OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.01.2014 17:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin tuollaisen ProQ savustimen ja on kyllä hyvän oloinen laite. Helposti lähti tuohellakin savuamaan, mutta voisi hommata jonkin pienen kaasutohon. Laitoin kokonaisen metson ottamaan vähän savun makua ja sitten tarkoitus käyttää uunissa paistopussissa miedolla lämmöllä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.01.2014 23:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä olis sopiva lihan sisälämpötila tuolla metsolla vai teenkö niin kuin normaalisti että miedolla lämmöllä niin kauan että lihat irtoaa helposti? Jos sen jättää vaikka hieman punertavaksi keskeltä niin mikä olisi sopiva paistolämpötila? Laitoin sen kyllä paistopussiin niin ei voi kovin kuumalla paistaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 07.01.2014 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuommoisen värkin joulupukki toi!!


Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:


Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:


Valmistakin lopulta tuli:





_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 10.01.2014 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites kinkun savustus onnistui? Tuliko savun makua tarpeeksi noinkin isoon palaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 10.01.2014 13:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Tuommoisen värkin joulupukki toi!!


Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:


Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:


Valmistakin lopulta tuli:






Tuliko tossa töpselin nyppimisessä huomattua minkäänlaista rytmiä? Tossa jossain viestissä mietin että jos autonlämmittimen ajastimen kytkisi mukaan. Siihen sitten sopivalla ajastuksella päälle/pois.

edit: ... ja propelihattu jatkaa pyörimistään

Voisihan tuota kokeilla niin että laittaa savustimen päälle ilman lihoja ja puruja. Siinä voisi sitten seurailla ja kokeilla millä syklillä lämmöt saisi kohdilleen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.01.2014 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makua tuli ihan reilusti, tosin olis jossain vaiheessa pitänyt älytä laittaa hiukan lisää; nyt paloi kaikki ihan tuhkaksi asti.
Tai laittaa alussa enemmän ja kostuttanut esim. konjakilla tai viskillä!? Laughing
Se sykli oli n. 15 minsaa ja 10 minuutiks pois päältä, mutta lämpöä oli 5 astetta ulkona, joten se tietenkin muuttuu ulkolämpöjen mukaan!!

Mutta se oli ensimmäinen koekerta, joten hiukan armoa ystävät rakkaat!! Laughing Laughing
Opiskellaan josain vaiheessa lisää!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 10.01.2014 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Makua tuli ihan reilusti, tosin olis jossain vaiheessa pitänyt älytä laittaa hiukan lisää; nyt paloi kaikki ihan tuhkaksi asti.
Tai laittaa alussa enemmän ja kostuttanut esim. konjakilla tai viskillä!? Laughing
Se sykli oli n. 15 minsaa ja 10 minuutiks pois päältä, mutta lämpöä oli 5 astetta ulkona, joten se tietenkin muuttuu ulkolämpöjen mukaan!!

Mutta se oli ensimmäinen koekerta, joten hiukan armoa ystävät rakkaat!! Laughing Laughing
Opiskellaan josain vaiheessa lisää!


OK. Kiitos tiedoista. Hyvää testiä. Missä lämmöissä pysyi tolla 15/10 min sykillä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 10.01.2014 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yritettiin pitää pöntön lämpötila 80 -120 astetta, tosin kerran emännys oli vähän huolimaton ja lämpö käväisi 158 asteessa ja seurauksena oli vähän pitempi jäähdytystuokio.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 10.01.2014 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauanko aikaa meni tuommosen murikan kypsymiseen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 10.01.2014 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vai emännyksen vika Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.01.2014 13:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Reilu 3 tuntia.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 11.01.2014 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Reilu 3 tuntia.


Kuva ei kertonut sitä oliko sulla jotain vesikuppia savustimessa mukana. Eikö "oikeissa" savustimissa ole myös vettä mukana kosteuttamasssa ja tasaamassa lämpöä? Ellen ihan väärin taas muista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.01.2014 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei ollu vesikuppia, mutta kiitos vihjeestä; rasvaritilän päälle voisi jonkun matalan vesikupin duunatakin ainakin jos nautaa savustaa.
Possussa riitti ihan sen oma rasva ja kun se oli nk. joulukinkku josta lähti vielä sitä suolavettäkin.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 18.01.2014 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustuskokeilua numero 2 eli kalan savustus; nieriä vajaan kilon painoinen ja lämpö ulkona -13 joten piti olla tarkkana, mutta kahden mittarin taktiikka toimi hyvin! Laughing

Alkuvalmisteluna ensteks rasvapellin päälle tukevasta alumiinifoliosta kaukalo johon vettä n. desi:


Savupuruja riittävästi ja muutama lusikallinen vettä niihinkin (sisällä kun purut on, niin ovatten ruutikuivia) :


Nieriään lämpömittari selkälihaan ja altaassa näkyy jo perunatkin mitkä keitettyinä tulivat lisukkeeksi:


Systeemi valmiina pöntössä:


Siellähän käryää:


Käry käy kuin Ekholmin persiistä:


Melkein valmista:


Valmista tavaraa:


Emännän sirot kätöset siinä ottavat makujaisia:


Kala oli ollut n. 6 tuntia karkeassa merisuolassa ja suolauskin osu kohilleen joten pirun maittavaa tuli nieriästä.
Huom. emäntä oli bongannut paikallisen kaupan tarjouksen; 10€/kg joten oli lisäksi edullinenkin. Laughing
Savuaika oli noin kolmevarttia ja yksi lämpökatkaisu tehtiin välillä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 18.01.2014 14:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 28.12.2015 00:03, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 13 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com