OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.05.2014 15:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustelin eilen elopainoltaan 550 g siian fileinä. Noin 45 min / 90 C. Nahkapuolikaan ei saanut oikein kunnollista savukalan väriä, mutta maku oli oikein hyvä kun fileerattu puolikin oli kuitenkin ottanut savua itteensä. Söin toisen fileen heti tuoreeltaan ja toinen oli yön yli kääreissä ja jääkaapissa. Yön yli levännyt file oli olevinaan selkeesti paremman makuinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 31.05.2014 15:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli otettua oikein elävää kuvaa siian savustuksesta.
http://youtu.be/9ezI5WdE0R8

Videon musiikki ei ole voimakas kannanotto maailmanrauhan puolesta Smile Tuli vaan tunnollisesti etsittyä jotain no name royalty free renkutusta tohon taustalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 31.05.2014 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän oli oikein tunnelmallinen pätkä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 02.06.2014 00:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Sehän oli oikein tunnelmallinen pätkä.


Tänks Smile Videota piti editoida aikalailla että siihen sai noinkin paljon toimintaa. "Raakafilmin" katselu oli kauheeta kun siinä oli pitkiä pätkiä jossa vaan tuijotettiin savukaappia. Se ei oikein välity mykkä-videolle että "nyt se ukko miettii maailmaa valmiiksi" Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 09.06.2014 22:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvin oli itse palvattu porsaanfile selvinnyt kuukauden päivät vakuumissa&pakkasessa. Maku ei ollu ainakaan huonontunu! Jatkoa varten parempi että voi kärytellä isomman satsin kerralla ja syödä silloin tällöin pikkuhiljaa.

Tuosta kelpaa leikellä leivän päälle Smile




Kalansavustuksessa tuli kirjolohifileiden kanssa kokeiltua suolaamisen "standardisoimista" Smile Ettei olis joka kerta erilainen lopputulos. Kaupan kääreissä oli sopivasti fileen paino, niin punnitsin karkeaa merisuolaa 2 % fileen painosta ja ripottelin siihen päälle. En pyyhkiny mitään kalan päältä pois ennen kaappiin laittamista. Lopputulos oli hyvä mutta vähän turhankin suolanen mun suuhun. Seuraavalla kerralla kokeilu esim. 1,5 % suolaa kalafileelle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 20.06.2014 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juhannus kalat kylmäsavustumassa. Kävin aamulla hakemassa tuon savugeneraattorin testiin.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 28.06.2014 02:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli kaadettua pari leppää ja nyt ne on jo tehty klapeiksi. Klapit laitoin suoraan katon alle ja varjoon kuivumaan.


Nyt on vielä hyvä aika tehdä savupuita. Lepän kuori irtoaa melkein puhaltamalla. Kuoritut pöllit on vaan liukkaita niin kuin naitu !&%¤#"! Smile Vielä kun alkais kunnon heinäpoudat...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ulkku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Mar 2008
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 17.07.2014 14:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keväisen SPV:n seurauksena vanha tiilinen savustusuuni jäi siskoni tontille ja täytyisi kai uusi kyhätä. Ajatuksissa puinen kaappi. Onko merkitystä mitä puuta käyttää kaapin seiniin? Haapaa, koivua, tervaleppää, havupuuta?

Itse olen ainakin tykännyt kuhasta savustettuna. Täytyy vain muistaa savustaa vaalea lihaiset kalat selällään ja ankerias ym. rasvaisemmat mahallaan.
Noin 20v tuli savustettua tuolla isoisän tekemällä uunilla jossa käytettiin tuoretta, korkeintaan päivän nahistunutta, leppärankaa lehtineen kaikkineen ja lisäksi muutama katajan oksa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 01.08.2014 00:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollasia kymppikilon hauen fileen pökäleitä tuli savuteltua viime viikonloppuna. Hyvää se vaan tuli hauestakin Smile Maistui hellekelillä hyvin jääkaappikylmänä hyvin suolattuna ja leppäsavulla maustettuna. Vielä parempaa vois olla jos laittais vähänvoia tai sianihraa päälle ennen savustusta...



Ei ole kokemusta ulkun kysymykseen että mitä puuta savustuskoppi pitäis olla kun oma on kokonaan metallia. Veikkaisin että kaikki normipuutavara käy kun siitä ei ole kukaan paasannut tällä palstalla mitään Smile Eihän siellä kopissa kuitenkaan ole kuin se max. 100 C lämpöä tai alaosassa ehkä hiukan ylikin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sipowicz



Liittynyt: 09 Elo 2014
Viestejä: 4

LähetäLähetetty: 09.08.2014 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iskipä itellekki kiinnostus tollaseen saaristolaismalliseen kaappiin. Nettiä lueskelemalla, Särömaan(Kalansavustuksen salat) kirjan luettuani ja aikani ajatusta hautoen pääsin rakennushommiin ja tämmönen siitä sitten tuli.



Aikalailla perstuntumalla rakentelin, mutta suuntaa mitoista otin Särömaan kirjasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 09.08.2014 23:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköinen, pistäs pari sisäkuvaa kanssa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9432

LähetäLähetetty: 10.08.2014 12:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuvanipelöinti. Hylsyt puuttuu... Mr. Green
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 12.08.2014 07:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hieno uuni muista reilu rasva astia ettei käy niin kuin minun ensimmäiselle palviuunille
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ulkku
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Mar 2008
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 13.08.2014 11:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grillatessa osui silmään vanha rantasaunalta aikoinaan purettu muuripata. Taidan tehdä siitä "väliaikaisen" savupöntön Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 13.08.2014 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko tuossa sipowitzin uunissa tuhkaluukku tuossa alhaalla?
Jos on, niin voipi olla että saat peittää arinan alapuolisen osan hiekalla, jotta veto pysyy tarpeeksi pienenä.
Itselläni on suht vastaava rakenne, mutta puut tulevat suoraan valetun laatan päälle. Vieläkin meinaa palaa turhan kiivaasti.
Muistaakseni vilperi vainaan neuvosta tein suoraan noin.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 15 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com