OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9432

LähetäLähetetty: 21.07.2013 12:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
komia


No on. Näitä porukoiden tekeleitä katsellessa sitä aina mielessään rupeaa jo valamaan pohjia. Noh, jos sitten ensi kesänä... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 21.07.2013 13:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. Exclamation itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa Evil or Very Mad
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 21.07.2013 22:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw

Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.

http://youtu.be/hNVradD6hmY
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 22.07.2013 10:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M..M kirjoitti:
hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. Exclamation itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa Evil or Very Mad


Tuli sitten palvaamo lämpökäsitellystä puusta Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 22.07.2013 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
M..M kirjoitti:
hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. Exclamation itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa Evil or Very Mad


Tuli sitten palvaamo lämpökäsitellystä puusta Very Happy
Evil or Very Mad ....per..... Laughing Exclamation
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 28.07.2013 16:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilut jatkuu...

Elopainoltaan kilosen kuhan savustus:

Suolaus noin 24 h liuoksessa, jossa 2 dl karkeaa merisuolaa ja 1,5 litraa vettä. Suolausaste oli mun makuuni hyvä. Kuivasin kalan nahkapinnan talouspaperilla ennen savustusta.

Savukaappia 2 tuntia. Ekat kymmenkunta minuuttia noin 100 C:ssä, loppuaika noin 90 C:ssä. Kypsyysaste oli oikein sopiva.

Kuha ei kuivana kalana ole selvästikään paras mahdollinen savukala. Jää hopealle serkkuunsa ahveneen verrattuna. Mutta oikein kelvollista syötävää sekin uudehkojen pernojen ja voin kanssa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9432

LähetäLähetetty: 29.07.2013 07:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
oikein kelvollista syötävää sekin uudehkojen pernojen ja voin kanssa Smile


Kuten vaikka kävytkin tai pienet kivet. Smile Ei siis liittynyt kuhaan mitenkään.

Yleensä ottaen tuntuu että ohje kuin ohje, niin savustus ajat kalalle aivan liian lyhyet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 29.07.2013 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se kuhaan liittyi sillä tavalla, että ei se kala missään nimessä pahaa ollut Smile Mutta kuhasta saanee parempaa muilla konsteilla. Tai voishan se savustettunakin olla oikeinkin hyvää sopivien lisukkeiden kanssa. Kermaviilikastiketta, perunasalaattia, tai jotain muuta rasvaista kyytipoikaa kalan rinnalle. Tai savustaa fileinä ja laittaa jotain rasvaista soosia lihapintaan jo ennen savustusta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16672
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 30.07.2013 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa se kuha suolata jälkeen savustuksen vasta. Eikä liian kauaa, hankkii mennä muusiksi rakenne.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 31.07.2013 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw

Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.

http://youtu.be/hNVradD6hmY


Kovasti himottaisi savustusgrilli. Sähköllä, hiilillä tahi vaikka puilla. Nyt ei kuitenkaan ajallisesti ja rahallisesti onnistu. Ei löydy kuin kalan savustamiseen kelpaava pieni sähkösavustusboksi.

Eilen illalla, kun ei uni tullut heti silmään, lähdin miettimään että jos kytkisi ihan tavallisen autonlämmittimen ajastuskseen käytetyn ajastimen savustimeen kiinni. Sopivalla intervallillahan lämpötila pitäisi saada pysymään halutulla tasolla lihankin savustamiseen Smile

nm. propellihattu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 01.08.2013 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä saa hankittua "lihaverkkoa"? Siis sitä johon tungetaan mm. kinkkuja. Se lienee helpottavan lihojen käsittelyä palvatessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.08.2013 18:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Mistä saa hankittua "lihaverkkoa"? Siis sitä johon tungetaan mm. kinkkuja. Se lienee helpottavan lihojen käsittelyä palvatessa.


Aikoinaan sain sitä kaupasta jolla oli vielä lihatiski toiminnassa, eikä maksanut paljoa!! Laughing
Seilori Epsoosta oli kyseessä! Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juusoyk
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hei 2007
Viestejä: 59
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 02.08.2013 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
Lonely Rider kirjoitti:
Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw

Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.

http://youtu.be/hNVradD6hmY


Kovasti himottaisi savustusgrilli. Sähköllä, hiilillä tahi vaikka puilla. Nyt ei kuitenkaan ajallisesti ja rahallisesti onnistu. Ei löydy kuin kalan savustamiseen kelpaava pieni sähkösavustusboksi.

Eilen illalla, kun ei uni tullut heti silmään, lähdin miettimään että jos kytkisi ihan tavallisen autonlämmittimen ajastuskseen käytetyn ajastimen savustimeen kiinni. Sopivalla intervallillahan lämpötila pitäisi saada pysymään halutulla tasolla lihankin savustamiseen Smile

nm. propellihattu


PID-säädin ohjaamaan lämmitysvastusta niin saapi lämmön pysymään halutussa. http://mhkaufman.blogspot.fi/2009/11/home-made-electric-smoker-with-pid.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 02.08.2013 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven kylmäsavustusta olisko tuo nyt canadasta. Ei se koppero näköjään kummonen tarvi olla, vai onko tuolla canadan ja alaskan suunnalla vaan niin raaka ja sivistymätön kansa... Vaan taitaapa suomessakin jotkut savustaa kodassa ja varmasti tulee hyvää kun osaa hommansa.

Heppu sanoo videolla että aikoo rakentaa vielä paljon isomman savustuskajuutan Laughing
http://youtu.be/7AEctyZNTY4

Onko kellään kokemusta tuollaisten ohuiden lihalastujen savustuksesta? Siitä näkyy tulevan jonkin sorttista kuivalihaa / jerkyä. Normi kuumasavuna (80-100 C) tulee varmaan liian nokisia ja savunmakuista ohuista lastuista? Täytyis ehkä pitää lämpötila alempana ja antaa tulen ihan hiipua välillä. Vähän syksymmällä lienee mullakin jo jotain kokemusta aiheesta Wink Nyt kun on jo tuo savustuspömpeli niin sinnehän sais pilkkahintaan jonkun kylmäsavuvastushässäkänkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 02.08.2013 22:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ne pilkkahintaiset maksaa abaut 40e.Sinuna tekisin tohon hyvin tehtyyn pömpeliin putkilähdön kylkeen johon sitten liitetään putki jossa varsinainen tulipesä ja savu on.Sen laipan voi sitten tarvittaessa tulpata ja tehdä lämminsavua.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 8 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com