OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

BBQ Smoker eli hiilisavustin
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 10.05.2013 11:27    Viestin aihe: BBQ Smoker eli hiilisavustin Vastaa lainaamalla viestiä



Blogin yksi suosituimmista jutuista ” Pulled Pork eli revittyä sikaa eli vedettyä possua” on herättänyt paljon kysymyksiä siinä käytetystä BBQ Smokerista eli hiilisavustimesta (vertical water smoker). Hiilisavustin on amerikkalainen keksintö ja aivan ehdoton pulled porkin valmistuksessa, mutta myös todella monipuolinen kaikessa muussakin grillaamisessa. Voit käyttää sitä perinteisenä hiiligrillinä suoraan tai epäsuoraan grillaukseen, barbeque-grillaukseen, sekä savustimena lämminsavustuksessa ja grillaamiseen kuumalla savulla.

Barbeque-grillauksen idea on kypsentää lihat isoina paloina matalassa lämmössä savun ja vesihöyryn yhdistelmässä. Tämä menetelmä vie huomattavasti normaalia pidemmän ajan, mutta lopputulos on erittäin maukasta ja mureaa hieman sitkeämmistäkin ruhon osista. Liha ei myöskään kuivu grillauksen aikana vaan kypsyy erittäin meheväksi.

Voit savustaa lempeästi niin lihaa, kasviksia kuin kalaakin. Myös esimerkiksi leipäjuuston lämmittäminen hellässä savukylvyssä antaa aivan erinomaisen lopputuloksen. Tällä kertaa otin savut kokonaisen metsäkauriin satulan kanssa.

Lue lisää:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/Range-Rebel-Smoker-45-hiilisavustin-bbq-vertical-water.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 10.05.2013 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itelläni on kanssa ollut vastaava ja kalaa sillä tuli lähinnä savusteltua. Hiiliä en käyttänyt vaan polttelin pieneksi veisteltyjä "klapeja". Ajoi kyllä asiansa erittäin hyvin mutta omani oli senverta heikkoa tekoa, että ruostui puhki useammasta kohtaa jo parin kesän käytöllä. Pientä tulta kun piti yllä, niin sai kypsennystilan lämpötilan helposti pysymään siinä 80-100 asteessa.
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 10.05.2013 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CeeCee kirjoitti:
Itelläni on kanssa ollut vastaava ja kalaa sillä tuli lähinnä savusteltua. Hiiliä en käyttänyt vaan polttelin pieneksi veisteltyjä "klapeja". Ajoi kyllä asiansa erittäin hyvin mutta omani oli senverta heikkoa tekoa, että ruostui puhki useammasta kohtaa jo parin kesän käytöllä. Pientä tulta kun piti yllä, niin sai kypsennystilan lämpötilan helposti pysymään siinä 80-100 asteessa.

Itsellänikin aikaisempi, eli halvempi malli meni huonoksi. Tosin nykyinen on parempi myös ilmaventtiilien suhteen ja monien muidenkin pienten yksityiskohtien. Ohjeissa taisi muistaakseni lukea puun käyttökielto polttoaineen. Ilmeisesti suurempien lämpöarvojen takia tms.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 7290
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.05.2013 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonko maksoi savustin ja lämpömittari yhteensä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 10.05.2013 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Paljonko maksoi savustin ja lämpömittari yhteensä?

Savustin oli muistaakseni 249 € ja lämpömittari 35 €. Mielestäni edulliset laatuun nähden.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 7290
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.05.2013 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Melkein saman hintainen kuin tämä weber: https://www.netrauta.fi/portal/sesonki_ale/grillit_ja_savustimet/brikettigrilli_one_touch__premium__57cm_juhlamalli?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=Weber&st=0&showall=

Weberiin saa kaikenlaisia lisäosia niin voi savustaa samalla tapaa kuin tuolla Rebel smokerilla. Weber olisi varmaan krillaukseen parempi vai kuinka hyvin se onnistuu tuolla toisella? Säädöt ovat varmaan weberissä paremmat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 10.05.2013 23:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Melkein saman hintainen kuin tämä weber: https://www.netrauta.fi/portal/sesonki_ale/grillit_ja_savustimet/brikettigrilli_one_touch__premium__57cm_juhlamalli?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=Weber&st=0&showall=

Weberiin saa kaikenlaisia lisäosia niin voi savustaa samalla tapaa kuin tuolla Rebel smokerilla. Weber olisi varmaan krillaukseen parempi vai kuinka hyvin se onnistuu tuolla toisella? Säädöt ovat varmaan weberissä paremmat.

Toki Weber on myös laatumerkki, mutta tuo mihin linkkasit on vain tavallinen grilli. Rebelin "vastaava" on 119 €, jonka myös hankin samalla kertaa perusgrilliksi.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 7290
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2013 02:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo onhan se tavallinen krilli, mutta laadukas sellainen. Lisäksi saa puulastuille tuollaisen kipon jolla savustus onnistuu samalla tapaa. Vesi astin voi kehitellä itse jostain. Vai minkä takia se ei tuolla onnistuisi? Tuohon saa myös paljon muita lisäosia jos myöhemmin tarvii.

Saako tuosta Rebelistä tuon keskiosan pois niin että siitä tulisi normaalikokoinen pallokrilli vai onko se kiinteäasti kiinni? Kuvissa näyttäis että sen saa irti ja kansi passaa alaosaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 11.05.2013 07:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Joo onhan se tavallinen krilli, mutta laadukas sellainen. Lisäksi saa puulastuille tuollaisen kipon jolla savustus onnistuu samalla tapaa. Vesi astin voi kehitellä itse jostain. Vai minkä takia se ei tuolla onnistuisi? Tuohon saa myös paljon muita lisäosia jos myöhemmin tarvii.

Saako tuosta Rebelistä tuon keskiosan pois niin että siitä tulisi normaalikokoinen pallokrilli vai onko se kiinteäasti kiinni? Kuvissa näyttäis että sen saa irti ja kansi passaa alaosaan.

Kyllä, kyllä. Weber on laadukas grilli ja tavallisella perusgrillilläkin voi tehdä miltei mitä vain. Tuollainen vastaava savustin weberillä on n. 350€.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15019/cnrxk/Weber-Smokey-Mountain-Cooker-47-cm-savustusgrilli-lampomitta

Nämä savustimet ovat kuitenkin selvästi parempia barbeque-grillaukseen, kun ovat siihen suunniteltuja. Joo ja Rebelistäkin saa sen keskiosan pois ja siitä tulee tavallinen pallogrilli. Itse hankin molemmat koska niitä voi näin käyttää yhtä aikaa ja savustimen muunto grilliksi ei oikein järkevästi onnistu kesken ruuanlaiton.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 7290
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2013 14:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan. Sitä vaan mietin että jos yhden ostaa niin kumpi olisi järkevämpi..

Oletko testannut mikä puulaji on parasta lihan savustuksessa? Vai onko niissä edes paljon eroja? Pitää ens kerralla verkkokaupasta ottaa jotain erilaista puuta pussi. Melko kalliita vaan siellä.

Oletko näitä testannut? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21099/dmbjg/Jack-Daniel-s-Wood-Smoking-Chips-viskitynnyreista-valmistett
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 11.05.2013 15:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Aivan. Sitä vaan mietin että jos yhden ostaa niin kumpi olisi järkevämpi..

Oletko testannut mikä puulaji on parasta lihan savustuksessa? Vai onko niissä edes paljon eroja? Pitää ens kerralla verkkokaupasta ottaa jotain erilaista puuta pussi. Melko kalliita vaan siellä.

Oletko näitä testannut? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/21099/dmbjg/Jack-Daniel-s-Wood-Smoking-Chips-viskitynnyreista-valmistett

Juuri ostin noita viskilastuja, aiemmin olen käyttänyt lähinnä kirsikkaa, omenaa ja hikkoria, satunnaisesti muitakin. Kyllä niillä kaikilla oma tuoksunsa/makunsa on. Ajattelin tehdä niistä lähiviikkoina testin/blogauksen, kunhan vain muilta hommilta ehdin.

Oma suosikkini tällä hetkellä on kirsikka. Hikkorikin hyvä. Noita viskilastuja en vielä ole ehtinyt testa.
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.05.2013 06:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omenapuu on kanssa hyvää savustukseen; antaa vähän "makeutta" eli korvaa sokerin!! Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kanakoira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Mar 2007
Viestejä: 39

LähetäLähetetty: 14.05.2013 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan kokeillut tuota Kivelä Outdoorin kauppaamaa Brinkmann hiilisavustinta? Ei ole ainakaan hinnalla pilattu 90€. Vai kannattaako maksaa 109€ lisää ja hakea Rebel (199€) kodinterrasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 7290
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.05.2013 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voisi ehkä testata tuota Brinkmannia. Kait sillä aivan samalla tavalla savustaa kuin kalliimmilla. Ainakin youtube videoilla näyttää toimivan ihan hyvin. Kuinka vaikea tuohon on lisätä brikettejä kun ei saa yläosaa pois niin kuin rebelistä? Kuinka tiheään niitä edes pitää lisätä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1260
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 15.05.2013 16:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos käyttää laadukkaita brikettejä niin nehän kiiluu yli kolome tuntia Razz
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com