Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mpikkara Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Tam 2012 Viestejä: 2543 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 03.06.2014 19:02 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä nuo perjantaisen kaurispukin rinnat ja -kyljet hyville maistuivat ihan rillatuinakin. Kyytipoikana olivat salaatti ja Vischy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 03.06.2014 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Mulle kans yks semmonen hyvässä kunnossa oleva pukin pökkelö!
Mieli tekisi päästä joskus maistamaan sitä grillin tai palavipöntön jäljiltä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 07.06.2014 14:07 Viestin aihe: |
|
|
possun ulkofileetä, broiskun rinnasta pihviä, marinoidaan natsisiwan tandoorimarinadilla josta teen myös makeamman version jolla marinoidaan puolet lihoista vertailun vuoksi. Lisukkeeksi vihreää salaattia vesimelonilla ryyditettynä sekä juustokermaperunat niille joiden pihvin viereen kuuluu perunalisäke. Eipähän pääse karppaamaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2014 14:43 Viestin aihe: |
|
|
Harjoittelin vajaan kilon painoisella, putkiluullisella hirven lapakiekolla grillihommia taas. Keitin ensin pari tuntia hiljaisella tulella erittäin suolaisessa vedessä. Sammutin lieden ja jätin kattilan levylle odottelemaan muiden hommien ajaksi. Hieroin lihan pintaan vakiomallin kuivamausteeni (Tellicherry mustapippuri, valkopippuri, cayennejauhe, juustokumina, korianteri, sipulijauhe, valkosipulijauhe, ruskea sokeri). Ruikkasin päälle suolaista grillausöljyä. Sitten vaan Weberiin brikettien ja hikkorilastujen kanssa maltilliseen, epäsuoraan lämpöön puoleksitoista tunniksi. Mitään pistäviä palaneen sokerin makuja ei esiintynyt. Maku oli hillitty ja hennon hirvinen. Huomattavan hyvin säilytti liha kosteutensa ilman mitään muita kikkailuja. Jonkin verran muistutti rakenteeltaan pulled porkia (!!). Ei toki aivan niin kosteaa voi tullakaan, mutta kyllä ne alkavan potkan paksut kalvot siellä lihan seassa herkuksi muuttuivat.
Seuraavaksi kokeilen samaa reilusti isommalla hirven lavan kötkäleellä paitsi että ruiskusuolaan ensin ja haudutan paistopussissa veden kanssa kunnolla alkuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 07.06.2014 14:58 Viestin aihe: |
|
|
Ioni on selvästikin alkanut paneutua haasteellisempien ruhonosien valmistamiseen. Maku noissa osissa on yleensä parempi kuin pelkässä fileessä joten ajankäyttö kyllä palkitsee tekijän.
Tuossa esikypsennyksessä olisi sulla seuraava luonteva askel sous vide. Jonkun verran olen sitä itse tehnyt tosin en grillauksessa. Enempää en sitä selvitä mutta varmaankin löydät kuukkelista tarvitsemasi tiedot.
voisihan tuota tietenkin itsekin kokeilla oikein kunnon paksulla grillikyljellä, slurps ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2014 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Paljonko pitää hyvästä sous vide -kypsentimestä maksaa? Alkoi kiinnostaa... No, katsotaan nyt ensin mitä tästä tulee paistopussissa nesteessä uunittamalla. Alku näyttää lupaavalta.
Seuraavaksi täytyy ryhtyä kehittämään marinadi että saa vaihtelua makumaailmaan ja koostumukseenkin. Onneksi on lapaa, potkaa, rintaa ja kylkeä kilotolkulla että on aihioita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2014 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Sanottakoon vielä että tutkin asioita laisk... eh... kiireisen miehen näkökulmasta. Ruuan pitää valmistua lähes itsekseen samalla kuin harrastaa tai tekee pihatöitä. Hallittu epäsuora lämpö on tässä etevä kunhan laitteisto on tuttu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 07.06.2014 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran tuosta keittämisestä että siinä raaka-aine luovuttaa makuaan keitinliemeen siinä samalla kun se murenee. Ilmiön huomaa parhaiten kun tekee tavan lihakeittoa, liha on mureaa mutta mautonta. Jos liemen hyvä maku on pääasia niin ok mutta jos halutaan lihan itsessään maistuvan parhaalta niin keittäminen ei ole paras tapa. Jos kuitenkin päädytään keittämiseen niin prosessin lämpötila tulee pitää sellaisena että raaka-aine juuri ja juuri kypsyy.
En mitenkään kritisoi kokeilujasi mutta koska kerroit niistä täällä halusin tuoda oman mielipiteeni julki.
MP |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2014 16:37 Viestin aihe: |
|
|
Ilman muuta voi ja pitää kritisoida. Hymistelyllä ei foorumin kokkikakkoset kehity mihinkään. Sitä paitsi heikko on se psyyke joka ei perusteltua palautetta kestä. Kettuilu on sitten oma lukunsa ja sitähän ei tässä nyt ole esiintynyt.
Tuon uunipussihomman ajatuksena olisikin nimenomaan mahdollisimman vähän lisänesteen käyttäminen samalla kun lihan kuivuminen kuitenkin estetään. En kylläkään ole tainnut koskaan mokomaa pussia kokeilla.
Mautonta liha ei ollut kattilassakaan keittämällä. Onkohan niin että kun potkassa oleva sidekudos pehmenee hyytelöksi kypsennyksessä, se on kollageenia? Ymmärtääkseni lihan pinnan kalvo on elastiinia eikä pehmene kypsennettäessä. Jätän poikkeuksettä esimerkiksi potkan pintaan ohuen kalvon kypsennyksenkin ajaksi niin että kiekko pysyy juuri ja juuri kasassa. En ole kokenut että se ohut kalvo haittaisi kulinaristista elämystä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 07.06.2014 16:52 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 27.12.2015 23:32, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 07.06.2014 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Niinhän se on. Jos haluaa keittoa, täytyy lihat paistaa ennen keittämistä. Jos haluaa paistettua, täytyy lihat keittää ennen paistamista. Joka keitetyn paistaa se makian maistaa.
No ei vaan. Kyllä minä esim. karitsan paistin vedän suoraan hiilillä 5-6 h ilman keittämistä. Hyvää tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 17.07.2014 13:46 Viestin aihe: |
|
|
Jonkun verran on tullut grillailtua. Tuntuu nuo kauppaketjutkin näin kesäaikaan aika lailla boostaavan tota grilliharrastusta.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.07.2014 11:05 Viestin aihe: |
|
|
Munakoisorullaa. Yllättävän OK.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|