OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mustang sähkösavustin?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.01.2014 15:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kopioidaan toiselta osiolta tänne kun en muistanut tälläisen osion olemassaoloa!Laughing
Sopii paremmin tänne ja jatkossakin laitan kokeilujen tulokset tälle osiolle.

Tuommoisen värkin joulupukki toi!!


Siitä sitten testaamaan, kahdella mittarilla mentiin että lämmöt sai kohilleen:


Siinä sitä sitten emännyksen kanssa välillä vedettiin töpseliä pois seinästä ja välillä laitettiin takaisin; mihkään kylmäsavustukseen tuosta ei ole, mutta hyvä versio lämminsavustukseen kunhan muistaa tehoja vähentää välillä:


Valmistakin lopulta tuli:






Ihan maistuvaa tavaraa oli lopputuloksena!!

----------------------------------------------

Savustuskokeilua numero 2 eli kalan savustus; nieriä vajaan kilon painoinen ja lämpö ulkona -13 joten piti olla tarkkana, mutta kahden mittarin taktiikka toimi hyvin! Laughing

Alkuvalmisteluna ensteks rasvapellin päälle tukevasta alumiinifoliosta kaukalo johon vettä n. desi:


Savupuruja riittävästi ja muutama lusikallinen vettä niihinkin (sisällä kun purut on, niin ovatten ruutikuivia) :


Nieriään lämpömittari selkälihaan ja altaassa näkyy jo perunatkin mitkä keitettyinä tulivat lisukkeeksi:


Systeemi valmiina pöntössä:


Siellähän käryää:


Käry käy kuin Ekholmin persiistä:


Melkein valmista:


Valmista tavaraa:


Emännän sirot kätöset siinä ottavat makujaisia:


Kala oli ollut n. 6 tuntia karkeassa merisuolassa ja suolauskin osu kohilleen joten pirun maittavaa tuli nieriästä.
Huom. emäntä oli bongannut paikallisen kaupan tarjouksen; 10€/kg joten oli lisäksi edullinenkin. Laughing
Savuaika oli noin kolmevarttia ja yksi lämpökatkaisu tehtiin välillä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5145
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 21.01.2014 18:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Lahtinen kirjoitti:


Hyvät setit.

Ilmeisesti kalan savustus ei vaatinut tuota sähköjen pätkimistä?


Yhden kerran katkoin virrat loppupäästä.

Meillä on Muurikan 1100W savustin. Ei siinä ole virtoja katkottu ja 40-50 minuutin savustusajalla koosta riippuen hyvää on tullut kirjolohifileistä. Mittareita ei ole erikseen touhuttu, kaitpa se lämpö on ollut sopiva.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 21.01.2014 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samat tehot on tuossa Motonetinkin ihmeessä.
Mun puolestan ihan sama jos haluat että lämpö pöntössä nousee yli 150 asteen, mutta mä en halua.
80-120 on mielestäni sellainen kohtuu pöntön lämpötila ja sen mukaan katkon virtoja.
Ja kahden onnistuneen savustuksen perusteella tulen jatkamaan kokeiluja tuolla systeemillä.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 21.01.2014 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin OPA:n. Ajattelin, että saa Suomalainen metallimieskin jonkinmoisen siivun.

Eipä luo missään kohtaa tuossa vehkeessä, että made in Finland. Ei edes made in EU.

Onko vihtaani k...tu. Motonetista olisi saanu savustimet koko suvulle samalla hintaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 21.01.2014 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pukki toi mullekkin tuon OPA:n savustimen. Korkkaus tuli tehtyä poron vasan kulmapaistilla 25 minsaa siten, ett kuumaan savuavaan pönttöön nakkasin kypsymään. Tulos oli mehevä rosee jossa sellanen sentin vahvunen "savurenkula" pinnassa. Hyvvee oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.01.2014 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähän on rapsakat kelit savustukseen. Ja jotain savustettavaakin tars saada...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 23.01.2014 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

emppu kirjoitti:
Pukki toi mullekkin tuon OPA:n savustimen. Korkkaus tuli tehtyä poron vasan kulmapaistilla 25 minsaa siten, ett kuumaan savuavaan pönttöön nakkasin kypsymään. Tulos oli mehevä rosee jossa sellanen sentin vahvunen "savurenkula" pinnassa. Hyvvee oli.


Uskotteko te vielä pukkiin?
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16577
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 23.01.2014 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.opamuurikka.fi/index.php/fi/savua-ilman-tulta-jo-15-vuotta
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.01.2014 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uutta testiä pukkaa; kaupasta kun saa noita possunpalasia vielä kohtuuhintaan valmiiks maustettuina, niin ei paljoa menetä vaikka epäonnistuisikin. Laughing

Eli hyvin kostutetut (oluella) purut ensteks:


Rasvapellille taas kaukalo alumiinista ja reilut 2 desiä vettä ja huomaa kakkosmittarin sijoituspaikka! :


Rasvankeruuastia samaisesta alumiinifoliosta tällä kertaa myös alle:


Valmiina pöntössä:


Aloitusvaiheen lämpötilat + -13 on ulkolämpötila joten valmistusaika lienee n. 2 tuntia!? :


Valmiista tuotteesta tulee sitten joskus foto. Laughing Laughing Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 23.01.2014 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältähän toi vaikuttaa, sitten vaan testaamaan erisorttisia puruja niin saa aika paljon vaihtelua makuun kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.01.2014 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on tussa purusekoituksessa n. 20% leppää, katajaa 20% ja n. 60% omenaa ja tuon sekoituksen olen todennut maukkaimmaksi aikaisemmilta vuosilta, joten ei ole intoa kokeilla muuta; raaka-aineetkin kun löytyy omalta tontilta! Laughing Laughing

Luumua ja kirsikkaa vois viellä kokeilla kun niitäkin tontilta löytyy. Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.01.2014 17:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nousee se lämpötilakin tuolla idän ihmeellä aika korkeaksi kun innostuu foorumeita katsomaan ja unohtaa valvonnan!! Laughing


Onneksi lihan lämpötila oli vielä tuossa vaiheessa maltillinen.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.01.2014 21:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Piti ottamani kuva jossa jääpuikot koristaa anturien johtoja, mutta onnistuin hävittämään ne!! Evil or Very Mad
Kuitenkin vaikeuksien kautta voittoon; ei enään savustusta yli 16 asteen pakkasissa! Twisted Evil
Yli neljä tuntia meni savustukseen eikä lihan lämpötila noussut kuin 71 asteeseen vaikka välillä kokeiltiin pöntön tehoja ihan äärimmilleen:


Kuitenkin tuote vaikuttaa hyvältä, että ei muuta kuin maistelemaan! Laughing

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 23.01.2014 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:

Uskotteko te vielä pukkiin?


Tottamunassa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 23.01.2014 22:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pistä sinne partsille polttoöljy hallilämmitin pöhisemään niin pystyy kovemmilla pakkasillakin savustamaan,ei ne naapurit enää sitäkään hätkähtäisi Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 3 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com