OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 190, 191, 192  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 10.07.2013 06:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kalkkunaa. Eikös sitä voi pitää riistana täällä uudella mantereella:D.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 07.08.2013 23:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvipaistia keittelin ja veistelin sitä lähemmäs viikon päivät ruisleivän päälle. Ruisleivälle margariinia, hirveä ja Auran sinappia. Muuta ei tarvi Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 07.08.2013 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihakeittoa
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
viisasverneri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2008
Viestejä: 1357

LähetäLähetetty: 07.08.2013 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihoja itsekin paistelin kämpän leivinuunissa. Vähän ruisleipää alle ja voita väliin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
DikDik
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Kes 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 08.08.2013 12:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peurasta ja villisiasta tehtyä burgundinpataa, aika suun mukasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 09.08.2013 08:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilistä muistellen: Säilykehirveä 400 g purkillinen ja ohravettä liukasteeksi... Wink
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12386

LähetäLähetetty: 22.08.2013 19:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri äsken tavia Anthony Bourdainin opein: http://www.travelchannel.com/video/preparing-duck-in-the-ozarks-11715

Itelle oli uusi juttu tuo miedolla lämmöllä paistaminen, vaan ei mennyt yhtään kuivaksi kun jätti selvästi mediumiksi. Eikä maistunut maksa. Vähän harmi että laiskuuttani nyljin nuo loput tiistain saaliista kokonaan. Jätin vain yhteen taviin rintanahat tuon kypsennystavan kokeilemista varten.

Jatkossa kyllä jätän muihinkin, ainakin jos satun vain yksittäisiä lintuja saamaan eikä ole kovin kiire käsitellä. Se osittainenkin kyniminen kun vie jonkun minuutin pidempään...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
masiina
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Jou 2005
Viestejä: 1579

LähetäLähetetty: 22.08.2013 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Itelle oli uusi juttu tuo miedolla lämmöllä paistaminen, vaan ei mennyt yhtään kuivaksi kun jätti selvästi mediumiksi. Eikä maistunut maksa.

Suurin virhe riistaa kypsennettäessä on juurikin liiallinen lämmön käyttö ja lihan kuivuminen. Koetapa paistaa teeren täkkä mediumiksi ja maustaminen sitten vasta paistamisen jälkeen. Parasta hyvyyttä. Wink
_________________
"...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12386

LähetäLähetetty: 22.08.2013 20:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä minä oon tykännyt lihat yleensä paistaa mediumiksi todella kovalla lämmöllä. Tosin sitten pitää sietää ihan reilusti punaista lihaa, koska jos ei jätä sitä sisältä reilusti punaiseksi, on se sopiva kypsennysaika aikalailla sekuntipeliä, ettei mene yli... Tietysti jälkikypsytys uunissa mittarin kanssa olisi lääke tähän ongelmaan.

Mutta yleensähän kai liha kuivatetaan kun paistetaan liian kylmällä pannulla, laitetaan liikaa lihaa kerralla pannuun ja laitetaan liha suoraan jääkaapista pannuun kylmänä. Nesteet irtoaa ja lihasta tulee paistetun sijasta keitettyä, omassa nesteessään.

Mutta tykkään lihasta silleen että pinnassa on rapean kypsä, lähes palanut pinta ja sisältä vielä ihan reilusti raaka. Laughing Tällöin pinnassa on hyvä kypsä maku ja sisällä hyvä tuoreen lihan rakenne. Se tarttee kuuman pannun.

Teeren rintafileet söinkin juuri viikonloppuna, ne livahti keskeltä lähes kypsäksi ja oli yhä todella erinomaisia ja meheviä. Ei vaan yleensä uskalla yrittää tuollaista ettei mene yli (niinuin tavallaan meni nuo rinnat kypsemmäksi kuin tarkoitus).

Kypsyysasteethan menee lontooksi: rare, medium, ruined.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12386

LähetäLähetetty: 22.08.2013 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tosin kun tuota Bourdainin pannua kuuntelee, niin ei sekään varsinaisesti mikään kylmä ole, hyvin tirisee (sanookin että "not too hot" ei puhu miedosta lämmöstä). Ja fileitä ei ole kovin monta kerralla pannussa.

Oman tavini taisin paistaa vielä miedommalla lämmöllä. Ei sekään kuivunut, mutta pinta ei ollut yhtä herkullisen näköinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 22.08.2013 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reilulla lämmöllä pinnat kiinni niin nesteet jää sisään.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tosimies 3v.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Kes 2006
Viestejä: 148

LähetäLähetetty: 23.08.2013 00:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli paisteltua sorsanrintaa itselle ja kolmelle kaverille. Kaverit taisivat olla kaikki ensimmäistä kertaa sorsaa syömässä. Hyvin näytti uppoavan. Ensin paistoin pannulla pinnan nätiksi ja laitoin sitten foliossa uuniin lisäkkeiden seuraksi alkupalojen ajaksi. Tuli vähän vaihtelevasti nuijittua, niin saattoi kunkin mielihalujen mukaan valkata paksumpaa ja keskeltä punertavampaa tai ohuempaa ja kypsempää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 27.08.2013 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ravintolakokin hommat aloitettuani moni on tullut kyselemään veitsistä. Minkälainen on ammattilaisen hyvä veitsi ja minkälaisia veitsiä mihinkin käyttöön tarvitaan. Mikä hyvässä veitsessä maksaa ja kannattaako maksaa. Tein blogauksen keittiö ja riistankäsittelyveitsistä, esittelen myös omat työkaluni:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/Keittioveitsien-valinta-mac-veitset-kokkiveitsi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 28.08.2013 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Opiskelijaruokaan kuului tänään lohkopotut, sipuli-kermakastike ja heinikon, telkän ja kyyhkyn fileet pannula ja uunissa käytettynä...
Tänään keitettiin lihat irti luista niin huomenna on jonkun näköinen soossi tiedossa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 30.08.2013 18:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pottumuussia,3tuntia hautunutta hirvikäristystä ja puolukka survosta ja tuoppi olutta.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 75, 76, 77 ... 190, 191, 192  Seuraava
Sivu 76 Yht. 192

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com