OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Valkohäntäpeura 2013-2014
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 29.11.2013 08:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen tuli tiedusteltua lupatilannetta ja taas oli sama kaava ku aiemmin Sad Ovat pojat ampuneet taas kuuspiikkisiä siihen malliin et ei vissiin tarvii pukkia ampuu enää tänä vuonna. Olishan sitä ollu kiva kytistellä isomuksia lumikelillä tammikuussa, mut nyt tehdään sit jotain muuta silloin.

Noh, on niitä vielä muutama lupa jäljellä, että pääsee ainakin tänään vielä kytikselle. Jos sattuis vaikka vasa tulemaan hollille... Laughing

Jää kyllä mukavasti peuroja alueelle talveksi. Jos sit ensi vuonna olis hieman enemmän lupia taas...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 29.11.2013 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Eikö sitä kantaa pitänyt Riistakeskuksen pyynnöstä pienentää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 29.11.2013 10:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kytistely on toisinaan (kaikkien vaikeuksien jälkeen) vähän liiankin helppoa. Vai mitä sanot tästä? Menin kyttyylle eilen alkuillasta klo 16:00 ja paikalle tuli kymmenen minuutin päästä pukki. Pressusta kasatulta kytiskopilta matkaa on ruokinnalle vain vajaa kymmenen metriä, mutta navakka tuuli puhalsi porkkanoiden suunnalta. Vaikka olin siis vain kivenheiton päässä, eli peura viimeiset hetkensä onnellisen tietämättömänä tulevasta.

Kuvat ja lisää tarinaa:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/11/pukki-eraksi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3226

LähetäLähetetty: 29.11.2013 11:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:
Eikö sitä kantaa pitänyt Riistakeskuksen pyynnöstä pienentää...

No ei kun päinvastoin täällä kanta-päijäthämeen suunnalla. Ihan pudottivat lupia anomuksesta ja nyt luokkaa 1lupa/1000ha ja paikoin vähemmänkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8366
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 29.11.2013 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Quad vadis kirjoitti:


Eikö sitä kantaa pitänyt Riistakeskuksen pyynnöstä pienentää...


Ei kai Riistakeskuksen kaikkiin höpötyksiin oo pakko mukaan lähteä... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dominator
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2008
Viestejä: 430

LähetäLähetetty: 29.11.2013 17:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oli eilen ihan jännä tuokio seurata peuroja "tosi puuhissa" Elikkäs siinähän peltoon ilmestyi ensin naaras ja hetken perästä paikalle lompsi myös pukki... Asiat johti lopulta siihen että ihan panemiseksihan tuo meni Laughing Ja voi sanoa, että oli jännä fiilis ristikon läpi tutkailla tilannetta, ei siinä kuitenkaan tohtinut puristaa...
Akti kun oli ohi häippäsi pariskunta semmoista kyytiä karkuun ettei paikkaa ampumiselle siunaantunut ja pukin kaato jäi vieläkin haaveeksi. Aktin loputtua huomasin vielä pellon reunalla toisenkin pukin, saattoi kaverilla olla vähän mieli maassa, tuo saattaisi tulla viikonlopun mittaan uudestaan pellon reunaan tyrkylle, josko siitä pääsisi sen pukin vihdoin kaatamaan...
_________________
Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vatussi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hel 2012
Viestejä: 78

LähetäLähetetty: 29.11.2013 18:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nettijussi kirjoitti:
Monelle peurankyttääjälle riittää et peuralla on sarvet, silloin kajahtaa.
6-7-8 piikkiä kun löytyy, ollaan rinta rottingilla ja oikeita pukinampujia.


Näinhän se on. Kaikenlaisia syitä aina löytyy miksi pukki piti ampua vaikka totuus taitaa olla se, että vaikka pulssi ei nousisikaan niin rippikoulukaverissa saattaa tapahtua hetkellinen nykäys ylöspäin. Sitten pukista laitetaan vielä "rinta rottingilla" kuva internetin keskustelupalstalle ja keksitään kaiken maailman selitykset. Ja loppujen lopuksi käy ilmi ettei edes oikein tiedetty minkälaista pukkia oltiin ampumassa.

Lainaus:
Ite kans seurasisn sivusta,milloin "vitsin" ns. huipennustulee ja tulihan se.
Oishan sen nyt joka Jampan pitäny tajuta siitä "samoilla valineillä 10 vuotta ilman testauksia"-kohdasta.
Myöskin tuosta 3 sec. niin elukka kun elukka tonttiin.
Eihän kukaan tosiaan tommosia kirjoita tosissaan.
Aika tosikkoja jotkut.


Itse en mitään vitsiä vieläkään havainnut, ellei sitten koko juttua voi pitää sellaisena. En kyllä pidä ihmeenä että joku metsästää samalla kalustolla kymmenen vuotta, pikemminkin päin vastoin.

Lainaus:
Mut asiaan, mielestäni täällä on turha moralisoida toisten saaliista,kunhan ne on saatu kaadettua asiallisesti,luvanmukaisesti ja vielä korjattu talteen.
Siitähän tuleekin mielenkiintoista,jos joku uskaltaa tänne pukkisaaliskuvan laittaa,niin arvon raati alkaa heti asiaa ruotimaan.


Miksi se on turha? Uskoisin että kyllä nämä pukkimaisteritkin pikku hiljaa alkavat asian päälle ymmärtämään kunhan tulee riittävästi palautetta. Ja jos sen kuvan kuitenkin laittaa, niin sanoisi suoraan että pukkikannan rakenteen hoito ei kiinnosta, tai että itsestä ei siihen ole, mutta jättäisi selittelyt vähemmälle.

Lainaus:
Ainakin omilla jahtuumailla sellasia yli-isoja / vanhoja pukkeja taida ollakkaan,joka sitten olisi kaatokunnossa.
Tilanne siis jo niin paha,että ne ei pääse kasvamaan niin isoiksi,mutta onko sillä sitten todellista merkitystä?
Milläs sitä korjaat jos Rhy:n alueella jotakuinkin 100 ukkoa on peuroja kyttäämässä,niin ainahan joku sitä liipasinta puristaisi,vaikkei sarvikalusto sitä suosisikaisikaan.


Miten tämä keskenkasvuisten pukkien säästö kuitekin onnistuu osassa maata? Se lähtee liikkeelle sillä että ensin pieni porukka alkaa niitä säästämään ja pikku hiljaa muut lähtevät mukaan. Aikaa se tosin saattaa viedä. Ja todettakoon vielä loppukaneettina että perustelu "jos minä en ammu niin naapuri ampuu" on täysin perseestä, oli sitten kyseessä hirvi tai peura. Ainakin sotatyönjohtajakoulussa Haminassa kerrottiin että hyvä johtaja johtaa esimerkillään. Samalla lailla se naapuri ajattelee, mutta jos olet sille todennut että sinä et jotain tiettyä elukkaa ammu, niin helpompi senkin on se jättää ampumatta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PieniValkoinenMetsästäjä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2012
Viestejä: 908

LähetäLähetetty: 29.11.2013 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Heh ei pokka kestä enää huudattaa teitä polosia... Laughing


-ammuin pukin sellaiselle ukolle joka ei peuranlihaa muuten tällekautta saisi koska asekalustonsa ei hämärään sovellu. Itse en syöntipeuraksi ota kuin vasan ihan lihalaadun takia. Ainut mikä petti oli peuran koko vs. Sarvien koko ja se että matkaa se 40m enemmän kuin ajattelin. Näin kyllä sarvista hahmoa tummaa metsää vasten ja ajattelin sen olevan kieltämättä suurempikin... kroppahan sopii 10-piikkiselle ja elopaino 70kg paikkeilla veikkaan. Muuten asia on merkityksetön täällä vahvan kannan alueella jos tuommoisen pukin ampuu, kameroiden perusteella noin 10 suurinpiirtein tuota kokoa olevia maisemissa.

Jokaisesta pukista on sarvet seinällä ja tämäkin päätyy sinne aikanaan kunhan ehtii keittämään. Sisäelimet menee koirille ruuaksi.

-3sek ja pulssi sama pitää paikkansa, silloin kun riista on hollilla ei hötkyillä, kokemus luo varmuutta myös tässä asiassa.


-Hep, tilataan yksi peuranvasan kaato K.tien kasvimaalle. Jos vaikka meikäläinen pääsisi oppiin. Ei olla saatu tihulaista nurin kun ei nuo hämärävehkeet ole kovin kummoiset. Tarkemmin voi sopia kasvimaan viljelijän kanssa. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kilppari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 462
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 29.11.2013 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vatussille:
Jos et vitsiä tajunnut,olet siis juuri sellainen tosikko jota meinasinkin. Jep osui ja upposi.

Pukkimaisterit tuskin ottaa neuvoa nettipalautteesta.
Sotatyönjohto on nyt käsittääkseni esimerkeistä huolimatta aika kaukana metsästyksestä, ylikiihkoilevat " suojeluskuntalaiset" nyt pysykööt pilttuussaan ja menkööt vaikka kertaamaan,ni pääsisivät keskittymään olennaiseen.

Ja missa osassa maata se pukkien säästö on nyt todella onnistunutta,jos verrataan sitä paikallisesti eri osaan Suomea, Kait tuolla Humppila,loimaa yms satakunta alueella on hirmukörmyä jo pelkän populaation hideydenkin takia.
Jos toi herra Valmet 412 nyt päästi ilmat pihalle yhestä 7-piikkiisestä ja siitä hirmu poru,niin kyl on asiat tosi hyvin niillä,jotka siitä ottavat murhetta hartiolleen.
Miten niin toi perustelu,jos ite säästän niin naapuri tempasee, on hanurista niihän se vaan on.. Se on tosiasia eikä pelkkä ilmaus.

Sitäpaitti luvallista pukinkaatoa ei tarvitse milläänmuotoa selitellä. Kaato mikä kaato, jos siitä ryynit joku vetää nokkaan ni vetäkööt.

Sitäpaitti jos joku on laatinu omaan kiväriinsä latingin 10-vuotta sitten ja on edelleen käypänen,miksi sitä sitten pitäs muuttaa..
Tuskin siellä sotakoreakoulussakaan on rynkyn latinkeja nyt ihan viimeseen 10:een vuoteen muutettu.
Sama Mega se siellä keskiverto mettästäjän lippaassa kummittelee,kun 10 vuotta sitten ja hienosti kaatuu,kun konehuoneeseen sukeltaa,ihan vaikka avotähtäimellä,ni ei siihenkään päästä käsiksi..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 29.11.2013 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan hyvä perustelu Kilpparilta, yhdyn.

Minä ammun pukin kiiman jälkeen, ei tarvii sitä kusenhajua haistella nylkiessä eikä lihan valmistuksessa.
Joulukuu on sopiva pukin kaatoon, joku tappipään voi teloa ennenkin, taikka oikeen vanhan harmaapään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kilppari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 462
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 29.11.2013 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakko viel nyt lisätä kun on puhti päällä..
Jos ne pukinkaadot yms epäkohdat käy niin pahasti mielenpäälle,niin kyseisen asenteen omaavat voivat vaikka kiivetä johonkin lintutorniin Liminganlahteen,just linnasta päässeen aktivistin kanssa kattelemaan/kauhistelemaan,miten hauliruisku tiputtaa just sen sorsalauman nokkamiehen..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9980
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 30.11.2013 00:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oho, täällähän kalahdus ja älähdys käyny. Laughing Onneksi ite voin tunnustaa ampuvani täysin päin persettä,
valikoimatta ja edesvastuuttomasti ihan vaan ahneuttani ja viittumaisuuttani, kun ei ole omat jahtimaat kyseessä.

Senki uskallan tunnustaa, että syke nousee kun pukki hortoilee pellolle.
Oon päättänyt, että lopetan mettästyksen just siinä kohtaa kun se ei enää tunnu miltään.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jahtireppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2005
Viestejä: 3226

LähetäLähetetty: 30.11.2013 00:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyl miulki syke hiukan nostatteli, kun kuulin, että nyt joku isompi elukka kulkee ruokintapaikkaa kohden. Semmonen pukki se sieltä tulla lompsotteli ja kun aikansa kylkeä tarjoili, en malttanut olla puristamatta. Kylkimyyryä pisteli 40m sen jälkeen, kun sai 9,7g tipped x barnesin kylkeensä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
nettijussi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 5435
Paikkakunta: Muinais Suomi

LähetäLähetetty: 30.11.2013 00:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
...Oon päättänyt, että lopetan mettästyksen just siinä kohtaa kun se ei enää tunnu miltään.

Miekiin oon päättäny, siin kohtaa lopetan metästyksen, kun kohteen ampuminen ei tunnu enää miltään.

Toistaseks on pulssi sekä jännitys noussu kohteen saavuttua´näkö/kuulo-piiriin, joten jatkan.

Nettijussi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 30.11.2013 01:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommoinen sarvipää päätyi saaliiksi pari viikkoa sitten.
Ihan komian kokoinen kaveri oli, ruhopaino 85kg


_________________
Save a tree - eat a beaver
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 38, 39, 40  Seuraava
Sivu 16 Yht. 40

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com