Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Core Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Lok 2012 Viestejä: 103 Paikkakunta: Turku
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.10.2013 14:36 Viestin aihe: |
|
|
Joka päivä hirveä muutama kuukausi eteen päin..
Jos ei muuta, niin leivän päällä leikkeleenä.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34972
|
Lähetetty: 23.10.2013 20:20 Viestin aihe: |
|
|
Lihakeitto,hirvestä,sitä lajia piisaakin taas pitkälle kevvääseen.
Purkkejaki jo kuutisenkymmentä....röyh. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 24.10.2013 02:53 Viestin aihe: |
|
|
uudella mantereella pienpanimossa peuramakkaraa. ei hyvää, ei pahaa. sanailusta suivaantunut kokki haastoi kisaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12195
|
Lähetetty: 24.10.2013 08:09 Viestin aihe: |
|
|
Ihan tavallista hampurilaista hirvenlihasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 30.10.2013 17:08 Viestin aihe: |
|
|
Tein pakastintyhjennyksen ylivuotisesta materiaalista. Kaikki lihat, joissa mukana luita (sis. sorsaa, fasaania, jänistä nyt ainaskin) kattilaan ja porisemaan erinäistä mausteiden kanssa kolmeksi tunniksi. Sitten lihat irti luista, läksi ihan käsin erottelemalla. Keittelyn aikoihin pilkoin sipulia, porkkanaa, perunaa, lanttua ja punajuurta ja laitoin ne pataan. Samalla sitten pata uuniin porisemaan, nesteenä käytin lihalientä, joka keittäessä syntyi. Sitten hetkisen kuluttua lihat perään. Tunteja myöhemmin kippasin vähän kermaa, kun tuo väri oli keittomainen. Kohtuullista tuli, joskin nestettä oisi saanut olla puolet vähemmän ja uunissa oisi saanu olla puolet pidempään. Pääsipähän eroon viimeisistä lihaksista uuden sesongin tulviessa pakastimeen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1843 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 30.10.2013 23:23 Viestin aihe: |
|
|
Hirvipurilainen, itse tehdyt soosit (kurkkumajoneesi ja bbq-kastike), punasipulihilloke ja sämpylät. Hyvin uppos!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 31.10.2013 00:23 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Hirvipurilainen, itse tehdyt soosit (kurkkumajoneesi ja bbq-kastike), punasipulihilloke ja sämpylät. Hyvin uppos!
|
Näyttääpä hyvältä. Maistusi näin iltapalana _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16694
|
Lähetetty: 31.10.2013 18:56 Viestin aihe: |
|
|
Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington? Tuli vaan mieleen, kun kolmen jäniksen ulko- ja sisäfileet on jemmassa. Pitää ainakin kokeilla hirvestä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pussihousuelvis Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 2650
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twist Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 1419 Paikkakunta: Suomineidon navan alla
|
Lähetetty: 31.10.2013 19:31 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: |
Taikinoitu riistafilee (Beef Wellington)
Kokkiopintojen yhteydessä teimme suomalaisemman version kuuluisasta Beef Wellingtonista. Tällä klassisella menetelmällä syntyy keskeltä punertava, mutta rapean taikinakuoren peittämä filee. Taikinoitu riistafilee on yksinkertainen valmistaa, mutta lopputulos on juhlava ja erittäin herkullinen. Taikinakuoreksi käy kaupan pakastealtaasta löytyvä valmis voitaikina tai teet helposti itse rahkavoitaikinan.
Ohjeet löytyvät täältä:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/10/taikinoitu-riistafilee-beef-wellington.html |
Meidän perheen yksi ehdottomista suosikeista! Mutta itse lisään tuonne pihvin ja taikinakuoren väliin vielä suppilovahvero tai kanttarellisörsseliä (sieniä, sipulia ja esim. kanttarellituorejuustoa tai smetanaa). Tuohon itsetehdyt lohkoperunat ja uunijuurekset lisukkeeksi, joskus vielä itsetehty punaviinikastikekin ja Avot! (ps. Kastiketta puoltaa sekin että ruokajuomapuolikin on perusteltua... ) _________________ TRTT,!&%¤#"! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9468
|
Lähetetty: 31.10.2013 19:56 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Miltähän maistuisi jäniksen fileestä tehtynä tuo Beef Wellington? |
Ei kokemusta, mutta jaathan sitten kokeiltuasi tietosi meille?
Wellarilla "tai Wellaria" saa ihan hyvää ruokaa aikaiseksi kypsästäkin, ja vaikkapa kermassa pidempään hautuneestakin. Kunhan ei taikinaan litimärkänä kääri, vaan kermasta soosin keittelee. Saattaisi pupelle toimia paremmin?
Itseasiassa vaikka makkarasta, kuten Eestiläiset tekevät "Winerpirukaat". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|