OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Näin Englannissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Anttiman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 2647

LähetäLähetetty: 26.04.2004 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kettu kirjoitti:

Kuitenkin mielestäni nykysuomessa lakeja muutetaan yleensä tiukempaan suuntaan tai niitä tulee lisää. Demokratioiden perusta itse asiassa on minun mielestäni se, että lait eivät ole liian tiukkoja eikä niitä ole liikaa (ok "liian tiukka" ja "liikaa" on vähän vaikeasti määriteltäviä asioita). Demokratia alkaa välittömästi rapautua, kun lainsäädäntö on sellainen, että normaalikansalainen lipeää useasta laista saman päivän aikana sitä edes huomaamatta.

Puhumattakaan, että kukaan valvoisi lain toteutumista muuten kuin sattumanvaraisesti. Silti: enemmistön diktatuuri vallitsee mielestäni silloin, kun kaikkien lakien noudattamisen takaamiseksi palkataan järjetön määrä lainvalvojia ja perustetaan kattava ilmiantojärjestelmä.

Nykyinen yhteiskuntamme yrittää parantaa maailman masinoimalla järjettömän määrän kaiken maailman hyvää tarkoittavia lakeja, vaikka arkielämän eettiset ratkaisut eivät pääosaltaan ole lakien saneltavissa. Mitä "siviilien" pistoolien ja revolverien kanniskeluun julkisella paikalla ja itsepuolustustarkoituksissa tulee, niin en näe siihen sen enempää tarvetta kuin yleistä hyväksyntääkään nyky-yhteiskunnassa. Olisiko sitten ehkä "tarve" jätettävä yksityisen - lainkuuliaisen - kansalaisen päätettäväksi, on asia erikseen. Tästä varmaan taitetaan peistä aamusta iltaan Wink

Aseiden kannalta ollaan muutenkin mielestäni menossa siihen suuntaan, että amerikkalaisten televisiosarjojen ja elokuvien synnyttämä pahanlaatuinen hoplofobia ajaa kaupunkilaisen eduskuntamme laatimaan yhä rajoittavampia aselakeja.


Hyvin kirjoitettu Exclamation
Olen pitkälti samaa mieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mozambique
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Huh 2004
Viestejä: 411
Paikkakunta: Kalifornische Demokratische Republik

LähetäLähetetty: 26.04.2004 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Smile Kuin myös.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vieras






LähetäLähetetty: 27.04.2004 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

: Eivät juutalaiset tyhmiä ole. Urheiluammuntaa rajoittamalla (käsittääkseni joillakin ampumaradoilla sai ostaa enemmänkin patruunoita, jos ne ampui paikan päällä) halutaan estää patruunoiden "vuotaminen" vääriin käsiin aivan samanlailla kuin tuo UZI/Galil/M16 -kantopakko ehkäisee aseen varastamista.

Aika vähän kai toi israelilaissiviilien urheiluammuntakielto on estänyt Hizbollahin sissejä käyttämästä itsemurhapommimiehiä/lapsia/naisia tai estänyt muutenkaan edes normaalia ak:lla paukuttelua. Idean kiellon takana ymmärrän mutta kun lehdestä voi lukea miten israelilaisia reserviläisiä on tuomittu Israelin armeijan aseiden ja ammusten MYYMISESTÄ arabiterroristeille niin herää kysymys onko tuo siviilien urheiluammunnan estäminen missään suhteessa saavutettuun hyötyyn. -> Sissit saa aseensa aivan muita reittejä, ehkä vähän vaikeammin mutta he saa ne vaikka juutalaisilta olisi kielletty kaikki aseet.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 06.05.2004 07:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juutalaiset ei toisessa maailmansodassakaan osanneet tarttua aseeseen.. joten miks nyt sitten.

Jos historiaa katsoo on tiukentuva aselaki (aseiden kieltäminen siviileiltä) aina edeltänyt diktatuuria ja kansanmurhaa (intiaanit, eräät afrikan kansat, juutalaiset (tosin ei muutenkaan laittaneet hanttiin), indonesia, jne. Kerätään ensin pyssyt pois, niin on helpompi saada johtavan eliitin tahto läpi ja jos joku on erimieltä niin no ei ole kauaa.
Takaisin alkuun
Lippis
Vieras





LähetäLähetetty: 08.05.2004 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

:Juutalaiset ei toisessa maailmansodassakaan osanneet tarttua aseeseen.. joten miks nyt sitten.

Varsovan Geton juutalaiskapinalliset voisivat olla kanssasi vähän eri mieltä. Ovatten myös oppineet historian virheistä. Siksipä Israelissa itsepuolustukseen aseen ja patruunat saa jopa ilmaiseksi valtiolta lainaan. Epäilyttävää urheiluammuntaa sen sijaan rajoitetaan ja estetään. Eikä se Israelin ydinasekaan ole aivan vahingossa heidän haltuunsa joutunut.

Tässä "Never again"-asenteen valossa on urheiluammunnan rajoittaminen ja estäminen juutalaisilta Israelissa vähintäänkin kummallista. Vähän sama kuin että armeijassa pakotetaan opettelemaan Krav Magaa ja reservissä sen harjoittelu olisi kuitenkin täysin kielletty. Missä tässä on sitä ns. hyvää logiikkaa ? Ilmeisesti Israelissa ampuma-aseilla tapahtuva rauhanomainen harrastaminen on katsottu jonkinasteiseksi synniksi joka pitää kieltää.
Takaisin alkuun
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com