Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 10.07.2013 06:31 Viestin aihe: |
|
|
Kalkkunaa. Eikös sitä voi pitää riistana täällä uudella mantereella:D. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 07.08.2013 23:12 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipaistia keittelin ja veistelin sitä lähemmäs viikon päivät ruisleivän päälle. Ruisleivälle margariinia, hirveä ja Auran sinappia. Muuta ei tarvi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1357
|
Lähetetty: 07.08.2013 23:48 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihoja itsekin paistelin kämpän leivinuunissa. Vähän ruisleipää alle ja voita väliin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DikDik Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Kes 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 08.08.2013 12:13 Viestin aihe: |
|
|
Peurasta ja villisiasta tehtyä burgundinpataa, aika suun mukasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 09.08.2013 08:58 Viestin aihe: |
|
|
Eilistä muistellen: Säilykehirveä 400 g purkillinen ja ohravettä liukasteeksi... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12394
|
Lähetetty: 22.08.2013 19:02 Viestin aihe: |
|
|
Juuri äsken tavia Anthony Bourdainin opein: http://www.travelchannel.com/video/preparing-duck-in-the-ozarks-11715
Itelle oli uusi juttu tuo miedolla lämmöllä paistaminen, vaan ei mennyt yhtään kuivaksi kun jätti selvästi mediumiksi. Eikä maistunut maksa. Vähän harmi että laiskuuttani nyljin nuo loput tiistain saaliista kokonaan. Jätin vain yhteen taviin rintanahat tuon kypsennystavan kokeilemista varten.
Jatkossa kyllä jätän muihinkin, ainakin jos satun vain yksittäisiä lintuja saamaan eikä ole kovin kiire käsitellä. Se osittainenkin kyniminen kun vie jonkun minuutin pidempään... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 22.08.2013 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Itelle oli uusi juttu tuo miedolla lämmöllä paistaminen, vaan ei mennyt yhtään kuivaksi kun jätti selvästi mediumiksi. Eikä maistunut maksa. |
Suurin virhe riistaa kypsennettäessä on juurikin liiallinen lämmön käyttö ja lihan kuivuminen. Koetapa paistaa teeren täkkä mediumiksi ja maustaminen sitten vasta paistamisen jälkeen. Parasta hyvyyttä. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12394
|
Lähetetty: 22.08.2013 20:07 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä minä oon tykännyt lihat yleensä paistaa mediumiksi todella kovalla lämmöllä. Tosin sitten pitää sietää ihan reilusti punaista lihaa, koska jos ei jätä sitä sisältä reilusti punaiseksi, on se sopiva kypsennysaika aikalailla sekuntipeliä, ettei mene yli... Tietysti jälkikypsytys uunissa mittarin kanssa olisi lääke tähän ongelmaan.
Mutta yleensähän kai liha kuivatetaan kun paistetaan liian kylmällä pannulla, laitetaan liikaa lihaa kerralla pannuun ja laitetaan liha suoraan jääkaapista pannuun kylmänä. Nesteet irtoaa ja lihasta tulee paistetun sijasta keitettyä, omassa nesteessään.
Mutta tykkään lihasta silleen että pinnassa on rapean kypsä, lähes palanut pinta ja sisältä vielä ihan reilusti raaka. Tällöin pinnassa on hyvä kypsä maku ja sisällä hyvä tuoreen lihan rakenne. Se tarttee kuuman pannun.
Teeren rintafileet söinkin juuri viikonloppuna, ne livahti keskeltä lähes kypsäksi ja oli yhä todella erinomaisia ja meheviä. Ei vaan yleensä uskalla yrittää tuollaista ettei mene yli (niinuin tavallaan meni nuo rinnat kypsemmäksi kuin tarkoitus).
Kypsyysasteethan menee lontooksi: rare, medium, ruined. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12394
|
Lähetetty: 22.08.2013 20:24 Viestin aihe: |
|
|
Tosin kun tuota Bourdainin pannua kuuntelee, niin ei sekään varsinaisesti mikään kylmä ole, hyvin tirisee (sanookin että "not too hot" ei puhu miedosta lämmöstä). Ja fileitä ei ole kovin monta kerralla pannussa.
Oman tavini taisin paistaa vielä miedommalla lämmöllä. Ei sekään kuivunut, mutta pinta ei ollut yhtä herkullisen näköinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tosimies 3v. Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Kes 2006 Viestejä: 148
|
Lähetetty: 23.08.2013 00:07 Viestin aihe: |
|
|
Tuli paisteltua sorsanrintaa itselle ja kolmelle kaverille. Kaverit taisivat olla kaikki ensimmäistä kertaa sorsaa syömässä. Hyvin näytti uppoavan. Ensin paistoin pannulla pinnan nätiksi ja laitoin sitten foliossa uuniin lisäkkeiden seuraksi alkupalojen ajaksi. Tuli vähän vaihtelevasti nuijittua, niin saattoi kunkin mielihalujen mukaan valkata paksumpaa ja keskeltä punertavampaa tai ohuempaa ja kypsempää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 28.08.2013 00:30 Viestin aihe: |
|
|
Opiskelijaruokaan kuului tänään lohkopotut, sipuli-kermakastike ja heinikon, telkän ja kyyhkyn fileet pannula ja uunissa käytettynä...
Tänään keitettiin lihat irti luista niin huomenna on jonkun näköinen soossi tiedossa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|