OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mustang sähkösavustin?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 24.01.2014 15:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletko muuten Vilperi kokeillut tuota "sisälämpömittaria" siten, että se ei olisi kokonaan suorassa metallikontaktissa ja olisi lähempänä tuota paistotasoa?

Tuntuu jotenkin epäloogiselta, jos mittari näyttää 300 astetta, eikä läskinpala kypsy neljässä tunnissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.01.2014 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo oli vaan mitattu huippulämpö osoittaakseen että teho kyllä riittää.
Pitäis varmaan miettiä jotain tsydeemiä että mittais ilmalämpöä tai siirtää mittari yläritilälle.

Mä yritin pitää sen lämpötilan siinä 80-120 astetta ettei kypsymis tapahtuisi liian nopeasti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 28.01.2014 11:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Textasin kanssa tuota sauhutynnyriä.


Ensi löin putkeen kamat. No, ensimmäinen kysymysmerkki tuli siinä, että laittaako purupellin suoraan vastukselle vai kannakkeille. Laitoin noille kannakkeille. Puruna oli jotain vähän karkeampaa hikkorilastua, ei siis ihan sitä sahanpurua.

Sitten virtaa kehiin ja heti paha käry, ei muutakuin putki tyhjäksi ja vastuksen ”puhtaaksipoltto” ensimmäisenä.


Jonkinmoinen sauhu putkesta leijaili, voin kuvitella, että jos Vilperi savustaa parvekkeella ja jos on koneellinen ilmastointi ja imuvenat sopivissa paikoissa, niin voi joku naapuri olla aika haltioissaan Smile. Muuten aika maltillinen kuitenkin tuo savutus.


Pidin kalaa putkessa kolmevarttia, kun ulkona oli toistakytä pakkasta. Vähempikin olisi piisannut. Ja olin nakannut tuonne kourallisen puruja. Hyvin olisi piisannut noista vielä sauhutuspotkua kolmen vartin jälkeenkin.

Kaveri vinkkasi, että laita folio rasvapellille, pysyy puhtaampana. Ihan hyvä vinkki. Ihan kohtuullisen asialliselta vaikuttaa tuo peli. Pitäs varmaan ostaa mökille kinukkimalli Motonetista verrokiksi ja katsoa, onko oikeasti mitään eroa. Tuo voisi olla kätevä, nimittäin nytkin verkoista pätkähti pari kohtuukokoista ahventa. Noita varten ei ”puusavustusta” viitsinyt harkitakaan, mutta tuommoisessa tynnyrissä ne olisivat savustuneet verannalla "Putousta katsellessa".
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 17.02.2014 11:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hain Motonetistä tuon Mustangin uteliasuuttani Opalle verrokiksi. Opahan maksaa noin 120e ja tuo Mustangi irtosi viidelläkympillä. Motonetissä olisi ollut myös 40e versiota tästä savustuspömpelistä.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.02.2014 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja ei muuta kuin pakettia auki.

Mustangissa selkein ero Opaan on, että setti tulee Ikeatyyliin osina ja kokoaminen on jalkautettu asiakkaalle. Eipä mikään kovin paha rasti ole tuo, kiinalaisesta kokoamisohjeesta huolimatta...


Opan ja Mustangin osissa on jonkin verran eroa. Esimerkiksi Mustangin rasvapelti on matalampi ja osat muutenkin viimeistelyltään vähän sinnepäin. Esimerkiksi pellien reunat ovat aavistuksen terävämpiä.


Varsinaisessa käytössä ei juuri eroa huomaa ainakaan valmiin ruuan osalta.


Toki Opa on kasattu, paremmin viimeistelty ja itse vastuselementin kestosta on vaikea sanoa juuta tai jaata pikatyypeillä. Samoin Opan plussaksi on laskettava se, että savustin toimitetaan siistillä suojahupulla varustettuna. Savustin ei joudu varastossakaan suoraan lintujen paskomaksi. Samoin Opan mukana tulee savustusohjeita monella kielellä. Jos Opa olisi Suomessa tehty, niin ilman muuta suosittelisin sitä.

Toisaalta, Opan hinnalla saa kaksi Mustangia ja kopan Pirkka-olutta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.02.2014 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olishan se helppo tuollainen. Monesti jää savustamatta kun ei jaksa alkaa nuotion kans värkkäämään ja nuotiopaikkakin pitäis kaivaa hangen alta esille. Tuliskohan kanankoivista hyviä jos tuolla savustais? Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 19.02.2014 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ainakin bradleyllä tulee, miksei tälläkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.02.2014 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Olishan se helppo tuollainen. Monesti jää savustamatta kun ei jaksa alkaa nuotion kans värkkäämään ja nuotiopaikkakin pitäis kaivaa hangen alta esille.


Voin kanssa ite sanoa, että ei ennen ollut mielessäkään moinen aikaisemmin mökille.

Mutta kyllä se talvella on aika kynnys lähteä pimeälle pihanperälle kaivelemaan savuvehkeistä hangesta. Tuskin tuolla kesällä hirveästi käyttöä tulee mökillä olemaan, mutta tähänaikaan aika vaivaton peli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 25.02.2014 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sattu soppelit kelit olemaan; +5 pykälää lämmintä ja ilma ku morsiain! Laughing

Joten ei muuta kun tarjouslihaa pönttöön ja taas katellaan mitä lopputuloksesta tulee! Twisted Evil



Possun kermamarinoitua sisäfilettä olis tällä kertaa kokeiluna:


Ja jatketaan kun tilanne edistyy.........

Mittari huutaa hoosiannaa jo vajaan tunnin savustuksen jälkeen, joten nappasin virrat poikki; max lämpötila oli 113 astetta.
Nyt saa tekeentyä ihan rauhassa ja laitan potut tulille. Cool

Kelit senkun paranee; sopivasti tuulenvirettä että eiköhän tästäkin savustuskeissistä selvitä ilman naapurien motkotusta. Laughing


Hiukan loppulämpötiloja:


Sorry kuvien laatu, mutta mun on opetelteva tuon kännykän valokuvaustoiminnon käyttö ajatellen tulevaa! Laughing

Lisää tuotetietoa; ihan hyvänmakuista lihhoo lievästi savulla maustettuna; tuossa vielä paketissaan ja just pöntöstä otettuna. :


Sorry FOX; mulle riittää kuhan eväät on lautasella ja koiruudenkin mielestä tuo oli hyvinkin syöntikelpoista varsinkin kun sitä "yli" jäänyttä lientä käytettiin tuon "pottumuusin" tekoon!! Laughing

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 25.02.2014 17:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mies tuli takasin ja koirakin on kunnossa. Very Happy
_________________
http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s

http://aijaa.com/CZV65q
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 19892
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 06.03.2014 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noiden sauhupönttöjen myötä tullut savusteltua ”vähän” normaalia useammin.

Aika nopeasti alkaa tökkimään tuo savukalakin, jos liiallisuuksiin menee.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 11.03.2014 18:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kelit oli soppelit uudelle kokeilulle; eli tutulla kahden mittarin taktiikalla pönttöön tällä kertaa halpaa broilerinkoipea!

Alkuasetelma; mittari folion alla ja toinen tyrkättynä lihakseen:


Pöntössä ja huomautus; ei kannata roipelin suhteen laittaa vettä tuolle väliastialle!! Hidastaa turhaan kypsymistä ja kun nestettä irtoo roipeleistakin vähintään riittävästi:


Valmista kuitenkin tuli ja annoin reilusti ylilämmetä lihan; 92 astetta oli lopetuslämpötila:


Kerrankin tuli nykyisiin broilerinkoipiin edes jotain makua ja lopputulos sen verran onnistunut että toistekin meinaan kokeilla.
Reilu tunti savuaikaa yhdellä vähän pitemmällä virrankatkolla (piti käytättää koiruus pikalenkillä). Se sopi näköjään ihan mukavasti tuolle tsydeemille koska hiukasen sitkeyttä oli vielä valmistumisen jälkeen havaittavissa kun lihat erottelin luista.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 14.03.2014 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uhkailin tuolla eräällä foorumilla kokeilla viimesen paketin hevoista savustaa ja ny on sitten liha uunissa joten lämpöiset kiitokset .22:lle!!
Pienen tauon paikka ettei lämmöt nouse liian korkeaksi, joten hyvää aikaa päivittää tilannetta.

Mausteita ja korppujauhoja enstex:


Hiukasen sipulaa, valkkaria,minitomaatteja joukkoon:


Mössö melkeist sekasin:


Valmista kamaa joten uunin lämpöön!


Lämmön nostovaihe kyseessä:


Pimeyshän siinä yllätti, mutta kohta on valmista!:


Valmista tavaraa; aikaahan tuon vääntämiseen kului vähintäänkin kohtuullisesti, mutta ajankäytön vastineeksi sain erittäin maukasta heppaa!! :

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 23.03.2014 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Possunlihan savustusta Bradleyn vehkeellä.

Vaihe 1
Lihan pinnan kuivaus ilman savua 80 astetta 30-40 min

Vaihe 2

Savustus noin 4h, uunin lämpötilan ollessa 100 astetta, ja varmistus lihaläpömittarilla 69-70 astetta ja sitten palat folioon ja sisälämpötila nousee 71 tai 72 asteeseen. Isommilla paloilla aika on tietenkin pitempi.





Tulos on aina samanlainen. Jos haluaa lisää savunmakua niin pudota lämpötilaa hieman ja savusta pidempään.

Kala (Merenkurkun lohi) on todella herkullista. 10kg tuli savustettua viime kesänä. En kyllästynyt, no en ihan kaikkea syönyt yksin.

Itsetehty pekoni on ihan sairaan hyvää. Menee kyllä suoraan vyötärölle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
vesperado
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Syy 2008
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 24.03.2014 20:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mullakin bradley smoker. Vaikka alunperin olikin Mustangista kyse, niin voi vissiin vähän laajentaa.
Omaan digi bradleyhyn oon ollut tyytyväinen ja hirvi ym. on ollut tosi maukasta. Miten oot sitä pekonia valmistanut?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Sivu 4 Yht. 7

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com