OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kanalinnustuskausi 2013
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 74, 75, 76  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JNiemelä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tam 2013
Viestejä: 360
Paikkakunta: Haapavesi

LähetäLähetetty: 14.11.2013 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa tullut verrattua tälle syksyä sekä vanhan koppelon, että nuoren teeren rinnasta tehtyä lehtipihviä (oikeaoppisesti medium 1min puoleltaan). Koppelo vei voiton 10-0
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 14.11.2013 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2009
Viestejä: 707
Paikkakunta: Kaksoissola

LähetäLähetetty: 14.11.2013 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makuasioista ei passaa kiistellä mutta kyllä molemmat kaalikääryleen voittaa
_________________
Panoksia, Paljo!
http://mrkonepaja.blogspot.fi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
_Toivo_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2010
Viestejä: 228
Paikkakunta: etelä savo

LähetäLähetetty: 14.11.2013 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juego kirjoitti:
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.

+1
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 14.11.2013 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juego kirjoitti:
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.


Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
kumali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Kes 2012
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 15.11.2013 00:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänis ja rusakko ovat kumpikin taivaallisen hyvää sapuskaa. Mitenköhän olet niistä ruokaa väsännyt?

Takuuvarma resepti riistalle, tässä tapauksessa rusakko: leikkaa ulkofileet selästä irt, kalvot veks ja pötköt kuumalle pannulle jossa on rasvaa. Mukaan pari valkosipulin kokonaista kynttä ja timjamia (tuoretta). Pinta paistetaan lihasta kauniin ruskeaksi mutta missään nimessä ei lihaa läpikypsäksi. Kaunis väri riittää. Sen jälkeen pintaan reilusti suolaa ja rouhittua mustapippuria ja fileet 100c uuniin, siellä kunnes sisälämpötila lihalla 55. Uunista folioon vetäytymään vartiksi, paloiksi ja lautasen kautta suuvärkkiin.

Täsmälleen sama toimii kanalintujen fileillä, sorsalla, poron, kauriin ja hirven fileillä ja paisteilla. Isommissa könteissä kannattanee hieroa suolaa pintaan viel enemmän koska lihan sisälle suola ei kerkeä imeytymään. Lihat joissa on enemmän kalvoa ja jännettä kannattaa laittaa muhimaan uuniin vaikka yöksi 80-90 asteeeen mausteiden kera, mutta se onkin eri asia..

Alussa avaamallani reseptillä olen tehnyt kaikkea riistaa laidasta laitaan ja myös n. Yhden porovasan fileet ja paistit per vuosi. Lihan valmistustapa on säilynyt samana, lisukkeilla ja kastikkeilla voi sitten kikkailla. Kertaakaan ei ole epäonnistunut ja aina on voinut luottaa että hyvää on. Jopa telkän täkkälihat olivat namia. Ja avainsana on kypsyysaste - jos vedät riistan kypsän harmaaksi sisältä, se maistuu maksalta. Roseena, eli punaisena, se on loistavaa. Metsokin.

Toinen mitä kannattaa muistaa, on että eri lihapalat tarvitsevat eri käsittelyn. Rusakonkoipia ei kannata vetää ym. Tavalla koska ovat jänteviä ja sisältävät kalvoa vaikka kuinka. Ne kannattaa vaikka tehdä poronkäristeen tapaan tai karjalanpaistityyliin. Samasta syystä ei kannata koskaan kokata koko riistalintua kokonaisena vaikka se näyttääkin hienolta. Rintafileet olisivat parhaimmillaan roseena sisältä, koivet taas pitäisi hauduttaa yön yli uunissa tai käyttää kastikepohjan teossa. Kumpaakin on vaikea toteuttaa samaan aikaan jos ovat toisissaan kiinni.

En ole kokki, mutta ystäväni on, ja saamani ohjeet ovat avanneet silmäni ja muuttaneet lihan kanssa puljaamista paljon. Ei niitä parhaita paloja, fileitä ja mureimpia paistilihoja "tuhlata" ravintoloissakaan patalihoina vaan valmistetaan niin että niistä saadaan parhaat puolet esiin.


Viimeinen muokkaaja, kumali pvm 15.11.2013 00:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 15.11.2013 00:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miljoonanick kirjoitti:
Juego kirjoitti:
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.


Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa.


No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Miljoonanick
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Tam 2012
Viestejä: 4567
Paikkakunta: Suomen Detroit

LähetäLähetetty: 15.11.2013 00:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juego kirjoitti:
Miljoonanick kirjoitti:
Juego kirjoitti:
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.


Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa.


No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä.


Kamalaa kuraa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Juego
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 2598
Paikkakunta: Kuikkapanta

LähetäLähetetty: 15.11.2013 00:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Soopankokin laittamana, ei muuten.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34970

LähetäLähetetty: 15.11.2013 06:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teeppä minjoonikki jänis- tai russakkakäristys,paljon poroa parempaa.
Mitä tulee tuohon vanhan metson makuun niin saahan sen keittämällä ja /tai paistamalla ja maustamalla jonkinlaiseksi syötäväksi,mutta jos pitää riistan mausta eikä halua aromia piilottaa niin on se kyllä huonointa lihaa mitä metsästä löytyy,nuori lintu on toki erikseen.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 15.11.2013 07:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa muistaa, että dillen käsitys hyvästä on hirvi hirvi hirvi, ja nhl nhl nhl.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 15.11.2013 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rusakon ulkofilee on kyllä top-3 riistalihaa..
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pelkka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2007
Viestejä: 284
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 15.11.2013 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuo vanha metso maistuu liian voimakkaasti niin maidossa keittäminen miedontaa lihan makua aika hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peura-esari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2007
Viestejä: 3209
Paikkakunta: Kaljalla

LähetäLähetetty: 15.11.2013 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pelkka kirjoitti:
Jos tuo vanha metso maistuu liian voimakkaasti niin maidossa keittäminen miedontaa lihan makua aika hyvin.



Siinä vasta oikein homojen hommaa.. Maidossa liottaminen on sama asia kun painaisi omaa mummoa kainaloon.
_________________
Nenäpunkki- mikä ihana tekosyy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16694

LähetäLähetetty: 15.11.2013 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miljoonanick kirjoitti:
Juego kirjoitti:
Miljoonanick kirjoitti:
Juego kirjoitti:
Kannattaa opetella laittamaan riistaa, ennenkuin pahaksi mitään tuomitsee. On ihan eri asia laittaa poikateertä tai vanhaa ukkometsoa ruuaksi, "pahaa" saa molemmista, ellei hommaa hallitse.


Höpöhöpö,on olemassa myös elukka josta ei saa hyvää vaikka sen tekisi mikä miseliin tähden kokkikolmonen. Nimittäin ristiturpa.


No höpöhöpö ja kerran vielä höpöhöpö! Jänishän nyt on helpoimpia kokattavia ja takuulla maistuvaa evästä.


Kamalaa kuraa.


Sinä et vaan osaa. Laughing
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 69, 70, 71 ... 74, 75, 76  Seuraava
Sivu 70 Yht. 76

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com