OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haussa taskulamppu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 68, 69, 70  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timow
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2013
Viestejä: 218
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 19.07.2014 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En lukenut koko ketjua joten pahoittelut jos tästä on jo puhuttu airmmin.
Onko sellaista edullista (dx.com tms) tehokasta lamppua, kuten cree, mutta jossa ei olisi vain yhtä nappia josta lamppu syklaa toimintamoodit joka kerta läpi?

Monikaan juttu ei ärsytä yhtä paljon kuin se, kun joutuu aina lamppua käyttäessään painelemaan monta kertaa nappia ja katsomaan vilkkuvaa valoa ja sitä himmeämpää valoa.
Ihan vaan se kaikkein kirkkain vaihtoehto riittää, toki ei haittaa jos on ERILLINEN nappi josta vaihdella moodia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
raiko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Elo 2008
Viestejä: 885
Paikkakunta: sumibia

LähetäLähetetty: 19.07.2014 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noitten led-moduuleita vai mitä ne oli pitäs saada yks tehoinakin. Dx hinnat tais olla vitosen luokkaa per led
_________________
B-tip's & foxes.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksimodisia on tullut myyntiin nyttemmin vähän enemmän, ja vaikkapa tuossa on jo varaa valkkailla, etäkytkimillä ja jalustoilla tai ilman. S
Halvoista suosittelen esim. jotain c8 tai c12 lamppua. Jos tahtoo "laadukkaampaa" niin yksi-modisia on aika vähän, mutta monista näppärämpi tuunaaja muokkaa modit mieleiseksiin kolvilla. Semmoisia on jonkun verran missä on päälle-pois-nappi ja modinvaihtonappi erikseen. Mutta nuo halvat ultrafiret sun muut kumminkin toimii siinä missä paremmatkin. Kokoonpano jäljessä voi olla eroja, jos siitä välittää. Itse en käyttö lampuissa.

Tuulastukseen suosittelen jotain useampiledistä esim. tämä kuulunee ehkäpä parhaimmistoon, kuitenkin sillä varauksella etten ole itse kokeillut. Tuo on kuitenkin verraten hintava, ja paremmin käteenkäypä tuulastuksessa olisi vanha 3t6 joka on sama kuin lumilight light cannon, ja on nykyään tosi edullinen. Tosin halpa hinta tarkoittaa melkein aina trustfiren kopiota, joissa driverin teho on mitä sattuun ja valoteho sitämyöten vaihtelee 800-2500lm välillä arvioisin. Tuo on kuitenkin aika vanha malli, eikä ihan pärjää uudemmille, esim tuolle m6:lle, saati kunnollisille xm-l2 malleille, mutta on kuitenkin erittäinkin edullinen, ja lämmönsiirroltaan hyvä, jopa niissä kopioissa.

Joku sky ray king tyyppinenkin olisi edullinen, mutta tuulastuksessa lamppu on päällä pitkään, jolloin monessa srk:ssa lämmönsiirto ei riitä vaan lamppu kuumenee liian kuumaksi, joskus jopa sulattaen akkujen kelmut!

Otsalamppujakin on useampi ledisinä ja saman tehoisina, mutta en pidä otsalampusta siksi, että jos on vähänkään sumua, et näe mitään.

Jos päättää tilata kiinasta, pitää varautua pettymyksiin ja siihen että tilaus saattaa kestää viikon tai ikuisuuden. 2-5vko on ehkä semmonen keski arvo, mutta joskus tulee viikossakin.

Noita punahopeita ultrafire akkuja tulee monien lamppujen mukana. Ne pelaa auttavasti hetken, mutta kannattaa hankkia joko vihreitä panasonicin suojattuja 3400mAh akkuja, tai samsungin 2600mAh suojattuja akkuja banggoodista. Bg on kai ainoita paikkoja josta akut tulee suomeen tällä hetkellä, mutta ihan varma en ole tuostakaan. Joku aika sitten oli kai isoja ongelmia.

Mutta! Jos on tarkoitus hankkia yksi tai kaksi lamppua käyttöön, suosittelen tarkastamaan akkulan valikoiman! Siellä on paljon varmasti laadukkaita lamppuja eri teho- ja kokoluokissa, ja laadukkaita akkuja, esim keeppower-akut. Ja noiden hinnat ovat kilpailukykyisiä jopa verraten kaukoidän kauppiaisiin. Ja takuu toimii ja palvelu on ystävällistä ja sujuvaa. Kokemuksesta voin suositella! Oikeastaan muista ei ole kokemusta, mutta varmasti muitakin suositeltavia kotimaisia toimijoita on.

Olen paljon tilaillut myös ulkomailta, ehkä abaut parikymmentä lamppua + akkuja ja latureita + ledejä, drivereita ja komponentteja ja muuta tilpehööriä... Muutaman suomesta ostanut tai tilannut, etenkin akkuja. Ja jos nuo kaikki olisin ostanut suomesta, ei olis sitä prse kestänyt Mr. Green . Mulla on karannu tämä harrastus lievästi lapasesta, mutta niillä joilla tarkoitus hankkia yksi tai kaksi käyttölamppua,on aivan perusteltua tukea suomalaisia kauppiaita, ja varallisuuden mukaan vaikka kuinka paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timow
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2013
Viestejä: 218
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 10:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos vinkeistä!
Pitääkin perehtyä noinin linkittämiisi tarkemmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 20.07.2014 12:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Heska kirjoitti:
Hommasin tuommoisen Thrunite TN32 lampun, kantomatkaa melko hyvin LED lampuksi, liki 1km. Cool

http://www.akkula.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110228-11092-27846-1/Products/53512


Oliko tuosta millaisia kokemuksia?


No joo, pitkällehän tuo näyttää, että jos sellaista on vailla niin tuo on varsin hyvä vaihtoehto. Tehonsäätö tuolla pyöritettävällä renkaalla on aika paljon näppärämpi ja nopeampi käyttää, kuin että kliksuttelisi käyttökytkimestä eri tehotilat vuoronperään läpi. Yksi renkaan asento sammuttaa lampun, eli tuota päätytulpan käyttökytkintä ei välttämättä tarvitse kuin kuljetuksesa tms, niin ei vahingossa kytkeydy esim. repussa päälle. Pieniä tehotiloja löytyy myös joissa antaa valoa todella pitkään yhtäjaksoisesti, joten toimii myös "retkilyhtynä" sopivasti sijoitettuna (tai jotain heijastinta tai muuta valonhajoittavaa materiaalia käytettäessä). Päätytulppa on leveä ja muotoiltu niin että valaisimen saa seisomaan pystyssä pöydällä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 20.07.2014 13:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaan onko turhankin pitkä ja kapea tuo keila, jos sanotaan että normikäyttö on supien etsiskely pelloilta ja karhunjälkien katselu yökasteesta, etäisyydet 50-500m?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ainahan niissä on jonkunverran hajavaloa, ja luulen että tuokin on ihan käyttökelpoinen vaikka varpaiden katseluun.

Toinen kilpaileva lamppu joka varmasti myös on hyvä, on fenix tk61. Ainakin luulen sen olevan paloajoiltaan pidempi, sillä sitä ajetaan puolet maltillisemmilla virroilla kuin tuota thrunitea. Sen valon kantama on saatu aikaan optimaalisemmalla heijastimella, joka varmasti tietää sitä että keila on vielä kapeampi. Eli yleisvalona tn lienee monipuolisempi.

Tuosta tuulastuksesta, siinäkin kirkkailla vesillä pärjää yhden xm-l/xm-l2 ledin lampulla, mutta moniledisissä kirkas keila on paljon laajempi ja voi hakea kalat paljon pidemmältä kun valoa riittää. Taas tommoset yksilediset jotka nättää kauas, on lähelle veteen liian kapeita. Hajavalosta ei vedessä ole niin paljon iloa kuin maalla.

Jos laadukkaan lampun tahtoo, niin tk75 voisi olla mahtava tuulastusvalo. Tehokas ja yllättävän kevyt. Tai jos tahtoo ehkä markkinoiden tehokkaimpia, niin supbeam x60 on aika hurja tykki. 5000lm ja 800m:n kantama. Sitä ja pienempää x40 mallia myy mm. laatuled.fi ja tarviketalo.net. Halvempi vaihtoehto on sitten btu shocker vaikka bg:stä. Sekin on aika kookas ja painava, mutta mukavasti siitä lähtee valoa, 2800-3000lm ja sekin kantaa jonnekin 800m:n tienoille.

Mulla tuo jälkimmäinen on, ja kyllähän se alkoi naurattaa kun sen otti paketista. Hillitön möntti. Tykkään siitä kyllä, vaikka en sitä paljoa ole vielä käyttänyt. Syksyllä tuulaalla tietää sitten paremmin mikä on tuomio. Se vaan on vain kolmen akun ja kolmen ledin valoksi aivan tajuton möykky. Vaikka x60 on vielä isompi, on se sentään viisi ledinen ja kuudella akulla. Tk75 ilman jatkoa on varsin kompakti etenkin painoltaan, mutta häviää hitusen kantamassa btu:lle. En kuitenkaan osaa suoraan suositella btu:ta kellekään. Se pitää mieluiten itse kokea onko sinut sen koon ja painon kanssa, tai ottaa se riski.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 20.07.2014 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No mitkäs 18650 akut tuolta akkulasta sitten olisi järkevät hankkia tuon kaveriksi?
Valikoimaa on pilvinpimein, ja hinnat muutamista euroista kymmeniin kappaleelta.
Tässä tapauksessa, se viimeinen tehonlisäys tai viimeiset lisäminuutit akkujen keston muodossa eivät paina mitään.
Ja ne ladataan halpislaturilla.

Jotkut perus 3000+mAh riittänee?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kuhmon Ahma
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Syy 2010
Viestejä: 3252
Paikkakunta: Syrjäkylä

LähetäLähetetty: 20.07.2014 16:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pieniä ne on silakat joulukaloiksi Wink

http://www.youtube.com/watch?v=JCPOQLG6taI
_________________
Metsästys ei ole harrastus vaan elämäntapa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoittanet RiUDE akkuja tohon tn32:een?

Jos haluut edulliset, mutta hyvät, valitsisin nämä. Samsungin kenno on hyvä.

Tai nämä. Sanyon kenno on ehkä vähän arvostetumpi, mutten itse usko olevan kovin merkityksellinen ero. En ole tietoinen noiden virranantokyvystä verraten keskenään. Myös enerpower merkillä löytyy samaa kennoa suojapiirillisenä ja varmasti hyvä vaihtoehto sekin.

Paras toiminta-aika saadaan varmastikin näillä, mutta ovat sitten jo kalleimmat.

Itse valitsisin kuitenkin nämä, koska näillä saa suojatuista akuista varmimmin kaiken ilon irti, eli virran antokyky on parhaimmistoa suojatuista. Toki suojaamattomilla saa aina paremmin, mutten niitä käytä periaatteestakaan. Tällä on merkitystä etenkin tn32:n kohdalla, koska täysillä sitä ajetaan muistaakseni yli 6A virralla, kun creen suositukset taitaa loppua jonnekin 3A tietämille. Tavan lamput palaa miltei joka akulla samalla lailla, mutta tässä saattaa olla eroa. Sitä en sano huomaako ihmissilmä eroa ilman mittaria, mutta mulle sillä on merkitystä Mr. Green . Luulen että paloajat jää noilla 2600mAh tasolle tai jopa alemmas, sillä virtaa kuluu enemmän noilla. Panasonikin pf-kenno antaa paremmin virtaa, mutta ylensä suojapiiri on kaikkein rajoittavin tekijä.

Teet valintasi sen mukaan mille annat painoarvoa. Hinta-kapasiteetti-virranantokyky. Noista jälkimmäinen luultavasti vähiten merkityksellinen ellei ole pakko saada jokaista teoreettista lumenia irti. Käytön kannalta ehkä kapasiteetti, mutta 2600mAh on aika hyvä jo sekin. Huonoja vaihtoehtoja suojatuissa akuissa tuolla ei olekaan, joten ei mee vikaan valitsipa minkä vaan. Periaatteessa voisi olla fiksua hankkia myös vaihtoakut, jolloin voi hankkia ne vaikka halvemmat. Ainakin tuulaalla vaihtoakut on must. Huomioi myös paljous alennukset akkujen hinnoissa. Ittellä tuolta hankittuja 2900mAh panasonicceja ja 2600mAh sanyoita, ja erittäin hyviä ovat. Lisäksi maailmalta hankittuja 3400mAh panasonicceja, joissa hyvä kapasiteetti mutta ei niin hyvä virrananto kyky(johtunee varmaan eniten piiristä, vaikkei tuo panan b-kenno mikään kuuluisuus virranannoltaan olekaan), sekä 2600mAh samsungeja. Myös pskoja ultrafirejä on ihan liikaa.

Olightin x6 on toki hurja valaisin, ja xm-l2 päivityksellä hakkais varmaan muut mennen tullen, saati jos vaikka puolet ledeistä dedomais. Mutta sen erillinen akkukotelo ei oikein allekirjoittanutta houkuta, joskaan ei hintakaan. Supbeam x60 tarjoaa saman verran lumeneita mutta enemmän heittoa, floodin kustannuksella tietty.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harjula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2225
Paikkakunta: NATO Suomi

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi nykyisin pitää lähes kaikkiin lamppuihin tunkea tuo helvetin strobo toiminto? Mitä sillä edes on tarkoitus tehdä, näin siviilinä?
Omaan käyttöön tämä http://www.valostore.fi/tuote/olight_s15/ olisi juuri käypäinen, siis ilman tuota vilkutinta, josta saa noin sekunnissa päänsä kipeäksi.
Kuinka helposti vilkku, tai koko lamppu, menee tuossa mallissa vahingossa päälle esimerkiksi sen ollessa housuntaskussa?
_________________
Halloo. Sanohan onko siellä petterbughissa kylymä?
Tuhotaan muskovia. NYT!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kannattaa myös muistaa että kaikki akut ei mahdu kaikkiin valaisimiin. Ne ei ole aina 18 paksuja ja 650 pitkiä, vaikka niin nimellisesti sanotaankin. Muistaakseni tn32:ssa ei ole kovin tiukkaa, mutta voin olla väärässäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1578

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Vaan onko turhankin pitkä ja kapea tuo keila, jos sanotaan että normikäyttö on supien etsiskely pelloilta ja karhunjälkien katselu yökasteesta, etäisyydet 50-500m?


No jos matkat alkaa tuosta 50:stä metristä, niin en usko että keila jää liian kapeaksi. Lähityöskentelyyn sitten varmaankin jää, jos ei jollain vippaskonstilla koita keilaa leventää. En tiedä löytyykö tuohon kokoluokkaan sopivia hajoitinlinssejä, mutta sellainen olisi toki kätevä kun saa tarvittasessa helposti paikoilleen/pois. Itse tulee leveäkeilaista ZebraLightin otsalamppua käytettyä jos/kun tarvitsee laajempaa valoa lähemmäs, pysyy kädetkin vapaana työskentelyyn. Hakuvaloksi sitten tuommoinen kapelakeilainen on lyömätön laite. Tietty jos pitää yhdellä valaisimella saada hoidetuksi kaikki käyttökohteet, niin sitten varmaan joku Fenixin malli jossa erilliset LEDit lähialuelle, tuossa alla pari esimerkkiä (joskin maksimikantomatka jää sitten reilusti tuosta Thruniten TN32 lampusta).

http://www.fenixvalaisimet.fi/TK-sarja/TK51L2
http://www.fenixvalaisimet.fi/TK-sarja/TK76
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Gerberos
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Syy 2008
Viestejä: 3549
Paikkakunta: E-savo

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harjula: Tuon lampun saa "näppäinlukkoon". Kun se on pois päältä, painat virtanappia yli sekunnin päällä, ja pois kun painaa taas yli sekunnin. Minusta aika saisi olla pidempikin, mutta kumminkin ominaisuus sekin.

Lampusta paremmin tietoa vaikka tuolla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harjula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2225
Paikkakunta: NATO Suomi

LähetäLähetetty: 20.07.2014 17:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos linkistä. Kannatti näköjään kysyä. Very Happy
_________________
Halloo. Sanohan onko siellä petterbughissa kylymä?
Tuhotaan muskovia. NYT!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 61, 62, 63 ... 68, 69, 70  Seuraava
Sivu 62 Yht. 70

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com