Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.01.2014 17:02 Viestin aihe: |
|
|
Ostin tuollaisen ProQ savustimen ja on kyllä hyvän oloinen laite. Helposti lähti tuohellakin savuamaan, mutta voisi hommata jonkin pienen kaasutohon. Laitoin kokonaisen metson ottamaan vähän savun makua ja sitten tarkoitus käyttää uunissa paistopussissa miedolla lämmöllä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.01.2014 23:58 Viestin aihe: |
|
|
Mikä olis sopiva lihan sisälämpötila tuolla metsolla vai teenkö niin kuin normaalisti että miedolla lämmöllä niin kauan että lihat irtoaa helposti? Jos sen jättää vaikka hieman punertavaksi keskeltä niin mikä olisi sopiva paistolämpötila? Laitoin sen kyllä paistopussiin niin ei voi kovin kuumalla paistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 07.01.2014 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuommoisen värkin joulupukki toi!!
Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:
Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:
Valmistakin lopulta tuli:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 10.01.2014 11:48 Viestin aihe: |
|
|
Mites kinkun savustus onnistui? Tuliko savun makua tarpeeksi noinkin isoon palaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 10.01.2014 13:59 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Tuommoisen värkin joulupukki toi!!
Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:
Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:
Valmistakin lopulta tuli:
|
Tuliko tossa töpselin nyppimisessä huomattua minkäänlaista rytmiä? Tossa jossain viestissä mietin että jos autonlämmittimen ajastimen kytkisi mukaan. Siihen sitten sopivalla ajastuksella päälle/pois.
edit: ... ja propelihattu jatkaa pyörimistään
Voisihan tuota kokeilla niin että laittaa savustimen päälle ilman lihoja ja puruja. Siinä voisi sitten seurailla ja kokeilla millä syklillä lämmöt saisi kohdilleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.01.2014 17:51 Viestin aihe: |
|
|
Makua tuli ihan reilusti, tosin olis jossain vaiheessa pitänyt älytä laittaa hiukan lisää; nyt paloi kaikki ihan tuhkaksi asti.
Tai laittaa alussa enemmän ja kostuttanut esim. konjakilla tai viskillä!?
Se sykli oli n. 15 minsaa ja 10 minuutiks pois päältä, mutta lämpöä oli 5 astetta ulkona, joten se tietenkin muuttuu ulkolämpöjen mukaan!!
Mutta se oli ensimmäinen koekerta, joten hiukan armoa ystävät rakkaat!!
Opiskellaan josain vaiheessa lisää! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 10.01.2014 18:09 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Makua tuli ihan reilusti, tosin olis jossain vaiheessa pitänyt älytä laittaa hiukan lisää; nyt paloi kaikki ihan tuhkaksi asti.
Tai laittaa alussa enemmän ja kostuttanut esim. konjakilla tai viskillä!?
Se sykli oli n. 15 minsaa ja 10 minuutiks pois päältä, mutta lämpöä oli 5 astetta ulkona, joten se tietenkin muuttuu ulkolämpöjen mukaan!!
Mutta se oli ensimmäinen koekerta, joten hiukan armoa ystävät rakkaat!!
Opiskellaan josain vaiheessa lisää! |
OK. Kiitos tiedoista. Hyvää testiä. Missä lämmöissä pysyi tolla 15/10 min sykillä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 10.01.2014 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Yritettiin pitää pöntön lämpötila 80 -120 astetta, tosin kerran emännys oli vähän huolimaton ja lämpö käväisi 158 asteessa ja seurauksena oli vähän pitempi jäähdytystuokio. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 10.01.2014 19:28 Viestin aihe: |
|
|
Kauanko aikaa meni tuommosen murikan kypsymiseen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 10.01.2014 20:23 Viestin aihe: |
|
|
Vai emännyksen vika |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.01.2014 13:29 Viestin aihe: |
|
|
Reilu 3 tuntia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 11.01.2014 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Reilu 3 tuntia. |
Kuva ei kertonut sitä oliko sulla jotain vesikuppia savustimessa mukana. Eikö "oikeissa" savustimissa ole myös vettä mukana kosteuttamasssa ja tasaamassa lämpöä? Ellen ihan väärin taas muista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.01.2014 16:57 Viestin aihe: |
|
|
Ei ollu vesikuppia, mutta kiitos vihjeestä; rasvaritilän päälle voisi jonkun matalan vesikupin duunatakin ainakin jos nautaa savustaa.
Possussa riitti ihan sen oma rasva ja kun se oli nk. joulukinkku josta lähti vielä sitä suolavettäkin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.01.2014 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Savustuskokeilua numero 2 eli kalan savustus; nieriä vajaan kilon painoinen ja lämpö ulkona -13 joten piti olla tarkkana, mutta kahden mittarin taktiikka toimi hyvin!
Alkuvalmisteluna ensteks rasvapellin päälle tukevasta alumiinifoliosta kaukalo johon vettä n. desi:
Savupuruja riittävästi ja muutama lusikallinen vettä niihinkin (sisällä kun purut on, niin ovatten ruutikuivia) :
Nieriään lämpömittari selkälihaan ja altaassa näkyy jo perunatkin mitkä keitettyinä tulivat lisukkeeksi:
Systeemi valmiina pöntössä:
Siellähän käryää:
Käry käy kuin Ekholmin persiistä:
Melkein valmista:
Valmista tavaraa:
Emännän sirot kätöset siinä ottavat makujaisia:
Kala oli ollut n. 6 tuntia karkeassa merisuolassa ja suolauskin osu kohilleen joten pirun maittavaa tuli nieriästä.
Huom. emäntä oli bongannut paikallisen kaupan tarjouksen; 10€/kg joten oli lisäksi edullinenkin.
Savuaika oli noin kolmevarttia ja yksi lämpökatkaisu tehtiin välillä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 18.01.2014 14:13 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 28.12.2015 00:03, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|