Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
HenkkaM Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 78 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 20.09.2013 09:08 Viestin aihe: |
|
|
Aika moni on tehnyt kotiolutta pullahiivasta, se on ilmeisen puhdasta tavaraa. Myös kerätyt kävyt toimii, mutta kannattanee vähän testailla ja selvittää niiden alfahappopitoisuus. Yleensä suomessa ympäriinsä kasvava humala on todella mietoa.
Elikkä kyllä se onnistuu pienin varauksin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 21.09.2013 10:16 Viestin aihe: |
|
|
Näinhän se menee Mulla meni joku aika taaksepäin liki 40l panos lähes ketuille... Ei tullut sitä mitä tavoittelin.. Alkoholia kyllä löytyy, mutta maku ei osunut kohdalleen... Joten suurin saavutus oli oppiminen..
Tuo 50l on sopivan kokoinen... Kattilaa kun keiton aikana vähän vuoraa jollain filtillä tai muulla sopivalla nopeutuu vierteen kiehumaan lähtö...
Kylmälaukkumäskäin on toimiva
Oman kovamuovisen 45l kylmälaukkuni hain motonetistä... siihen sitten alareunaan virittelin hanan jossa aluksi käytin ns bazooka suodatinta... Suodattimena toimi biltemasta haettu kudosvahvistettu polttoaineletku jonka sisältä poistin sen kumiletkun ja se teräsverkko jäi suodattimeksi...
Tuunasin rakennetta myöhemmin ja laitoin pienisilmäisestä rosteri(verkko)levystä tehdyn valepohjan... Sen päältä on hyvä sekottaa mäskiä melalla ja huuhtelun aikana tulee asiallinen mallaspatja,,, (Tätä rosterista verkkolevyä löytyy tampereen nekalassa toimivasta RautaSoinista vielä muutama levy )
Tiedät varmaan kotiolut.com forumin... Siellä on tosi hyviä vinkkejä
simppeli kirjoitti: | ^Vidutttaa tuo vieläkin, pääkäyminen pysähtynyt ja meinaan kohta vaihtaa kakkosastiaan jonkinmoisen kuivahumaloinnin kera. Taitaa olla eka olut joka menee oikein kunnolla saveen. Tuon takia kaluston päivitystä: 50l teräskattila tilattu saksanmaalta, 3kw sähkövastus kiinasta, hanaa, liittimiä, kupariputkia, sähköosaa yms. Oikeastaan vain mäskäys astia (kylmälaukku) puuttuu täysmäskäyksestä + tietotaito
Aamulla, samalla kun uuden lagerin lämpöä tiputin, laitoin pullon tuota ekaa lager kokeilua kylmään ja juuri saunan päälle sen kippasin, näinkin lyhyellä jäklikäymisellä/kypsymisellä yllätys, poreileva, ohut kermainen mutta pysyvä vaahtokukka, väri oli tummaa kuten uumoilinkin mutta kirkas ja raikkauttakin löytyi, ehkä yksi parhaimpia tähänmennessä. |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 21.09.2013 22:09 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: |
Tiedät varmaan kotiolut.com forumin... Siellä on tosi hyviä vinkkejä ; |
Juu, en ole siellä kirjoilla mutta usein tulee siellä käytyä
Lainaus: | Onkohan kuinka etikettivirhe jos käyttää kyliltä kerättyä ja ite kuivattua humalakäpyä ja tavallista kaupan tuorehiivaa noissa resepteissä. "paikallisessa" kaljatarvikkeita sisältävässä kaupassa ei valikoimaa paljon ole ja sahtihommissa testaamani parit eri humalalaadut sieltä maistuu turhan kitkerälle? |
Ainakin itse, mikäli noita kyliltä kerättyjä humalia käyttäisin, pitäisin kirjaa mikä on mistäkin puskasta, niin sitten tietäisi jos jotain mielenkiintoisa tulisi vastaan. Noita humaliahan on hurumykke ja vielä kun keittoaikakin vaikuttaa lopputulokseen, kuin myös kypsyminen yms. lämpötilat... on siinä testaamista
Nuo hiivat ja niiden ominaisuudet näyttelee mielestäni niin suurta osuutta oluen maussa että en itse käyttäisi pullahiiva
Itse olen noita uutekiteistä jääneitä hiivoja kaupannut emännälle "pullahiivaksi", vaan ei tunnu kelpaavan toisinpäinkään
Lainaus: | Sellaisen asian huomasin että uutteista oluensa panevat keskittyvät humaloimattomiin nesteuutteisiin. Kehotan kokeilemaan satsin tekoa niin että puolet tai koko nesteuutemäärä korvataan spraymaltailla. Tämä johtaa omien kokemusten pohjalta hieman maltaisempaan/täyteläisempään makuun ja paljon kestävämpään vaahtoon. |
Dme= kuivattu humaloimaton mallas (spraymallas)
Lme= humaloimaton nestemmäinen mallasuute
...periaatesssa samaa kamaa, olomuoto vain toinen.
...toisaalta humalissa pelletti vs kuivattu kukinto, itse tykkään kuivatusta kukinnosta...
Tavoitteena ainakin itsellä on paneksia sellaista olutta mikä itselle maistuu mutta kuten muissakin harrastuksissa, pelkkä heittäytyminen ei aina riitää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 09.10.2013 16:58 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on tuo pintahiivaolunen hakenut muotonsa... sydeemin kehittely vaati kolme panoa... Kolmas panos sai sattuneesta syystä nimekseen Hirviherra . Tämä on kauniisti punertava melkoisen tyylipuhdas Amber Ale
Maltaat
5kg Pilsner mallasta
4kg Munich mallasta
Mäskäys kylmälaukkumäskäimellä
seuraavanlainen ohjelma
lisätään 18l 77 asteista vettä (mäskäin ja mallas huoneenlämpöisiä)
-> mäski n 67 asteista (60min kieppeillä litra liki kiehuvaa lämmönsäätöön)
tällä mennään 90 min
sitten lisätään 10 litraa 95 asteista ulosmäskäyslämmön saantiin -> mäski n 76 asteista
Huuhteluun 10 litraa n 76 asteista vettä
pitäs tulla vierrettä n 29 litraa---
90 min keitto
humalaa
60min 35g golging, 30min 35g golding ja 10min 35g cascade
10 min ennen keiton loppua irish mossia 1 tlk
haihtuminen, rupa yms vie nestemääräksi 24l
OG tässä vaiheessa jos huuhteli ja vierten lasku menee ok 1.066
8 litran vesilisäyksellä hiivattavaa n 32l OG 1.050
Hiiva Safale s-04
hyvällä osaamisella ja tarkalla vierteenlaskulla pitäs tuleman enemmän sokereita... Itellä ei vielä tuon suurempaan saantoon taito riitä... Tavoite n 40l OG 1.050 vierrettä noilla emmeillä..
Primäärikäyminen on nopea 3-4pv..
Vaihto sekundääriastian jossa pari viikkoa... sitten pulloon tai kegiin..
Tässä vaiheesa ainoa sokerilisäys... tyyliin 50g sokeria/10 litraa pullotettavaa nestettä..
Tulos on jo nyt kohtuu lyhyellä varastoinnilla oivallinen..
humala puraisee hieman enemmän mitä peruslaagereista löytyy.. maku on täyteläinen ja väri silmää hivelevä
Sekundäärin jälkeen oli FG 1.012 -> lisäsokerin tuottaman alkoholin kanssa 5,4t% ohrapirtelö---
Tämän resetin aion pitää tallessa..
Seuravana onkin vuorossa pilsneri (varastossa oli juuri sopiva + 12 astetta _________________ Usu peritus hariolo veracior
Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 09.10.2013 17:36, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.10.2013 17:36 Viestin aihe: |
|
|
Olis kotikutoista humalaa tarjolla mutta ovatten niin pirun korkialla että miehen ja fiskarsin sakset yhteensäkään riittäneet; yli neljässä metrissä ovatten ja ensimmäistä kertaa mulla humala olis tuottanut jotain satoa vaikka viitisen vuotta olen tuota katellut!!
Ainakin "salko" on riittävän vahva kun vanhan raidan kyljessä kasvaa:
Jonkinlaista lähikuvaa tuotoksista:
Saa noutaa ne jotka ovat pellepelottomia ja joilla on vehkeet noiden korjaamiseen!!! YV:ä odotellessa!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 14.10.2013 11:37 Viestin aihe: Erämies panee Pilsneriä |
|
|
Oli niin hillitön panetus, että 9pv lokakuuta piti laittaa vehkeet tämmiin ja aloittaa Pilsu projekti...
Maltaat:
Viking Malt
-Pilsner mallas 8,5kg
-Munich mallas 0,5kg
Humalat:
Saaz/kukintona
60min kohdalla vajaa 200g
10min kohdalla 40g
Hiiva:
Saflager w-34/70 4x11,5g (siis 4 pussukkaa)
Mäskäys kylmälaukulla... Vierrettä keittoon 29l siitä jäi keiton jälkeen 25 litraa (lämpötilakorjattu OG 1,072) laimensin 11 litralla ja sain 36 litraa hiivaukseen...
Pääkäyminen varastossa +12 asteen lämpötilassa (pysy hyvin kun jätti kopin kattoon lampun palamaan)
Nyt 14.10. siirsin diasetyylitauolle +20 asteeseen... Ominaispainomittari näytti 1.023... Nyt sitten parin päivän päästä siirto jälkikymisastiaan ja piiiiitkäää odotus alkaa.... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 14.10.2013 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Aika tujut katkerot
Meikäläisen kaluston päivitys venyy ja venyy kun kiinanpaketit ei meinaa kotio osata
Pakastimessa lagerpötti 0 asteessa, saa olla vielä hetken.
Vehnäoluen saa varmaan viikonloppuna pullottaa/kegittää. Viimeksi vehnäoluen vaihdoin toiseen pöttiinkin ja kypsytin turhan kauan ja siitä tuli vähän turhan kirkasta mutta ei se pahaa ollut.
Eilen pullotin yhden alen ja kunhan kerkeää täytyy laittaa uusi tulille.
Päässä pyörinyt tuo täysmäskäys ja suurinpiirtein asia selvillä mutta tuo huuhteluvesi vielä hiukan auki, aletaanko sitä heti (fly sparge) liruttamaan kun vierrettä aletaan päästämään mäskäimestä alas? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 14.10.2013 19:17 Viestin aihe: |
|
|
simppeli kirjoitti: | Aika tujut katkerot
Meikäläisen kaluston päivitys venyy ja venyy kun kiinanpaketit ei meinaa kotio osata
Pakastimessa lagerpötti 0 asteessa, saa olla vielä hetken.
Vehnäoluen saa varmaan viikonloppuna pullottaa/kegittää. Viimeksi vehnäoluen vaihdoin toiseen pöttiinkin ja kypsytin turhan kauan ja siitä tuli vähän turhan kirkasta mutta ei se pahaa ollut.
Eilen pullotin yhden alen ja kunhan kerkeää täytyy laittaa uusi tulille.
Päässä pyörinyt tuo täysmäskäys ja suurinpiirtein asia selvillä mutta tuo huuhteluvesi vielä hiukan auki, aletaanko sitä heti (fly sparge) liruttamaan kun vierrettä aletaan päästämään mäskäimestä alas? |
Heh..
Tuo Saaz on aika mietoa kamaa alfat 3,9% luokkaa... Tavoite on että IBUt on luokkaa 38...
Mullakin on vielä opetteluvaihe täysmäskäyksessä, mutta pikkuhiljaa alkaa juju selviään...
Tuo valepohja mäskäimessä on toimiva...
mä sekoitan mäskiä noin vartin välein koko prosessin ajan..
laskun aloitan kierrätyksellä... Lasken vierrettä astiaan ja puhtaalla kauhalla varovasti isoa siivilää apuna käyttäen roiskin mäskimassan päälle. Yritän varjella, että mäskimassa pysyis ehjänä patjana joka sen varsinaisen suodatuksen tekee.... (ekalla kierrätyksellä vielä sekoitan massaa... Tämän jälkeen annan sen rauhoittua.... Kierrätän vierrettä niin kauan, että se alkaa kirkastua... Aluksi voi hanaa pitää hieman isommalla, mutta sitten kun homma etenee pane liruttaan kuin pikku poika pissis...
Mä alan huuhtelun kun kierrätys on ohi.... siihen mäskin päälle huuhteluvettä varovasti siivilän läpi kaadellen... Pitkin mäskiammetta, että koko patjasta irtois sokerit... Mä pyrin tekeen tiukkaa tavaraa jota laimennan vedellä... (keittokattila 33l) sulla oli muistaakseni 50l kattila joten se mahdollistais isommalla vesimäärällä huuhtelua ja ehkä saisit tiristettyä sokerit tarkempaan.... (olen kyllä omaan saantooni varsin tyytyväinen nyt kun nuo muutamat perustotuudet selvisi..)
Aluksi kannattaa ehkä tehdä pari simppeliä Alea ja siitä sitten pikkuhiljaa siirtyä muihin...
Mullakin on keväämällä tarkoitus bruuvata vehnäolutta kesää odottamaan... Resetin haku parhaillaan meneillään.... Mutta pitänee nyt kuitenkin parit satsit liruttaa pilsua....Ompahan sitten kevättalvella valmiina odottamassa
Edit: Tuo humalan määrä on senkin takia korkea koska teen mahdollisimman tiukkaa vierrettä (kattilani on vain 33l)... keittoon menee noin 30 litraa josta jää jäljelle noin 24l... Tähän sitten lantinkivettä sen verran jotta OG olis 1.050 tasolla... Useimmiten noin 10-15l... Tänä tiukka, laimennettava vierre vaatii tukevamman humaloinnin mitä ns normikeitos _________________ Usu peritus hariolo veracior
Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 19.10.2013 22:15, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 14.10.2013 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Vielä yksi kohtuu toimiva juttu..
Keiton jälkeen kun kauhon jäähdytettyä vierrettä primääripönttöön pidän siinä päällä astian suun kokoista siiviläammetta johon suodattimeksi hain palakaupasta ns "voilee kangasta" .. (maksoi muutaman euron ja on tosiaan hintansa väärti... samasta voileesta ompelin omin kätösin humala pussukoita ) Ammeen päälle vain suht iso voilee ja sen läpi juoksutetusta vierteestä siivilöityy enimmät töhkät... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 23.10.2013 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Sunnuntaina tuli sitten täysmäskäys kokeiltua
Kalusto vielä puutteellinen kun sitä vastusta ei ole vielä kuulunut joten tuo mäskäysveden lämmitys oli hiukan kikkaulua.
Mäskäys sujui muuten hyvin mutta ulosmäskäyksessä lämpö jäi vajaaksi vaikka lisäysvesi oli kiehuvaa joten vesimääriä pitää tarkistaa, vielä kun käymispöttiin tuli 3l ylimääräistä. Myös vierteenlasku oli hidasta (31l/80min)joten jonkinmoista valepohjaa täytyy suunnitella.
Keitossa ei ongelmia, jonka tein 9,2kw rengaspolttimella, mutta sekin muutetaan sähköiseksi kunhan kiinanpojat saisivat kustin polkemaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 23.10.2013 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Tervetuloa kerhoon wink:
Mäskäämällä on tosi kiva tehdä olusta... Puuha on hauskaa ja koko ajan taidot kehittyy...
Mulla on tuo eka Pilsneri kypsymässä. Luonnollista tietä löyty lämpötilatkin melko kivasti... Nyt parhaillaan on pönttö +2 asteessa ulkovaraston puolella.. Eilen heitin primääripönttöön jättämäni hiivakakun päälle uuden satsin... (taloudellista ja sitäpaitti,,, lähtee pahuksen ärhäkkäästi käymään) ... Jos viitsin teen vielä kolmannen satsin pilsua ... Ompahan sitten kypsytyksessä liki sata litraa ... Pääsee kokeileen taas noita pikkasen tutumpia pintahiivaolusia.. Otin viime hankinnalla säkin pale alea.. Ehkä muokkaan hieman maatiais-alen resettiä.... Näin heittämällä 40% pale ale, 40% pilsua ja 20% munich
simppeli kirjoitti: | Sunnuntaina tuli sitten täysmäskäys kokeiltua
Kalusto vielä puutteellinen kun sitä vastusta ei ole vielä kuulunut joten tuo mäskäysveden lämmitys oli hiukan kikkaulua.
Mäskäys sujui muuten hyvin mutta ulosmäskäyksessä lämpö jäi vajaaksi vaikka lisäysvesi oli kiehuvaa joten vesimääriä pitää tarkistaa, vielä kun käymispöttiin tuli 3l ylimääräistä. Myös vierteenlasku oli hidasta (31l/80min)joten jonkinmoista valepohjaa täytyy suunnitella.
Keitossa ei ongelmia, jonka tein 9,2kw rengaspolttimella, mutta sekin muutetaan sähköiseksi kunhan kiinanpojat saisivat kustin polkemaan | : _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1545 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 05.11.2013 15:49 Viestin aihe: |
|
|
Eilen avasin ekan testipullon tuota Pilsneriä------ Herranen aika mitä olutta .... Nyt osu kohdalleen.... Maku oli juri niin rapsakka kuin pilsnerissä pitääkin olla.. Raikas ja vahvasti humaloitu... Suun tuntuma oli kuin Prahalaisessa katukahvilassa nautitulla Urugellilla... Tätä lisää tai revin vaatteeni.... _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 05.11.2013 21:23 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Tätä lisää tai revin vaatteeni.... |
Ota vain pari lisää mutta revi mieluumin emännän vaatteet
Tai anna emännälle kans ja repikää niitä vaatteita yhyres
On se hyvä että maistuu heti ekoista pulloista asti niin ei voi sanoa 20l jälkeen että makuun tottuu...
Tuossa tyttären uuden poikavauvan kunniaksi maistoin vehnästä ja ei ollut sekään hassumpaa.
Lauantaina tein toisen mäskäyksen ja nyt kaikki sujui jo paremmin, paitsi tuo ulosmäskäys jäi pari astetta vajaaksi (vieläkin). Jonkinmoista lageria tuosta pitäisi tulla. Maltaita vain pitäisi tilata mutta kun tuota carapilssiä ei saa suomesta kuin yhdestä paikkaa ja sielläkin hylly tai oikeastaan aika monikin hylly huutaa tyhjyyttä. Sääli tuotakin firmaa, alkoi hienosti ja tavaraa oli ja nopeat toimitukset. Missähän rupesi tökkimään?
Kattilaan en ole vastusta saanut ja myyjä palautti rahat. Tein uuden tilauksen viikko sitten ja näytti että oli jo suomeen saapunut.
Sitten tein heräteostoksen tälläisestä josko joskus tarttis pika-apua "veren"keittämiseen.
http://viewitem.eim.ebay.fi/Electric-Water-Heate/170962079538/item
oliskohan koreanpojat enempi asialla...
Tuossa eilen tein kaupat komesta kegistä ja hanatornista.
Kegien kunnosta ja tarkasta mallista ei ole kuin aavistus ja tuo tornihana kahdella hanalla tuli vähän ylimääräisena muta rahaa ei paljon käytetty kun tavaroita vaihdeltiin. Tavaroiden kuljetus on vain vielä auki kun ei nyt just oo poriinpäin asiaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HenkkaM Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 78 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 10.11.2013 12:15 Viestin aihe: |
|
|
Aloittelin itsekin viime viikonloppuna täysmäskäyksen opettelun. Hommasin lähellä olevasta alan liikkeestä 5 kg pale ale -maltaita valmiiksi rouhittuna sekä väriä antamaan kilon verran karamellimallasta.
Mäskäyksen suoritin pussilla ja 15l kattilalla. Eka resepti oli cascadella maustettu pale ale, OG noin 1.055 ja katkeroita about 40 IBUa. Pari kiloa maltaita pussissa kattilaan ja vedet päälle. Koko kattila mahtui täpärästi uuniin, jonka olin asettanut noin 75 asteeseen. Mäskäys sujui kohtalaisesti, vierteen lämpötila oli melko vakaa mutta hieman turhan korkealla eli 68 astetta. Ulos sain reilu 7 litraa vierrettä jonka OP oli 1.061. Tästä sitten humaloin ja jatkoin vedellä ja heitin lopulta käymään.
Heti seuraavana tiistaina teki mieli lisää ja tein about samanlaisen satsin. Karkkimallasta oli vähän enemmän ja pale alea vähemmän. Mäskäys uunissa, jonka nuppi säädetty vähän yli viidenkympin. Mäskäsin 75 minuuttia ja tavaran lämpötila pysyi melko tarkkaan 64 asteessa, mikä toivon mukaan tuottaa hieman kuivemman oluen. Mäskäyksesta sain ulos 4.6l vierrettä, jonka OP oli 1.082. Jaettu kahteen kattilaan ja lisätty vettä. Humalointi magnumilla, EKG:llä ja cascadella noin 40 IBUA.
Ainiin, ekasta mäskäyksestä otin mallasjämiä ja tein niistä leipätaikinan. Lopputuloksena pari kilon painoista limppua, jotka pysyvät pehmänä ja maukkaana huoneenlämmössä vaikka kuinka kauan. Suosittelen kokeilemaan, itse ainakin meinaan tuollaisen leipasta aina kun mäskätessä ehdin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 10.11.2013 14:39 Viestin aihe: |
|
|
Toivotaan että tulee hyvät keitokset. Mitä karkkimallasta käytit?
On se teillä stadilaisilla heleppoa kun nuo olut alan liikkeet lähellä.
Jokin aika sitten tilasin postin välityksellä maltaita. Pakettia hakiessa oisin postin tyttöä auttanut mutta ei kuulemma saanut päästää asiakkaita tiskin taakse. Hetken sai tyttö ähistä laatikon kanssa.
Tuossa aamupäivällä laitoin tokmannille ja s-marketille postia, ovat kuulemma ainakin sahtimallasta tilanneet asiakkaalle. Toivottavasti saisi tilattua kaikkia Viking maltaan tuotteita.
Tosin tuli mieleen että josko saisi tilattua agri-markettin, voisi noita koittaa laittaa vähennyksiin ohrasiemeninä
Mäskäyslaitteistoon sain vedenkeittimen termostaatilla valmiiksi jolla ois tarkoitus tuo mäskäys ja huuhteluvesi lämmittää. Keittokattilasta puuttuu vielä vastus ja säädin. Tähänasti olen keittänyt 9.2kw rengaspolttimella joten homman on joutunut hoitamaan ulkovarastossa, tosin siellä on vesihana joten sai liemen siellä jäähdytettyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|