OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokaa hevosenlihasta!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15262

LähetäLähetetty: 21.12.2012 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heppa kirjoitti:
hevonen taitaa kuulua niihin trikiini lajeihin joten tarkastettava lihat ennen tartaria
Niinpä, mutta montako positiivista tulosta tiedät suomenmaasta ? Vaimo toi paikallisesta S-marketista eilen paketillisen hevosen jauhelihaa, sanoi että tuolla oli lappu "hevosen jauhelihaa tulee vain torstaisin", ilmeisesti tuolle on kysyntää. Possun jauhelihan kanssa tuota käryytin päivällä pannulla, lapsetkin kehuivat että on hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 02.01.2013 15:39    Viestin aihe: Suolaliha hevosesta! Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tullut vastausta tuon mun edellisellä sivulla esitettyyn kysymykseen, mutta lähdin nyt kuitenkin tekemään kun kelit olivat suosiolliset:
Eli lämpöä parisen astetta joten sulamisen alku pääsi käyntiin:


Vain .22 tietää mitä tuon paketin sisällä on:


Siitäkin huolimatta suolaa purkin pohjalle ja lihaa perään:


Lisää suolaa ja ensimmäinen ravistus on valmis alkamaan:


Ravistuksen jälkeen oli tilaa vielä suolalle:


Ei muuta kuin suolaa astia täyteen ja kansi päälle ja se sitten parvekkeelle vartoomaan, tuo muovikansi vähän armahtaa joten sai nk. ylitäytön suoritettua suolalla:


Tuolla oikealla alanurkassa vällyn alla on nyt sitten pala hevoista vartoomassa aikaa parempaa:

_________________


Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 04.01.2013 16:28, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 03.01.2013 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vuorokauden jälkeen ollaan tuossa tilanteessa:

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Hei 2009
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 03.01.2013 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

en tunne yhtään hiv positiivista mutta joka vuosi niitä Suomessa rekisteröidään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 04.01.2013 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tainnu tulla syötyä hevosen suolalihaa ennen hepan syntymää ja ennenkuin mistäin trikiineistä ollut tietoakaan ja aina vaan mä käppäilen hyvisä hengen ja ruumiin voimissa.
On meinaan liki 50v sitten syöty ensimmäiset!! Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 04.01.2013 00:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On tota heppaa syöty, ilman pakastusta ja kypsäks paistamista, eikä ainakaan viellä oo kellekkään trikiiniä tullu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 04.01.2013 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yritin netin kautta löytää ohjeita kyseisen lihan valmistukseen, mutta tais olla parhaat täällä, eli ekasivulla ollut ent.ap:n "tiinusuolaus" jossa suolavesi ei pääse vaikuttamaan lopputulokseen. Vieläkö sais sen ajan selville että kuinka kauan lihaa pitäis kyseisellä metodilla suolata?

No, kaikesta huolimatta homma eteni taas tänään vähäsen eteenpäin:

Ensin purkki kulmilleen sulamisnesteen poistoa varten; ei paljoa ollut kertynyt, mutta sekin vähäinen poistettiin:


Kansi auki ja nyt niitä pippureita sitten suolan päälle kun olivat ensimmäisessä vaiheessa unohtuneet:


Lisää suolaa että sai purkin taas täyteen:


Lämpötila kahden vuorokauden jälkeen:



Jatkuuu....................
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 04.01.2013 17:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jes, sehän rupiaa kompostoitumaan Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 04.01.2013 17:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Simppeli: Jes, sehän rupiaa kompostoitumaan. Laughing


Tiedä sitten Simppelin kompostoitumisesta, mutta jotain kemiallista reagointia lienee tapahtumassa!? Twisted Evil
Meinaan kun lämpötila laski noihin lukemiin vaikka anturi on vaan purkin alla:


Joskus muistan lukeneeni että suolaus pudottaa lämpötilaa, mutta en takuuvarma ole. Rolling Eyes
Yks asia mikä on varma: ulkolämpötila on nyt pysynyt +0.2- +3 asteen välillä koko suolauksen ajan, joten se ei selitä tuota lämmönvaihtelua.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 05.01.2013 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakkaselle menee, mutta menköön; ulkona nyt -3 astetta ja vällyn alla tuo:

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 06.01.2013 13:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperin innoittamana laitoin itekkin hirvenlapapalan upmpisuolaan... jääkaappitilaa sattu löytymään joten laitoin sinne.Suolaakin sattu löytymään säkillinen...
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 06.01.2013 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites pitkään meinaat antaa suolaantua; mulla nyt -3,8 lämpötila kun alko tuo pakkaskausi taas uudestaan!? Rolling Eyes
Just äsken purkin käänsin ja nestettä ei ollut havaittavissa.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 06.01.2013 16:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli joku ohjekkin olemassa... olisko viikko ja 2cm? No itte annan olla "riittävänkauon"...
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 06.01.2013 16:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ohjeen jostain löytäisit, niin olis hyvä; tuolla "riittävän kauan" ohjeella ny mennään!! Laughing Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 09.01.2013 14:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taas suolaveden poistoa suoritettu ja lämmöt tuota luokkaa kun kelit lämpeni:


Olkoon ny suolaantumassa vielä, kun lämmöt on jatkuvasti pakkasen puolella!! Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 3 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com