Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fox Trapper Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hel 2008 Viestejä: 265 Paikkakunta: Lapuanjoen yläjuoksulta
|
Lähetetty: 20.04.2013 18:59 Viestin aihe: |
|
|
jmiettinen kirjoitti: | olli mauranen makso... |
Sama täälläkin ostaja ja hinta samanlainen .
Näädät meni tuon 50 € kpl ja oli hyviä kun oli tarhurin laittamia kaikki nahat .
Lisättynä että ketun nahka 25 € kpl ja siitä alas päin huonostahan se antaa 4 metriä etumatkaa .
Minkki ja kärppä 10 ja 5
Olen Maurasen kanssa tehnyt vuosia kauppaa ja aina sieltä on se paras markkina hinta tullut .
Viimeinen muokkaaja, Fox Trapper pvm 20.04.2013 19:53, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kyyhkyukko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Maa 2013 Viestejä: 48 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 20.04.2013 19:41 Viestin aihe: |
|
|
50 myös täällä itäsuomessa iso näätän taanattunahka. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
riuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Lok 2011 Viestejä: 1203 Paikkakunta: Iisalmi
|
Lähetetty: 21.04.2013 23:08 Viestin aihe: |
|
|
mitenkähän hyvin säilyy seinällä muokkaamaton nahka... joka on suolattu nylkemisen jälkeen. säilyykö vai onko odotettavissa että vuoden päästä karvat irtoo. kertokaas jos on kokemusta. _________________ Parempi pyy pivossa kuin chuck norris ovella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
berija Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2010 Viestejä: 258 Paikkakunta: Pudasjärvi
|
Lähetetty: 22.04.2013 07:31 Viestin aihe: |
|
|
Parikymmentä vuotta on kohta itellä ollu ketun nahka seinällä. Eipä ole miksikään menny kun muistaa välillä vähän kammata. Rasvat ym. on tarkoin kaavittu ja kunnolla rummutettu ja pannuhuoneessa kuivattu. Tuo suola tuossa vähän epäilyttää, syöneekö nahan ajan myötä? _________________ Kaikkia se leipä elättää.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 22.04.2013 07:35 Viestin aihe: |
|
|
Huomasin eilen, että pakastimessa on 3-4v vanha tuoreena pakastettu taanaamaton näädännahka...
Veikkauksia millainen lopputulos tulee kun sulattaa ja nakkaa taanalle? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 22.04.2013 08:59 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Huomasin eilen, että pakastimessa on 3-4v vanha tuoreena pakastettu taanaamaton näädännahka...
Veikkauksia millainen lopputulos tulee kun sulattaa ja nakkaa taanalle? |
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=83936
Eikös tässä topicissa miehellä ollut 30vuotta pakkasessa olleita.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Honkila Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Mar 2012 Viestejä: 2637 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 28.04.2013 18:14 Viestin aihe: |
|
|
Ootteko teettäny nahkoista perinteisen mallisia turkis hattuja? Majavasta ois tarkotus teettää läpällinen turkishattu, mutta ei ole yhdenkään nahkafirman valikoimasta sattunu silmään.. Kohta pitää tehdä soittokierros, niin ennalta kyselen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
"RosteriSako" Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 1178 Paikkakunta: siellä sun täällä
|
Lähetetty: 29.04.2013 07:50 Viestin aihe: |
|
|
lapin aitoturkis ainakin tekee lakkeja joka lähtöön, siitähän oli taannoin myös mettäkalassa juttua. _________________ saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juego Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Jou 2004 Viestejä: 2598 Paikkakunta: Kuikkapanta
|
Lähetetty: 01.05.2013 10:08 Viestin aihe: |
|
|
riuku kirjoitti: | mitenkähän hyvin säilyy seinällä muokkaamaton nahka... joka on suolattu nylkemisen jälkeen. säilyykö vai onko odotettavissa että vuoden päästä karvat irtoo. kertokaas jos on kokemusta. |
Rasva härskiintyy ja karva irtoaa viimeistään muokkauksessa, toisekseen vetää puoleensa rasvakuoriaisia. Kannattaa itelle jäävät nahat muokkauttaa mieluiten aika pian taanauksen jälkeen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kettuterri Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2011 Viestejä: 318
|
Lähetetty: 03.05.2013 21:57 Viestin aihe: |
|
|
Hienosti pelas mullakin panfurin kanssa asiointi alku viikosta nahkat postiin ja muutaman päivän päästä oli rahat tilillä. Oli ekat pienpedot mitä nyljin toivottavasti hinta taso ja tuo että auki suolatutkin nahat käy pysyy ens kaudella samalla mallilla ni varmasti jatkan nylkyhommaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
_pena_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Hei 2010 Viestejä: 250 Paikkakunta: Janakkala
|
Lähetetty: 04.05.2013 16:56 Viestin aihe: |
|
|
mutta miksi leväälleen? jos nylkis tuppeen (mielestäni nopeempi ja helpompi) ja sitte suolais kunnolla, niin ottaisko panfur vastaan?
Kysymys ei lähinnä ollu kettuterrille vaan, sigameesiille. Kettuterrille sen verran, et uusia kohteita on tässä löytyny ja sakupentukin synty keskiviikkona ens talvea odotellessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kettuterri Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2011 Viestejä: 318
|
Lähetetty: 04.05.2013 17:48 Viestin aihe: |
|
|
Käyhän se tuppeen nylkykin käsittääkseni sinne.. ite en oo tuppeen nylkyä ikinä koettanu ni en osaa sanoa mutta jotenki vaikuttas hankalemmalle.. En osaa sanoa mut eipä se auki nylky paha homma ollu hienoa! mullaki muutama vinkki on mitkä on kesän aikana tarkastettava ni on huomen haettavalle sakusekullillekki hommia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 20562 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 04.05.2013 18:06 Viestin aihe: |
|
|
Uskoisin että tuppeen nylky on nopeempi niin supin kuin ketunkin osalta. Pikkusen treenaa niin se on n. 5min kun elukalta takki pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kettuterri Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2011 Viestejä: 318
|
Lähetetty: 04.05.2013 18:14 Viestin aihe: |
|
|
Suattaapi olla aivan totta. Täytyy koettaa talvella. Mutta hännän !&%¤#"! se pahin siin on... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|