OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiratutka
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 22.05.2013 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

löppöpetra kirjoitti:
Kyllähän se UP on ehdoton.Paljon paremmat ja selkeämmät kartat kuin trackerissa.Kumpaakin on testailtu.UP muutenkin joka suhteen kätevämpi käyttää.Akut voi vaihtaa itse ja niin edelleen.


Pakko myöntää +1 .
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11068

LähetäLähetetty: 22.05.2013 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
. Tärkeintä kuitenkin se että se kulkee aina mukana. Menet sitten minne vaan. Sinulla on kartat mukana, syvyyskartat kalareissuilla, aina saat paikan tarkkaan muistiin. Kuka kantaa garminia matkassa muullosti kuin metsällä? Aika harva. Puhelin kulkee matkassa aina.

Mielipiteitä on monta, itse suosisittelen Garminia juuri koska se on oma laitteensa, joka on tehty siihen käyttöön, roska ja vesihommakin ajatellen, puhelimen kanssa saa aina olla vähän varovainen. Ja tosiaan jos arvostaa sitä että mitään lisenssejä/karttoja ei tarvi maksella sen jälkeen kun on ostanut laitteen, niin Garmin. Samoin vähemmän tekniselle (ikäihmiselle) Garmin on aika helppo, muutama nappi kalikassa, vrt kännykän valikoihin ja asetuksiin.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2013 08:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jokasella on puhelin eli periaatteessa sen kustannusta ei niinkään tartte laskea. Trackerin lisenssi maksaa 59€ vuosi. Muita kustannuksia ei ole sen osalta. Puhelinlaskua tulee datapaketit pantaan ja puhelimeen. n. 10€ kuussa.

Ei tuo garmin huono mäyrikselle ole. Mutta ei se vaan yhtä mukava ja hyvä ole tracker. Wink Ajokoirien ja hirvikoirien kanssa pelkällä garminilla ei pärjää. Itse ostan garminit kyllä varavehkeeksi ensi kaudelle.

Mitä tulee Trackerin ja Upin eroon niin olen täysin eri mieltä kuin löppis. Itelle on ihan sama minkä merkkinen vehje, ostan parasta mitä koirapaikannukseen saa. Tällä hetkellä meikäläisen käyttöön tracker on parasta. Olen nuuka ostelemaan aseita yms tilipehööriä mutta koirapaikannuksessa en säästele. Pitää olla parasta mitä rahalla saa. Tärkein juttu koirien kehityksen seuraamisessa ja saaliin talteen ottamisessa. Lisäksi käytän karttaohjelmaa jumalattomasti muussakkin elämässä. Siksi se on oltava myös puhelimessa. Mitä tulee minun mainosmiehenä olemisesta niin sain käyttöni g500:sen proton silloin aikoinaan kun reklamoin g400:sesta. Maksoin vieläpä muutostyöt että sain tuon proton. Laitoin Lohelle sähköpostia silloin että ottakaa tuo tuontantoon koska se on paras millä koiria on näillä saloilla paikannettu. Lohi kysyi voidaanko käyttää mainoksena tuota sähköpostia. Lupasin, tietty sain siitä mainoksesta nimellisen korvauksen uutta pantaa ostaessani. Mainosmiehenä oleminen ei vaikuta nykyiseen mielipiteeseen. Kuten sanottua en ole merkki uskovainen. Ihan sama vaikka olisi mikä, pitää olla parasta. Tärkeintä on että koiran paikka takoo kartalle. Meillä on vaikeat olosuhteet, suuria alueita että esim. g400 ja up:n vanhemmilla pannoilla ei saa jopa tuntiin paikkaa. g500 nakuttaa paikkaa todella hyvin tuollakin. Toki joskus pitää napsia tekstiviestillä paikat. Mitä ikäihmisiin tulee niin kaverit on +60v ja käyttää trackeria ihan tuosta vaan, eli on helppo käyttää.

Mutta ei up merkittävästi huonompi ole. Kelpo kampe sekin. Eli en mollaa että se huono olisi. Tracker on vaan pikkusen paree. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5938

LähetäLähetetty: 22.05.2013 08:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tohan on kuin Kummelin venekauppiasjutussa : "Ku tää on paras!".

Samat perusteet kuin Tuholalla, mutta meidän porukassa koiramiehet päätyneet uphen. Vuosien saatossa näyttänyt totaalisen ylivoimansa toimintavarmuudessa verrattuna kilpailijaan. Toimii kanssa heikoissa kentissä, joissa Pointteria saa oottaa.

Mutta ei se Trackerikaan huono ole.

Sanoisin, että ottaa kumman vaan, niin toimeen tulee.
Koiran osalta kannattaa hieman tutkailla, että miten pantakokonaisuus tahi liivi sopii ja toimii koiran kanssa. Se lienee se tärkein. Ihminen kyllä oppii käyttämään käyttöliittymäpäätä (vaikka eräs niistä onkin se helppokäyttöisin). Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Perdiz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 884
Paikkakunta: Mehtän puolella

LähetäLähetetty: 22.05.2013 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun kokemuksella UP +1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
näätämies212
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2006
Viestejä: 1143
Paikkakunta: pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2013 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yks, missä Tracker on tällä hetkellä edellä on merikartat, eli isoilla vesillä, merialueet ja isot järvet, poistui syvyyskäyrät maanmittauslaitoksen vapautettua aineistonsa vapaaseen käyttöön.
Tracker tuli hiljattain veneileviä käyttäjiään vastaan ja antaa ilmaiseksi ladata nyt myös merikartat.

Pistin hiljattain viestiä ultracomille samaisesta asiasta, lupasivat palata kesän mittaan asiaan..

Confused
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Zamora
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Hei 2011
Viestejä: 238
Paikkakunta: Kairasha

LähetäLähetetty: 22.05.2013 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonhan se riippuu alueistakin mikä riittää. Napapiirin pohjoispuolella alueittain toimii esim tracker ja up todella hyvin, sitten on isojakin katvalueita, joissa ei muulla kuin Garminilla saa yhteyttä. Ja silläkin vain silloin, kun ei ole isompi vaara tai tunturi välissä. Itse laittaisin jos kenttiä olisi riittävästi up:n, mutta täällä pohjoisessa siihen ei oikein voi luottaa, kuten ei aina Garminiinkaan, vaikka se on se varmin peli täällä. Garminilla kuitenkin mennään, pikkasen saa antennien kanssa pelata laajemmin liikkuvan koiran kanssa, mutta näkisin että se Garmin olisi mäykylle melkeinpä maastoon kuin maastoon paras peli, etäisyyden ei pitäisi missään vaiheessa kasvaa niin suureksi, että yhteyttä ei saisi. Toki jos alueella jolla metsästää on suuria korkeuseroja, niin niitä katveita sitten saattaa tulla, mutta harvonpa se koira kovin pitkää aikaa hukassa on. Parempi vain kun ei koko aikaa siihen kapulaan olla tuijottamassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Normanton
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hel 2013
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 22.05.2013 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tracker +1.

Ainakin eteläsuomessa toimii hyvin. Android versio on lähes ehdoton. Iso kosketusnäyttö tekee käytöstä helppoa ja mukavaa, eikä tarvitse tihrustaa että mitä tapahtuu.

Uudet iskunkestävät puhelimet kuten Samsung Xcover ja Xcover2 sekä Catepillar mahdollistavat puhelimen käytön kovissakin olosuhteissa. Ei tarvi pelätä että puhelin hajoaa iskuista tai kosteudesta.

Itse meinasin hommata Xcover2:sen tulevalle jahtikaudelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 22.05.2013 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

näätämies212 kirjoitti:
Tuhola :
Lainaus:
Kartat ovat selvät
Katin kontit. Kyllä tracker tulee suoran mitan jäljessä tuolla karttapuolella verrattuna up karttoihin. Tracerin ongelma on pitää saada pienen mittakaavan kartaa, niin se zoomaantuu isommasta ja menee tosi epäselväksi.
No tuokin viimetalvinen tilanne ja mahdollinen ketun piilo selvis up:n kartasta.


Suosittelen, että otat oikeasti kaksi samanlaista nykyaikaista Android puhelinta rinnakkain ja molemmissa vertaillaan kuvia, katsomalla niitä tarkasti. Sen jälkeen voi kertoa onko eroa ja jos on, niin kumman hyväksi.

Alla kuvaruutukaappaukset Trackerista ja Ultrapointista, samasta paikkaa ja samoilla mittakaavoilla. Puhelimena Samsung Xcover II.

Väittäisin Näätämiehelle, että jos hänellä olisi ollut Tracker niin varmasti olisi ketunpiilo sillä myös löytynyt.

1:20 000 maastokartta (vasemmalla Tracker, oikealla Ultrapoint) Hox. Trackerissa ei ole tilarajat päällä tässä kuvassa. UPn Maasto-ohjelmasta en saanut niitä pois.


1:10 000 maastokartta (vasemmalla Tracker, zoomattuna 1:20 000, oikealla Ultrapoint)


Tarkin mahdollinen zoom Trackerissa. Ultrapontissa ei ole 1:10 tarkempaa.


Seuraavassa ilmakuvien vertailut.
Tracker ilmakuva, UP ilmakuva


Tracker ilmakuva tarkka, UP ilmakuva tarkka


Tracker ilmakuva zoomattuna lähimmäs (UP:ssa ei ole zoomia)
[/b]
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
näätämies212
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2006
Viestejä: 1143
Paikkakunta: pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2013 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puhelin mistä katson tuota trackerin karttaa oli Samsung Galaxy Xcover eli vanhempi painos.
Siinä kartta oli paljon suttuisempi. Eli nytkö tullaan tilanteeseen jossa tracerin käyttäjän pitää ostaa teräväpiito näytöllä oleva puhelin pystyäkseen katsomaan zoomaamalla tehtyjä tarkan skaalan kattoja? Wink

Kuten hlohi varmasti itsekkin kuvistaan huomaa niin tracerin kartta jää jälkeen up:n karttaan skaalattaessa 1:10000 vaikka onkin terävänäyttöiseltä otettu screenshotti.

Tuossa linkki noiden kahden puhelinmallin näytön resoluutio eroihin.

http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/ViewProductCompare-Show?products=SAMS7710GREY@store-gigantti|S5690BLACK@store-gigantti
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Normanton
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hel 2013
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 22.05.2013 10:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni ihan hyvä ominaisuus, että paremmalla puhelimella näyttää paremmalta. Jokainen voi sitten itse päättä mitä haluaa ja mihin rahansa laittaa. Halvemmalla saa toimivan sovelluksen ja kalliimmalla voi sitten hifistellä.

Zoomaus on sinänsä hyvä ominaisuus, mutta jos ei ole erillistä karttatasoa vaan isompaa vain skaalataan niin tietysti tarkkuus kärsii. Ei vain taida olla noin tarkkoja karttoja saatavilla eli pakko toteuttaa skaalaamalla.

Sivu huomautuksena sanoisin että kun on tottunut 1:50.000 paperikarttaan niin voi vain todeta että nämä sovellukset tekevät laiskaksi. Pari kertaa olen mennyt metsässä nenä kiinni luurissa ja sitten on akku loppunut ja olen ollut aivan hukassa että missäs sitä ollaan. No kartta ja kompassi ovat pelastaneet. Nykyään tosin ulkoinen lisäakku taskussa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20584
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2013 11:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikkein paras on että käytössä on gsm pohjainen koirapaikannusjärjestelmä sekä vhf aalloilla infoa liikuttava koirapaikannusjärjestelmä molemmat. Wink Itellä on ollutkin mutta meni garmin rikki vuoden käytön jälkeen. Myin sen pois silloin. Nyt ajattelin ostaa uudemman ja pari pantaa vielä siihen. Jos yksi vehje niinkuin mäyriksen kanssa jahdatessa on pakko niin Tracker. Jos ollaan isompien koirien kanssa niin tracker liiviin ja garmin kaulaan. Tossa on semmonen yhdistelmä millä pärjää sitten jo joka paikassa. Yhden ainoan pannan varaan en laske ainakaan nuota sitkeitä koiria. Viime vuodet varapantana on ollut vanha trackerin piippari. Eipä nuota varavehkeitä juurikaan tartte mutta joskus tulee tilanne että tarvetta olis.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
näätämies212
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2006
Viestejä: 1143
Paikkakunta: pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.05.2013 11:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Kaikkein paras on että käytössä on gsm pohjainen koirapaikannusjärjestelmä sekä vhf aalloilla infoa liikuttava koirapaikannusjärjestelmä molemmat.

+1!
Aina jompi kumpi systeemi on yhteydessä koiraan.

220 toiminut moitteetta vuosia, mutta 320 kun laitat niin pyörittää noita karttoja paljon iloisemmin.
Ladattavilla akkuparistoilla kun pelaat ja pari ylimääräistä rintataskussa, niin voit huoletta seurailla vaikka taustavalo päällä koko päivän.

Ja oikeana paikannuslaittena lyömätön.

Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 22.05.2013 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

näätämies212 kirjoitti:
Puhelin mistä katson tuota trackerin karttaa oli Samsung Galaxy Xcover eli vanhempi painos.
Siinä kartta oli paljon suttuisempi. Eli nytkö tullaan tilanteeseen jossa tracerin käyttäjän pitää ostaa teräväpiito näytöllä oleva puhelin pystyäkseen katsomaan zoomaamalla tehtyjä tarkan skaalan kattoja? Wink

Kuten hlohi varmasti itsekkin kuvistaan huomaa niin tracerin kartta jää jälkeen up:n karttaan skaalattaessa 1:10000 vaikka onkin terävänäyttöiseltä otettu screenshotti.


Itseasiassa terävämpinäyttöisellä puhelimella zoomausta joutuu käyttämään enemmän, joten olipa puhelin Xcover 1 tai Xcover 2, niin ei niissä kyllä eroa ole juurikaan tässä asiassa, muuta kuin se että Xcover 2:n näytön värintoisto on selvästi parempi ja siksi kuva on selkeämpi. Sama etu on luonnollisesti olipa ohjelma kumpi hyvänsä.

Trackerin kartat ovat kehittyneet jatkuvasti, joten jos esimerkiksi vertailit karttoja vuosi sitten on sillä eroa nykyiseen. Kuvat jotka otin, olivat tältä päivältä molemmista ohjelmista.

Kun molemmat kuvat ovat sinulla vierekkäin tietokoneen näytöllä, näet karttojen todellisen eron. Kuvissa on eroja, niistä seuraavassa:

Kuvan pakkaustapa: Trackerissa käytetään häviötöntä pakkausta, eron huomaa kun katsoo esimerkiksi tekstien tai viivojen ympäristöä 1:20 000 kartalla, tai katsoessasi näyttöä esimerkiksi yläviistosta.

Mittakaava: Molemmista ohjelmista löytyy 1:20 000 alkuperäinen Maanmittauslaitoksen kartta. Se on tarkin kartta mitä maanmittauslaitoksella on.

1:20 000 karttaa tarkemmissa kartoissa ei ole enempää tietosisältöä vaan ne ovat aina joko vektori tai rasterisuurennoksia edellisestä.

1:10 000 toteutustapa on erilainen. Ultrapointissa se ladataan palvelimelta, jolloin sieltä tulee uusi kuva joka on tehty kyseiseen mittakaavaan vektorista. Trackerissa taas suurennetaan portaattomalla zoomilla 1:20 000 kartasta suoraan puhelimessa. Kun uusi kuva ladataan palvelimelta UP:n tapauksessa, on viivojen reunat terävämpiä. Kun kartta zoomataan puhelimessa, sumentuu tekstien reunat hivenen mutta toisaalta karttoja ei tarvitse ladata, jonka ansiosta toiminta huonoissa kentissä on parempaa ja toiminta on erittäin nopeaa ja suurennos portaaton.

Yksi oleellinen asia joka on hyvä huomata on UP:n Maasto - ohjelmassa. Siinä on maksulliset kartat ja 1:10 000 tasolla karttalatauksia tulee 4 kertainen määrä verrattuna 1:20 000 mittakaavaan.

Tarkemmat mittakaavat zoomataan puhelimessa. Ultrapointissa ei tätä ominaisuutta ole.

Ilmakuvat on käytännössä tehty pienentämällä alkuperäistä kuvaa, toisin kuin kartat. Niissä on myös tietosisältömielessä hyötyä jos palvelimelta ladataan tarkempia kuvia. Sen vuoksi Trackerissa ilmakuvat ladataan hyvinkin tarkkoina, eli käytännössä tarkimmillaan 1:5000 mittakaavassa, edellä olevista kuvista näet eron.

Eiköhän tässä ole nyt tarpeeksi faktaa kartoista. Kiitos jos jaksoit lukea tänne asti Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hlohi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 651
Paikkakunta: Haukipudas

LähetäLähetetty: 22.05.2013 12:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun laitetta hankitaan mäyräkoiralle, niin huomioon kannattaa ottaa ainakin:
- Laitteen koko ja paino
- Voiko laitetta laittaa valjaaseen?
- Rakenteen lujuus (onko johtoja pannassa, antennin lujuus jne)
- Jos koira menee luolaan, tökkääkö palatessa?


Jos kiinnostaa, niin mäyriksen kuvia Tracker kaulassa löytyy:
https://www.facebook.com/pages/Tracker/100305330071925?id=100305330071925&sk=photos_stream
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 2 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com