OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Metsähanhikanta
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 125, 126, 127  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26324

LähetäLähetetty: 03.08.2012 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mietippä nenääs pidemmälle jos vain kiväärille.
etkö luota edes ittees kiintiön suhteen.
jos merkkareita saa pyytää, mietippä mitä siellä hämärässä menee, vaikka ihan tarkottamattaki.
Ja jos halutaan valvoa, kyllä avain alueilla voidaan kohtuudella valvoa ainakin tarpeeksi. Mutta jos muhat ei ole ihan märät, pitäs alkaa meneen kaaliin muutenki et nyt pitää tyytyä edes pieneen mahdollisuuten pyynnin suhteen eikä silipoa kaikkea mahdollista, (ilman kiintiön erityistä kyttäystä).

Jos kuvitellaan ensikaudelle pyyntiä missä olisi jokin oikea mahdollisuus toteuttaa pyyntimahdollisuutta olisi syytä unohtaa sooloilut kaikenkarvaisten esitysten suhteen. Kaikille tasapuolinen aseesta pitäjästä ja maastosta riippumatta, parhaiten kantaa säästävä (rauhoituksen jälkeen) Kiintiö ja normi aika.
Silloin voi ite kukanenki mennä ku itelle sopii ja niillä tavoin ku parhaaksi näkee.

ps. minulle kävis vaikka 20.8.-25.8. ja vaikka piekkarilla, mutta eihän siinä olis mitään älyä monenkaan mielestä, joten pyritään nyt ihan tasapuoliseen hyvään malliin ja tehdään kaikki sen eteen että ensivuonna pyydetään metsuria normiaikaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Latvajärvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2008
Viestejä: 461

LähetäLähetetty: 03.08.2012 14:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ainakaan oman seuran alueella pelkän kivääripyynnin salliva rajoitus hanhia säästäisi, tämä mutua kun ei tietystikään mitään tilastoja ole. Täällä satakunnan pelloilla hanhen kaatoon johtava tilanne yleensä menee näin, autolla ajetaan pitkin peltoteitä ja kun muuttoparvi löydetään niin auto parkkiin ja ryömimällä ojia pitkin hollille ja pum.

Harvemmin on tilanteita joissa haulikolla pääsee rokottamaan, omasta tuttavapiiristä en muista yhtään hanhea saadun kuvastamalla ja haulikolla ampuen.

Mutta totta on että silloin harvoin kun hanhiparvi saadaan hyvälle haulikkohollille niin se kohtuus unohtuu ja ammutaan pyssy tyhjäksi ja sitten lasketaan raadot, niitä sitten joskus on reilummastikin. "Kun niin harvoin pääsee hanhea koittamaan" Itsekin näitä yli kolmen hanhen per ukko tilanteita todistanut. Eikä tosiaan olla millään maagisella lentoreitillä, mutta sitten hanhet on kyllä melkein pelkästään mettähanhia, ja luultavasti vielä tätä omaa kantaa, siperialaiset taitaa mennä idempää ohi.

Enkä kyllä ole itse sen parempi, jos paikka olisi ennen vanhaan tullut niin mitä enemmän sen parempi. Nykyään tosin saa riittää yksi tilannetta kohden. Ja yksi syksyä kohden.

Mutta jos sitä pääsisi kunnolla edes kerran syksyllä pyytämään, sekin riittäisi. Taitaa mennä kyllä muutot ohi ennenkuin lupa alkaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 03.08.2012 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alä Pohjola vedä palkokasvia vaikka en olekaan joka asiasta samaa mieltä.
Kivääri ei ole niin tulivoimainen kuin haulikko ja sillä saa yhden kerrallaan, loppu tokka ottaa ritolat.
Mahdollistaisi kuitenkin ravassa ryömimisen sitä haluaville.
Eihän sekään toki vaaraton ase ole.
Täällä on keskusteltu kiintiöistä, mutta monen kohdalla kiintiö nollautuu joka reissu.
Vai aletaanko kurkkimaan pakastearkkuihin jollakin vapaaehtoisväellä?
Millä resursseilla valvonnasta saa riittävän hyvän?
Eri asia on, jos siellä täällä on selkärankaa valvoa omaa kiintiötään, kaikilla ei ole tässä maassa, se on nähty monet kerrat.
Viranomainen on tajunnut sen, että kiintiöiden valvominen on vaikeaa ja resursseja pitää laittaa moneen muuhunkin kansallisesti tärkeään toimintaan kuin metsästyksen valvontaan.
Kiintiöitä vastaan en taistele jos se vaan realistisesti toimisi.
Sanotaan vaikka niin, että opposition tulee laittaa toimiva ehdotus pöydälle niin keskustellaan sitten lisää.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
HuSa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Maa 2009
Viestejä: 69

LähetäLähetetty: 03.08.2012 17:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Toivotaan nyt että tiedotus kerkeää perille näistä rajoituksista.

Viimesyksynä sattui useampiakin tapauksia, että kun tuli rajoitukset puheeksi, niin reaktio oli lähinnä: "Täh? Enpä tienny, ois kyllä tullu ammuttua jos kohalle ois sattunu." Ja ihan aktiivisiltakin metsästäjiltä. Ja vanhempi polvi välttämättä edes tiedä että on olemassa useammankinlaisia hanhia... no näillehän kyllä sitten riittää tieto että hanhi on rauhoitettu siihen ja siihen päivään asti.


Eräs vanhempi metsämies totesi kuultuaan metsähanhen metsästys rajoituksesta, että saahan sitä tavallista hanhea normaalisti 20.8 ampua.
Eikä tämä ollut vitsi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 03.08.2012 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei voi olla tosi. Taasko jollakin meni jutut tälle asteelle, että pitäisi pakastimet tutkia että voidaan valvoa kiintiöitä. Voin luvata, että jos me kiintiöistä ja niiden toimivuudesta annetaan ulospäin tällainen kuva ja samalla itsestämme, niin voidaan hanhenpyynnille sanoa skootpait.

Suosittelen pariin kolmeen kertaan allaolevan lukemaan, niin että tajuaa missä tasolla ollaan menossa. Metsurilla on ainoastaan siitä syystä vielä metsästysaika, että kannanhoitosuunnitelma ei ole valmis. Ja kuten sanoin jo, Saksa olisi suojellut kokonaan. Kummalla on EU:ssa enemmän valtaa, Suomella vai Saksalla?


_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26324

LähetäLähetetty: 03.08.2012 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä Sämpy.

Perisofeus, en vetäny mitään, huomasin kyllä että vastauksestani vois päätellä niin, lisäksi en suunnannu sinulle kaikkea sitä mikä ehkä siltä tuntu.
Mutta kun pyysin miettimään, tarkoitin juuri tuota turvallisuutta takuulla kiväärillä ampuminen lisääntys ja myös lentoon,,, ehkä sillä ei ihan kaikilla aavoilla oliskaan niin merkitystä kuten tiedä, mutta useimmilla mihin suurinosa pääsee/ viittii.
Lisäksi on syytä muistaa, läheskään kaikilla ei oo ns. lintukivääriä jos yleensä minkäänmoista rihla-asetta.
mm. aikoinaan pyyntiporukassa oli useampia joilla ei ollu kivääriä. ja mainittemas valvonta, miten se olis sitten helpompaa kuin kiintiön. Vai kieltäisitkö haulikon totaalisesti.
Kiintiön valvonnassa on turha puhua pakasteista sun muista sehän on täyttä huuhaata. Valvonta tapahtuu ihan samoin ku muuki ja muun yhteydessä. ihan kuin vierasluvat/ niiden kiintiöt, tietänet koska mitä ilmeisemmin käytät paljon lupia joihin liittyy kiintiö. Erittäin alueet johon ei oo mitään lupaa.
Tuolla muhatouhulla tarkoitin että alkas olla meillä ihan kaikilla aika tajuta mistä on kyse, vähempiki pitää piisata, tosin se ei mene kaikille jakeluun ei täällä eikä muuallakaan. Vaikka paljon täälläpäin on niitä "tehopyytäjiä" ihan vieraskorteilla, eikä aina se vieraskorttikaan tule hoidettua, enkä nyt tarkoita sinua.
Taas kun puhutaan kiintiön valvonnasta, miten oletat että sorsastajat valvotaan mitä menee, puhumattakaan merihanun pyytäjät. Varmaa on että kun jossain paukaukseen sattuu hanut hyppään liikkeelle on syyttely alkanu.
Hyvin näet vaikka kilsan päästä ku hyppäävät ja kailottavat, mutta mitä sitten ammuttiin Shocked, ihan hyvin se vierestä hypänny tavi sai haulit.
Jokseenki varmaa että jonkinmoista soppaa tievossa kaikkine arvailuineen.

Tuo merihanhen salliminen tuonee oman soppansa.

Sämpy kyllä sanoi ihan oikein näitä ei tarvis ruotia jottei tule käsitys kaikkien pelaavan kieroa. Siksi korostan, näitä ja muita vastaavia sattuu kaikissa touhuissa tahallaan ja tahattomasti, ihan niinkuin muuallakin elämässä.
Voimme silti luoda asennetta ja uskoa valtaosan omaanki moraaliin ja tilannetajuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jätkänkynttilä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Jou 2005
Viestejä: 378
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 03.08.2012 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin mettäasioissa, kuin muissakaan Teidän asioihin liittyvissä asioissa, Teillä ei ole mitään vaikutusmahdollisuuta suuntaan taikka toiseen. Me menään ja muut vie. Toivottavasti joskus tilanne on toinen.
_________________
"Käy paikalleis sit. Mie luulin jot sie olit lähös johokii. Älä hitto mää. Lippaat tyhjenööt..."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.08.2012 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uudessa jahti lehdessä oli avattu tätä hanhiasiaa ja päätöksentekoa.
Suomi oli tutkinut hanhia etukenossa ja näinollen oli hiukan heittää dataa neuvottelupöydässä, minkä takia meillä on rajattu metsästys eikä täyskieltoa. Mutta pointti on, että hanhea koskevat päätökset ovat nyt koko eurooppaa sitovia niin, että joissakin paikoissa tapahtuva mahdollisnen liikalahtaaminen saadaan loppumaan ja muutenkin koko muuttoreitin alueelta tutkittua tarkempaa tietoa käyttäytymisestä.

Kiintiön peilin toinen kuva on valvonta ja se on todella vaikeaa suorittaa aukottomasti.
Meillä ei ole varaa heittää riistanvalvojia tai poliiseja näihin hommiin niin kauan kuin mummojen tai pappojen vaippoja vaihdetaan vain kerran vuorokaudessa tai lääkäreitä ei saada riittävästi joka paikkaan.
Ihanaa olisi kiintiöt, mutta käsi sydämelle onko se realistinen valvontatapa?
Suomessa on kuitenkin edelleen tieltä ampujia, hirvirosvoja ja kalavarkaita.

Tarkoitin kiväärillä sitä, että sillä voi ampua yhtä hanhea kerrallaan ja yleensä vielä se jää siihen paikkaan.
Muu parvi sitten häipyy siitä ja säästää henkensä.
Se on siis tehottomampi ase luonnostaan kuin 8x laukeava pumppuhaulikko ylilennossa.
Se luontaisesti rajaa ammuttavaa kantaa.
Itse käytän 30-06, joka sopii hyvin pyystä lähtien kaikelle kotimaiselle suurristalle paukkua vaihtamalla.
Ymmärrän kyllä esim. peltolakeuksien takavaara-alueet ja se on osa problematiikkaa.
Pohjola vihjaa kiväärillä-lentoon-hanhitokkaa kultaiseen 70-lukuun, milloin oli rihlakot (ei pumppuja yms. magnumeita) ja hauliruiskut tehottomia, paukut "tehokkaita" Rottweill Express 7,2 millisiä tai Eley Alphamaxeja.
Rakas eno on tiputtanut kiväärillä lennosta muutaman hanhen, mutta sitä eikaa en kaipaa takaisin.
Vaikea sanoa, onko nykypäivän haulikoiden tehokkuudella korrelaatiota hanhikantojen alenemiseen, sinänsä mielenkiintoista olisi tietää.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 04.08.2012 12:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

perisofeus kirjoitti:

Tarkoitin kiväärillä sitä, että sillä voi ampua yhtä hanhea kerrallaan ja yleensä vielä se jää siihen paikkaan.
Muu parvi sitten häipyy siitä ja säästää henkensä.
Se on siis tehottomampi ase luonnostaan kuin 8x laukeava pumppuhaulikko ylilennossa.
Se luontaisesti rajaa ammuttavaa kantaa.
Itse käytän 30-06, joka sopii hyvin pyystä lähtien kaikelle kotimaiselle suurristalle paukkua vaihtamalla.
Ymmärrän kyllä esim. peltolakeuksien takavaara-alueet ja se on osa problematiikkaa.
Pohjola vihjaa kiväärillä-lentoon-hanhitokkaa kultaiseen 70-lukuun, milloin oli rihlakot (ei pumppuja yms. magnumeita) ja hauliruiskut tehottomia, paukut "tehokkaita" Rottweill Express 7,2 millisiä tai Eley Alphamaxeja.
Rakas eno on tiputtanut kiväärillä lennosta muutaman hanhen, mutta sitä eikaa en kaipaa takaisin.
Vaikea sanoa, onko nykypäivän haulikoiden tehokkuudella korrelaatiota hanhikantojen alenemiseen, sinänsä mielenkiintoista olisi tietää.


Ei ole, unohda jo tuo, P ! Smile Ne on marginaalitapauksia, kun tehdään pahaa siivoa makasiinipyssyillä. Jos siis meinasit "nykypäivän haulikoiden tehokkuudella" näitä makasiinipyssyjä/uusia patruunoita... Keskimäärin sama määrä kuolisi hanhia ammuttaisiin sitä kaksipiippuisilla/makasiinihaulikoilla.

Minä olen jonkun vuoden seurannut tuota peltojahtihommaa ja jos jollakin on korrelaatiota hanhikantojen alenemiseen on se ko. jahtimuodon suosion valtaisa kasvu. Joka paikassa on joku pyyntiporukka. Harvemmin kukaan saa mitään suursaaliista, mutta kun siellä täällä saadaan aina jotain.
Aina silloin tällöin(hyvin harvoin kuitenkin todellisuudessa) tapahtuu näitä lahtauksia/poikueiden tappoja a'la seitsemänveljestä&sauerssonit.

Tämän hetkinen tilanne näyttäisi, että kun pyynti on nyt myöhäistetty niin parin viime vuoden perusteella voi kyllä sanoa, että saa Suomen hanhet olla melko rauhassa. Tokihan, jos sattuu tuulet kohdalleen niin hirvijahdin aikaan tulee se rysäys lopuista Suomen hanhista ja silloin voi saalista tulla. Mutta ei siellä mitään sen suurempaa pääse tapahtumaan. Parvet ovat isoja sekä lentävät nopeasti peltolakeuksien läpi. Ei paljon poikueita enää lentele, etenkin saalismäärät ja pyyntimiehestenkin määrä ovat romahtaneet radikaalisti.

Siltikin tämä on ihan per-seestä, kun nykyinen, pari vuotta vallinnut käytäntö on tappanut suolta pyytämisen täysin omilta hoodeilta.
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6267
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 04.08.2012 12:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi tsiisus, mene perisofeus välillä vaikka repputestiä tekemään äläkä mieti liikaa kiintiönvalvonnan vaikeutta. Turhaa löpinää.

Sehän nyt on fakta, että Suomi joutuu esittämään jonkun suunnitelman metsähanhelle, vanha malli tuskin tulee enää kyseeseen. Ainut vaihtoehto tähän asti on ollut metsästysaikojen muuttaminen. Pidin alkuun kiintiötä juridisesti vaikeana asiana, koska siitä ei ole kotimaisessa metsästyslainsäädännössä kokemuksia. Ilmeisesti se kuitenkin lain puolesta on mahdollista kun sitä on väläytellyt juristi Panu Hiidenmieskin Metsästäjäliitosta.

Eli kiintiö olisi yksi vaihtoehto. Toinen vaihtoehto mikä myöskin tarjoasi mahdollisuudet pohjoisen erämiehille olisi se, että aloitettaisiin normaaliin aikaan ja pyynti loppuisi esim. 27.8. Sehän voisi alkaa uudestaan esim. 20.9. jolloin jatkomakasiiniklubikin pääsisi metsästämään muuttohanhia.

Olipa suunnitelmana mikä tahansa variaatio edellisista kieltäisin kaaveitten ja jyvien käytön.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RealExtreme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Hel 2008
Viestejä: 3283
Paikkakunta: Häilyvä raja hyvän & pahan alueella

LähetäLähetetty: 04.08.2012 12:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesilintukantojen hoito on lasten kengissä koko Euroopassa, radikaaleja muutoksia on välttämättä tehtävä, jos tulevaisuudessa halutaan nauttia runsaista vesilintukannoista. Se on meidän jokaisen pystyttävä myös luopumaan omastamme, periaatteistamme ja traditioitamme. Suopyyntiä voisi sallia tiukennetuin rajoituksin.

Metsästyksen rajoittamisen myötä pitäisi nyt alkaa vaatia muutoksia elinympäristön tilan suhteen. Metsästysrajoitushan ei auta yksin pitkällä tähtäimellä, olisi kiinnitettävä myös muuhun huomiota. Meillähän mätänee ties kuinka paljon naturahehtaareita pilalle, johtuen hoitamattomuudesta. Nyt pitää vaatia muutosta myös näihin asioihin. Vai meneekö taas kerran foorumilla uikuttamiseksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 04.08.2012 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Älä Sämpy hypi seinille vaan mene hillaan.
Jos kiintiö todetaan hyväksi tavaksi metsästää metsähanhea niin siitä sitten vaan.
On sama miten tai millä aseella silloin metsästää, vaikka kaaveilla, jyvillä, pelloilta ja jatkomakasiineilla eikö niin. Mitä merkitystä miten metsästää jos kiintiö toimii, mieti sitä Sämpy.
Ennen vanhaan siellä sunkin kotipitäjässä pyydettiin hanhia heinäseipäillä jokivarsiniityiltä heinänteon aikaan.
Kun ei parempia välineitä ollut ja saalistakin saatiin. Nälkäänsä sitä minunkin ukki joskus hirven kajautti suolalihoiksi, sehän oli suorastaan maan tapa.

Oletetaan nyt, että kiintiöitä valvotaan siinä missä muutakin metsästystä, ilman uusi resursseja.
Se joko toimii tai ei, mutta perustuu metsästäjän selkärankaan, rikkeisiin syyllistyvien kohdalla valvonnan pelotteeseen, ja osa ei tule välittämään kiintiöistä sen enempää kuin lyijyhaulikiellostakaan.
Osalla kiintiöt alkavat uudestaan kun kotona käydään kääntymässä.
Silloin mennään pahempaan suuntaan ja kannan taantuessa laitetaan pitkää rauhoitusta päälle, eikä silloin metsästä hanhea kukaan. Mutta toki ennen kuin suomalaista metsästystä syyllistetään niin pitää saada tutkittua tietoa mitä hanhelle tapahtuu muualla. Sitähän tässä nyt ollaan tekemässä. Tämä syksy 2012 menee nyt näin ja syksyn 2013 menetelmä päätetään sitten kun kannanhoitosuunnitelma on ensi kesänä valmis.
Se on hyvä asia, että EU vihdoinkin herää asiaan mm. USAn malliin.

Nyt kun Rovaniemen Panukin on lähes pääkallopaikalla lakimiehen koulutuksella vaikuttamassa niin ihme on, ettei kintiömetsästystä ei ole saatu edes esitykseksi asti. Sitäkin voi miettiä miksi viranomaistahot eivät ole tällaista esittäneet vaan täyttä aikaan perustuvaa kieltoa. Miksiköhän? Vastausta voi miettiä lukemalla tuon keskimmäisen kappaleen alustuksena.
Tulisin itse vastaan metsästäjiä asevalintaan perustuvalla idealla, joka ottaa molempien osapuolien näkökannat huomioon ja varmasti pienentäisi saalismääriä, mutta kuitenkin niin, että harrastus pysyy elinvoimaisena ja kaikille mahdollisena. Hei kauden alusta asti ja se toteuttaa samalla myös sen, että hanhi säilyy ns. arkana riistaeläimenä, kuten tästä sivuavasti puhutaan ns. decoy shy termillä. Kun Tanska siirtää visenttejä Bornholmin saarille pienen lauman niin niistäkin syntyneistä aiotaan metsästää pieni osa sen takia, että eläimen arkuus säilyy. Sama pätee suteen, taisi olla Venäjän Karjalassa tms. missä sudesta maksetaan 100 eur tapporaha. Suomessa sutta lähinnä silitellään näin karrikoiden.

Tässä Jahti lehden artikkeli:

_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26324

LähetäLähetetty: 04.08.2012 18:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pitääkö vielläki huomauttaa, miten se valvonnta toimii muuten, ihan yhtähyvin tai yhtähuonosti kiintiölläki.
Varmaan alat ymmärtää kuun mietit omia pyyntejä.

Mitä tulee 70 lukuun puhut kuulopuheita.
Siitäasti kun alettiin kulke altailla oli 12/76 ja jopa 10/89.

Kun haluat vastustaa kiintiöä perustele oikeasti valvonnan ero äläkkä höpötä.

Lausunnoissa (meillä) ei ollu kiintiöä kun sählätiin koko lausunto jota ei johtokunta ees käsitelly sattuneesta syystä. Kysyttiin naapureilta mitämieltä me oomme Evil or Very Mad .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perisofeus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 6147
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 05.08.2012 07:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
pitääkö vielläki huomauttaa, miten se valvonnta toimii muuten, ihan yhtähyvin tai yhtähuonosti kiintiölläki.
Varmaan alat ymmärtää kuun mietit omia pyyntejä.

Mitä tulee 70 lukuun puhut kuulopuheita.
Siitäasti kun alettiin kulke altailla oli 12/76 ja jopa 10/89.

Kun haluat vastustaa kiintiöä perustele oikeasti valvonnan ero äläkkä höpötä.

Lausunnoissa (meillä) ei ollu kiintiöä kun sählätiin koko lausunto jota ei johtokunta ees käsitelly sattuneesta syystä. Kysyttiin naapureilta mitämieltä me oomme Evil or Very Mad .


Valvonta: olen kerran eläessäni näyttänyt luvat valvojalle. Toki niitä joku liikkuu, autotkin tunnistetaan ja "metsäkavereille" soitellaan. En puhu itsestäni.

Hanhestus 70- luvulla: on kuulopuhetta, koska itse aloitin 80-luvun alussa. Ehkä sulla on kokemusta 70-luvusta, niin monella muullakin.

Olisi ollut hyvä hereillä ja esittää kiintiötä niin olisi saatu siihen viranomaiskannanotto ja vältytty spekulaatioilta. Meidän edunvalvojat nukkuvat kun pitäisi olla hereillä.
_________________
Villilä, ei-kesitetyllä meänkielelä joka päivä, ympäri vuen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26324

LähetäLähetetty: 05.08.2012 09:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkuun oltiin hereillä, soiteltiin muutaman jäsenen kanssa, mutta hommaan ei vain ollu toimihenkilöllä tarpeeksi virtaa jotta olisi mennyt kuten olisi pitäny.
Asiaa täytyykin nyt hoitaa ensivuotta varten.
Katsos, näyttää olevan niin että kaikkeen ei riitä kiinnostusta eikä metsähanhen järkevä pyynti ole kaikille tärkeää. Tietysti asioja on paljon, mutta hanhenpyynti on meidänki yhdistyksessä erittäin tärkeä harrastus, hallituksessakin on monta tosi aktiivia, mutta se ei riitä, vaaditaan kaiketi omapäisyyttä.

Joo, 70luvun alkupuolelta ensimmäisiä saaliita puolimoottorilla tosin ensimmäinen 7x33:lla .
Valvonta: ja silti nukut yösi rauhallisesti , keneen et luota jos kiintiöpohjainen. epäiletkö että seuraavat 30v menee tarkastamatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 125, 126, 127  Seuraava
Sivu 68 Yht. 127

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com