OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Patruunoiden maahantuonti ulkomailta omaan käyttöö

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Harrastaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 54
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 30.04.2004 12:20    Viestin aihe: Patruunoiden maahantuonti ulkomailta omaan käyttöö Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhalla puolella oli ansiokkaasti selvitelty tätäkin asiaa.

Voisiko joku listata ne toimenpiteet (noin hintoineen), jotka täytyy käydä läpi esim USAsta patruunoita Suomeen lähetettäessä?

Piti hommata jonkinlaista lisenssiä ja lupaa mutta kun en silloin tallentanut itselleni niin nytpä tietoja ei enää ole Sad

Olisi vaan niin edullisesti saatavilla esim .223 Rem/5.56x45 patruunaa että sen tuonti omaan käyttöön voisi ehkä ollakin kannattavaa. Tai sitten ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 30.04.2004 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän mennessä kaikki keskustelut täällä on päättyneet siihen, että ei kannata. Jos joku on oikeasti tuonut, niin olisi kiva jos kertoisi.
Takaisin alkuun
PJ
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 61

LähetäLähetetty: 30.04.2004 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

55 grs. luoteja tosiaan saa alle 30$/1000kpl eikä tarvitse ostaa edes isoissa erissä. Samoin 223-hylsyt ovat edullisia. Mielestäni näiden komponenttien tuominen voisi kannattaa, koska niistä ei tarvitse maksaa mitään haz.mat. maksuja.

Pitäisi vaan ensiksi löytää sopiva exportteri USAn päästä ja sen jälkeen voisi alkaa rahtihinnoista neuvottelemaan. Jos jätetään Feinberg pois, niin onko muita ehdotuksia?

Luoteja tai hylsyjä ei muuten virallisesti koske se 100$:n sääntö, mikä on voimassa aseiden osia tilatessa. Siis se, että alle satkun paketin saa lähettää ilman paperisotaa. Tätä tosin monet nettifirmat rikkovat, joko tahattomasti tai tietoisesti.

Toinen mahdollisuus olisi ottaa yhteyttä vaikkapa IMI:n tuotteita EU:n sisällä myyviin liikkeisiin ja kysyä paljonko tulisi panoksille/komponenteille hintaa. Suoraan tehtaalta se ei tule onnistumaan. Frankonia käsittääkseni edustaa IMIä, mutta heidän hintansa eivät ole yleensä niitä edullisimpia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 01.05.2004 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aloita nyt sillä että löydät sen ulkomaisen liikkeen edes euroopasta joka suostuu myymään ja lähettämään tavaraa suomeen. Itse en sellaista liikettä löytänyt vaikka olisin ollut valmis maksamaan ja ostanut isoja määriä.
Takaisin alkuun
Harrastaja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 54
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.05.2004 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nytpä ei olisikaan kyseessä ulkomainen liike vaan yksityinen henkilö joka lähettäisi niitä patruunoita Suomeen. Ja nimenomaan USAsta tällä kertaa.
Selvisikin jo alustavasti sen verran, että hyvinkin todennäköisesti alle 1000 kpl voisi lähettää ilman paperisotaa. Silloin hintaa ei nostaisi kuin rahtikulut, jotka ikävä kyllä tuntuvat olevan kohtalaisen kovat.
Kaikenlaisia papereita löytyi äkkiseltään noin 100 sivua ja niiden läpikäyminen vie jonkin verran aikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kettu
***


Liittynyt: 13 Huh 2004
Viestejä: 6328
Paikkakunta: Avohakkuu

LähetäLähetetty: 03.05.2004 16:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huomasin tässä että yhä huonommaksi menee magnumpiekkarinpaukkujen valikoima ja hinta. Mitäs kun käväisen ruotsin puolella ja sieltä löydän haluamani? Onko mitään mahdollisuuksia saada ostettua sieltä ja tuotua suomeen ilman järjetöntä pyrokratiaa? Onko joku kokeillut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Yahoo Messenger
PJ
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 61

LähetäLähetetty: 03.05.2004 18:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harrastaja kirjoitti:
Selvisikin jo alustavasti sen verran, että hyvinkin todennäköisesti alle 1000 kpl voisi lähettää ilman paperisotaa.


Ilman paperisotaa ei minun mielestä voi lähettää ollenkaan panoksia, luoteja, hylsyjä tai muitakaan komponentteja, jos siis asia hoidetaan pykälien mukaan. Kysyin asiasta viimeksi pari viikkoa sitten jenkkien State Departmentilta ja US Customsilta.

Panokset, luodit, hylsyt jne. komponentit kuuluvat siis ITAR-sopimuksen Category 3 -luokkaan ja siinä ei ole mitään pienen määrän poikkeusta kuten Category 1 -luokassa on (se $100-pykälä). Juuri tätä poikkeusta käyttämällä esim. Brownells ja muut nettifirmat voivat lähettää joitakin osia ulkomaille. Se onko lähettäjänä yksityinen henkilö vai firma ei vaikuta asiaan. Ainoastaa silloin, kun ns. US-person on tuomassa/viemässä jotain itselleen, asialla on merkitystä.

Laita Harrastaja vaikka yksityisviestiä, jos haluat tietää jotain tarkempaa noista saamistani vastauksista. Se voi helpottaa hieman papereiden läpi kahlaamista.

Vaihtoehtona on paranoidin State Departmentin pykälien pilkuntarkka täyttäminen tai hoplofobisten eurooppalaisten kanssa asiointi. Kumpikaan ei ole helppoa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com