OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tatti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Tam 2010
Viestejä: 7

LähetäLähetetty: 14.08.2013 17:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minkälainen olisi hyvä lämpömittari palvaamokaappiin? Itsellä kaappi tehty n.20cm paksuisesta hirrestä, joten varmaankin langaton vaihtoehto paras...Kokemuksia erilaisista vaihtoehdoista otetaan vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 14.08.2013 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:

Mä ajattelin sen dokumentoinnin kanssa vähän niin, että joku muukin aloitteleva kaappisavustaja vois hyötyä mun hölmöilyistä. Ainakin saada jonkinlaisen lähtökohdan josta alkaa kokeilemaan. Kovastihan täällä palstalla on kaikkien alojen asiantuntijoita, mutta kalansavustusohjeet on paljolti ympäripyöreitä: vähän kuumempaa, vähän viileempää, vähän pidempään, vähän lyhempään, vähän kuivahtanutta, ...


Ohjeet, kokemukset ja näkemykset kelpaa aina, kun on joku joka tietää edes vähääkään mitä on tekemässä. Tuli noista ympäripyöreistä savustusohjeista nämä yleisimmät riistareseptit:

-Käsittele ja valmistele valitsemasi riistaliha kypsentämistä varten
-Mausta liha mieluisilla mausteilla, lisää sopivasti pippuria ja suolaa
-Kypsennä lihaa kuumassa uunissa riittävän kauan
-Valmista lihalle sopiva kastike sesonkiin sopivista raaka-aineista
-Kasaa lihasta, kastikkeesta ja muista lisukkeista tyylikäs annos
-Voíla! Riistaherkku on valmis nautittavaksi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 15.08.2013 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tommonen kylmäsavugeneraattori tuli laitettua tilaukseen.
http://youtu.be/T7j11-buJ8E

Toivottavasti toimii. Sopii mun filosofiaani kun ei tarvi sähköä Wink Saa nähdä onnistuuko siihen tekemään itse sopivaa purua. Olis mukavampi kärytellä oman kylän puilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 15.08.2013 10:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistäs tollainen ihme löytyy,ja kustantaa?
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 15.08.2013 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainakin Motonetissä on ollu noita. Hintaa en kyllä muista.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
alnus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Hei 2012
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 15.08.2013 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaupasta ei saa enää oikeaa savukalaa, myydään kyllä savukalana mutta on ihan jotain muuta. Uunissa kypsennetään ja sitten sivellään jotain teräketjuöljyä päälle. Puhuvat savuaromista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 15.08.2013 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Mistäs tollainen ihme löytyy,ja kustantaa?


http://savustintukku.mycashflow.fi/product/3/pro-q-kylmasavustin

Noin 50 e plus rahti.

Meinasin kokeilla jotain jerky-tyyppistä juttua. Ensin yöksi käryttymään ProQ:n voimin, ja aamulla tarvittaessa vielä pienet kynsitulet savukaappiin jos lihaa pitää saada vähän kuivemmaksi. Tai sitten lisää kylmäsavua.

Kylmällä kelillä LIHAN kylmäsavustus vois ehkä onnistua savukaapissa pieniä klapeja polttamalla, mutta se vaatinee hyvin reenatut perslihakset jos meinaa jaksaa istuskella lämpötilaa säätelemässä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 15.08.2013 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

48 euroa oli Motonetissä, kun tänään kävin.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 15.08.2013 20:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat kalat olen kylmäsavustanut sellaisella tulitikkuaskin kokoisella savustimella mihin leppäkiekko laitetaan kytemään. Lisänä olen polttanut tulipesässä ihan pientä leppätikkua - Onnistuu tuossa palvipömpelissä ihan mainiosti viileämpään vuoden aikaan.

Tuossa topiikissa myös juttua lihan sekä kalan savustuksesta.

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=38345&postdays=0&postorder=asc&start=135
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 15.08.2013 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja helvetin pienet kynsi tulet,lämpö nousee niin hemmetin nopeasti
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 25.08.2013 18:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli pari heinuria kynittyä ja laitettua merellä pönttöön.
13h 8% suolavedes kerkes oleen. (Ehkä inan turhan suolasta)

3h tuli pidettyä pöntön yläosassa 75-90 astetta, ja sen jälkeen vielä foliopussiin, takas pönttöön ja pesään 6 pientä klapia, kun lähettiin sorsalle (17:30).
Illalla 23 mais takas mökille ja oli vaan sorsat meheviä ja meinasivat käsiin hajota. Yks kaveri ei meinannu maistaa ko sano että ei niin erikoisena pidä sorsaa,
sitte ko sano et jumalaudi maistat edes, ni söiki sitte varmaan toisen sorsan yksin kokonaan ja kehu että prkl:n hyvää. Very Happy
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 25.08.2013 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hitto, tuotahan pitää kokeilla.
Eli ihan kokonaisina, kynittynä?
Ja normi leppä tms. savulla?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.08.2013 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päätimme tänä vuonna savustaa osan rapusaalista. Savustetut ravut osoittautuivat aivan erinomaisiksi.

Savustusohjeet löytyvät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/rapujen-savustus-keittaminen-rapujuhlat-sillikaviaari.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Fraga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Tam 2008
Viestejä: 1883
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 26.08.2013 00:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Hitto, tuotahan pitää kokeilla.
Eli ihan kokonaisina, kynittynä?
Ja normi leppä tms. savulla?

Ihan tavan leppää, alkuunsa myös puitalisäes väliin laitoin tuoreita oksia että tuli enemmän savua, meidän savupönttö on
lähes kokoluokkaa puucee. Oli se vaan hyvää, no enskerralla tietää tehä useemman ko 2. Very Happy

Kuvia olis pitäny ottaa, komeeta värii. Ihan täysin puhtaaks jos haluaa nyppiä niin onhan hommaa ko vaihtavat sulkia ni tuppia sitte on,
aika puhtaaks vetelin kyl itte mutta lieneekö niistä haittaa jos jää, tietenki jos nahan syö.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 26.08.2013 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Poikkesin ohi ajellessa Katinalan lihakauppaan. Ostin kokeeksi hevosta sekä kylmä- että lämminsavuna. Oikein hyvää! Ostolihoja palvatessa hepan liha olis vahva vaihtoehto.

Kun muut ostokset oli kasassa niin älysin kysyä myös lihaverkkoa. Lisäsivät laskun päälle 2,5 e ja kaupasta lähti tyytyväinen asiakas noin 5-6 metrin pätkä lihaverkkotötteröä mukanaan Smile Sillä pärjännee kotioloissa hetken aikaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 10 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com