OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

vaelluskengät
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 43, 44, 45  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Maukka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 132

LähetäLähetetty: 11.08.2005 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

OskariJ kirjoitti:
ittelläni on nykyisin trezetan huntterit, ostin kolme vuotta sitten keskisiltä, aattelin kokeilla(159€) sopii mulle paremmin kuin useimmat sukat, jaksaa kävellä, eivät kostu, goretexistä huolimattaja ainoa hoito on nahan rasvaus ja kauden päätteeksi kevyt pesu.


Ittellä ollu samanlaiset trezetat kans parivuotta. Ei mitään ongelmia tähänasti ja nyt kun niillä on aikansa kävellyt ne alkaa olla niin hyvin muotoutuneet jalkaan että ei muita kenkiä viittis pitää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsäterri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tou 2004
Viestejä: 113

LähetäLähetetty: 12.08.2005 02:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jepsistä,onko kellään kokemusta noista, viking hunter gtx, Joku uusi malli viikingeiltä,tai ylipäätään tietoo kyseisistä tossuista. Onko Metsästysjalkineet...???
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dynamo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Hei 2004
Viestejä: 72
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 13.08.2005 10:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä ostin pari viikkoa sitten paikallisesta Kesportista Viking peak Hunterit hintaan 169e (ovh joku 250e). Otin tummalla rasvanahalla (siis ei nupukki). Yksi lakkareissu kävelty ja hyvän tuntoiset muuten mutta rakot tuli koska käytin halpissukkia. Rasvasin kengät heti uutena. Yhden päivän kävelyn jälkeen ja n.5 pv niitä kuivatettuani (nuo kuivavat hitaasti!) huoneenlämmössä huomasin että pintarasvaa oli niukalti jäljellä, joten rasvasin uudelleen. Toivottavasti noita ei tarvitse joka päivän kävelyn jälkeen rasvata.

Nyt olisikin tarkoitus ostaa edulliset vaellussukat jostakin (<20e / pari). Suosituksia voi antaa.

By the metsäautotie: Vikingin kengille on myös oma topikkinsa: http://www.eralle.net/forum/viewtopic.php?t=4338

EDIT: Ostin kenkien mukana säärystimet. Nämä osoittivat hyvödyllisyytensä jo ensimmäisellä reissulla. On huomattavasti mukavampaa kun voi hetkellisesti huoletta "mulahtaa" polvia myöten veteen kastelematta sukkia (esim. joen ylityksessä). Vähän ne ehkä hiostavat mutta ei haittaa paljoa.
_________________
Benelli Nova 12/89, Tikka Standard .222 ja .308, Sasta rimpi Gore-TEX.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dynamo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Hei 2004
Viestejä: 72
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 14.08.2005 22:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on sitten ostettu paikallisesta prismasta "kunnolliset??" vaellussukat:

1 pari Sidoste-sukka (radical sport foot fit) "muotoiltu villapohja, hiertämätön - saumaton", hinta: 4,90e

ja 1 pari Mund teide trekking (coolmax), hinta: 7,90e. Saa nähdä miten äijän käy...
_________________
Benelli Nova 12/89, Tikka Standard .222 ja .308, Sasta rimpi Gore-TEX.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6534

LähetäLähetetty: 15.08.2005 08:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuo Mundin coolmaxit on ihan hyvät alusukat. Kannattaa varata pidemmälle reissulle varaparit taskuun. Ne kovettuvat kun vuorokauden ovat olleet jalassa (kiki kovettaa). Päällyssukaksi joku gorekenkään suunniteltu varvas- ja kantavahvistettu sukka niin siinäpä se toimiva varustus kengän sisään onkin.

Kävin tuossa jaloittelemassa v-loppuna. N. 30 km lenkki kuivaa maata, jänkärapakkoja, joen ylityksiä jne. ja kyllä kalvokenkä on pop. Iltaisin ei tarvinnut sukkia tai kenkiä kuivatella. Sen kun meni nukkumaan. Aamulla vain uudet coolmaxit alimmaiseksi ja menoksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 15.08.2005 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sukkia parhaimmasta päästä löytyy Bridgedalen mallistosta. Esim. yhdistelmänä alle Liner, päälle Trekker on erinomaiseksi todettu monenkin tallustajan jaloissa. Suosittelen!
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MukkuPili
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tou 2004
Viestejä: 166

LähetäLähetetty: 15.08.2005 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Survonpa lusikkani soppaan minäki...

Itellä on sen luokan räpylä, että mikä tahansa kenkä ei passaa. Kaks hyvin istuvaa kenkää on löytyny (Haix Tapio, Meindl Taiga) ja nyt kaipais käyttäjien kokemuksia. Taigaa on tässä ketjussa jo kehuttu ja vähän moitittukin.

Haixin Tapiota on arvosteltu vähemmän. Sehän on joillain ollu jo pidempään käytössä, eli kokemusperäistä tietoa pitäs olla. Miten kenkä pelaa (pitävyys, istuvuus, muokkautuminen)? Onko Haixin hengittävyys sitä luokkaa mitä mainostetaan? Venyykö kenkä leveyssuunnassa?

Kiitokset asiallisista kommenteista jo etukäteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 6534

LähetäLähetetty: 16.08.2005 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No lue edellinen kommenttini. Itellä on Haix Tibetit ja tuo Tapio on siitä "suomalaistettu" malli. Näin olen ymmärtänyt.

Istuvuus ? Jonkun verran olen kengillä kävelly ja sen minkä ne reissussa leviää niin sisällä kuivuessa taas kapenee. Nauhotusta korjailemalla kengän saa jalassa istumaan kelvollisesti sitä mukaa kun se muokkautuu. Nauhoitusta joutuu korjailemaan pari kertaa päivässä. Osuuskaupan tennissukilla kenkiä ei kannata jalkaan laittaa, lähtee nahka kävelemään. Siis jalasta.

Pitävyys ? 2. kesä takana ja on pitäneet. Rankin reisu 5 pva erämaassa niin että lunta n. 5 cm maassa. Päivällä +asteita -> kasteli tehokkaasti. Öisin pakkasta n. 15 astetta -> kengät aamulla umpijäässä. Nuotiolla sulatus ja taas uuteen päivään. Kilometrejä paljon. Ei ongelmia.

Kumppareiksi en ole kenkiä ostanut, siispä en niillä ole mennyt vesisaaviin seisomaan saadakseni selville että koska alkaa vuotamaan, mutta leveähkön, vuolaan joen ylitys onnistuu ilman vuotoja. Samoin rämpiminen letoissa niin kauan kuin letoissa yleensä viitsii tai joutuu rämpimään.

Hengittävyys ? Sukat on olleet märkänä kerran kun tipuin kainaloita myöten järveen.

Mitä muuta ? tuossa v-lopun reissussa oli aika kivistä tai kivistä maastoa n. 20 km. Nilkat alkoivat kipeytymään huolimatta kelvollisesta tuesta. Luulen että se johtuu kohtuullisen kapeasta kantapäästä jolloin kenkä ikään kuin keikkui kivikossa. No, kumppareilla tuota reissua en olisi voinut edes tehdä, yritetty on. Jalkapohjat olivat hellinä, mutta olipa tuo ensimmäinen kunnon kävelylenkki sitten viime syksyn.

Muutama työkaveri ja pari muuta tuttua on Meindl:n suurkuluttajia, ja jokainen on siirtymässä tai siirtynyt Meindl:stä pois ihmeellisten laatuvaihteluitten takia (vuotoja). Itse en Meindl:tä hommannut kun kukaan em. henkilöistä niitä ei suositellut oikeaan käyttöön. He kun tietävät minkälainen kengän kuluttaja olen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
leksa
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 17.08.2005 10:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mihin hintaan olette Haix Tapioita ostaneet ja mistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lintumies2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Huh 2005
Viestejä: 41
Paikkakunta: koillismaa

LähetäLähetetty: 17.08.2005 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ostin 4 vuotta sitten Viking vaelluskengät. Ensimmäiset kengät alko vuotamaan vuoden käytön jälkeen. Laitoin takuuseen ja sain uudet kengät, ne ei kestänyt sitte ku puoli vuotta ja alkoivat vuotaa ja värjäsivät nipun sukkia. Laitoin taas menemään takuuseen, mutta en enää ottanut uusia kenkiä riesaksi vaan otin kengät rahana ja ostin Meindelit. Meindelit ovat olleet minulla käytössä 2 vuotta ja ovat kestäneet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Finnfire hunter



Liittynyt: 28 Elo 2005
Viestejä: 5
Paikkakunta: Savo

LähetäLähetetty: 07.09.2005 20:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa juuri Sportian mainoslehti, jossa oli tarjouksessa Halti Husky vaelluskengät hintaan 69.90€ (ovh.99.90€). Haltin sivut ei tuota Husky mallia kuitenkaan tuntenut, mutta vastaavilla tiedoilla, hinnalla ja ulkonäöllä löytyi Trekker niminen malli, joka kaiketi on täysin sama kenkä. Täyttä vedenpitävyyttä lupaillaan noille ja drymaxx näyttääpi noissa lukevan. Onko kenelläkään kokemusta noista Husky/Trekker kengistä? Hinta ainakin olisi kohdallaan ja uudet kengät pitäisi saada, kun entisille -99 mallin Salomoneille tuli kilometrit täyteen ja pohjat alkoivat irrota. Eli kannattaako noihin Huskyihin sijoittaa vai ottaakko suosiolla kalliimmat ja mahdollisesti paremmat tossut??
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jh76



Liittynyt: 31 Maa 2005
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 08.09.2005 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erämessuilta ostin keväällä Trekkerit... Hyvät oli jalassa ja piti vettä viime viikkoon asti. Mukisematta meni takuuseen mut kenkiä ei saanut heti tilalle vaan liike lähetti ne ensin Haltille tutkittavaksi. Eilen sain sitten uudet tilalle...
Hintaansa nähden hyvät kengät(69e) ja vuotamaan jos alkaa niin liikkestä vaan uudet tilalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hq
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hei 2004
Viestejä: 3688

LähetäLähetetty: 03.10.2005 00:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jpaaso kirjoitti:
Tänään ei ollut hinnasta kiinni, mutta Meindlin Taigat (310€ Espoon Partioaitassa) , joita lähdin hakemaan, jäivät hyllyyn ja halvemmat Hanwag Hunterit (259€ samasta putkasta) tarttuivat mukaan.
[...]
En edes väitä tietäväni Huntereiden laadusta mitään muuta, kun ovat nyt olleet jalassa tunnin. Katsotaan parin vuoden päästä.


Kas, tuttuja miehiä täälläkin. Surprised

Hanwagien (Hunter, vanhempi malli) laadusta on omakohtaista kokemusta noin 90 metsästyspäivän ja pyöreästi tuhannen kävellyn kilometrin verran, miltä pohjalta ei ole valittamista. Saman tehtaan väittävät valmistavan Hanwagit ja Meindlit joten laadussa tuskin on sen suurempaa heittoa. Tuntuma on että nuo olisivat rakenteeltaan hieman Meindlin kenkiä pehmeämmät eivätkä vaatisi yhtä paljon "sisäänkävelyä" ennenkuin ne istuvat jalkaan kunnolla.

Kalvo on vielä toistaiseksi ehjä vaikka nyt jo tuleekin jatkuvasti mietittyä onko varpaissa tuntuva viileys läpi tullutta vettä vai tekeekö mielikuvitus kepposet. Tyypillinen käyttöikä kengille on 60-70 täyttä päivää joten pakkovaihtoon ei todennäköisesti ole enää pitkä aika. Säännöllinen rasvaus (Skinnfix) on pitänyt nahan pehmeänä ja rasvan imeydyttyä vaha (Nikwax nestemäinen pigmenttivaha ja päälle vielä kiinteä purkkivaha) auttaa vedenpitävyyteen.

Seuraavat kengät ovat todennäköisesti myös Hanwagit, ellei sitten kokeilisi Haixin kenkiä vaihteeksi. Tibet-mallista on houkuttelevia poistotarjouksia ja omaan jalkaan sopiva kanootinomainen 46-47 on usein se viimeinen jäljelläoleva kappale poistoerästä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vonkamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1471
Paikkakunta: Suomi

LähetäLähetetty: 03.10.2005 16:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ostin viime torstaina Meindlin Taigat. Normaali hinta näissä on jotain 300 ja rapiat mutta sain 248eur, eli aikas halvalla. Oli viikonlopun jalassa hirvimetällä eikä kosteus läpi. Tarkkaillaan tilannetta. On muuten paaaaljon tukevammat jalkaan kuin kumisaappaat, ikinä' en enää kumisaappaita metsälle laita.
_________________
Sako Finnlight aito Suomalainen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
texmachine
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Syy 2005
Viestejä: 141

LähetäLähetetty: 03.10.2005 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tämän voi poistaa

Viimeinen muokkaaja, texmachine pvm 15.04.2006 16:49, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 43, 44, 45  Seuraava
Sivu 14 Yht. 45

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com