Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.01.2014 15:24 Viestin aihe: |
|
|
Kopioidaan toiselta osiolta tänne kun en muistanut tälläisen osion olemassaoloa!
Sopii paremmin tänne ja jatkossakin laitan kokeilujen tulokset tälle osiolle.
Tuommoisen värkin joulupukki toi!!
Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:
Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:
Valmistakin lopulta tuli:
Ihan maistuvaa tavaraa oli lopputuloksena!!
----------------------------------------------
Savustuskokeilua numero 2 eli kalan savustus; nieriä vajaan kilon painoinen ja lämpö ulkona -13 joten piti olla tarkkana, mutta kahden mittarin taktiikka toimi hyvin!
Alkuvalmisteluna ensteks rasvapellin päälle tukevasta alumiinifoliosta kaukalo johon vettä n. desi:
Savupuruja riittävästi ja muutama lusikallinen vettä niihinkin (sisällä kun purut on, niin ovatten ruutikuivia) :
Nieriään lämpömittari selkälihaan ja altaassa näkyy jo perunatkin mitkä keitettyinä tulivat lisukkeeksi:
Systeemi valmiina pöntössä:
Siellähän käryää:
Käry käy kuin Ekholmin persiistä:
Melkein valmista:
Valmista tavaraa:
Emännän sirot kätöset siinä ottavat makujaisia:
Kala oli ollut n. 6 tuntia karkeassa merisuolassa ja suolauskin osu kohilleen joten pirun maittavaa tuli nieriästä.
Huom. emäntä oli bongannut paikallisen kaupan tarjouksen; 10€/kg joten oli lisäksi edullinenkin.
Savuaika oli noin kolmevarttia ja yksi lämpökatkaisu tehtiin välillä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5372 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 21.01.2014 18:02 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: |
Hyvät setit.
Ilmeisesti kalan savustus ei vaatinut tuota sähköjen pätkimistä? |
Yhden kerran katkoin virrat loppupäästä. |
Meillä on Muurikan 1100W savustin. Ei siinä ole virtoja katkottu ja 40-50 minuutin savustusajalla koosta riippuen hyvää on tullut kirjolohifileistä. Mittareita ei ole erikseen touhuttu, kaitpa se lämpö on ollut sopiva. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.01.2014 18:37 Viestin aihe: |
|
|
Samat tehot on tuossa Motonetinkin ihmeessä.
Mun puolestan ihan sama jos haluat että lämpö pöntössä nousee yli 150 asteen, mutta mä en halua.
80-120 on mielestäni sellainen kohtuu pöntön lämpötila ja sen mukaan katkon virtoja.
Ja kahden onnistuneen savustuksen perusteella tulen jatkamaan kokeiluja tuolla systeemillä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 21.01.2014 19:20 Viestin aihe: |
|
|
Ostin OPA:n. Ajattelin, että saa Suomalainen metallimieskin jonkinmoisen siivun.
Eipä luo missään kohtaa tuossa vehkeessä, että made in Finland. Ei edes made in EU.
Onko vihtaani k...tu. Motonetista olisi saanu savustimet koko suvulle samalla hintaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 21.01.2014 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Pukki toi mullekkin tuon OPA:n savustimen. Korkkaus tuli tehtyä poron vasan kulmapaistilla 25 minsaa siten, ett kuumaan savuavaan pönttöön nakkasin kypsymään. Tulos oli mehevä rosee jossa sellanen sentin vahvunen "savurenkula" pinnassa. Hyvvee oli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.01.2014 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Vähän on rapsakat kelit savustukseen. Ja jotain savustettavaakin tars saada...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16951 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.01.2014 16:17 Viestin aihe: |
|
|
Uutta testiä pukkaa; kaupasta kun saa noita possunpalasia vielä kohtuuhintaan valmiiks maustettuina, niin ei paljoa menetä vaikka epäonnistuisikin.
Eli hyvin kostutetut (oluella) purut ensteks:
Rasvapellille taas kaukalo alumiinista ja reilut 2 desiä vettä ja huomaa kakkosmittarin sijoituspaikka! :
Rasvankeruuastia samaisesta alumiinifoliosta tällä kertaa myös alle:
Valmiina pöntössä:
Aloitusvaiheen lämpötilat + -13 on ulkolämpötila joten valmistusaika lienee n. 2 tuntia!? :
Valmiista tuotteesta tulee sitten joskus foto. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.01.2014 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältähän toi vaikuttaa, sitten vaan testaamaan erisorttisia puruja niin saa aika paljon vaihtelua makuun kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.01.2014 17:12 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on tussa purusekoituksessa n. 20% leppää, katajaa 20% ja n. 60% omenaa ja tuon sekoituksen olen todennut maukkaimmaksi aikaisemmilta vuosilta, joten ei ole intoa kokeilla muuta; raaka-aineetkin kun löytyy omalta tontilta!
Luumua ja kirsikkaa vois viellä kokeilla kun niitäkin tontilta löytyy. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.01.2014 17:47 Viestin aihe: |
|
|
Nousee se lämpötilakin tuolla idän ihmeellä aika korkeaksi kun innostuu foorumeita katsomaan ja unohtaa valvonnan!!
Onneksi lihan lämpötila oli vielä tuossa vaiheessa maltillinen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 23.01.2014 21:52 Viestin aihe: |
|
|
Piti ottamani kuva jossa jääpuikot koristaa anturien johtoja, mutta onnistuin hävittämään ne!!
Kuitenkin vaikeuksien kautta voittoon; ei enään savustusta yli 16 asteen pakkasissa!
Yli neljä tuntia meni savustukseen eikä lihan lämpötila noussut kuin 71 asteeseen vaikka välillä kokeiltiin pöntön tehoja ihan äärimmilleen:
Kuitenkin tuote vaikuttaa hyvältä, että ei muuta kuin maistelemaan!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 23.01.2014 21:58 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: |
Uskotteko te vielä pukkiin? |
Tottamunassa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|