OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 189, 190, 191  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 34924

LähetäLähetetty: 11.10.2014 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan normi hirvipaistia tuli pisteltyä,aika arkista evästä ollut jo vuosia.
Joskus tulee reviteltyä ruuanlaitolla,mutta harvemin.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3960

LähetäLähetetty: 11.10.2014 22:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuivattua peuraa, peura/hirvinakkia, hirvisoppaa ja iltapalaksi vielä paistoin hirven jauhelihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2214
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 12.10.2014 01:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tuli tekstattua Sous Vide tekniikalla tehtyä hirven ulkofilettä. Kypsyys tulee kyllä läpi pihvin täysin tasaiseksi. Pitäisi pinta luultavasti tehä toholla, kun pannulla meni vähän yli kypsyys (pihvit oli kyllä ohuehkoja). Tykkään ettei sisälämpö missään nimessä ylitä 50 astetta. Eri kypsyysasteet kyllä onnistuivat helposti. Rare itelle, emännälle medium-, ja penskoille medium +. Nuo kypsemmät vetelin vaan tuntumalla suoraan rosteripannulla. Paistojämiin vaan auchgetoshan viskiä parin naukun verran ja kermaa päälle. Toisena kastikevaihtoehtona taiteen sääntöjen mukaan tehty bearnaise. Täytyy sanoa, että tuo viskikermakastike on kyllä ylivoimaista pihvin kanssa. Tai no, ehkä jauhelihapihvin kanssa joko bearnaise tai choron on nykysuosikki.

Pari päivää sitten kokkeilin hirvitartaria. Tein suunnilleen klassisen pariisilaistartarpihvin reseptillä ja testailin kypsyyksiä. Yksi täysin raaka, jonka päälle keltuainen, yksi pinnat ruskistettu ja yksi täysin kypsä bearnaisen kanssa. Voittajaksi tuli täysin raaka kakkoseksi ylikypsä. Pinnat kiinni paistetussa ei oikein mikään efekti noussut tarpeeksi esille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
^Rikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Elo 2010
Viestejä: 868
Paikkakunta: Etelä-Savo

LähetäLähetetty: 12.10.2014 19:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teeripaistia kermakastikkeessa kera perunamuussin. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JuusoL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Lok 2008
Viestejä: 223
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 12.10.2014 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sydän porisee kattilassa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14778

LähetäLähetetty: 12.10.2014 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamupalaksi paahdettua ruisleipää, hirvensydäntä ja remouladea päällä.

Lounaaksi makaronilaatikkoa hirven jauhelihasta.

Päivälliseksi paistettua hirvenmaksaa.

Iltapalaksi varmaankin samaa kuin aamulla, mutta kieltä sydämen sijaan.

---

Hyvä aika vuodesta...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 17.10.2014 16:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hanhenrintaa perunamuusilla ja pekonikermakastikkeella.

Tuota monesti miettinyt että onkohan nuo tirpat kuolleet säikähdykseen vai nauruun kun noita haulisattumia tulee niin harvoin hampaisiin Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 22.10.2014 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettua hirven sydäntä viipaloin juuri leivälle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20106
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 23.10.2014 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Alkaa lihapullaa pukkaamaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ÄM KUUSVIIS



Liittynyt: 08 Huh 2008
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 26.10.2014 00:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Frouvan kanssa valmistettu svh hyvää pataa peurasta,kera koskenlaskijan ja kerman,nam !!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 03.11.2014 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No en tänään, mutta eilen. Otin itteä niskasta kiinni ja tekaisin elämäni ensimmäisen risoton, kun syljetti Italiassa männä viikolla syöty jaska (peltopyyrisotto). Eli eikun tuumasta toimeen ja herkkutattirisotto tuli tehtyä. Ja reseptihän alkaa samoilla sanoilla kuin kaikki vähän parempi ruoka minun tekemänä: "Avaa viinipullo ja kaada siitä omaan lasiisi. Maistele vähän. Voit aloittaa ruuanlaiton." Vähän tuo ois jäänyt orvoksi, niin pyöräytin teeren rinnat pannulla ja folion alle uuniin. Vähän meni yli, mutta tässä talossa siitä saa lisäpisteitä (vaikka ite tykkäänki enemmän roseesta). Täytyy kyllä sanoa, ettei jäänyt viimeiseksi risotoksi eikä syy ole siinä, että riisipaketista jäi vielä kaksi annosta tähteelle! Tulee varmasti uusikin pussi ostettua aikanaan...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Bearclaw
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 1183

LähetäLähetetty: 07.11.2014 21:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohtuu kokoiset hirvijauhelihapihvit, mökin maan mantelipotuista muusi kylykeen ja syksyllä kerätyistä kanttarelleista soosi päälle, tuli meleko hyvvää, vaikka ite teinkin.

Lasi chileläistä punaviiniä meni ihan ok.... Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 14778

LähetäLähetetty: 07.11.2014 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenvasan etuselkäpihvi (leivitetty), punaviinikastiketta ja rosmariini-valkosipuliperunoita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2882

LähetäLähetetty: 09.11.2014 00:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oli HYVÄ PÄIVÄ ja itse asiassa metäsästyksen kannalta todella TÄRKEÄ PÄIVÄ.

En ollut metsällä enkä miteenkään muutenkaan mitään siihen suuntaan.

Niistä muutamasta linnusta mitä eräksi tulee ei mitään perusruokaa lähdetä hakemaan. Se vaiva (tottakai nautinnollinen), raha ja aika mikä saaliin eteen tehdään asettaa riman korkealle sille kulinaristiselle nautinnolle mitä riistasta lähdetään hakemaan.

Olen teertä ja muita metsäkanalintuja syönyt monta kertaa. Milloin on laitettu padassa, million pannulla - milloin keitetty ja paistettu. Milloin on teeri kynitty ja täytetty kermalla sekä päällystetty pekonilla tai laardilla. On jopa jäisenä paistamista ja sous videetä kokeitu. Aina on tulos ollut ihan ok, joskus jopa IHAN maistuvaa.

Tusinan verran on kulkenut teertä ja sorsaa yms. keittiön kautta suuhun eikä sitä gurmeen tunnetta vaan ole tullut. Välillä on usko loppunut ja mieleen tullut että kaippa sitä on pakko jotain sörsseliä/vatkulia ruvata teerestä ja kumppaneista vääntämään kun ei pihvin teko onnistu.

No tänään oli sitten äiti luvannut tehdä 5 teeren täkistä aterian kymmenelle (4 lapselle sisäfileet). Alkupaloiksi vein vielä 4 kyyhkyn ja yhden pyyn rinnan.

Odotukset eivät olleet kovin korkealla, kun monet aikaisemmat kokkaukset olivat ollet vain keskinkertaisia tai ihan OK, jopa äidin tekemät (äitee on melko hyvä kokki).

Nyt kokeiltiin reseptiä missä täkät ensi käytettiin pannulla ja kypsennettiin sitten sieni - kerma - sipuli-keitoksessa. Tämän jälkeen täkät sitten otettiin folioon odottelemaan siksi aikaa kun keitos suurustettiin kastikkeeksi.

En tiedä mikä loksahti kohdalleen, mutta täkät olivat TOODELLAA hyviä. Melkeen niin kuin härän sisäfilettä olisi syönyt mutta suutuntuma oli parempi. Suolaa oli kerrankin tarpeeksi ja muutenkin maku oli LOISTAVA. Tottakai kanttarellikastike ja juuri sopiva viinikin vaikuttivat asiaan.

Miksi päivä sitten oli niin tärkeä?

Kanalintujahtia ne muutamat vuodet, mitä olen jahdannut, on varjostanut se että en ole onnistunut valmistamaan jahdin antimista mielestäni saaliin arvon vaatimaa ruokaa. Se fiilis mitä itse metsästys ja ne harvat onnistumiset mitä olen onnistunut saamaan eivät ole saaneet sitä kruunua minkä olisivat ansainneet.

Voi olla että olen ainut jolle tämän tyyppiset hommat on tärkeitä, mutta tämän iltainen ateria tekee seuraavan vuoden kanalintureissusta vielä perempia, kun tiedän että pystyn valmistamaan mahdollisesta saalista sen arvon vaativaa sapuskaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 09.11.2014 09:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Veikkaan että mainitsemasi suolan määrä ja lisäksi myös kypsyysaste osui kohdalleen. Jos ei jotain ole muutettu esim esikäsittylessä (suolistus/verestys, riiputus jne).

Samoilla opeilla aivan kaiken lihan laiton kimppuu, niin tulee entistä maistuvampaa kaikesta muustakin ruuasta!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 189, 190, 191  Seuraava
Sivu 98 Yht. 191

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com