OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Miten käy Sämpyltä Kylmä 'n' Savustus?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.02.2010 09:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitkä Sämpyllä on kaapin mitat?

Olen hommannut vanerit ym. tarvikkeet ja tarkoitus tehdä kylmäsavustuskaappi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6210
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 03.02.2010 12:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katoppa avausviesti, siellä on levykoko kerrottu.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.02.2010 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No siellähän se oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
syksyaamu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2006
Viestejä: 720

LähetäLähetetty: 04.02.2010 12:32    Viestin aihe: savustus Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan investoinut Bradleyn savustimeen ja varsinkin siihen rosteriversioon.Tuntuu olevan huoleton käyttää,mutta kallis ostos ja 120 kiekkoa maksaa 48 euro.Vaihtaa kiekon 20 min välein automaatilla.Yksi kiekkolataus riittä 8 h, siinä mielessä huoleton laite.Olisi aamulla töihin kiekon lisäys ja töistä tullessa kotiin taas lisää kiekkoja.Kerkiää siinä 8 h nukkua yöllä. Ovat saanee hyviä tuloksia maahantuojan mukaan savustuksessa.
_________________
Sinne se meni,mutta perrään en kerinnyt,mänköön sitten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 04.02.2010 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuttava laittoi syksyllä tuon Bradleyn savustimen.
Muuta huonoa sanottavaa ei ole tullut kuin prikettien hinta/savustus kerta.
Eli laatikollinen hurahtaa aika nopeasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
noniin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2005
Viestejä: 975

LähetäLähetetty: 06.02.2010 04:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Bradley on loistava vekotin. Nappulat nyt vähän maksaa, mutta niinhän se elämä muutenkin.. Twisted Evil
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Musta
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2009
Viestejä: 62
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.03.2010 00:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt olen kokeilemassa kylmäsavustusta, viimeinki.
Alustavia kokemuksia, tuo savusammolla savustaminen kehittää aika paljon tervaa, mikä on tullut jo ilmi aiemminki, eli palaa ilmeisesti liikaa kytemällä. Laitoin foliosta "kuvun" savusammon päälle, kolmas päivä menossa ja folio on ihan keltasena.
Kaappi on onneksi reilu 120 cm korkea, niin lihat ei ole ihan savunkehittimen päällä.

Seuraavaksi pitää kehitellä tehokkaampi vastus, Biltemassa näkyi olevan grillisytyttimen nimellä, muistaakseni 500w vastus, se erilliseen peltilaatikkoon ja savu putkea pitkin kaappiin,ajastinkello vielä perään. Tuntuis äkkiseltään toimivammalta systeemiltä.
Tietty jos kustannukset ei haittais niin laittais suoraan kaupan sähkösavustimen putkenpäähän.

Onhan tuo savusampo huolettomampi, mutta maku ratkaisee loppupeleissä, mille aletaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 28.03.2010 01:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistäs saa noita savu vastuksia meillä on semmonen mutta alkaa olla huonois hapes ja savuu sais tulla enemmän. meillä on vanerilaatikko jossa on katossa orret joihin saakalan koukusta riippumaan kelit kun oin siinä -+2c tai vaikka 10 ei välii niin sinne vaan vesisangossa lio´tettuja kiekkoja sauhuamaan ja noin 16h tai 18h niin hyvä tulee kalat kevyellä suolalla ja ruodoton kylmäsavu hauki on hyväää! tai siiika, kuha,lohi, pullakala, särki, affen yms, kokeilkaa laitaa sinne pekonia 6h niin tulee jännää
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 16.02.2013 23:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pihalta löytyi wanhan savuavan hooverin sisuksista gocnackylymäsavulohta. Very Happy
Ohuita siivuja kapeisiin kasvoihin. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pööpöö
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2013
Viestejä: 258

LähetäLähetetty: 09.03.2013 19:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leppä saa olla hieman nihkeää niin savuttelee pehmeemmin Wink
Kannattaa tehdä esim harjateräksestä kattoon ristikkoa(sisäpuolelle) ja tehdä fileille koukut. Semmoiset yhdestä langasta taitellut sivusta s profiilimaiset koukut eli 2 koukkua samasta langasta (hitsauslanka)
Sitten vaan fileen pyrstöpäästä roikkumaan ja n 12-18h savustusta.

Muuten kerran ostin norjalaista ja savustin... hyi ¤=#%#! en todellakaan muuta savusta kun kirjoa. Myös kuha ja hauki kannattaa testata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6210
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 10.03.2013 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rosteria kannattaa suosia sillä vettä kondesoituu ja se saattaa tippasta lihojen päälle varsinkin jos kylmällä ilmalla savustelee.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 10.03.2013 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pööpöö kirjoitti:
Muuten kerran ostin norjalaista ja savustin... hyi ¤=#%#! en todellakaan muuta savusta kun kirjoa.

Norjalaisten kassitonko on ollut itsellä kiellettyjen aineiden listalla jo vuosia. Yliarvostettua keinotekoisesti viljeltyä P@skaa kuten porokin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 10.03.2013 10:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikähän marketin matalikon tarjouslohi ei olisi?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 30.11.2013 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä löytynyt kummempaa keskustelua ja tämäkin melko vanha.

Äiteen joulupöytään olisi tarkoitus jotain riistasta viedä. Sen verran on kystä kyllä että mitään suurempaa en ajatellut.

Yksi vaihtoehto olisi kylmäsavustettu teeren rinta. Jotenkin tuntuisi että kylmäsavustetusta täkästä voisi saada herukullista leikettä esim. leivän päälle.

Tälläaisia ( http://www.savustintukku.fi/Kylmasavu.html ) näyttäisi ainakin motonet myyvän, eikä hintakaan olisi mahdoton.

Tämmöseen ( http://www.motonet.fi/fi/tuote/546807/Savustin-RST-putkimalli ) jos pökkäisi tollasen pro-Q:n savuamaan (vastuksen voisi ottaa alta pois). Sitten siihen päälle pelti tervaa varten ja täkkä vaikka siihen ritilän päälle.

Voisiko tällainen viritys toimia. Pihalla olisi sopivasti semmonen 5 pakkasta jolloin lämpötilakin saattaisi pysyä siinä alle 20 asteen. Suolatakkin se visiin pitäisi. Siihenkin kaipaisin ideoita.

Ei vaan ole hajuakaan kuinka kauan täkkää pitäisi käryyttää. Muutenkaan ei hyvittaisi lähteä projektiin jolla ei ole mahdoliisuuksia onnistua.

Vaihtoehtoina olisi haapanan-, sorsan- tai lehtokurpan rinta.

Eli onko kukaan uskaltanut tärvellä täkkiä tällaistä yrittäessään?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 05.12.2013 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ei nyt tärvellä.. Laughing Syksyllä kokeilin metsoa ja teertä juurikin tuolla neliöllä purunkärventimellä. Vaatii ainakin viikon savustuksen, mielellään pidemmän. Mutta niin kai kylmäsavustus kaikelle lihalle tai sitten tosi pienet palat. Itse laitoin rintafileet kokonaisena. Ja Reilun suolan. Kalalle toimii kyllä hyvin. Ja sytytykseen sitten sellainen pieni liekinheitin töhö, voi niitten kynttilöitten kanssa palaa hermot ja purut jäädä syttymättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Sivu 4 Yht. 5

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com