OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Beef jerky, kuivalihaa uunissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
trip
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Jou 2012
Viestejä: 32

LähetäLähetetty: 27.01.2014 14:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein joku aika takaperin pari erää testiksi. Liha oli sisäpaistia ja marinaadit soija, suola, pippuri ja soija, makea chilikastike, suola. Aivan hyvää tuli molemmista. Tiedä sitten tuon thaikkukastikkeen säilyvyyttä mutta hyvin se sopi, sopivaa tulisuutta ja makeutta antoi. Cayennepippuria lisäsin vielä molempiin liemiin. 1,5kiloa taisi lihaa olla ja olikohan seuraava päivä valmistumisesta ja purkki ammotti jo tyhjyyttään. Pitää tässä joku päivä taas väsäillä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 27.01.2014 19:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Onhan tuo chili määrä jo melkoinen joten saattaakin poltella,voi olla retkikäyttöön liian stydiä tavaraa.

Tuli kokeiltua vähän tulisempi, kun viimeksi. Nytpähän tietää suunnilleen, mikä on itelle se sopivin. Kyllä tuota vielä retkellekin ottaa matkaan, kun vähän valkkaa paloja. Isommat kuiten vähemmän ottaneet poltetta ja pienet palat sitten tulisimpia. Niin se vaan tuli eka pussukka otettua pakkasesta, vaikka kuin ei pitänyt. Saas nyt nähdä, mutta kaupastahan sitä uutta lihaa saa! Tuota rommitavaraa säästelen vielä johonkin sopivaan hetkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 27.01.2014 20:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se tosiaan pakkasessa säily Smile .Ikinä ei pääse kokeilemaan säilyvyyttä!
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 10.05.2014 00:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletteko kokeilleet palvatusta ja pakastetusta lihasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jaago



Liittynyt: 29 Hei 2015
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 04.08.2015 22:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tulipa ihte just eka satsi laitettua uuniin ja huomena pääsis maisteleen Laughing tuli ehkä vähän turhan paksuja siivuja mutta ensi kerralla pitää melkein käyttää se tunti pari pakkasessa ennen leikkuuta.(ja hommata kunnon veitsi). Kolmella eri mauste seoksella kokeilla heti alkuun. Mausteeksi laitoin ihan perus suola+chili, grillaus mauste ja aromi suola.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 05.08.2015 07:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omat on muopdostuneet nykyään siten että perusta on soijassakastikkeessa ja koska siinä on ollut 14% suolaa, niin ei (enää) lisätä sitä. Lisäksi olen laittanut viskiä, nestemäistä savuaromia, jotain tomaattipohjaista grillauskastiketta, mausteita mm. eri pippureita ja valkosipulihjauhetta. Oleellista oli alusta asti ettei mitään öljyä ole tuotteissa mitä lihoihin laitetaan.

Itse ostin halvahkon kasvikuivurin ja en ole katunut. Lihan lisäksi nyt on kuivattu sieniä, omenoita ja kokeilussa on mustikat.

Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.

Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 07.08.2015 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:


Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.

Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä?


Yksinkertaisin tapa on pakata tavara ensin paksuhkoon muovipussiin ja vakumoida paketti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3541

LähetäLähetetty: 13.10.2015 18:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein puolikkaasta hirven sydämestä jerkyä. 840g suikaleita, 1 rkl suolaa, 1 rkl grillimaustetta ja 1 rkl valkosipulimurskaa. Hyvä tuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 10.10.2016 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:53, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 10.10.2016 10:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimesatsista unohtui viski Rolling Eyes hyvää siitä siltikin tuli Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2016 18:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
MikaS kirjoitti:


Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.

Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä?


Yksinkertaisin tapa on pakata tavara ensin paksuhkoon muovipussiin ja vakumoida paketti.


Ainakin niistä paksuista pakastepusseista irtoaa kauhea saippuan maku lihaan tai mihin vaan jos yhtään kauemmin pitää huoneen lämmössä. Ainakin kuivat jauhelihat, kanat ja maitojauheet menee alle vuodessa sellaiseksi ettei voi syödä. Olen laittanut eka sellaiseen paperiseen eväspussiin ja sen sitte muovipussiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 02.11.2016 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt olisi tarkoitus kokeilla uunissa kuivalihan tekoa. Uhriksi päätyi noin kilo peuranpaistia. Ohjeen löysin netistä, ja siinä suositeltiin maustamaan noin vuorokausi ihan soijassa. Onko tuo maustaminen miten tarkkaa? Tehdäänkö todella suolaista, vai meneeko vituiksi jos jää kovin suolattomaksi?
_________________
"Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 03.11.2016 05:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peurasta kannattaa sitten poistaa rasva. Soijassa on noin 14% jos oikein muistan suolaa. Itse en ole ensimmäisten kokeilujen jälkeen lisännyt muita kuin mausteita, viskiä, nestemäistä savuaromia ja jotain rasvatonta tomaattipohjaisia maustemarinadeja. Lihat on leikattu valmiiksi ja noin vuorokausi marinointia.

Alussa tuli laskettua desejä ja ruokalusikoita eri ainesosia, nyt menee fiilispohjalta loraukset. Muista pitää uuni sopivan kylmänä ettei valkuainen kypsy.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 03.11.2016 20:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohjeessa oli että 70-90 astetta 12-16h. Luukku hienan raollaan. Onkos sillä raon koolla joku sopiva väli, ettei liian iso ole? Kaikkea oon riistasta tehnyt käristyksestä nyhtöhirveen, mutta kuivalihaa en koskaan. Voiko tämä mennä pieleen, ja jos voi niin miten?
_________________
"Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3959

LähetäLähetetty: 03.11.2016 20:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsittääkseni liha pitäisi olla alta 45 astetta. Itse käytän kuivaukseen kasviskuivuria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Seuraava
Sivu 13 Yht. 16

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com