OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokaa hevosenlihasta!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Klpro
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Maa 2008
Viestejä: 727

LähetäLähetetty: 12.02.2013 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi olla.. En tiedä. Mutta eikös esim. kiinalainen keittiö hapanimelä juttuineen perustu jotenkin suun eri osissa oleviin eri asioita aistiviin makuhermoihin ja niiden yhtäaikaiseen härnäämiseen? Jostain tuollaista muistan lukeneeni. Mutta ainakin hevosenlihalla toimii koko skaala Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.02.2013 20:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollainen osu silmille:
http://www.hs.fi/paivanlehti/12022013/kotimaa/Hevonen+on+oiva+ape/a1360559512109

Hevonen on oiva ape.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Klpro
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Maa 2008
Viestejä: 727

LähetäLähetetty: 12.02.2013 21:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja osa kuulemma tuopi hepan teurastettavaksi yksityiselle, eikä edes kysy voiko saada lihaa. Pääasia että teurastus on ilmainen verrattuna siihen, mitä iso teollisuusteurastamo pyytää kulukorvausta kuljetuksista yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 12.02.2013 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta heppa jupakasta tuli mieleen että tais ottaa Hannun supilakki jalat alleen... Wink

http://www.youtube.com/watch?v=9ih37xtWqEM
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.02.2013 16:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jotain tarinaa taas lisää:
Kun tuo ensimmäinen satsi onnistui niin viimmesen päälle "makiasti", niin piti lähteä toista muokkamaan:

Uutta .22:n laittamaa paistia kehiin kun lämmöt ulkona oli kohtuulliset +1 astetta; tässä just pakasteesta otettua lihhoo ja vanhenpaa vielä suolavaipan alla:


Sieltä se paljastuu kun suolia viittii poisvääntää:


Vähän vaikeuksiakin tiedossa kun paisti on vähän kookas pyttyyn nähden:


No, siitä selvittiin kun kauhottiin suolaa veke astiasta:


Uusi yritys ja jotenkin saatiin paisti suolaan ja tällä kertaa muistettiin pippuritkin:


Suolet päälle ja kantta tarjoomaan:


Onneks tuo muovikansi taas vähän armahti:


Ylijäänyt suola sitten jääkaappiin vartoomaan "lasehtimista":


Vähiin käy ennen loppumistaan:


Ja ulkona +1 ja pöntön ulkopuolella tuo -8 kun talkoo oli ohitse, eli hitakaisesti lähtee homma käyntiin, mutta ei tässä parane kiirettä pitäkään mikäli meinaa hyvän lopputuloksen saada aikaiseksi!! :


Mainittakoon vielä, että vanha liha siirtyi jääkaappiin ja tuskinpa vanhenee siellä kovinkaan kauaa vaikka muutakin olis tarjolla! Laughing
Tätä kirjoittaessani lämpötila oli noussut jo -7,2 asteeseen, joten prosessi on käynnissä!! Twisted Evil
Lämpimät kiitokset .22:lle joka mahdollisti tänkin topicin teon ja arvon raadille jotka antoivat ohjeet hienolle makukokemukselle!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9368

LähetäLähetetty: 18.02.2013 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ekasta kuvasta kävi mielessä että vahaatko mukisi, mutta se olikin muki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.02.2013 19:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus tullut kyseinen muki mulle ja kun on tilavuudeltaan riittävä, niin on jäänyt kahvimukiksi; parit tuommoiset tulee aamusella kahvia kiskottua, että saa päivän käyntiin!! Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.02.2013 15:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelitkin viileni taas sopivasti prosessia ajatellen ja lämpötila purkin ulkopuolella on tuo:


Jotain sulamista kuitenkin tapahtuu kun nestettä oli kertynyt vajaan desin verran kun äsken sen poistin.
Suolat on kuiteskin hyvin pysyneet köntin ympärillä joten lasiastia on siinä mielessä hyvä kun pystyy seuraamaan projektin etenemistä kantta turhia aukomatta; vähän kulmaa auki ja nesteenpoisto ja taas kansi tiiviisti päälle!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jänkäkurppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Syy 2008
Viestejä: 2139
Paikkakunta: Takajänkhä

LähetäLähetetty: 20.02.2013 18:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan hyvä... itse kuitenkin käytän astiaa jonka pohjalla on 3mm porattuja reikiä. Neste pääsee itsekseen pois. Josku pitää kopistella, että suola on lihassa kiinni lihan kutistuessa, eikä onkalossa irti suolasta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.02.2013 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep! Ihan hyvä vinkki johonkin muuhun kuin kerrostaloasuntoon ja muutenkin tuo mun astia on vähän pienehkö, mutta kun parempaakaan en löytänyt, niin menköön tuolla! Laughing
Tuon kutistumisen huomasin itsekin ja senpä takia tänään kävin "vakoilemassa" tilanteen kehitystä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 21.02.2013 09:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

paljonko tuo ensimmäinen vedos painoi alussa ja oliko suolautunut läpensä. kuinka kauan se oli tuossa suolassa.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7462

LähetäLähetetty: 21.02.2013 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Jos suomalaisen hevosen vie teuraaksi, siitä ei saa edes kuljetuskustannuksia takaisin. Globaalit tuontimarkkinat polkevat hevosen lihan hintaa.

Tuottaja saa Heiskasen mukaan hevosen lihasta 30–50 senttiä kilolta.

– Hevosesta saa parhaassa tapauksessa siis noin sata euroa. Se on aivan liian vähän.
Suomeen tuodaan EU:n ulkopuolelta sama määrä lihaa kuin Suomessa haaskataan

Suomessa haudataan tätä nykyä lähes puolet lopetettavista hevosista. Sama osuus tuodaan lihana Euroopan ulkopuolelta.

– Me siis tuomme juuri sen verran kuin me haaskaamme, Heiskanen summaa.

Heiskasen mielestä on paradoksaalista, että lähiliha on yleensä kalliimpaa kuin valtameren takaa tuotu.

– Suomessa teurastetaan vuosittain lähes 2 000 hevosta. Jos hevosesta maksettaisiin vähän enemmän, määrä voitaisiin kevyesti tuplata.


Tätä en pysty tajuamaan. Siis jos tuottaja saisi enemmän rahaa kuin nyt eli ilmaiseksi, niin on silti kalliimpaa kuin muualta tuotu. Onko teurastaminen suomessa tosiaan niin kallista plus kaupan kate, että ilmaisesta tavarasta vähintään kymppi per kilo? Nyky tyylin mukaan vielä teurastukea parkuvat. huoh.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.02.2013 11:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M..M kirjoitti:
paljonko tuo ensimmäinen vedos painoi alussa ja oliko suolautunut läpensä. kuinka kauan se oli tuossa suolassa.


Arvioisin reilun kilon painaneen ja tää toinen on vähän isompi; sanoisin reilut 1,5 kg. Ja oli suolautunut läpeensä.
Viimestä palaa viedään tänään vaikka olen koittanut sen kanssa nuukailla. Laughing
2.1. olin näköjään ensimmäisen viestin suolauksesta laittanut ja 11. 2 otettin maistiaset joten reilu kuukauden se oli partsilla; kelit vaihtelivat +3 - -20 välillä, pakkasella kuitenkin suurin osa ajasta.



Joo, ei ihme niitä kotiteurastetaan nykyään aika runsaasti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.02.2013 15:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taas kokemuksia tuon toisen erän valmistuksesta; ei vaikuta -7 asteen pakkaset ainakaan mitään suolaukseen!!

Otin purkin hetkeks sisään lisäsuolan laittamiseksi ja taas tuli nestettä n. puoli desiä ja lihan pinta oli pehmeän tuntuista kun suolan läpi sitä tunnustelin tarkoituksena poistaa tuo "koteloituminen" suolakuoren alle:


Vähän lisää mausteita ja suolaa tyhjän tilan täyttämiseksi:


Partsille äkkiä takasin ja nyt "väärinpäin" suolausta sitten reilun vuorokauden verran:


Voip olla että nyt testilihat otetaan vähän aikaisemmin kun viimeksi!! Laughing Laughing Lupailivat ens viikolle suojakelejä joten kahtellaan!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.02.2013 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noussut jo iltalehen pääkirjoitussivulle tämä hevoskohu:
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2013022216705975_pk.shtml?ref=kn

Polle palasi ruokalistalle!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 6 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com