietämätöntä Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PessiJ
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2012
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 17.04.2012 23:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

[ Leapers SWAT 4-16x56 AO IR ,Vortex Crossfire 4-16x50 AO tai Vortex Crossfire 6-24x50 AO tiedän ei mitään huippuputkia mut eihän mun budjetilla pitemmälle pötkitä ja eiköhän noi aja asiansa näin aluksi Wink

edit: simpura sentään eipä saanu aseseppä sorvattua äänenvaimenninta muistaakseni olin lukenut että sen verran "rääkäsee?" jotta ois ihan varteenotettava juttu ainaski näin naapurisovun säilyttämiseksi. yritin udella liikkeistä minkälainen kierre siinä on mutta eivät olleet varmoja..elikkäs jos jollain on äänenvaimennin kiinni sammyssa saa valaista tietämätöntä Rolling Eyes[/quote]

Kiikariksi voisin ehdottaa jotain kiinteä suurennoksista esim 10 x 42 tai 6 x 40. Mutta,
tuo lapersin kiikari, joita itseltäni löytyy muutama on myös ihan hyvä.(kai)
Tuossa hyllyssä löytyisi yksi melkein uusi paralaksi pyörällä ja vastavalosuojalla 4-16 x 56 (muistaakseni)
Voisi lähteä edullisesti:)
30 putkella ja jalkoja löytyy myös.

Nousu kierteelle on 1/8" BSPP, siihen vaimentimeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tunajussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Elo 2006
Viestejä: 1638
Paikkakunta: Ikaalinen

LähetäLähetetty: 18.04.2012 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

rintafile kirjoitti:
edit: simpura sentään eipä saanu aseseppä sorvattua äänenvaimenninta muistaakseni olin lukenut että sen verran "rääkäsee?" jotta ois ihan varteenotettava juttu ainaski näin naapurisovun säilyttämiseksi. yritin udella liikkeistä minkälainen kierre siinä on mutta eivät olleet varmoja..elikkäs jos jollain on äänenvaimennin kiinni sammyssa saa valaista tietämätöntä Rolling Eyes


Sam Yang 909 .45 cal vaimenninkierre on 5/8 UNF 18 tpi, 1/8 BSPP se ei ole missään tapauksessa, tätä BSPP kierrettä löytyy yleensä täyttöliittimistä.
_________________
http://s246.photobucket.com/home/Tunajussi/allalbums
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rintafile
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Maa 2012
Viestejä: 532
Paikkakunta: Aavan meren tuolla puolen...

LähetäLähetetty: 18.04.2012 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia Tunajussille! Eikös sulla ollu sammyssa äänenvaimennin kiinni? Jos muistan väärin ni satutko silti tietää että joutuuko tohon jonku adapterin/´välipalan laittaa ettei osu vaimennin kiinni tohon paineilmasäiliöön? Ei nimittäin tämmönen aloittelija tiedä noista vaimentimien kiinnityksistä mutta näyttäs siltä ku se on ulottuu hieman ulommaksi kuin piippu. Meinasin jos ostas Ultra Alfan 165mm pitusen vaimentimen tuolta Oulun työstökeskuksesta,ne varmaan sorvais siihen sen kappaleen jos tarvii nyt kun tietää ton kierrekoon.

Tosiaan tänään sain Sammyn kotiin ja ihan tohkeissaan ollaan Razz ja asiasta toiseen joutuu varmaan kiikariin hankkia korkeimmat mahdolliset jalat et saa kiinni ettei ota tohon kiinteeseen tähtäimeen putki kiinni..koska tossa muutamaa kiikaria kokeiltiin liikkeessä ei ainakaan medium jaloilla mahtuna ja niillä kun ei ollu hyllyssä niitä korkeimpia jalkoja 11mm kiskolle

Edit: olipas positiivinen ylläri kun huomas että siinä sammyssa oli oma sisäinen paineennäyttömittari siel aseen pohjassa kun olin saanu semmosta infoa että tossa 909s mallissa sitä ei oo Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TeKo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hei 2009
Viestejä: 74
Paikkakunta: P-Karjala

LähetäLähetetty: 18.04.2012 22:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo vaimennin on varmaan muuten ihan hyvä mutta on vaan liian pieni reikäinen.9,3mm on suurin kaliperi johon tuota vaimenninta saa
ja luulisin että siinä on reiän koko jotain 10,5mm,reikä saisi olla nelivitoselle n.12,5mm.
En sitten tiedä pystyykö tuon poraamaan isommaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Ilmakiväärit Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com