OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tee se itse Riistamakkaraa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 24.02.2014 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. Very Happy
_________________
http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s

http://aijaa.com/CZV65q
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2014 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussihousuelvis kirjoitti:
Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. Very Happy

Jep, hyväähän se Cool
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 24.02.2014 22:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. Very Happy

Jep, hyväähän se Cool


Jaa...ollaankos me jossain tavattu Rolling Eyes
_________________
http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s

http://aijaa.com/CZV65q
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2014 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pussihousuelvis kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. Very Happy

Jep, hyväähän se Cool


Jaa...ollaankos me jossain tavattu Rolling Eyes


Enpäs tiedä ollaanko, pitäiskö järjestää treffit? Wink

Mutta itsekin olen Vironreissulta tuollaista huonekuivattua makkaraa tuonut...
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Pussihousuelvis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Hel 2011
Viestejä: 2650

LähetäLähetetty: 24.02.2014 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Kaarle Martel kirjoitti:
Pussihousuelvis kirjoitti:
Tuon näköistä juuri maistelin(ei kuitenkaan salamia). On ollut riippumassa huoneen lämmössä pari kuukautta. Viron Jahdeista sitä toin...helvatin hyvää. Very Happy

Jep, hyväähän se Cool


Jaa...ollaankos me jossain tavattu Rolling Eyes


Enpäs tiedä ollaanko, pitäiskö järjestää treffit? Wink

Mutta itsekin olen Vironreissulta tuollaista huonekuivattua makkaraa tuonut...


Meinaan vaan, kun sielä Viron reisuilla pyörii samaa porukkaa. Hyviks kavereiks tullaan ja naama tutuks, mut kaverist ei tiedä kuin etunimen. Ens talvena taas mennään. Toivottavasti saa samaa makkaraa tuliaisiks Very Happy
_________________
http://youtu.be/otCpCn0l4Wo?t=18s

http://aijaa.com/CZV65q
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 24.04.2014 21:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tämähän on tämmönen astetta tollompi kysymys taas ..mutta kysytään nyt silti Laughing ..eli kun tuota suolta on purkissa kymmenkunta metriä niin onko tapana pätkästä arvioilta jonni matkaa ..vai vetästä koko helahoito suppilon päälle ja sitten ylijäävä lykätä takas suolaliemeensä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 24.04.2014 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valtsy kirjoitti:
tämähän on tämmönen astetta tollompi kysymys taas ..mutta kysytään nyt silti Laughing ..eli kun tuota suolta on purkissa kymmenkunta metriä niin onko tapana pätkästä arvioilta jonni matkaa ..vai vetästä koko helahoito suppilon päälle ja sitten ylijäävä lykätä takas suolaliemeensä


Sian suoleen menee muistaakseni noin 3 kg makkaramassaa. Eikös se ole ihan passeli setti tehdä kerralla Smile

Mun myllyn suppiloon ei mahdu kokonainen suoli. Olen pujottanu suppilon päälle sen mitä sovinnolla menee ja sitten katkassu sen. Vedessä liotettu suoli kestää yllättävän hyvin, mutta välttäisin silti ylimääräistä käsittelyä. Eli en pujottaisi suppilon päälle sitä osaa jonka tietäisin jäävän kättämättä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 05.05.2014 16:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on eka koe satsi tehty, suolta ei viellä ollut niin laitettii massa kelmuun..

Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 05.05.2014 18:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makkaran makkaramaisemmaksi tekemiseen en osaa varmaa vastausta antaa Smile Kovin hienoksi jauhetultahan ne normimakkarat tuntuvat.

Tässä on kuvaa mun tuotekehityskokeilusta. Siinä on ihan normi kaupan Wilhelmiä savukaapissa tuunattuna, eli EI SIIS OMATEKOISTA SLAIKKARIA. Annoin niille kevyehköä savua 1 h muun lihan palvaamisen ohella.


Maku oli oikein hyvä, selkeästi alkuperäistä parempi Smile Wilhelmistä tuli sopivasti savulla maustettua. Kokeilin tätä kun on ollut mielessä kypsennellä omatekosia makkaroita kuumassa vedessä, ja sitten nostaa kypsät makkarat suoraan kattilasta savukaappiin maustumaan / kevyeen savustukseen.

Kokeilun ohessa tuli todettua että savukaappi on hyvä peli myös ostomakkaroiden tuunaamiseen Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 06.05.2014 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

.22 kirjoitti:
Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa..


Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 06.05.2014 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valtsy kirjoitti:
.22 kirjoitti:
Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa..


Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/


Tuttu ongelma, rakenne kyllä paranee huomattavasti enemmällä vaivaamisella. Viimeksi pistin massan pyörimään Kenwoodissa about vartin verran ja sitten jäähtymään ennen suoleen survomista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1545
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 06.05.2014 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
valtsy kirjoitti:
.22 kirjoitti:
Muuten onnistui hyvin mutta kuinka siitä saisi enemmän makkara/taikina maista, nyt oli lähempänä mureketta? Auttaako useempaan kertaan jauhaminen ja vaivaaminen? Nyt ei jauhettu lihoja yhteensä kun 2 kertaa..


Samalla tavalla kävi allekirjottaneellakin ..tosin johtuuko se jauhojen puutteesta vai liian vähän emulgointia ja rasva% 20 oli selvästi liian matala peuralle ja vaivausta ..täytyy enskerralla kokeilla löysemmällä massalla ja jään kera http://molekyyligastronomia.fi/makkara-on-maailmanmahti/


Tuttu ongelma, rakenne kyllä paranee huomattavasti enemmällä vaivaamisella. Viimeksi pistin massan pyörimään Kenwoodissa about vartin verran ja sitten jäähtymään ennen suoleen survomista...


Se massan vaivaaminen "kutterointi" on oleellinen juttu... Siinä saa sitä massan rakennetta ja juoksevuutta tuunattua kohdalleen... makkaramassa saa tässä vaiheessa olla kylmää... Vaikka hetken seisottaa pakastimessa... tai osan lisänesteestä panee jäämurskana sinne massaan... Rakenne tulee enemmän makkaramaiseksi
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 30.08.2014 17:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jahtimakkaroita pitäisi taas kohta survoa suoleen. Onkos hyviä ideoita millä sitä massaa sekoittelisi? Ei viittisi parin sadan euron yleiskonetta ostaa sen takia että tekee kerran vuodessa makkaraa Evil or Very Mad

Joku tommonenhan se sais olla, mutta pitääkö sekin ulkomailta tilata perkule
http://www.amazon.de/FLEISCHMISCHER-Mixer-Menger-GASTROQUIK-Liter/dp/B00DSNQ59Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1409408191&sr=8-1&keywords=fleischmischer
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.09.2014 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli taas tehtyä makkaraa. Ei varsinaisesti riistamakkaraa, vaan makkaraa jonka avulla jahdataan riistaa Smile

Muuten tuli oikein hyvää mutta kypsennystä on vielä harjoteltava.

Kypsytin makkarat ensin 75-80 C vedessä ilman mitään muovipusseja. Vesi selvästikin laimensi makkaran makua jonkun verran. Rasvaa ja "makua" liukeni suolen läpi veteen, mikä ei ollut toivottua. Makkaroista tuli melko neutraalin makuisia vaikka massa oli aika mausteista.

Vesikypsennyksen jälkeen laitoin makkarat yhdeksi tunniksi valmiiksi lämmitettyyn savukaappiin noin 80-90 C:hen ja "kevyelle savulle". Sillä tuli mukavasti kevyt savunmaku ilman että tavara olisi ihan tervattua. Kannoin makkarat savukaapille vesikattilassa etteivät ehtisi jäähtyä siinä välissä.

En tiedä olisko makkaroita pitäny pistellä jo keittovaiheessa neulalla vai mitä olis pitäny tehdä, mutta lopputuotteessa on vähän tommonen visuaalinen haitta. Kuori on niin löysä ja kurttunen että se on rivon näkönen Smile

Todellisuudessa makorssit on vähän herkullisemman värisiä kuin tuossa kuvassa, ipadillä ei osunu kuva ihan kohdilleen.

Makkaroiden kieputus sujui nyt hyvin. Kieputin valmiista pötköstä joka toisen makkaran eri suuntaan niin kuin aiemmin tänne linkittämässäni videossa. Muotonsa puolestahan tuo näyttää jo makkaralta Smile

Massaresepti on nyt kohdillaan, ja se savustus varsinaisen kypsennyksen tai esikypsennyksen jälkeen on hyvä juttu. Jotain pitää vielä kehitellä että makkaroiden mausteisuus ei laimene kypsentämisen yhteydessä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 24.09.2014 08:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläinen kyllä pistelee neulalla muutaman reijän ennekuin laitan vesikattilaan,etteivät "poksara"halki.laitan kylla keitinveteen suolaa ja vähän samoja mausteita kun makkarataikinaan.ja kun veten lämpötila on 70 astetta siitä 10min.ja sitten pois.jos menee jääkaappiin tai pakastimeen niin sitten nopea jäähdytys.Yleensä ne menee savupönton jäkkee tollaseksi että älä ny sitä sure.Ei pitäsi kyllä paljon tulla makuja ja rasvoja keitinveteen jos kuoret on ollu ehjiä ja kunnolla päät sidottu kiinni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 8 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com