OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sorsajahdin aloitus 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EsaP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2006
Viestejä: 1284
Paikkakunta: Paimio

LähetäLähetetty: 25.08.2013 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.videoita.fi/video.php?id=768&cat=Sorsastusvideot&sort=1 Tuossa videossa näkee, että paikan ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen, että se alkaa vetämään sorsia puoleensa. Ilman ruokintaa tuolla tuskin kävisi tavia kummoisempaa vesilintua.

Jenkeissä ruokinta on mun käsittääkseni lailla kielletty nykyään.
http://www.dec.ny.gov/animals/7001.html Tärkeä pointti tuossa jutussa oli se, että linnut paskovat veteen josta ne syövät ja saattavat kuolla kaikki tauteihin. Pienissä savikuopissa ei vesi vaihdu ja vesi onkin loppukesästä vihreää, haisevaa mössöä. Käyn kyllä itsekin kerran syksyssä vieraana ruokinta jahdissa eli osallistun itsekin tavallaan tuohon luonnon normaalin kiertokulun muuttamiseen.
_________________
Tämmöst tänään ja huomenna sitte jotain ihan muuta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 25.08.2013 15:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aloituksessa lento oli heikkoa ja saaliiksi yksi tavi. Iltalento passiin mennessä letonreunasta sain kaksi lentoon pompannutta heinuria. Eilen kuvilta tavi ja heinuri. Ihan tyytyväinen täytyy olla. Sorsapilli+kuvat vaikuttaa lupaavalta ja pelkkää passissa kyttäämistä mielekkäämmiltä sorsastustavoilta. Pitää kokeilla vielä muuttosorsia syys-lokakuun vaihteessa.

Käytin kuvina lähinnä naaraspuolisia Hotbuy2, halpahallin naarasheinureita ja muutamaa halpahallin tavikuvaa. Yhteensä kuvia taisi olla joku 15-20. Osa linnuista tuli paikalle uiden ja osa laskeutui kauemmas noin 100m päähän. Vene meillä oli aivan passipaikan vieressä näkösällä, mutta passissa istuttiin metrin korkeassa heinikossa. En tiedä pelkäsivätkö kauemmas laskeutuneet linnut venettämme vai oliko se paikka muuten vaan mieluisampi. Veneitä täällä päin on kyllä vähän joka puolella - ei tosin tällä lahdella jossa passitettiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34970

LähetäLähetetty: 25.08.2013 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Fiksu ratkaisu jenkeiltä,aikoinaan kun itse kävin parina kesänä viemässä tavaraa kavereiden lautoille ja pyynissäkin niin kiinnitin huomiota juuri tuohon p@skoisa pyörimiseen,lautta ja pohja ympärillä olivat todella saastaisessa kunnossa jopa niilläkin lautoilla jotka olivat jokisuulla ja joella.
Selvittelin hiukan itselleni tota ruokinnan mielekkyyttä jo kossina jolloin Teeren talviruokinta oli voimissaan,hölmön hommaa sekin.
Joten saattaisi olla asiallista meilläkin harkita ruokinnan kieltämistä tai ainakin rajoittaa se reilusti pyyntiajan ulkopuolelle.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhis.t
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Tou 2009
Viestejä: 534

LähetäLähetetty: 25.08.2013 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ei tuu ruokittua. Mutta tälle syksyä alkanut oppia tuon kuvastus + pillitys. Iltalennolla ei tarvii, kun sorsat alkaa lentää, niin pillittää kuin 15-30min, niin sorsat tulee hollille. Vaikka täälläkin porukka ruokkii, niin silti hyvä pillittäjä voi saada illassa mukavan kasan Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Raatokärpänen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 312

LähetäLähetetty: 25.08.2013 19:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keskusteluun osallistujien mielestä on ilmeinen yksimielisyys että ruokinta vetää puoleensa sorsia.

Jos ruokinta tehdään sillä tarkoituksella että lahdataan eli ammutaan kymmeniä lintuja tai ylipäätään kaikki mikä tulee, on yksiselitteisen väärin. Jos ruokinta on vaan vetonaula kerätä alueen vesilinnut yhteen paikkaan, niin se voi olla kyseenalaista-varsinkin jos tarkoituksena on maksimoida saalis.

Kun ruokinta on osa vesilintujen pesimä-ja suoja-alueiden rakentamista, on vaikea nähdä siinä mitään erityisen pahaa. Toki jos ei itse viitsi/pääse/pysty yms tehdä mitään konkreettista vesilintukantojen hoitamiseksi ei varmaan voi oletakaan pääsevänsä nauttimaan positiivisista vaikutuksista.

Jollain tavalla vesilinnustuksen tulevaisuutta olisi hyvä kehittää ja luontaisten lepo-ja ruokailupaikkojen rakentaminen on Suomessakin kehityksen kohteena. Niissä käytetään ruokintaa yhtenä osana. Esimerkkinä Amerikan mallin ducks unlimited ajattelu ja toiminta. Olisi meilläkin paikallaan ainakin kokeilla.

Riistan houkuttelu muilla konstein vesilinnustuksen aloituksessa voi varmaan jossain onnistua, omien kokemusten mukaan se on melko vaikeaa johtuen jahdin luonteesta. Muuttosorsien pyynnissä tilanne on toinen ja suositusten mukaan pyyntiä ei kannattaisi tuolloin kosteikoissa harjoittaakaan. Omasta mielestä vesilinnun pyynti on parhaimillaan muuton alettua, jolloin nuo houkuttelu-ja naamiointi tadot pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Mitä tulee perinteiseen aloitukseen esim Liminganlahdella ja tuhansilla muilla kosteikoilla. Aloitus pamahtaa klo 12 ja joka ruohotupsu on miehitetty. Selkeästi ylipitkille matkoille ammutaan pakenevia lintuja noin 1/2h ajan, jonak jälkeen seuraava hetki on lähes pimeässä ohilentävien vesilintujen ammuskelua. Varsin paljon menee riistaa hukkaan ja jää haavakoiksi. Koko tapahtuma on ei metsästävän yleisön silmätikkuna vuodesta toiseen ja osaksi aiheesta.

Hitlerille ja juselle selvennykseksi että on toki ihan toinen juttu-eli reilumpaa- ampua hyvälle hollille kuin saaliin saamisen pakolla lähes mihin tahansa tarjoutuvaan paikkaan.

Ja vertailuna: suomalainen peuran metsästys, oikeastaan mikä tahansa kyttis, pidätkö juse sitä reiluna tai erätaitoja vaativana?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.08.2013 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peura/kauriskytis on vielä epä eettisempää hemmetin valovoimaisilla pottunuijilla Crying or Very sad
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
etokorva
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Hei 2013
Viestejä: 18
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.08.2013 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mutta mistä löytyy asiasya paljon tietävä, viitsivä ja innokas ajamaan tämmöisen ruokinnan täyskieltoa ja selvittäisi samalla jotsenien osuuden muihin vesilintukantojen muutoksiin?! Tuossa on pari kysymystä mitä itsellä tulee pohdiskeltua. Smile ymmärrän myös ruokkijoita jokseenkin. Kun valtion maalle ruokkii saahan siellä käydä kuka vain sillon. Tai vokramaille. Omasta mielestä sil joka ruokkii kokokesän/yhden satsin ruokaal linnuille ei ole sen oikeutetumpi paikkaan, kun mut metsästäjät. Omat maat erikseen mut sillon tulee se epäreiluus esille muita metsämiehiä kohtaan minusta. Eläin kun menee missä ruokaa käytännössä on. yksityinen ruokkkja omal maal vie muilta mahdollisuudet. Kun poikueet elää syntyy/elää siel mikäli elos pysyy on ne ens kaudella samoilla alueilla...

Kirjoitus virheet. Jaksakorjailla.
_________________
luotto baikal ij-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
etokorva
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 29 Hei 2013
Viestejä: 18
Paikkakunta: rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.08.2013 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harvassa on ne hyvät paikat valitsevat metsästäjät.ymmärtääkseni suurin osa Jättää poikaset rauhaan??
Muuttolintuja ootellessa sillo tilanne on tasapuolisempi kaikille. Smile

Kävi eilen kummiski tilanne kun 15tai enemmänki lentokyyttömiä haapanan poikasia ajatettiin veneellä joel kunnes saatiin stoppi siihe. Myöhemmin illalla kun ne ui passi paikaltamme viereiselle alkoi lahtaus.. uskon et kaikki amnuttiin niin helvetillinen räiskintä kävi eikä sorsaa ilmassa. Voi että otti suunnattomasti päähän.
_________________
luotto baikal ij-27
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
perkarp
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 25.08.2013 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

etokorva kirjoitti:
Mutta mistä löytyy asiasya paljon tietävä, viitsivä ja innokas ajamaan tämmöisen ruokinnan täyskieltoa ...

Eiköhän ne Vihreät sen hoida kun viet asian sinne ajettavaksi. Samalla hoituu sorsastuskielto Liminganlahdelle ja miksei samalla kielletä koko metsästys. Näin se homma hoituu ihan metsästäjien itsensä toimesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hitleri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 4744

LähetäLähetetty: 25.08.2013 21:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raatokärpänen kirjoitti:
Hitlerille ja juselle selvennykseksi että on toki ihan toinen juttu-eli reilumpaa- ampua hyvälle hollille kuin saaliin saamisen pakolla lähes mihin tahansa tarjoutuvaan paikkaan.

Tjaah...no tuossa tullaan taas sitten siihen, että korvaan ja silmään särähtää heti tuo "saaliin saamisen pakolla". Onko todellakin pakko saada saalista ja ampua paikkaan kuin paikkaan, vaikka metsästää ei-ruokinnalla ihan perinteisesti? Minusta kun tuosta(kin) lausunnosta ja puolustelusta saa sen perinteisen ruokkijan profiilin juonnettua: päätarkoitus on saaliin saaminen, tulee pakko. Ja mistäs sen sitä helpommin saa kuin ruokinnalta.

Sen verran täytyy sanoa, että hevillä ei meikäläisen päätä käännetä ja ympäri puhuta ruokkijoiden toimesta. Sen verran monta kertaa nähnyt, että korupuheita ja lässytyksiä voidaan monestikin jauhaa miten valikoidaan seasta 1,5-2,5v urokset ja 4-5v naaraat ja muuta schaissea, mutta lopuilleen kun tilanne on päällä niin aina paukkuu. Näin se menee 99% prosentissa paikoista!
_________________
Vaan varmoilta paikoilta ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Änkky
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Mar 2010
Viestejä: 497

LähetäLähetetty: 25.08.2013 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juse kirjoitti:
Miksei ruokkijat voi myöntää, että siinä hommassa ei ole muuta kuin ampumisen ilo enää, kun sinne aseen kanssa mennään 'puuhastelemaan'.

Itsekin pari kertaa ruokinnan tehneenä, tosin kyyhkyille tiedän mitä se homma on.

Koko helvetin metsästyksen idea on hukassa. Riistanhoukuttelu omilla metsästystaidoilla, lintujen luontaisten ruokailupaikkojen löytäminen jahtikautta edeltävillä tiedustelureissuilla ja se onnistumisen riemu, kun sellaisen löytää.

Sitten stressata ja pelätä ettei muut tule omia syöttäporsaita ampumaan ynnä muut oheispas-kavaikutukset mitä tästä hommasta seuraa .


Täsmälleen näin.Pistää se taas niin v*******n tuo tyhyjän pyynti "suomen parrailla lintuvesillä",kun on kuitenkin vertailupohojaa yli 20:en vuoden ajalta ja muistaa mikä linnustajan paratiisi se oli ennen näitä monttulahtareita.Rajansa se on lahenki tuotolla.
_________________
En metsästä elääkseni,elän metsästääkseni!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 25.08.2013 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EsaP kirjoitti:
http://www.videoita.fi/video.php?id=768&cat=Sorsastusvideot&sort=1 Tuossa videossa näkee, että paikan ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen, että se alkaa vetämään sorsia puoleensa. Ilman ruokintaa tuolla tuskin kävisi tavia kummoisempaa vesilintua.


Ja 8 vuotta sitten tuossa ei ollut vettäkään...

Nämä kaikki laitettiin lihoiksi parissa minuutisa Wink http://www.videoita.fi/video.php?id=393&cat=Riistakameravideot&sort=1

Ja paikassa missä ennen ei ollut kuin itikoita on pesimispaikoista jo riitaa Rolling Eyes http://www.videoita.fi/video.php?id=429&cat=Riistakameravideot&sort=1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 25.08.2013 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän siinä vielä niin käy, että kieltolistalle tuo riistan houkuttelu ruuan avulla ennenpitkää tulee.
Samaa tuumailin jo metsähanhien kohdallaki ja mites kävikään..
Nämä massaruokinnat tyhjentää järvet nopeasti, henkiin jääneet vaihtavat takuulla maisemia alotuksen jälkeen. Ei hyvä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Känkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 110
Paikkakunta: Pohjois-savo

LähetäLähetetty: 25.08.2013 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makery kirjoitti:

Johan siinä haastettakin saa, ei ne kaikki tule surman suuhun tuosta vain, varsinkin ku alkaa pauke, tulee niistä varovaisempia. Meilläki oli ruokinta ja muut sai isoksi osaksi sen takia myös lintuja, koska muuten olis pikku jokipahanen ollut aivan hiljainen lintujen osalta. Eikhään näitä mettästäjiä vvielä ole jokka hyödyntääm saaliin ihan ruuaksi asti. Jos muuten vaan räiskii niitä eikä ota saalista talteen, sillon on tuomittavaa, mutta jos ruokapöytään menee, niin sillon tilanne eri. Järvialueilla tilanne voi olla ähän kinkkinen, ku asustelevat vain toisella puolella, joella ne lentelevät uomaa pitkin/tulevat ruokinnalle uomaa pitkin=useampi jahtimies hyötyy. Merkillistä...lähes jokkaisella on mahis tehä ruokinta, jos vain viittii, siis viittii,,, ei ne viljat sinne ittekseen kävele, ja maksahan ne suurimmalle osalle jotaki. Pistä ensivuonna samanlainen paikka pystyyn niin pääset muutaman lättänokan saamankin Wink


Sepä se kun järvialue on helvetin iso ja mökkejä on rannoilla paljon. Ei ole loppujen lopuksi kovin montaa paikkaa josta sorsan tavoittaisi. Suojaisia lahukoita piisaisi jokunen, mutta linnut ovat oppineet hyödyntämään niistä yhtä ja muutoin lentäävät korkealla ja vaihtavat paikkaa toisen osuuskunnan alueelle kun ne ilmaan on ruokinnalta ajettu.
Kyllähän ruokinnan tekeminen ja hoitaminen aikansa ottaa ja on varmasti mukavaa puuhastelua siinä missä haapojen kaataminen talvisinkin, mutta lähinnä mietityttää se, että mitä mielihyvää se oikein tuottaa?
Onneksi on muuttolinnut joita voi koittaa kuvilla ja pillillä jallittaa, mutta mukava se olisi pimentyvinä elokuun iltoinakin saada tapahtumia aikaiseksi.
_________________
Elä ammu, se on kaakana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aku
***


Liittynyt: 12 Syy 2004
Viestejä: 3177

LähetäLähetetty: 25.08.2013 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itseäni eniten kiinnostaa se että miten sorsien käytös muuttuisi alueilla joilla ruokinta lopettaisiin.

- Miten aamu- ja iltalennot muuttuisivat? Linnut varmaan lentelisivät enemmän ja laajemmilla alueilla kun eivät voisi lentää suoraan ruokinnalle.
- Alkaisivatko linnut mahdollisesti hyödyntämään viljapeltoja nykyistä paremmin?
- Lähtisikö linnut aiemmin muutolle kun luonnon tarjoama ruoka loppuu? Vai kävisikö päinvastoin eli linnut pysyisivät alueilla pitempään kun ruokinnan tarjoamaa nopeata kasvua ja siitä johtuvaa valmiutta muutolle ei linnuilla olisi?

Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 28 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com