OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Taittoviritteinen Suomi-Spezial Drillinki.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  

Trumph Suomi Spezial tai joku muu sarjatuotantoon?
Laminaattitukkinen ja luotikaliberi 7.62x53R ja muutenkin kuten tekstissä alla
26%
 26%  [ 17 ]
Ei kiinnosta.
52%
 52%  [ 33 ]
Kiinnostaa, mutta muutamin muutoksin, joista haluan kertoa.
20%
 20%  [ 13 ]
Ääniä yhteensä : 63

Kirjoittaja Viesti
tERÄsMIES
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2007
Viestejä: 849

LähetäLähetetty: 24.10.2012 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
12/70 / 76 - Hirvilaillinen kivääripuoli.

Puu tukki ihan ulkonäkösyistä, juotetut piiput.

En tiedä onko eroa painossa jos haulipuolella 76 ja 70 välillä? Jos on niin keveys ratkaisee eli 70. Jos vesilunnustusta ajattelee, niin korvaavia on niin hyviä ettei tarvi teräksellä, sinkillä tinalla tms ampua. 70 paukkuun sopii riittävästi riittttävän isoa haulia kaikelle riistalle mitä haulikolla saa suomessa ampua (18cc).

Ja tietenkin kiinteät supparit 1/2 ja IC -> tiukka kuvio tehdään patruunalla.

Herkistin täytyy olla ja varmistin kaulalla. Ja ehdottomasti nouseva takahahlo jottei ole jatkuvasti näkösällä kun haulipuolta käyttelee.


Päivitystä:

- Haulipuoli 12/70 riittänee, supistukset ehkä kumminkin monipuolisuuden kannalta F ja IC ja vähintään 2 tuuman vakautusosalla
- Hirvilaillinen kivääripuoli, mutta voi toki olla vapaasti värisevä
- Hyvät avotähtäimet --> eli isohko kantikas musta jyvä ja kantikas hahlo, joka pitää saada piiloon kiskon tasalle alas
- Miksei rosteri piiput ja lukkorunko ettei ruostu
- Puutukit kuitenkin
- Varmistin ja vaihdin kaulalla
- Sellainen koneisto, että vire voidaan päästää ilman "tyhjää laukausta"
- Kääntöjalat ja 3-10X40 putki + läpät

Hinta 2000e jotta pihi suomalainen raaskii ostaa Very Happy
_________________
Nopeat syövät hitaat
eivät syö
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saecci
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 26 Elo 2010
Viestejä: 58

LähetäLähetetty: 24.10.2012 23:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin karmealta kuin se kuulostaa, niin kelpuuttaisin mielihyvin laminaattitukkisen rosteridrillingin. Drillinki kuitenkin tulisi monipuoliseen käyttöön, eikä tänne etelän ryteikköihin uskaltaisi mitään korutukkista peliä tuoda. Jotta ase pysyisi sirona niin haulipuolelle riittäisi 20cal ja luotipiipuksi vaikkapa 7x57r. Turhat kaiverrukset voisi jättää pois, jotta hintaa saataisiin viilattua alas, mutta rautojen laadusta en haluaisi tinkiä. Hintaa alle 3000e ja voisin vakavasti harkita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 07.11.2012 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäänee ikuiseksi haaveeksi saada yhdessä toteuttaa halpa ja toimiva Drillinki. Ei se vaan onnistu koskaan jos mielenkiinto on tätä luokkaa/koko suomi.



T:W

E; Korjattu kirjoitusvirhe ja poistettu ehkä vähän mauton heitto.
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...


Viimeinen muokkaaja, VeturiVille66 pvm 08.02.2016 12:06, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 08.11.2012 00:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä Ville se johtopäätös taitaa olla pikkuisen erilainen.

- Drillingin hankkiva ostaa sellaisen kun uskoo tarvitsevansa ja ei hintaa niin tärkeänä pidä tai sitten sen ostaa kaveri joka etsii sen halvimman käytetyn riippumatta kunnosta, aseen tyypistä tai sopivuudesta itselle.

- Eivät ihmisten mielihalutkaan ole mitenkään yhteneviä. Kaikki eivät aja Mersulla vaan tyytyvät Pirkkamersuun (Audi). Osalla pitää olla uskottavuuden takia Niva.

- Projektiasi seuranneena tiedän varmasti, että oma aseeni olisi ollut erilainen. Oma drillinkini ulkoilee noin 30-40 päivänä vuodessa. Enemmän kuin muut aseeni yhteensä. Pelkästään sillä en kuitenkaan usko selviäväni edes pakon edessä. Taidan olla enemmän "tavallinen" drillingin käyttäjä sinuun verrattuna. En vaadi esim. täyteisten osalta samaa kuin sinä. Tiedän aseeni ja omat rajoitukseni ampuessani täyteisellä liikkuvaa maalia. Se on max. 50m yleensä liikkuvaan maaliin max25m. Teräshauleja tai muita korvaavia en drillingissä käytä ollenkaan. Molempien piippujen laukaisuvastus on kevennetty 1,8kg, mutta kadehdin näitä viimeisiä aseita jotka on varustettu UAS liipasikoneistolla. Se on oikeastaan ainut parannustoive nykyisessä aseessani. Kiikari on 1,5-6/42 ja suurennus on oikeastaan aina alapäässä. Tai sitten ammun avotähtäimillä. Silloin kuitenkin täyteinen vie 10cm alas 50m päästä. Kiikarilla se on osapuilleen oikealla korkeudella.

Yhden bakeliittisen perälevyn olen aseestasärkenyt vuosien kuluessa. Sekin tuli takuuna ilmaiseksi kun sitä kyselin. Kerran aseelle on tehty täydellinen puhdistus. 23 pakkasasteen yö oli vaihtajan saanut toimimaan epäluotettavasti. Jäi kauris juoksemaan.

Öljykäsittely tukissa menee uusiksi nyt kauden päättyessä.Vanhoja kuvia katsoessa näkyy kuinka tukki on tummunut. Ville nyt vasta todellinen käyttötesti aseellesi alkaa viisi vuotta näyttää aseen todellisen luonteen ja käytettävyyden. Toisista aseista - olivatpahan kuinka hienoja vain - ei tule niitä todellisia suosikkeja. Ja niitä karhu/villisika/hylje/riekko -jahti päiviä mahtuu vuoteen niin vähän, että niihin hommattu "erikoisase" jää pakostakin vähälle käytölle. Jollekkin drillinki on samanlainen erikoisase. 15 vuotta sitten 100 hengen seurassa oli yksi drillinki. 10 vuotta sitten 2-3 ja viitisen vuotta sitten lähes kymmenen. Nyt niillä säännöllisesti metsästäviä on 4-5. Tuplaluodikkoja on tuplasti, mutta Valmetteja niistä on 2/3. Ei drillingille taida olla massamarkkinoita - eikä edes halua. Monesti koko homman onnistuminen on enemmän kiinni metsästäjän odotuksista, osaamisesta ja vaivannäöstä. Drillinki pitää opetella tuntemaan, sen käyttö on sujuttava kuin pyörällä ajo ilman käsiä. Ja kaikki muistavat kuinka kävi sitten kun ajoi ilman käsiä rappusia alas.

Ja Ville monella metsästäjällä oli drillinki ennen kun edes unelmoitiin erälle netistä. Ja on edelleen vaikka tämä menisi joskus naamakirjaankin tai sen seuraajaan..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
ALe
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Huh 2004
Viestejä: 42

LähetäLähetetty: 08.11.2012 09:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luulen kans, että asia menee juuri noin, miten Aris60 asian ilmaisi. Jos joku alkaa uutta drillinkiä hankkimaan ja laittamaan peliin 7000...+ euroa, niin varmasti hän haluaa silloin valita myös aseen speksit itse.
Tällä hetkellä itse kannan trumpfia kaliiberissa 12/70 - 7x65r, kelluvalla luotiputkella ja modatulla takatukilla.... tällä mennään, mutta ei lähelläkään sitä mitä haluaisin.
Jos itse saisin spekata aseeni se olisi, 12/76 vaihtosuppareilla ja luotiputki olisi kelluva 6,5x57r, takatukissa säädettävä poskipakka ja etutukki mallia iso, päällä vaihdettavissa laadukas kiikari ja holo.... ja olen varma, että kukaan toinen ei haluaisi moista hökötystä olalleen Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Yhdistelmäaseet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Sivu 7 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com