OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

metsähanhi aloituksen siirtäminen lapissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
-Otto-
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Mar 2011
Viestejä: 210

LähetäLähetetty: 26.07.2012 17:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Oon pölykeuhkon kanssa samaa mieltä tosta "tilapäinen täysrauhotus" politiikasta. Ei niitä montaa lajia ole jotka on saatu takasin metästettävien pariin kun listalta on sivuun nostettu. Tosin ei tuo rajotus / nuppi auta yhtään mitään. Aina on kaikilla kuitenki yks ampumatta vaikka misä kulkis. Pahimmilla moraalijeesustelijoilla kummakki "ku ei oo suolla käyty". Suomalaista perusmentaliteettia on se että kun rajotuksia tulee tarpeeks ja niihin ei ite saa vaikuttaa niin touhutaan sitten pimeesti purraan hammasta ja haukutaan virkamiehet ja poliitikot. Kaikista paras ois täys vapautus metästykselle että saatas ite paikallisesti päättää lajien kohtalo. Eipä tuo kauriskannankaan metästysvapautus ole lajia sukupuuttoon tappanu. Kyllä mettämiehet haluaa että riista säilyy. Siitä pitää vaan ite pystyä paikallisesti päättämään eikä kuunnella helsingin herrojen kotkotuksia. Millanenkohan SML:n kanta hommaan on ollut en muista että silmiin ois pistäny. Vaan ehkäpä ne aatteli ettei tämäkään koske metästäjiä, ja tän kanssa voidaan elää Twisted Evil


Niinpä. Noh täälläkin käymässä kauriin kanssa siten,että tällä hetkellä ammutaan porukka jahdeissa se muutama pois. Kun kanta on nyttemmin runsastunut hieman niin meinaavat laittaa ns vapaan metsästyksen joskin ilmoitus velvollisuudella. Jos näin käy niin pahoin pelkään tämän seudun porukat tuntien pari rehellistä ilmoittaa kaadot ja loput eivät. Pari vuotta maksimissaan niin ollaan taas alkutilanteessa. Tosin hirvi jäärät haraavat vastaan Smile On tästä Esson ja Teboilin kulmapöytien parlamenteista edes jossain määrin hyötyä. Sinänsä olisi hyvä jos vapautuisi kaikkien metsästykselle, mutta jokin juttu pitäisi keksiä, että niitä ei ammuttaisi heti pois.

Peltopyiden kanssa kävi kauan sitten samoin, jota alueella oli pieni kanta. Hoidon avulla saatiin kanta nousemaan, mutta kappas vain kun vapautettiin metsästettäväksi niin ei mennyt kuin muutama vuosi ja oltiin alkutilanteessa. Pieniä esiintymiä on siellä täällä vielä, mutta harvassa ovat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 26.07.2012 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

PSa/ent. Kytösavu kirjoitti:
asia on saatava pysymään metsästäjien vallassa


Jos maailma olisi ideaali, niin JUURI NÄIN sen pitäisi mennä. Tähän voi ottaa hyvin verrokiksi USA:n ja siellä toimivan Ducks.orgin. Mutta maailma ei ole ideaali... valitettavasti, niinkuin Ahtisaari sanois.

Sepä oliskin hienoa, jos SML rauhoittaisi tiettyjä alueita, aikoja, asettaisi kausikiintiöt jne. Määräyksillä ei olisi lain voimaa, mutta siinä olisi metsästäjillä näytön paikka noudattaa herrasmiessopimusta.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 26.07.2012 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Millanenkohan SML:n kanta hommaan on ollut en muista että silmiin ois pistäny. Vaan ehkäpä ne aatteli ettei tämäkään koske metästäjiä, ja tän kanssa voidaan elää Twisted Evil


En ole SML:läinen, mutta täytyy nostaa ko. liitolle hattua että ovat voimakkaasti ajaneet vaihtoehtoisia malleja hanhen rauhoitukselle. Esim. tämän päivän Kalevassa Asko Lampinen (Oulun piiri) ja joku päivä sitten luin jonkun artikkelin missä Hiidenmieskin taisi puolustaa pohjoisen erämiehiä.

Sitten lainaus osoitteesta: http://yle.fi/uutiset/metsahanhet_muuttivat_metsastyksen_alta_pois/5426625

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos merkitsi tänä vuonna Utajärven ja Pudasjärven metsähanhia satelliittipannoilla. Merkattujen hanhien havaittiin suuntaavan Ruotsin puolelle jo syyskuun alussa. Aiemmin metsähanhet pysähtyivät isoina laumoina pidemmäksikin aikaa Oulun seudun pelloille.

- Mutta se metsästys kun on kovaa, niin hanhet ovat oppineet sen että lähtevät aika suoraan menemään. Nykyään on melko nopea tuo syysmuutto Suomen läpi


Eli pelin henki on nykyisin se, että muuttomatkalla ei kestä jahkailla tai elämä päättyy sänkipeltoon. Voi kuvitella, että hanhet ovat sitten jossain muualla aika kesyä saalista jos välillä ei kerkiä tankkaamaan ja levähtämään vaikka Oulun seudulta elossa selviäsivätkin.

Soitin jokin aika Oulunn RHP:n päällikölle Keijo Kapiaiselle ja hän sanoi, että nykyisen kannan valossa on vaikea perustella miksi hanhea pitäisi saada pesimäaluilla metsästää. Minä kysyn, että miten ihmeessä muuttomatkalla tapahtuva metsästys sitten voidaan kansainvälisessä valossa sallia? Eikö se ole kohtuullista että siellä verotetaan missä hanhia tuotetaankin? (Maksetaanhan verotkin siihen kuntaan missä asutaan eikä siihen jonka ohi ajetaan kesälomalla. Jos nyt tällainen kömpelö vertaus sallitaan.)Kun se verotus jokatapauksessa on pientä ja osa hanhista jo muuttaneet 20.8 pois pesimäalueelta.

Yksi asia mikä ei ole tullut keskusteluissa esille on nuoret pesimättömät hanhet. Taannoin tuli televisiosta dokumentti että nuoret hanhet asuvat pesimäalueilla kesäkuulle ja sitten muuttavat jonnekin Venäjälle, paikkaa ei tiedetä. Mitähän niille tapahtuu ja kenen reppua täyttävät?
Rolling Eyes
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kyynaama
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2008
Viestejä: 110

LähetäLähetetty: 26.07.2012 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokainen rauhoittaa omalta osaltaan mettähanhen vuodeksi,ollaanhan me mettämiehet vastuuntuntoista porukkaa. Katsellaan vuoden päästä kannan kehitystä Very Happy Toisaalta henkilökohtainen kiintiö varmaan toimisi hyvin,kukaan ei varmastikkaan ampuisi yli kiintiöiden..eihän Suomalainen mettämies ahne ole!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 26.07.2012 20:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taas mielenkiintoista keskustelua. Tunne ja nykyinen tietämys eivät ehkä jälleen saa ihan tukea tutkimuksesta. Lintumiehiä ei haluta enkä nytkään kuunnella. Edut eivät ole yhteneväisiä. Kuitenkin nyt lintuharrastajilla on nyt tässä asiassa enemmän tietoa kuin metsästäjillä. Pohjoismaissa on rengastuslöytöjen perusteella kolme (3) hieman tavoiltaan poikkeavaa metsähanhipopulaatiota (bean goose, anser fabalis). Suomen metsähanhet muuttavat ainakin nykyään aikaisin. Ne muuttavat aika keskitetysti syksyllä Skånen ja osittain Tanskan alueille, rengastuslöytöjen perusteella, paljolti ruuan perässä isoille peltolakeuksille. Ainut tapa saada ne pysymään pidempään pesimäalueilla on otollisten ruoka-apajien lisääminen. Tutkimustulosten valossa suomalaisten, Tanskassa (ja ilmeisesti Ruotsissa) metsästettyjen, metsähanhien lukumäärä lievästi kasvoi 1991-2003 välillä tanskalaisen tutkimuksen mukaan. Ruotsin lapissa syntyneiden määrä taantui. Suomessa ammutaan 5000-8000 metsähanhea vuodessa. Jos pesivä parimäärä on noin 1700-2200 ei nykyistä saalismäärää ainakaan voi kasvattaa uhkaamatta kannan kehitystä. Kysymys lienee taas se ikivanha. Missä osassa Suomea nuo linnut ammutaan?

Kovakaan metsästyspaine ei hanhia saa siirtymään pois hyviltä ruokamailta talvella. Suomessa tehty täysrauhoituskaan ei saa nykyistä kehitystä nopeasti muuttamaan suuntaa. Tarvitaan laajempaa yhteistyötä. Nyt jo Suomessakin jotkin rauhoitusalueet, hyvine ruokamaiden vieressä, saavat hanhet jarruttamaan muutollansa. Metsästäjien kannattaisi näitä reservaatteja pyrkiä muodostamaan. Nykyisille hyville hanhialueille. Niillä mailla metsästävät taitavat vain kovaa ajatusta vastustaa. Toimenpiteitä odoteltaessa hanhien levähdysalueet tulevat ainakin länsirannikolla keskittymään ja tällöin muodostuu pieniä hanhiparatiiseja. Venäjän hanhiparatiiseja taitaa olla ihan turha kadehtia. Siellä kanta on noin 50-70 kertainen Suomen kantaan verrattuna.

Sama kehitys tuntuu olevan menossa myös merihanhien muuton osalta.

Fiksut metsästäjät keräävät tästäkin hommasta edun itselleen. Koskahan kyetään ajattelemaan hieman laajemmin.

http://yle.fi/uutiset/kimojoen_suisto_tayttyy_hanhista/5405922

Kanukkien metsästyksen autuallisuudesta, verrattuna merihanheen, en ole ollenkaan vakuuttunut. Sama kun vertaa pulua ja sepelhanhea. Pienellä kärjistyksellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com