OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

kanalintu pesintä 2014
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 60, 61, 62  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 26.06.2014 23:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

haylone kirjoitti:
AnttiSn kirjoitti:
Tietysti suurin osa teistä on aukaisematta talvisin, mutta esmes Kuhmosta löytyy kyllä mukavasti aurattuakin tietä nille ketkä sitä haluavat käyttää. Ja aurojahan on joka jussilla pihassa vähintään kolme eli pientä korvausta vastaan se viimeinenkin tienpätkä on tarvittaessa auki.

Joopasen joo. Laughing

Mikä kohta epäilyttää? Tuo aurakommentti tietenkin pitää ei-niin-sanatarkasti ottaa, mutta muuten lienee kyllä suhteellisen tarkkaa tietoa. Noin esimerkkinä vaikkapa VP:n alue etelä-Kuhmo, jossa kävin viime talvena jänisjahdissa parina päivänä joulukuun puolella. Ei tarvinnut miettiä mitä tietä pitkin painelee, kun useampi pienempi pätkäkin oli lingottuna. Useampi latvateeri tuli myös bongattua, vaikkei yritystäkään siihen suuntaan ollut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
haylone
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Mar 2012
Viestejä: 1450

LähetäLähetetty: 27.06.2014 06:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep.

Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 27.12.2015 23:28, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 16681
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.06.2014 06:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eipä viimetalvena kertaakaan tarvinnut traktoria käynnistää auraushommiin täällä e-p etelärajalla... kaippa ne jonku 25cm lumirajan laittavat....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34959

LähetäLähetetty: 27.06.2014 08:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

haylone kirjoitti:
Ei kait siinä. Käy tammikuussa kysymässä kuinka moni on halukas aurailemaan sulle valtionmailla tienpätkiä ja mihin hintaan. Kyllä se linnunpyynti on syksyllä sen verran mukavampaa hommaa että harva sinne talvella enää viitsii lähteä.

Talvilinnustus se vasta mukavaa on,saa hiihdellä hiljaisilla hangilla lyhyen hämäränhetken lintuja etsien.
Aivan toista kuin syksyinen parkkipaikan etsiskely,ja siihen päälle maastokävelyä muita pyyntimiehiä väistellen...
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hitleri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2006
Viestejä: 4744

LähetäLähetetty: 27.06.2014 09:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pärkkele, joutuuko sitä kroketti-iltaa tosissaan kohta jo miettimään, lähteäkö vaiko ei. Sitä kun aamulla liki koirahäkin vieressä tiristeli pyypoikuus 1+4.

Niin jo jaa tuolle talvilinnustukselle taitaapi olla oma ketjunsa...täällä käsitellään vain kroketti-iltaa.
_________________
Vaan varmoilta paikoilta ohi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
waidmannsheil
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Elo 2008
Viestejä: 499
Paikkakunta: Ylöjärvi

LähetäLähetetty: 27.06.2014 09:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hitleri kirjoitti:
...täällä käsitellään vain kroketti-iltaa.


Very Happy

Krokettien pesintä 2014!

Eivät ainakaan ole kylmälle hirveen alttiita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vesanteri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Mar 2013
Viestejä: 18

LähetäLähetetty: 27.06.2014 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sen verran täytyy myös tuota hesarin mielipidekirjoitusta kommentoida että olipas aika yksipuolinen näkemys! Siis koska lintukannat ovat laskeneet vuoteen 1990 mennessä niin radikaalisti, niin tämän takia metsäkanalinnut on rauhoitettava! Elämme kuitenkin vuotta 2014 ja lintukannat voivat paikoin erittäin makeasti, poislukien ehkä riekko.

Ja Tapiolan lähialueilla ei näe enää metsäkanalintuja. Hmmm Tapiolahan on varsin tiheään rakennettua kerrostaloaluetta, ja lähialueet ovat nurmikkopuistoa. En olisi tämän perusteella niin huolissani metsäkanalintukannasta. Jos vaivautuu menemään Tapiolasta esim 20 km luoteen suuntaan hiemankin metsän puolelle niin pyy ja teeri havainnot alkavat olemaan jo erittäin yleisiä.

Toki mielipidenkirjoitukset ovat mielipiteitä, mutta äidinkielenopettajamme tapasi kirjoittaa aineisiin kommentin "väärä mielipide!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 27.06.2014 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pääkaupunkiseudun asukkailla tuntuu olevan suhteellisuudentaju Suomen luonnon tilasta pahasti hukassa. Tuntuu vaivaavan erityisesti Vihreiden kannattajia pahimmin eikä se ole varsinaisesti mikään ihmekään jos ei jaksa kulkea edes yli 100km päähän Helsingistä tutustumaan tilanteeseen muiden "kaupunkien" keskustoja lukuunottamatta, junalla ja metrolla kun on niin vaikeaa päästä mihinkään.

No tulevaisuudessa pääsee sitten kätevästi metrolla suoraan Sipoonkorven kansallispuistoon ja jos sattuu valmiilta lenkkipoluilta eksymään niin lentomelun perusteella on helppo suunnistaa takaisin. Ainakin jos onnistuu pelastumaan ennen yöaikaa. Noh, Tapiolan niityilläkin voi "ihailla" lokkeja ja valkoposkihanhia joita on jo niin paljon ettei niitä kukaan jaksa laskea.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1632

LähetäLähetetty: 27.06.2014 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varsinaissuomessa on metso ollut rauhoitettuna jo varmaan 15 vuotta, eikä metsokanta ole kasvanut. Tästä voisi ehkä päätellä, että vika on jossain muussa , kuin metsästyksessä.

Olisiko vaikutusta vaikka kansantaloutemme pyhällä lehmällä eli metsäteollisuudella? Kyllä pahaa tekee, kun katsoo moton heilumista touko-kesäkuisessa metsässä. Siinä ei linnupesät ja poikaset paljoa paina kun rahaa tehdään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1480

LähetäLähetetty: 27.06.2014 10:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse olen metsästänyt molemmilla alueilla eli etelän heikoilla lintu mailla sekä pohjoisen paremmilla.

Oma mielipiteeni siitä miksi lintu kannat ovat niin erillaiset maantieteellisesti ovat kyllä aika selvät. En näe oikeastaan kuin kaksi suurta eroa näiden alueiden välillä.
Ensimäinen on hyttysten ja muiden öttiäisten määrässä on suuri ero pohjoisemman suomen eduksi ja tämä voi vaikuttaa osaltaan poikasten selviämiseen ja kasvuun.
Toinen ero on etelän suunnaton pienpetojen määrä. Oikeasti pohjoisen kaverit eivät voi uskoa kuinka paljon etelässä supeja ja kettuja vilistää metsissä. Ja vastaavasti monelle etelän kaverille tulisi yllätyksenä kuinka vähän petoja voi olla. Ja pitää nyt muistaa että jokainen peto tappaa aina kun siihen annetaan mahdollisuus. Syödäkseen ne sen tekee joten ilman ruokaa ei tunnetusti pysy hengissä. En sano että kaiki pedot tulisi tappaa mutta kyllä asialle tulisi jotain tehdä koska parin riistalajin hyvinvoinnilla vaikutettaan niin monen muun lajin kantaan.

Muuten en lähtisi niin rankasti metsätaloutta tai maan viljelystä syyttämään kun saman homma se on joka puolella suomea. Metsiä hakataan ja ojitetaan ihan samalla tahdilla joten en usko sen olevan syyllinen.

Mutta pahalle kyllä näyttää omastakin mielestä tulevan syksyn tilanne. On alueita missä tuleva syksy on mahdollisesti jo kolmas kevät/kesä peräkkäin kun jotain ongelmia on tullut poikueiden kehityksessä. Ja se ei vain voi yksinkertaisesti olla näkymättä kannassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
xyxy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Elo 2007
Viestejä: 2548

LähetäLähetetty: 27.06.2014 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsästyksen aiheuttama poistuma kanalinnuista on 2 - 10 % syyslaskennan lukumääristä. Näin on RKTL asian selvittänyt olevan, suurin teerillä ja pienin metsolla ja pyyllä. Tosin en ole tuollaista alkuperäistä selvitystä lukenut.

Samalla on syytä huomata, että syksyisistä kanalintukannoista noin puolet kuolee ennen seuraavaa syksyä. Metsästyksen aiheuttama poistuma on kompensoitavissa melko vähällä pienpetojen poiston lisäyksellä. Eikä metsästäjän tarvitse omaa osuuttaan kompensoida sen kummemmin, vaikka piiperöporukka onkin toista mieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 27.06.2014 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Todella monisyinen juttuhan tuo oikeasti on. Elinalueet, ravinto, saalitus ja kilpailu niin ravinnosta kuin elinalueista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 27.06.2014 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma mielipiteeni

Paikallisesti suurin vaikutus on lienee teeren suometsästyksellä, niitähän saattaa joutua ristikkoon muutama kymmentä per paikka. Muiden lajien kohdalla merkitys on melko pieni ja kohdistuu kuitennin enimmäkseen poikastuottoon eli on ns. sadonkorjuuta.

Onneksi metsästäjissä on kohtalaisesti mm. ketun ja näädän metsästäjiä, erityisesti ketun narupyynti vaatii ns. eläkeukon aikaa, mutta veijarit voivatkin saada sen 20 kettua melko pieneltä alueelta. Jos näitä on kolmekin harrastajaa niin poistuma on jo siis 60 kettua. Ja ehkä 20 näätää. Järvien rannoilta saadaan jonkin verran minkkejä.

Tällä on jo paikallisesti iso merkitys maalintukantoihin ja niimpä pyydettävääkin riittää mukavasti vaikka esim. lapin paikallisilla ei ole kiintiötä ja saalis voi olla esim. 40-50 lintua haukkuun per syksy, eli metsällä käydään joka päivä kelistä riippumatta. Mitä nyt hirvenpyynti sitten tulee väliin. Pohjanmaa tai liminka yms. tyyppisiä sorsaparatiiseja ei lapissa oikein ole. Teerikannat ovat heikommat kuin esim. kainuussa. Ennen vanhaan riekkoja oli paljon, mutta nyt laji on ollut lamassa vuosikaudet.

Tässä sodankylän rhy pienpetotilastoa, eli ne, jotka ovat ilmoittaneet saaliinsa tilastoon:
http://sodankylan.rhy.fi/sivu.php?s=240

Pelkosenniemen rhy tilastoi hiukan eri tavalla mutta voittajan 1070 pistettä on kettuina laskettuna 35 kpl.
http://pelkosenniemenrhy.websivut.info/index.php?cat=4&page=rhk_tulokset
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
overkill
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2009
Viestejä: 1480

LähetäLähetetty: 27.06.2014 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on tosi että soidin paikoilta kuvastus on varmaan tuhoisinta jahtia mitä teerien osalta voi tehdä. Mutta en missään nimessä lähtisi sitä kieltämään sillä ainakin omasta mielestä se on todella hienoa jahtia jos järki vain on päässä. Toki ylilyöntejä tapahtuu mutta kyllä sitä tapahtuu joka metsästyksen alalla. Ja jos tuo soidin alueen metsästys olisi niin suuri ongelma olisi linnut tapettu jo sukupuuttoon koko suomesta.

Mutta kyllä tuo petojen määrä minusta ohjailee aika lailla lintujen pesinnnän onnistumista ja kantaa. Monella alueella eteläsuomessa pienpetokanta on monin kertainen esim teeri kantaan nähden niin ei siinä teerien pesintöjen onnistumisella ole kovin hyvät mahdollisuudet. Eniten surettaa kun paikallisesti lintu kanta saattaa näyttää pientä virkoamisen merkkejä ja heti ollaan isoon ääneen puhumassa hyvistä lintukannoissa ja teerien metsästyksestä. Vaikka todellisuudessa koko metsästys seuran alueen teeri kanta on vain muutamissa kymmenissä linnuissa. Mutta jos ei ole koskaan nähnyt tilannetta että lintuja oikeasti on niin aika vaikea sitä on ymmärtää. Mitä itse olen huomannut niin aika suoraan saa verrata lintukantaa pienpeto kantaan.

Jos nyt laskee että esimerkiksi 4000hehtaarin seuran alueella olisi 100 teertä eli hyvällä tuurilla 50 naarasta poikineen. Ja samalta alueelta saadaan 100-150 petoa vuosittain niin siitä on helppo laskea ettei yhden pedon tarvitse löytää kuin joka toinen tai kolmas vuosi yksi teeren munapesä tai poikue niin koko poikastuotta on aika lailla tuhottu. Ja silti kuulee puhuttuvan ettei pedot vaikuta lintu kantoihin... Ja uskalla sanoa että nuo edellä mainitut luvut täsmää aika moneen seuraan etelä- ja länsirannikolla ja jopa hiukan sisään päin suomea mentäessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 27.06.2014 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En kieltäisi kuvastusta. Teeriä on melko runsaasti aina vaan.
Kuten edellä viitattu rktl:n lukuihin niin metsästys on kaikkiaan sanalla sanoen pientä maalintujen kuolleisuudessa (en ole tosin lukenut dokumentteja). Ehkä pienempää kuin poroaitojen tappovaikutus. Niihin tulisikin kiinnitellä nauhoja jotta linnut näkee ne paremmin. Myös metsäojitusten suhteen pitäisi miettiä kellon taaksepäin kääntämistä. Harvat suot ja vaihevyöhykkeet kasvaa koskaan mitään järkevää metsätalouden kannalta ja se on nähty nyt pitkältä ajanjaksolta. Nyt on kuulemma myyräkanta taas nousussa joten pedot onneksi keskittyvät enemmän niihin kun ovat helppoa ruokaa. Toki kanta lisääntyy taas jonkin verran mutta niin petopyytäjien saaliitkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Linnustus Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 60, 61, 62  Seuraava
Sivu 17 Yht. 62

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com