OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Koiran sterilisointi?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
MNi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Elo 2012
Viestejä: 243
Paikkakunta: ROI

LähetäLähetetty: 12.10.2014 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Harge kirjoitti:
Minkälaisella aikataululla foorumilaisten koirilla on alkanut näkyä vaikutuksia kun uroskoira on leikattu? Kuinka nopeasti hormoonitoiminnassa alkaa tulla muutoksia?

Oma 7v seropi leikattiin 10 pv sitten ja ainakaan vielä alfameininki ei ole hävinnyt minnekään. Merkkailu on vähentynyt ehkä 30% siitä mitä se oli ja sitä oli toooodella paljon aiemmin, nyt alkaa olla semmoisella jotakuinkin "järkevähköllä tasolla". Aiemmin joissain määrin kissojen lisäksi mettästystä haittasi toiset koirat, urokset että nartut, eri tavalla vain. Kiinnostus niitä kohtaan oli ihan liiallista, saas nähdä miten jatkossa.

Toisille tietyille uroksille räyhäämiseen voi olla että noin vanhalla koiralla ei oo vaikutusta, kun on siihen kerennyt oppia. Mutta ainakin tuo nyt on hihnassa alkanut kulkemaan mukavammin, vaikka olis toisten koirien hajujakin, niinkuin tässä taajamassa tahtoo melkotavalla olla. Tänään vasta sai kaulurin poijjes, joten ei vielä olla mettässä käyty kattomassa että miten homma siellä sujuu...


Meille tuli sellainen koira, joka oli ensimmäisen elämänsä eli lähes kolme vuotta ollut täysin ulkokoira. Muutti sitten meille kerrostaloon, eikä omistanu hihnaa ja toisten koirien hajujen perään oli suu täynnä kuolaa ja korvaton. Pari kuukauttakohan tuo kerkesi olemaan kun käytiin pallit luovuttamassa eläinlääkärille, niin pikku hiljaa parin kolmen viikon sisällä rauhottui ja rupes lenkitkin sujumaan ilman vöyhöttämistä. Menoon vaikutti toki myös se että ei ollut tottunut hihnalenkkeilijä ja muutenkin aivot oli olleet vuosia käyttämättä, mutta kyllä se rauhotti kaveria merkittävästi ja hormooneista johtuvia änkyröitä ei sen koommin ole nähty. Enää selkeästi juoksuisen nartun jättämä pissa on sellainen josta rupee suu napsaamaan mutta sekin menee melko pian ohi eikä ole häiritsevää.

Meillä ei tarvittu kauluria kun varuiksi yöllä kun ei ollut haavasta lainkaan kiinnostunut. Millaisen ohjeen lepoon ell antoi teille? Ihan vielä en lähtisi haavaa metsään revityttämään..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Harge
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Mar 2004
Viestejä: 1380

LähetäLähetetty: 12.10.2014 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Monkey B kirjoitti:
Koulutusvirheet ja suhde omistajaan eivät korjaannu pallien poistamisella.
Koira on 7 vuotta saanut toteuttaa itseään ja nyt kuvittelet että muutamassa päivässä se muuttuu jotenkin mystisesti täysin?


Tämän takia täältä foorumilta on mukava kysellä asioista, kun on itseään viisaampia kavereita vastailemassa. Mutta itse kysymykseen et kuitenkaan sitten viitsinyt ottaa kantaa?

Kirjoitinko että olisin odottanut että koira muuttuisi muutamassa päivässä mihinkään? En. Ihan noin mielenkiinnosta kyselin muilta kokemuksia, jotta voi sitten verrata oman koiran kanssa mahdollisia muutoksia. Kuten tuossa kirjoitinkin, opittu käyttäytyminen tuskin kovin paljoa muuttuu, näin ainakin itse oletin jo hyvän aikaa ennen leikkaamista - vaikkakin moni sitä sanookin että "koiralta häviää luonne" tai "tulee sohvaperuna" jne. Ehkä muotoilin viestin sitten jotenkin väärin, kun kerran tuli sellainen kuva että olisin täällä vinkumassa että miksi se nyt ei ole muuttunut. My bad.

Itsellä on ollut ja on edelleen useampia koiria ja omasta mielestäni sekä omien havaintojen pohjalta, noi on ollut kyllä aika yksilöitä. Voi olla että sitten olen sen verran onneton koirakuiskaaja että niitä ei ole samaan muottiin voinut iskeä... On ollut muitakin saman tyyppistä alfakäyttäytymistä viestiviä koiria mutta peruskoulutuksella se on saatu kitkettyä pois. Tämän kanssa se ei ole onnistunut.

Ihan voin kertoa ettei ko. koiraa ole "annettu toteuttaa itseään" vapaasti, niinkuin herrasta hyvältä tuntuu - vaan on kokeiltu kyllä kaikki konstit (tai no sähköä ei). Mutta esim. metsällä koiran ollessa kilometrin parin päässä ja sieltä sen pyörähtäessä lähimpään taloon jossa toinen koira haukkuu, en ole vielä löytänyt etäohjauskeinoa jolla tuon olisi pystynyt estämään. Koiran ko. pihasta hakiessa useempaa eri mentaliteettia on kyllä pyritty testaamaan, eikä näitäkään mitenkään randomina vaan järjestelmällisesti aina jos tällainen on päässyt käymään. Koiralle on myös ihan pennusta asti pidetty kuri kohtuullisen kovana ja sama pätee myös nykyäänkin lenkkeilyttäessä - ei vaan ole auttanut tässä asiassa, esim. kusen määrä on ollut melkotavalla runsas siitä huolimatta Wink Koiran perusluonne on kohtuullisen itsepäinen mutta koulutuksen myötä siitä tuli mielestäni suhteellisen nöyrä (näitä joitakin poikkeuksia lukuunottamatta) ja isäntäuskollinen. Myös 80% sisäkoira, joten ei olla nakota vain häkin perillä vaan on jatkuvasti arjessa mukana, kulkee mukana kaupoilla yms. Mutta tämä toiminta mikä liittyy hormoonipuolelle, sillepä en ole mahtanut mitää - vituttaahan se. Mutta yrityksestä tai kehtaamisestä se ei varmasti ole ollut kiinni.

Mutta koirakuiskaajalta itseltään tosiaan kuulisin neuvoa näihinkin asioihin, kun tuota tietämystä tuntuu löytyvän kovinkin. Vidduilu harvemmin toimii millään muotoa rakentavana - mutta jos siitä tykkäät niin sounot, minkäs teet.

MNi kirjoitti:

Millaisen ohjeen lepoon ell antoi teille? Ihan vielä en lähtisi haavaa metsään revityttämään..


Ei muutakuin että minimiliikunnalla ekat 10 pv kun kauluri on paikoillaan. Ei tässä metsään vielä olla meinattukaan, varmaan viikko tai kaksi odotellaan että varmuudella haava on kunnossa ennenkuin reenit jatkuu...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Monkey B
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Hei 2010
Viestejä: 1775

LähetäLähetetty: 12.10.2014 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos koira karkailee kesken mettäpäivän ja räyhää muille lenkillä ja todetaan että leikkauksen jälkeen ei ole vielä tapahtunut toivottavaan suuntaan muutosta, niin kyllä siitä saa just sen kuvan että sormet ristissä toivotaantoivotaan parasta, ilman muita operaatioita.

Jos koira lähtee kesken mettästelyjen mielummin haastamaan riitaa muiden koirien kanssa, niin varmaan suurin puute on riistainnossa. Se tappelu nyt vaan on riistaa kiinnostavampaa ja kivempaa. En oikein usko että leikkaus auttaisi tähän? Mullakin on tän tyyppinen koira, mutta sen pelastus on se, että sillä on riittävän kova riistainto.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Sivu 3 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com