OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Puimakoneen kokoinen Metso
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 101, 102, 103  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
juse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Jou 2004
Viestejä: 4723

LähetäLähetetty: 22.10.2013 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jusacross kirjoitti:
Jos "juse" tarkottaa tuota minun latvamettoa, niin ainakin Rapalan erittäin halvan kalapuntarin mukaan oli selkeästi jykevämpi, mutta tuohon vaakaan ei ole mitään luottamista.
tigerin mehtoa meinasin, rötkyn olonen se tuo sunkin otus toki on. Hyviä kuvia ja jahteja kaikkinensa!
_________________
Hatun noston kruunaa roston, suussa palaa sippiboston
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Känkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 110
Paikkakunta: Pohjois-savo

LähetäLähetetty: 22.10.2013 21:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aijai! Huomenna pitkästä aikaa pääsee mettälle ja aion ammentaa kaiken tiedon mitä täältä olen lueskellut viime viikkoina. Pääsen metsälle vasta puolen päivän jälkeen. Osaatteko sanoa hakooko metso koko päivän tasaisin väliajoin vai onko päiväsellä jossain lymyssä ja alkaa hakomaan vasta iltapäivän/alkuillan tullen?
_________________
Elä ammu, se on kaakana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jusacross
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Hei 2008
Viestejä: 507
Paikkakunta: P-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 22.10.2013 21:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Känkkäränkkä kirjoitti:
Aijai! Huomenna pitkästä aikaa pääsee mettälle ja aion ammentaa kaiken tiedon mitä täältä olen lueskellut viime viikkoina. Pääsen metsälle vasta puolen päivän jälkeen. Osaatteko sanoa hakooko metso koko päivän tasaisin väliajoin vai onko päiväsellä jossain lymyssä ja alkaa hakomaan vasta iltapäivän/alkuillan tullen?


Hakoo pitkin päivää. Omani tapasin hakomasta klo.10 aikaan aamupäivällä ja hakominen jatkui vielä klo.11 jälkeenkin kun tavattiin tunnetuin seurauksin uudestaan. Lapissa talvella mökkiellessä joen vastarannalla on varsin suosittuja hakomismäntyjä ja niissä olen tavannut hakovia metsoja niin aamupäivällä kuin iltäpäivällä. Kovilla pakkasilla metso ei välttämättä nouse hakomaan ollenkaan... tai vain aivan päivän ollessa lämpimimmillään ja Auringon sitä lämmittäessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TetraoFabalis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 245

LähetäLähetetty: 23.10.2013 00:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
TetraoFabalis. Loistava tarina ja loistavat kuvat. Nostan hattua kun maltoit napata kuvan ennen ampumista. Smile
Se on tosiaan epätodellinen tunne kun näkee miten metso retkahtaa alas. Siitä kun menee saaliin luo ja ottaa metson käteensä, on hetki jolloin ei tiedä onko iloinen vai surullinen. Toisaalta iloitsee onnistumisesta mutta mieltä varjostaa ajatus että olisiko metso kuitenkin ollut komeampi ja parempi elossa. No, jokanen lähtee vuorollaan. Välillä on metson vuoro. Elämä on.


Kiitoksia vaan myös Mikolle onnitteluista.

Tuosta fiiliksestä olen täysin samaa mieltä kanssasi. Upea lintu luonnossa, mutta myös upea saalis.
_________________
Joskus joutsenetkin näyttävät kurjilta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Känkkäränkkä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Lok 2011
Viestejä: 110
Paikkakunta: Pohjois-savo

LähetäLähetetty: 24.10.2013 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään se sitten tapahtui, elämäni eka metso!
Liikuskeltiin eilen kaverin kanssa alueella jossa syksyn aikana muutama metsohavainto ja eräs jahtimies kertoi seisojalla tavoittaneensa poikueen alkusyksystä. Eilisen tuloksena kolme karkkoa joihin yksi pummi. Lumi alla oli hankala kulkea hiljakseen, mutta hyvät puoletkin siinä oli. Syömäpuut/alueet löytyi helposti kun tiettyjen mäntyjen alla lumi oli saanut kivan !&%¤# sävykseen.
Tänään sitten uusi yritys yhdellä lisämiehellä. Kierreltiin aluetta rintamassa hiljakseen, lumikin oli sulanut öisen vesisateen jäljiltä. Alkuun hiljaista, mutta puolentoista tunnin jälkeen eka rysähti männiköstä lentoon linjan reunamiestä kohti mutta osasi kaartaa tarpeeksi kaukaa joten laukaksia ei kuulunut. Puolituntia myöhemmin toinen jahtikavereista lähti vähän syrjempään puhelemaan puhelimeen ja kertoi matkalla karkoittaneensa mustan lentoon. Molemmat metsot lensivät samaan suuntaan joten sinnepäin siis.
Kävellessä kohti metsojen oletettua olinpaikkaa sieltäpäin kuului haulikon laukauksia ja mielialat valahtivat alaspäin. Oliko tämä nyt tässä? Turha lähteä enää tuolta metsoja ettimään ja hämäräkin alkoi hiipimään. Päätimme jostain syystä poiketa laukausten suuntaan vaikka alunperäinen tarkoitus ei ollutkaan. (Suunnassa oli muutama syömäpuu eilen bongattu). Levittäydyttiin taas rintamaan kuusikon suojiin. Varovaisin harppauksin etiäpäin etsien mäntyjä kuusien lomasta. Kohtapuoliin muutaman kuusen takana edessä törötti kookas mänty joka oli hieman avonaisemmassa paikassa. Ajatus metsosta männyn oksalla alkoi jo hiipiä mieleen. Mänty jonka oksille olisi helppo liitää hieman avonaisemman ympäristön ansiosta. Seurailin välillä kaveriani joka oli selvästi samanlaisissa ajatuksissa, sen verran oli Beretta tiukassa otteessa. Kuusien takaa pääsin kurkkailemaan mäntyä mutta ei mitään. Nostin asetta kuitenkin jo lähemmäs tähtäysasentoa ja annoin kaverin lähestyä puuta toisesta suunnasta. Mitään ei kuitenkaan näyttänyt tapahtuvan ja kerkesin laskea jo asettakin ja alkaa tiirailemaan seuraavaa mahdollista kohdepuuta. Sitten se rystähti lentoon, siitä männyn takaa kuusesta. Tiputtautu ensin kaveria kohti jonka jälkeen otti kaarroksen minuun päin ilmeisesti säikähtyneenä kaverin haulikon nostosta. Eka laukaus kaverilta pummiksi, toinen taisi vähän pyrstöön osua sillä muistan nähneeni ehkä pienen notkahduksen. Olin siinä aukeammalla alueella metsää josta olin kuvitellut, että metso voisi metsän siimekseen liidellä. Sieltä se tuli kohti etuviistosta. Rauhallinen tähtäys ja linnun matka alkaa kohti tanteretta. Muistan ajatelleeni, että nopeasti pitää ampua koska en voinut päästää lintua tippumaan liian alas ettei tähtäyslinja mene kaveria kohti. Muistan luultavasti loppuelämäni kun se lintu tulee kauhealla vauhdilla alaspäin ja rysähtää maahan ja pomppaa vauhdin ja voiman ansiosta ison pompun pehmeästä sammaleesta. Alkaa viimeisten voimien räpistely ja ihastelen lintua parin kymmenen metrin päästä, vielä se ottaa jalkoja alleen ja aikoo pakoon. Olisin ehkä voinut juosta linnun kiinni ja taittaa niskat, mutta adrenaliinihöyryissä pamautin armonlaukauksen päähän. Siinä se sitten oli, voi herranjestas. Metsän Tapio tarjosi parastaan.

Kiitos vilpittömästi kaikille omia kokemuksia jakaneille tällä palstalla, sillä olen pystynyt ammentamaan aivan älyttömästi tietoa metsojahdista. Kolmas jahtisyksy menossa ja tänä vuonna ensinmäisiä havaintoja ja karkotuksia vasta metsosta, kiitos hyvän metsovuoden. Eihän tällaisesta jahtimuodosta osannut edes olla tietoinen kun tuntui pari vuotta että ne metsot on vain joku myytti, liekö niitä edes olemassa?
Omassa fiiliksessä saaliin arvoa nostaa se, että nyt oltiin nimenomaan hiipimässä mustan perässä eikä se vain pompannut yhtäkkiä jostain pusikosta. Iso kiitos kuuluu myös jahtikavereille, yhdessähän tällaiset saaliit saadaan ja tuntemukset koetaan, aivan !&%¤#"! paljon vaikeampaa se on yksin yrittää hollia saada.

Puimakone-osastolle ei kuitenkaan päästy, taisi olla siipisulasta ja nokan kantavuudesta päätellen tämän syksyn poikia.
Hienoinen haikeus valtaa myös mielen sillä metsässä eleskelee nyt yksi vähemmän näitä uskomattoman komeita lintuja

Tähämpä on hyvä päättää kanalinnustus tämän syksyn osalta. Aika vähän pääsi reissuja tekemään ja vähäisetkin oli suurimmaksi osaksi tynkiä iltapäiväpistoksia. Mutta todella opettavainen syksy kaikenkaikkiaan. Taisin oppia mitä tarkoittaa hiljaa liikkuminen metsässä.


Tähän mehtohommaan syntty kyllä iso kipinä jo ennen tätäkin päivää kun niitä lintuja näki ja täältä luki tarinoita, tänään se sitten kipinä roihahti liekin asteelle Smile
_________________
Elä ammu, se on kaakana!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20566
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.10.2013 06:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on jotenkin mieleenjäävä tunne, kun näkee sen ekan isomustan retkahtavan kohti maata. Onneksi olkoon!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16682
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.10.2013 13:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voi penteles kun sylettää tämänaamun tapahtumat...

päätin aamulla harmaudessa ja pikku tihkusateessa että nyt se metso ammutaan tänään, oli sitten haukussa eli ei.... kamat ja koira autoon ja maille.

tiesin melko tarkkaan että miten homma etenee, missä mäessä se metso pastiseeraa ja minnepäin lentää karkuun jos ei haukussa pysy. tutkasta seurasin koiran etenemistä ja tasan silloin kun arvelin että pian pitäsi olla pelipaikalla niin haukku alkoi.

metso kirosi koiralle ja matkaa minulla noin 220m haukulle. annoin olla ja pelasin aikaa että jos karkaa niin lintu tulee kopiksi minulle. kerran se vielä kiroaminen kuului ja sitten rysähti... harvasssa männikössä alkaa vilahdella mustaa ja metso lentoo siten että se ohittaa minut 35m päästä metsäkoneen uran. vauhtia on ja olen erittäin varma että laakista tuon kenttään saan.

ja mitapäs, ensilaakista metso vain heilahtaa ja matkan ollellessa jo 40+ painan tss paukun suppeammasta piipusta sopivalla ennakolla matkaan. metso heilahtaa uudelleen ja jatkaa vähän "vaappuvaa" lentoaan yli metsänrajan ja häviää sumuun.

hain koiran kanssa haravoiden 2h alueella ja mitään ei löytynyt. ensimmäinen suomimetsoni, se kirouksen lailla minua kiertävä saalis jäi saamatta ja olen 99% varma että osumaa sai ja ensimmäinen paukku kävi, tss tullessa punttiin olisi varmasti maan katsonut heti eli se meni ohi?

ja mikä olisikaan, tämä oli jo toinen kerta kun tänäsyksynä tuota kohti ammun, silloin meni molemmat haulikuurot puun kylkiin 25m päästä sivulentävään metsorumilukseen...

on se niin että seuraavaksi otan makasiinihaulikon ja ammun sen tyhjäksi niin eikö se perhana nyt alkaisi pudota, sinänsä jännä kun tuolla ruotsimaalla kyllä metsolinnut saa kipeää kun pääsen edes jostain lataamaan mutta suomimetso ei sitten millaan.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 20566
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.10.2013 13:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metso on metsänjumelien suosikkilapsi. Muu ei auta kuin pyytää, toivoa ja ootella. Sitte ku se päätetään antaa niin tulee helpostikkin. Omilla taidoilla ja kalustolla ei ole pskankaan merkitystä. Semmonen tunne mulle on tullut. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hitleri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 4744

LähetäLähetetty: 25.10.2013 14:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
...on se niin että seuraavaksi otan makasiinihaulikon ja ammun sen tyhjäksi niin eikö se perhana nyt alkaisi pudota...

Joo, tuolla keinolla se asettuu. Ampumamatkan arvioinnin, arviointikyvyn ja ampumataidon voi hyvin korjata tulivoimalla! Wink
_________________
Vaan varmoilta paikoilta ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16682
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.10.2013 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iltasella otan uusinnan... kattoo ny jääkö kiväärihollille nyt sitten kun haulikko kourassa....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Murkulat0r
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Lok 2007
Viestejä: 755

LähetäLähetetty: 25.10.2013 15:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
... se ohittaa minut 35m päästä


Ammuit liian kauas.

valmet 412s kirjoitti:
40+ painan tss paukun suppeammasta piipusta sopivalla ennakolla matkaan


Vielä enemmän liian kauas ja kaikki laukaukset ensimmäisen jälkeen = räiskintää!


Tämä on siis ihan vitsi. Sovellan vain foorumilla viime aikoina käytettyä ajatusmallia:
- 2-piippuisella ampuminen = jees, 1-piippuisella ampuminen = vielä enemmän jees (ampumatta jättämisestä puhumattakaan, sillä eihän tämä ole metsästys-/eräfoorumi, vaan... eiku hetkinen..)
- "makasiiniputkellinen" eli puolari tai pumppu = välittömästi räiskintää!
- metsoa pitäisi ampua vain "varmoille paikoille" ja koska nyt et metsoa saanut saaliiksi, niin paikka ei ollut riittävän varma --> toimit väärin ampuessasi

Wink <---


Mutta ihan tosissaan: ikävä homma. Itselläkin jäänyt rankasti kaivelemaan, kun "varmalta paikalta" metso jatkaa vain lentoaan ja ensimmäinen on vielä saamatta.. Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26298

LähetäLähetetty: 25.10.2013 15:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oiskohan 50g auttanu Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Murkulat0r
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Lok 2007
Viestejä: 755

LähetäLähetetty: 25.10.2013 15:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjola kirjoitti:
oiskohan 50g auttanu Wink


Ainiin, tämäkin vielä. Se, että joku käyttää raskaampaa latausta, tarkoittaa, että hän ei osaa ampua. 16-kaliiberinen ja 32-grammanen paukku on aivan riittävä kaikelle riistalle pyystä karhuun! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26298

LähetäLähetetty: 25.10.2013 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nii, on niitäki jokka luulee monenmista, mm. että 50g samalla nopeudella on parempi kui 32g , Laughing
mites olis pelkkä kivilinko
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sami.k
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hei 2005
Viestejä: 208

LähetäLähetetty: 25.10.2013 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos okein muistain niin eihän niitä teräs metsoja ole olemassa,eli pummit tuli, pska ampuja pskat paukut ja pska pyssy!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 101, 102, 103  Seuraava
Sivu 78 Yht. 103

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com