OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ase&Esittely: Armeijan ylijäämä erävarusteena
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
steppe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Huh 2009
Viestejä: 2438

LähetäLähetetty: 10.06.2013 19:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, shortsit on osoittautunut oikeen hyviksi, pitäisi varmaan tilata toisetkin ja pitkälahkeiset samalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jonas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Huh 2004
Viestejä: 139

LähetäLähetetty: 10.07.2013 15:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa taas vaihteeksi tilailtua lekasta vähän kaikenkarvaista käyttökampetta (tällä kertaa tosin pääasiallisesti uusiotuotanto kamaa) mutta tilaillessa tuli tämä eralle.netin ylijäämä keskustelu mieleen joten päätinpä taas työntää lusikkani soppaan ja vähän tarkastella noita omia menneitä hankintoja ja niiden käyttöastetta noin niinkuin eräilymielessä. Tästä voi olla hyötyä niille ketkä harkitsevat ylijäämä kamppeiden hankintaa. Lahtinen tuossa on aihetta jo aiemmin sivunnutkin, mutta toki häneltäkin voisi vaikka pientä lisäraportin tynkää näin vuosien jälkeen toivoa siitä että miten tilatut tavarat ovat nähneet käyttöä ja ennekaikkea mihin käyttöön ne ovat loppujen lopuksi päätyneet.

Ensimmäisenä tuo ECWCS- systeemi eli suomeksi se jenkkien vettäpitävä gore-asu jota ei enää ole pitkään aikaan edes myyty. Loppujen lopuksi tämä puku on nähnyt kohtuullisen vähän varsinaista metsästyskäyttöä, jotain sorsanpassitusta lukuunottamatta se on aivan liian äänekäs puku. Housuja käytin kyllä tosi paljon ajomiehenä ollessani ja koiraa kouluttaessa (spanielia juoksuttaessa housujen kahina on toisarvoinen juttu, metsästäminen ja riistan kanssa kouluttaminen sitten erikseen). Pidin niitä autossa mukana oikeastaan kokoajan koska oli kätevää pitää autossa kurahousuja jotka voi tarvittaessa kiskoa nopsasti jo jalassa olevien pöksyjen päälle. Puhun housuista menneessä aikamuodossa koska ne antautuivat haarakiilan saumasta tuossa muutama kuukausi sitten ja erinäisten väärinkäsitysten seurauksena eräs perheenjäsen saksi "käyttökelvottomat" housut koiran boksin alustaksi. Parkatakkia olen jonkun verran pitänyt tuulisella, vetisellä ja kylmällä kelillä. Takki on aktiivikäytössä edelleen mutta senkin ovat siviilipuolen kamppeet pääosin syrjäyttäneet metsästyskäytöstä. Jokatapauksessa tämä k.o takki saa edelleen ulkoiluaikaa silloin kun tuntuu että tarvitsen vettä ja tuultapitävää parkatakkia. Sivujuonteenta nyt mainittakoon että ostin muutama vuosi sitten erään amerikkalaisen valmistajan gore-tex paclite puvun jonka takissa ei juuri taskuja ole ja josta housut riekaloituivat täysin käyttökelvottomiksi suhteettoman nopeasti. Taskujen puutoksen paikkasin metsästys liivillä joka helpottaa säänmukaista pukeutumista kun aina saa kuitenkin tarvittavan määrän taskuja mukaan. Liivi on helpottanut säänmukaista pukeutumista aika paljon kun saan pelattua sen kanssa mitä laitan liivin alle esim. ohut poolo/fleece/villapaita tai sadekelillä tuo mainittu ohut ja kevyt paclite takki joka menee tosi näppärästi repun taskuun. Housuiksi ostin Härkilan Prohunter activet mutta niistä ei vielä käyttökokemusta ole eivätkä ne kokemukset tämän aiheen alle kuulu. No jokatapauksessa totesin nämä jenkkien kalvokamat metsästyskäyttöä ajatellen aavistuksen turhiksi mutta kaikkeen muuhun erä ja ulkoilupainotteisiin liikuntaan varsin passeliksi ja toimivaksi ratkaisuksi. Takissa tosin on potentiaalia myös metsästyskäyttöön silloin kun syystä tai toisesta haluan pitää parkatakkia. Näiden inttimallin kalvovaatteiden osalta mielipiteeni onkin että ne ovat parannettu versio sadevaatteista mutta eivät sovellu liikkuvaan metsästykseen kankaan äänekkyyden takia. Uskon että tämä pitää paikkansa myös noiden germaanien ja brittien kalvomallisten sadepukujen kanssa. Jos siis olet ostamassa armeijan kalvovaatteita niin tiedä että ostat parannettua versiota kurapuvusta ja äänekkys on metsästyskäyttöön suunniteltuihin kamppeisiin verrattuna huomattava. Pakko myöntää että itsellä tuollaisille kurahousuille taitaa sen verran olla tarvetta että voin joutua vielä etsimään edesmenneille pöksyille korvikkeen jostain.

Sitten sinne seuravaan aiheeseen eli kelmuttomiin kamppeisiin. Ostin aikoinaan Soldier 95 puvun ja se on nähnyt käyttöä aika paljon. Ensinnäkin housut ovat kuumalle kelillä aivan loistavat ilmavan ja kevyen kankaan ansiosta. Niitä tuleekin pidettyä lähes päivittäin näin kesäaikaan jos ei huvita shortsit jalassa hillua. Vastaavasti keväällä ja syksyllä ne ovat kylmät mutta niihin keleihin onkin sitten kaikkia muita kamppeita. Takkiakin on tullut käytettyä jonkun verran ja vaikka alunperin pidinkin sitä liian raskaana kesäkeleihin niin kylläpä sitä on tullut kesälläkin pidettyä. Jos housuja voi pitää helteelläkin niin tuon Soldier 95 parkatakin mukavat käyttölämpötilat alkavat tuolta +15 paikkeilta. Vihreä kuvio maastouttaa alkusyksyn vehreyteen vielä ihan kivasti. Tämä peruskampe onkin sitä inttiylijäämää jota kannattaa ihan oikeasti hankkia. Kesäreissuille ja pidemmille vaelluksille tuolta tavaranpaljoudesta on nämä peruspuuvilla kamat aika hyvin löytäneet tiensä ja kaikenkaikkiaan kokonaiskäyttömäärä on varsinkin noiden housujen osalta huomattavan suuri verrattuna moneen muuhuun vaatteesen. Ja noita uusiotuotanti miltec BDU housuja on muuten kulunut parit kappaleet puhki paljon pienemmillä käyttömäärillä kuin mitä nuo ysivitosen housut ovat nähneet. Sitten kun nämä on kulutettu ihan tasan loppuun (joka muuten sekin hetki tässä lähenee vääjäämättä) aion hommata uudet tilalle jos vaan jostain löydän. Vetiseen keliin nämä kamppeet sitten ei sovellu, näiden kanssa kyllä kastuu läpi asti jos on vähänkään aamukastetta toki vastaavasti kuivaaminen nuotiolla on nopeaa.

Tällä hetkellä tarvetta olisi jollekin sekoitekankaisille housuille jotka olisivat sopivat tuonne syksyn vähän kylmempään keliin mutta siihen aikaan kun ei tarvitse välttämättä kalvopöksyjä vielä jalkaan iskeä. Tai no ihan kokeilumielessä tilasin tuollaiset BW-molskihousut mustina, paksuhkoa puuvillaa joten niiden pääasiallinen käyttö tulee olemaan ns. siviilipuolella mutta ihan mielenkiintoista testata niidenkin kenttäkelpoisuutta ja mahdollista paikkaa tuossa kesähousujen ja kalvohousujen välissä. Ja siivilipuolen uusituotantoahan nuo molskihousut ovat joten siinä mielessä elinkaaren odote on kohtuu alhainen verrattuna oikeaan inttiylijäämään.

Ruotsalaisten sarkapukukin tuli joskus tilattua mutta siitä ei oikein käyttökokemuksia ole, tilasin kun oli niin halpa silloin joskus ja unohdin kokoasian (osittain siksi että housut olivatkin liian pienet). Noh, nyt on takki kaivettu kuitenkin varaston perukoilta niin jospa sitä ensitalvena ihan käyttäisikin.

Kaikenkaikkiaan omat ostokset eivät kokonaisuutena ole menneet täysin huti missään vaiheessa mutta varsinkin kalvokamat löysivät käyttöalueensa ihan jostain muualta kuin mihin tarkoitukseen ne alunperin hankittiin. Oma kokemus onkin että kun haetaan tuota kestävää peruskampetta niin army kamat ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia kaikenmaailman markettikamaan verrattuna. Jatkossa aion näitä army kamoja hankkia juuri tuolta perusvaruste-linjalta mutta kalvokamppeet ym. hankin joko siviilivalmistajilta (laatumerkeiltä) tai jätän hankkimatta jos rahatilanne ei anna myöten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ÄIMÄNKÄKI
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Elo 2005
Viestejä: 202

LähetäLähetetty: 30.07.2013 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Komppaan Jonasta mitä tulee army-kalvokuteiden soveltuvuuteen metsästystouhuissa. Tosin mulla ei ole kokemusta kuin juurikin tuosta ECWCS-kalvosetistä, joka on liikkuvaan eränkäyntiin ihan liian äänekäs.

Eniten (tai toiseksi eniten, edelle menee BW:n nomex-hanskat) käyttämäni Leka-tuote on US BDU -reisitaskuhousut (oliivi), jotka on neljän vuoden aikana nähneet lujasti käyttöä niin marjametsässä, kalareissuissa kuin alkusyksyn jahdeissakin. Pöksyt ovat kestäneet, mitä nyt alkoi toisen lahkeen kiristyshihna porsia. Hintansa väärtti ostos ja vieläpä mielestäni tyylikkään näköisetkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paatti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Lok 2004
Viestejä: 3041

LähetäLähetetty: 30.07.2013 23:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Molskihousut ainakin on sen luokan tuote, että niitä tulee löytymään omasta kaapista niin arkikäyttöön, kuin metsästykseenkin vielä pitkän aikaa. kestävä ja niini kenttä kuin kaupunkikelpoinen vaate. Tosin materiaali vanhanaikainen eli kastuu kyllä mutta kestää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Leafs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Maa 2006
Viestejä: 2057

LähetäLähetetty: 31.07.2013 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

SaNperi! Vz95 tsekkipöksyistä oli antautunu haarat. Tuo kokonaisuus ollu nyt käytetyin kampe monta vuotta.
_________________
HPPH
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juuelikkäs
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2012
Viestejä: 246

LähetäLähetetty: 13.11.2013 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuumottelisi ostaa joku reppu/laukku koulukäyttöön (A4 kokoisen kansion tulisi mahtua, ei paljon muuta sen lisäksi). Armeijatavara olisi opiskelijan kukkarolle edukasta ja onhan jotkut sen lisäksi helvet1n tyylikkäitä.

Ehdotuksia? BW jääkärireppu löytyy jo, se on yleisreppuna ollut kauppareissuilla ja pyyntihommissa, sekä kaljottelussa. Se on turhan suuri koulurepuksi, haeskelenkin pykälää pienempää mallia.

Talveksi kun saisi leka varastoonsa vielä tuota punaista pipoa, ja sveitsiläistä villapaitaa. Menisi samantein tilaukseen!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20070
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2013 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuntuu plussanpuolen kelit jatkuvan. Onko kukaan tekstannut moista:



Eli taitaa olla Brittipuolen vastine sille germaanien kalvoasulle, joka "on ihan OK hintaisekseen".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20070
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2013 16:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja samoin, löytyiskös joltain kokemusta tuosta Brittien windproof smockista?




Itselläni on tuosta brittikuosista se ”kevyempi” huputon versio, jota mainostetaan kevyeksi kenttätakiksi. Todellisuudessa toikin on kumminkin kohtuu järeää tekoa.

Ilmeisesti tämä smock-versio on tohon kenttätakkiin verrattuna vielä järeämpi, vai onko kyseessä sama takki vaan hupullisena?

Sikäli kiinnostaa, että ainakin maastotakkina tämä brittiversio on mielestäni BW-kamoja parempi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lepinkäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Syy 2010
Viestejä: 266

LähetäLähetetty: 26.11.2013 22:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kolme vuotta olen mettäreissut tuossa smokissa painellut kesät talvet. Se on loistava, kerroksia vaan alle kelin mukaan ja talvella ohut lumicamo päälle niin avot. Leikkaus on loistava ja kaikki ratkaistu taskuja myöten sopivan yksinkertaisesti. Suosittelen. Pahimpiin syysmärkiin olen kyllästänyt hartiat, hupun ja hihat sekä yläselän ja rinnan Fjellun Greenland waxilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1950
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 26.11.2013 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä nappasin kesällä tuon brittiarmeijan hupullisen smockin jahtitakiksi, kun niitä sattui olemaan Armoriassa uusina myynnissä. Koko syksyn se oli päällä, eikä oikein löytynyt huomauttamistakaan. Itse asiassa mainio peli. - No joku rautalanka hupun "päärmeessä" on aika outo, mutta kai sen saa pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JJR
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2006
Viestejä: 291

LähetäLähetetty: 27.11.2013 08:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokemusta on tuosta brittien goretex-jota-ei-saa-kutsua-goretexiksi-ettei-armeija-syyllisty-mainostamiseen-kalvotakista. On pelkkä kuori ja sopiikin siksi fleecen kaveriksi lähes täydellisesti välikeleihin. Ei ole kuitenkaan sellainen kortsunohut kelmu kuin jotkut siviilimallin kuoriasut, olen näitä välttynyt ostamasta kun yhdistelmä hintaa ja heppoisuutta on herättänyt epäilyksiä. Tämä menee suht järkevästi nippuun repun pohjalle vaikkei pakkauskoossa mikään pärjääkään US sadeviitalle. On vaan aika paljon helpompi liikkua kalvotakki kuin poncho päällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20070
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.11.2013 13:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

OK. Kiitoksia infosta.

Pistin moiset mukaan (ja vähän muutakin), kun tilailin junnuille joululahjoja. Näkee sitten, minkämoista tavaraa noi on ja minkälaatuista kulutusasteeltaan tulee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20070
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 29.11.2013 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JJR kirjoitti:
Kokemusta on tuosta brittien goretex-jota-ei-saa-kutsua-goretexiksi-ettei-armeija-syyllisty-mainostamiseen-kalvotakista. On pelkkä kuori ja sopiikin siksi fleecen kaveriksi lähes täydellisesti välikeleihin. Ei ole kuitenkaan sellainen kortsunohut kelmu kuin jotkut siviilimallin kuoriasut, olen näitä välttynyt ostamasta kun yhdistelmä hintaa ja heppoisuutta on herättänyt epäilyksiä. Tämä menee suht järkevästi nippuun repun pohjalle vaikkei pakkauskoossa mikään pärjääkään US sadeviitalle. On vaan aika paljon helpompi liikkua kalvotakki kuin poncho päällä.


Pienenä yllätyksenä tuli se, että kama oli oikeasti muoveissa, eli uutta.


Kahisee ihan sikana.

Housut on ihan peruskamaa, ei taskuläpivientejä, ei lahjevetskareita (tuskin menee kengät jalassa päälle). Vyötärökorkuiset, ei vyölenkkejä, kiristysnauha vyötäröllä.

Takissa huppu, pari taskua ja pystyverskari päävetskarin vieressä, että pääsee taskumatille. Huppu rullattavissa kaulukseen.

Leikkaus varsin asiallinen ja selvästi kevyempi asu mielestäni mitä BW-gore. Itselle menee todennäköisimmin ensivaiheessa kotiolojen sadeasuksi naapurin papinrouvan pelotteluun Smile.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34893

LähetäLähetetty: 29.11.2013 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli hommattua Englannin armeijan lumikengät puskissa rypemiseen,hivenen pienenlaiset mutta eiköhän noilla pärjää etenkin keväämmällä jolloin on jo jonkilaista välikerrosta nietoksissa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6229
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 30.11.2013 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Ja samoin, löytyiskös joltain kokemusta tuosta Brittien windproof smockista?
.


No ei vielä hulluna, mutta onnekkaana löysin tuon vanhemman 100% puuvillaisen, vielä ihan uutena. Muutti aikalailla käsityksen siitä mitä puuvilla voi olla...

http://img266.imageshack.us/img266/4347/8xlc.jpg

Toki tuokin vaate on joutunut saksien ja ompelukoneen eteen, kun eihän sitä pimppaamatta voi pitää[/img]
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 36 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com