OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2012
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 102, 103, 104  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Tämä aihe on lukittu, et voi muokata vastauksia tai kirjoittaa uusia vastauksia    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
TetraoFabalis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 245

LähetäLähetetty: 12.09.2012 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa hra Taskinen heittää hieman löylyä kiukaalle... ja kivastihan tuo sihahtelee.

Tässä mettäreissuja suunnitellessa vois kirjailla hieman omia ajatuksia muitten solvattavaks tänne, kun jonkinmoinen pien masokisti meissä jokaisessa kai asuu...

Kanalinnustus on ittelle ehottomasti se mieleisin metsästysmuoto ja se ajaa mahdollisuuksien mukaan 0-2 kertaa/vko mettään. Jahtimaat ei ole mitkään mahottomat, mutta lintuja on tuntunut olevan ihan mukavasti viime vuosina, niin metsoja kuin teeriäkin..ja tottakai pyitä. Seurassa meillä on kiintiöt, jotka on viime vuosina sallinut muutaman linnun ampumisen/kausi.

En ole peloissani, että Suomesta kanalinnut häviäisivät, mutta henkilökohtaisesti en ainakaan koe, että nykyistä isompia saalismääriä tarvitsisi saada, vaikka kiintiöitä ei olisi lainkaan. Jotenkin vain en koe sitä mitenkään tarpeelliseksi kantaa joka reissulta lintua/useampaa kotia. Ne muutamat, joita saan saaliiksi tulee sitten laitettua ruoaksi joku talvinen viikonloppu ja nautittua miltei juhlavasti. Itselle se riistan valmistaminen ruoaksi on hieno juttu ja vaatii aikaa, joten ei tule perustiistai-iltana mikrossa lämmitettyä teeren rintaa, noin hieman karrikoidusti sanottuna. Mielestäni se veisi arvoa pois saaliiltani. Tuskin sitä kukaan nykypäivän metsästelijä noita lintuja kotia kantaa säästääkseen ruokabudjetissa?! Itse, jos parikymmentä lintua saisin, niin minulla ensinnäkin tuon ruoan arvo omassa asteikossa kärsisi inflaation (jota en halua) ja toisekseen ei aika riittäisi niiden valmistamiseen yhden kauden aikana. Ja miksi sitä pitää ylivuotista riistaa pakkasessa, kun säilyvät tuoreena metässä.

Ja tuleehan noita reissuja kyllä tehtyä aika paljon pyssy tiukasti selässä sieniä ja marjoja poimien sekä luontoa ja koiran touhuja seuraillen. Useemman kerran koittanut saada napattua hyviä kuvia, jos on päässyt riittävän lähelle lintua hiipimään. Tän kauden metsosaaliille oon asettanut tavotteen, että on saatava ennen ja jälkeen laukausta kuvat. Tilanteita tulee varmasti, mutta saas nähä tuleeko saalista. Ainakin pysyy mieli virkeenä ja liikkeet varovaisina...

No loppuun vielä toteamus, että meitä on varmasti moneksi. Jokuhan saattaa nuo kymmenet linnut hyödyntää paljon paremmin ja tehokkaamin kuin meikäläinen muutaman. Jokainen tyylillään ja toivottavasti järkipäässä ja alueet ja sen riistat tuntien.
_________________
Joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mikko81
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2006
Viestejä: 3285
Paikkakunta: Heinola

LähetäLähetetty: 12.09.2012 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos joku ampuu vaikka 10 sorsaa ni ketään ei kiinnosta mutta jos joku ampuu kymmenen kanalintua ni alkaa uskomaton itkeminen Laughing jos noita jossain oikeesti on paljon niin ku taskisella näyttäis olevan ni helevetinkö väli sillä on vaikka ampus kymmenen mehtoo päivässä jos on sellanen kanta että kestää jahata. Kaikista naurettavinta on ku miehet jotka ei tiedä alueen lintu tilanteesta yhtään mitään pitävät moraalisaarnoja täällä foorumilla siitä miten pitäis metästää ja kauhistellaan porukalla ku joku on ampunu enemmän ku sen kaks teertä mikä meijän seurassa on aina ollu kiintiönä. Tuosta kanalintujen pyynnistä on tehty joku pyhä asia, ampua ei sais ku sen yhen pyy syksyssään ja senki ykspiippusella isun perintö pyssyllä ja mehtään ei saa lähtee jos ei tehä tervastulia ja keitetä nokipannukahveja...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lindstedt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2011
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikö kaupasta saa ruokaa?
Mettässä liikkuminen ja liikkumatta oleminen on hienoa ja samalla kun saa harrastaa kanalinnustusta niin suupielet hymyssä saa tuolla olla.
Lintuja on mukava seurata, tarkkailla vuotuista kantaa ja olin paikkoja. Joskus verottaa yhden, kun tilanne koiran kanssa on täydellinen.

Mutta en ymmärrä esim tätä Taskisen näkemystä asiaan?
Miksi kaikki saalis täytyy vielä kuvata ja kaiken kukkuraksi laittaa tänne näytille vuosittain?? Koitappa seuraavaksi ottaa vaikka sama määrä elävistä kuvia, niin jää lahtaaminenkin vähän pienemmälle. Wink
Saalismääräkin yhdelle eränkävijälle täysin järjetön. Tuo on saalistusta vailla tulevaisuuden miettimistä. Metsästys on täysin eri touhua. Tätä rataa nykynuoriso tuppaa kaikki nykyään tekeen. Pakko saada kaikki heti ja kaikki konstit sallittu.

Hienot linnut olet silti saanut ja koirasi toiminee moitteettomasti. Silti vois vähän miettiä mitä tuo parin päivän saalismäärä enään palvelee?

Lintukannat kyllä paikkapaikoin jopa runsaanlaiset, mutta kestääkö mikään alue tässä maassa tuollaista päämäärätöntä verotusta varsinkaan jos muutkin alkaisi yhtälailla järjettömyyden tavoitteluun?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
762-39
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 1293

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kyllä taskinen on saamamies, ei siitä mihkään pääse.

Ilman muuta.
Olisipa vielä parempi itsetunto niin voisi jo ajatella jahtia eikä lahtia Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"kaikki konstit sallittu" ihan oikeesti mikä teitä ihmisiä vaivaa.. Jos sieki lindstedt joskus ees kävelisit sen 30-40km päivässä kanalintujen perässä tuolla metässä, niin voisit ymmärtää näitä asioita eri kantilta.

En todellakaan käytä mitään kepuli konsteja.. En ammu soitimelta, en tieltä, enkä edes miltään uralta. En myöskään etsi lintuja autolla. Vaan käytän sitä miehen kuntoa, jätän auton pisteeseen A ja kävelen päivännäön ajan ja tulen takaisin autolle.


Ja lisäksi omaan myös hyvän itsetunnon. Joka kokisi esimerkiksi kolauksen jos ampuisin riekon. Mutta miksi tuntisin piston sydämmessäni, jos itse tiedostan lintukannat ja metsästyspaineen ko. alueella, tiedän silloin millä määrin voi ja uskaltaa verottaa. Jos tuo määrä on jonku mielestä aivan hel*etin moista lahtausta, niin ette ole koskaan paljon lintuja nähnytkään.
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lindstedt
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2011
Viestejä: 37

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän toi kävely asiaan kuuluu (tai koiran kanssa toi on oikeastaan välttämätöntä muuten) ja järkevällä pohjalla sinunkin metsästystapasi sitten muuten on mutten silti täysin ymmärrä tota saalismäärän tarkotusta ja sen julki tuomista.

Enemmän arvostaisin postausta, missä olisi vaikka ennen saalistusta otettu kuva ja onnistuneesta tilanteesta ylpeänä esitelty saaliskuva. Mutta kukin tietysti tavallaan.

Vähän huonoa esimerkkiä ja mainetta harrastukselle antaa tälläiset nettiin jaetut yhden ukon yhden reissun lahtivajan seinustan täyttämät lintusaaliit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No, lupaan sinulle että kuvaan jotakin mäntykangasta ensikerralla ja laitan sen metson kuvan vasta sen esityksen jälkeen Wink Ja mielestäni tämänkin harrastuksen arvoa mediassa ja julkisuudessa muutenkin pilaa ihan jotkut muut asiat kun minun saaliskuvat. On maailmassa isompiaki ongelmia.. Kuten koulusurmat, aseiden väärinkäyttö, pähityneenä metsästys ja metsästys tapaturmat. Kaiken lisäksi on täällä rumempiakin saaliskuvia nähty kuin minun kuvat..
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
iiroS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Hei 2005
Viestejä: 3864
Paikkakunta: E-Savo

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mtaskinen kirjoitti:
Jos tuo määrä on jonku mielestä aivan hel*etin moista lahtausta, niin ette ole koskaan paljon lintuja nähnytkään.

Älkäähän yllyttäkö tätä hurjaa, näyttää vielä Laughing

Aika mukavasti ollut lintua vissiin, hyvä kun pohjosessakin riittää pikkasen ottaa...
_________________
Annan toisten mä talletella suuret setelit...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulihan ne kunnon raatokuvat! On sentään JO syyskuun 12.päivä! Voi luoja mikä pölö.

Vaikka lintua olis mitenkä paljon...miksi niitä pitää pakkaset täyteen ampua?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mtaskinen kirjoitti:
On tuossa poikalintujakin...
Mitkä kaikki kuvien linnuista?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mainio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2005
Viestejä: 517
Paikkakunta: keskeinensuomi

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas en viitti ees mettään lähteä,kun taskisellakin on menny noin
surkeesti,että melkein tyhjää on joutunut kulkemaan Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvien linnuista kaikki pyyt, tavi, molemmat teeret ja toinen koppeloista on poikalintuja.

Ja kyllä sinne kannattaa mennä, on siellä niin paljon lintuja että riittää varmasti muillekki Wink
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JMV
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2009
Viestejä: 257
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:57    Viestin aihe: re Vastaa lainaamalla viestiä

Son pitkä talvi eessä. Täälä pohjosessa häätyy pakkaset täyttää kanalinnuila ko ei ole nuita rusakoita.
_________________
Sole poka mikhään tiira..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 12.09.2012 19:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mtaskinen kirjoitti:
Kuvien linnuista kaikki pyyt, tavi, molemmat teeret ja toinen koppeloista on poikalintuja.
Kannattaa vielä opetella kanalintujen iänmääritystä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mtaskinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2011
Viestejä: 905
Paikkakunta: Kairassa

LähetäLähetetty: 12.09.2012 20:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poikalintu=saman vuoden kesällä syntyneestä poikueesta tuleva lintu.

Ja mitä lintua väität siis vanhaksi linnuksi tetri?
_________________
Onko näkyny? - aina sitä jotaki..
Ootko saanu? - kaikki mitä on näkyny!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Tämä aihe on lukittu, et voi muokata vastauksia tai kirjoittaa uusia vastauksia    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 102, 103, 104  Seuraava
Sivu 28 Yht. 104

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com