OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kannattaako valittaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fange
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 1325
Paikkakunta: Inarista etelään

LähetäLähetetty: 24.04.2005 12:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jantteri millä kaliperilla oli eka ase?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 24.04.2005 15:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fange kirjoitti:
jantteri millä kaliperilla oli eka ase?


No sehän oli ja on vieläkin 9x19mm. Tulihan tuota ostettua muutaman vuoden aikana useampikin pistooli, ennen kuin ostin sen 22, kun huomasin että sillä ampuminen on loppujenlopuksi, melkeempä hauskinta, koska se on tarkka.

Ei ainakaan täällä päin tullut lopuksi rutinoita, kun perusteli tarpeensa hyvin ja paperia pitää olla, byrokratiaa kuin ei kiinnosta asian sisältö vaan paperin määrä. Wink

Alkuunsahan ne täälläkin oli kannalla "ei me voida myötää ensimmäiseksi pistooliksi 9mm, eijei". Mutta kun minä en helpolla luovuta jos jotain olen ajamassa läpi, niin ekat luvatkin aikoinaan tuli kun ramppasin poliisilaitoksella asiasta juttelemassa 4 kertaa. Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anska
Banned


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1038

LähetäLähetetty: 25.04.2005 08:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tämä kirjoitus löytyy myös toisen otsakkeen alta, mutta haluan vielä tässäkin kertoa mikälaista on poliisin ja AAHY:n( Sisäasiainministeriön Arpajais- ja Asehallintoyksikkö) lupa politiikka asekeräilijän kannalta, joka on tähän saakka saanut ampua ilman lisälupia keräily aseillaan:

Täällä on ainakin lookinen käytäntö?!?:

Rk 56-2:lla saan ampua ilman millaista lupaa sarjalla!

Rk AK 47:llä saan ampua sarjalla,kun ilmoitan siitä poliisin kansliaan puhelimella!

Myös taskuaseilla on saanut ampua ilman minkäänlaista erillistä lupaa!

Hankin viime loppu syksystä AAHY:n huutokaupasta Holkki Waltterin(taskuase). Ensin sain siihen luvan, jossa sanottiin lupa ehdoissa:" Ei oikeuta patruunoiden hankkimiseen eikä hallussapitoon. Aseella ei saa ampua". Kävin henkilökohtaisesti juttelemassa poliisin kanssa, joka ei osannut perustella käytäntöä ja pyysi lausunnon asiasta AAHY:ltä, sen perusteella sain alla olevan päätöksen, mutta lupa lappuani ei suostuttu korjaamaan ja valitus oikeus on Hallinto-oikeuteen!

Taskuase Walther m.4 on niin "vaarallinen", että saan ampua sillä erillisellä kirjallisella ilmoituksella ennalta määrättyssä yksittäisessä tilaisuudessa, silloin saan myös hankkia siihen patruunoita, muutoin en, jos jää ylimääräisiä patruunoita niin mitä niille teen kun luvassa lukee etten saa säilyttää em. aseen patruunoita(minulla on saman kaliiberin muita taskuaseita, kun ei vaan patruunat eri aseista sotkeutuisi)?!? Edellä mainittu pistooli ei taskuaseena sovellu muutoin kuin kyseisen ampuma-aselain 43 §:n 1 momentin 3, 5, 6 kohdassa mainittuihin hyväksyttäviin käyttötarkoituksiin jotka ovat työ, museossa tai kokoelmassa pitäminen ja muistoesineenä säilyttäminen.?!? Asiasta on myös pyydetty AAHY:n lausunto, jossa kerrotaan käytäntönä olevan taskuaseelle ehdoton ampymakielto, ampuminen sallittu ennalta haetun luvan perusteella tai rajaton ampumaoikeus. Lopuksi AAHY toteaa, että kyseinen kielto on tarkoituksenmukaista asettaa ehdollisena siten, että ampuminen olisi mahdollista poliisilaitokselta ennalta haettavan luvan perusteella(rahastustako, nyt kun se on poliisille mahdollista, olen kerran jo luvan maksanut ja nyt taas 25e). Eikö soitto poliisille riittäisi, jos he haluavat holhota tässäkin asiassa(voi sattua esim.,että ilmojen vuoksi ei voida järjestää anottuna päiväna ammuntoja) tai entinen käytäntö(aseella saa ampua ilman minkään laista erillislupaa).

Eikö keräilijä statuksen omaava henkilö kolmattakymmenettä vuotta ole tarpeeksi vastuullinen, että tietää ainakin yhtä hyvin kuin poliisi(jos vaikka paremminkin) millä aseillaan hän voi turvallisesti ampua ja missä. Järjestys pitää kyllä olla, mutta nyt poliisi ja AAHY ovat nyt ottaneet holhoamismenttaliteetin ja kieltävän kannan kaikkiin keräilijöiden aseasioihin, jos on nyt vaan mahdollista vaikeuttaa harrastustamme.

Jonkun laista kapulaa rattaisiin, vaikka "ASELIITTO"!

Näin täällä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Anska
Banned


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1038

LähetäLähetetty: 25.04.2005 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa valittaa, tämäkin on myös toisen otsikon alla, kohta ei saada minkäänlaisia aselupia:

Kyllä tarvittaisiin, vaikka "Suomeen National Rifle Association", kun saataisiin hyvä vetäjä yhdistämään kaikki aseharrastajat,sepät ja elinkeinonharjoittajat Suomessa.

Nyt uuden aselain perusteella on annettu AAHY:lle (myös poliisille) niin suuri "sille" kuuluva harkintavalta(jota AAHY joka kohdassa muistaa toitottaa), "sillä" esim. aseluvissa on tarkoituksenmukaisuusharkinta, joka on ilmaistu sanoilla "voidaan antaa", "sillä" on antamisen kaltainen vapaaharkintainen viranomaistoimi, "sitä" ei sido ennakkoratkaisut ennen 1. päivää maaliskuuta 2002 , "sille" on annettu aselupien harkintavalta hyvin laajaksi tavallisille aseille ja etenkin sarjatuliaseiden osalta aivan erityisen laaja, "sille" on annettu valta päättää aseista, onko jollain aseella keräilyarvoa vai ei, "sillä" on valta, millä aseella voi ampua ja millä ei voi, edes näkemättä asetta jne...?

Nämä kaikki ovat saamistani(Sisäasiainministeriön Arpajais- ja Asehallinto yksikkö) AAHY:n kirjeistä.

Kohta on erittäin vaikeaa saada uskon minkäänlaisiin aseisiin lupia, aseharrastajien napanuoraa vain kiristämisen jälkeen kiristetään.

Ihmettelen miten pitkään Suomalainen mies jaksaa harrastaa tätä harrastustaan, kun on aina viranomaisilla joku kiemura takataskussaan.

Järjestys pitää olla, mutta minusta jo nyt poliisi ja AAHY laittavat liikaa kielteisiä kapuloita rattaisiin. Minun mielestä poliisi ja AAHY ovat kansalaisia varten,eikä toisinpäin(käsitys demokratia).

jne... ja jne..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Anska
Banned


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1038

LähetäLähetetty: 25.04.2005 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa valittaa, tämäkin on myös toisen otsikon alla, kohta ei saada minkäänlaisia aselupia:

Olen paininut työissäni ja harraktuksena (statuksen omaava keräilijä) aseiden parissa kolmattakymmenettä vuotta ja ainavaan huonomminin menee aseharrastajilla.!

Liitytytiin EU:n(EUVOSTOLIITTOON), saatiin asedirektiivejä!

Schengenin yleissopimukset ja asedirektiivit määräävät harrastustustamme!

YK:n ajamat asemääräykset!

Ja nyt vielä AAHY!

(tälläkin hetkellä juttu menossa Hallinto-oikeudessa).

näin on
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
fange
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 1325
Paikkakunta: Inarista etelään

LähetäLähetetty: 25.04.2005 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

siis häh jos omistan waltherin taskuaseen en saa säilyttää sen patruunoita Shocked Confused Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Jantteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tou 2004
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Kotomaa

LähetäLähetetty: 25.04.2005 15:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nii-in joidenkin toheloitten oli ihan pakko päästä EU:hun. Ei auttanut vaikka kuin äänesti vastaan. Twisted Evil

EU:sta ei ole ollut mitään hyvää, kaikenmaailman turhia direktiiviejä, jotta saataisiin suomalaiset kulkemaan EU:n talutushihnassa. Koska järjestetään pois EU:sta äänestys. Holhousta on lienee harrastettu jo ihan terpeeksi?

Suomalaiset on vaan sellaisia vässyköitä, että hiljaa tyydytään siihen mitä kukkahattuholhoojat keksii. Ei muuta kuin kansannousu, vapaa suomi! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tompuuki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 30

LähetäLähetetty: 25.04.2005 17:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herramunjee...
Tuo edellämainittu taskuasejupakka on jo aikalailla käsittämättömyyden rajoilla.
Kyllä mahtaa olla päättäjillä Britteinsaaten esimerkki mielessä. Liitto syntyy siinä vaiheessa kun aseet kielletään kokonaan, tarvetta olisi kyllä ehdottomasti jo nyt!
Miksi? Lienee se pohjimmainen kysymys, miksi lupakäytäntöä kiristetään ja hintoja nostetaan kokoajan?
Sitte pitäis kieltää morat, autot sun muut aina voiveitsistä lähtien.
Ach, totaalikieltoja odotellessa... Sad
_________________
No Gun, No Fun!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tompuuki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 30

LähetäLähetetty: 07.06.2005 15:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niimpäniin..Tuli lausunto hallinto-oikeudesta joka esittää valituksen hylkäystä!
Lausunnon mukaan en ole edes todistanut harrastavani ammuntaa pienoispistoolilla! Ei vissiin kelpaa luotettavien ihmisten nimmarit.
Ei sitä oikein muutenkaan todistella jos edelliset pistoolikisat täälläpäin on ammuttu vuonna 91 eikä minkäännäköistä pistoolitoimintaa ole, ei edes ratamaksuja joista sais kuitteja.

Kai se pitää sitten uskoa hyvällä että ei ole eikä tule. Saan toki vielä vastata mutta on nääs häviävän pieni mahdollisuus voittaa hommaa jos kaks poliisisetää suosittelee hylkäystä.

Intti painaa päälle joten en enää tällekesälle uusia papereitakaan ala poliiseille täyttelemään..Ehkäpä jos muuttais jonnekkin muualle niin harrastaminen voisi tulla mahdolliseksi!
_________________
No Gun, No Fun!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com