Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 34924
|
Lähetetty: 11.10.2014 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Ihan normi hirvipaistia tuli pisteltyä,aika arkista evästä ollut jo vuosia.
Joskus tulee reviteltyä ruuanlaitolla,mutta harvemin. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3960
|
Lähetetty: 11.10.2014 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Kuivattua peuraa, peura/hirvinakkia, hirvisoppaa ja iltapalaksi vielä paistoin hirven jauhelihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2214 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 12.10.2014 01:36 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tuli tekstattua Sous Vide tekniikalla tehtyä hirven ulkofilettä. Kypsyys tulee kyllä läpi pihvin täysin tasaiseksi. Pitäisi pinta luultavasti tehä toholla, kun pannulla meni vähän yli kypsyys (pihvit oli kyllä ohuehkoja). Tykkään ettei sisälämpö missään nimessä ylitä 50 astetta. Eri kypsyysasteet kyllä onnistuivat helposti. Rare itelle, emännälle medium-, ja penskoille medium +. Nuo kypsemmät vetelin vaan tuntumalla suoraan rosteripannulla. Paistojämiin vaan auchgetoshan viskiä parin naukun verran ja kermaa päälle. Toisena kastikevaihtoehtona taiteen sääntöjen mukaan tehty bearnaise. Täytyy sanoa, että tuo viskikermakastike on kyllä ylivoimaista pihvin kanssa. Tai no, ehkä jauhelihapihvin kanssa joko bearnaise tai choron on nykysuosikki.
Pari päivää sitten kokkeilin hirvitartaria. Tein suunnilleen klassisen pariisilaistartarpihvin reseptillä ja testailin kypsyyksiä. Yksi täysin raaka, jonka päälle keltuainen, yksi pinnat ruskistettu ja yksi täysin kypsä bearnaisen kanssa. Voittajaksi tuli täysin raaka kakkoseksi ylikypsä. Pinnat kiinni paistetussa ei oikein mikään efekti noussut tarpeeksi esille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
^Rikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Elo 2010 Viestejä: 868 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Lähetetty: 12.10.2014 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Teeripaistia kermakastikkeessa kera perunamuussin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JuusoL Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Lok 2008 Viestejä: 223 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 12.10.2014 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sydän porisee kattilassa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14778
|
Lähetetty: 12.10.2014 19:41 Viestin aihe: |
|
|
Aamupalaksi paahdettua ruisleipää, hirvensydäntä ja remouladea päällä.
Lounaaksi makaronilaatikkoa hirven jauhelihasta.
Päivälliseksi paistettua hirvenmaksaa.
Iltapalaksi varmaankin samaa kuin aamulla, mutta kieltä sydämen sijaan.
---
Hyvä aika vuodesta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 17.10.2014 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Hanhenrintaa perunamuusilla ja pekonikermakastikkeella.
Tuota monesti miettinyt että onkohan nuo tirpat kuolleet säikähdykseen vai nauruun kun noita haulisattumia tulee niin harvoin hampaisiin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 22.10.2014 10:58 Viestin aihe: |
|
|
Savustettua hirven sydäntä viipaloin juuri leivälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20106 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.10.2014 14:26 Viestin aihe: |
|
|
Alkaa lihapullaa pukkaamaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ÄM KUUSVIIS
Liittynyt: 08 Huh 2008 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 26.10.2014 00:07 Viestin aihe: |
|
|
Frouvan kanssa valmistettu svh hyvää pataa peurasta,kera koskenlaskijan ja kerman,nam !!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 03.11.2014 22:28 Viestin aihe: |
|
|
No en tänään, mutta eilen. Otin itteä niskasta kiinni ja tekaisin elämäni ensimmäisen risoton, kun syljetti Italiassa männä viikolla syöty jaska (peltopyyrisotto). Eli eikun tuumasta toimeen ja herkkutattirisotto tuli tehtyä. Ja reseptihän alkaa samoilla sanoilla kuin kaikki vähän parempi ruoka minun tekemänä: "Avaa viinipullo ja kaada siitä omaan lasiisi. Maistele vähän. Voit aloittaa ruuanlaiton." Vähän tuo ois jäänyt orvoksi, niin pyöräytin teeren rinnat pannulla ja folion alle uuniin. Vähän meni yli, mutta tässä talossa siitä saa lisäpisteitä (vaikka ite tykkäänki enemmän roseesta). Täytyy kyllä sanoa, ettei jäänyt viimeiseksi risotoksi eikä syy ole siinä, että riisipaketista jäi vielä kaksi annosta tähteelle! Tulee varmasti uusikin pussi ostettua aikanaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Bearclaw Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 1183
|
Lähetetty: 07.11.2014 21:18 Viestin aihe: |
|
|
Kohtuu kokoiset hirvijauhelihapihvit, mökin maan mantelipotuista muusi kylykeen ja syksyllä kerätyistä kanttarelleista soosi päälle, tuli meleko hyvvää, vaikka ite teinkin.
Lasi chileläistä punaviiniä meni ihan ok.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 14778
|
Lähetetty: 07.11.2014 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenvasan etuselkäpihvi (leivitetty), punaviinikastiketta ja rosmariini-valkosipuliperunoita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2882
|
Lähetetty: 09.11.2014 00:05 Viestin aihe: |
|
|
Tänään oli HYVÄ PÄIVÄ ja itse asiassa metäsästyksen kannalta todella TÄRKEÄ PÄIVÄ.
En ollut metsällä enkä miteenkään muutenkaan mitään siihen suuntaan.
Niistä muutamasta linnusta mitä eräksi tulee ei mitään perusruokaa lähdetä hakemaan. Se vaiva (tottakai nautinnollinen), raha ja aika mikä saaliin eteen tehdään asettaa riman korkealle sille kulinaristiselle nautinnolle mitä riistasta lähdetään hakemaan.
Olen teertä ja muita metsäkanalintuja syönyt monta kertaa. Milloin on laitettu padassa, million pannulla - milloin keitetty ja paistettu. Milloin on teeri kynitty ja täytetty kermalla sekä päällystetty pekonilla tai laardilla. On jopa jäisenä paistamista ja sous videetä kokeitu. Aina on tulos ollut ihan ok, joskus jopa IHAN maistuvaa.
Tusinan verran on kulkenut teertä ja sorsaa yms. keittiön kautta suuhun eikä sitä gurmeen tunnetta vaan ole tullut. Välillä on usko loppunut ja mieleen tullut että kaippa sitä on pakko jotain sörsseliä/vatkulia ruvata teerestä ja kumppaneista vääntämään kun ei pihvin teko onnistu.
No tänään oli sitten äiti luvannut tehdä 5 teeren täkistä aterian kymmenelle (4 lapselle sisäfileet). Alkupaloiksi vein vielä 4 kyyhkyn ja yhden pyyn rinnan.
Odotukset eivät olleet kovin korkealla, kun monet aikaisemmat kokkaukset olivat ollet vain keskinkertaisia tai ihan OK, jopa äidin tekemät (äitee on melko hyvä kokki).
Nyt kokeiltiin reseptiä missä täkät ensi käytettiin pannulla ja kypsennettiin sitten sieni - kerma - sipuli-keitoksessa. Tämän jälkeen täkät sitten otettiin folioon odottelemaan siksi aikaa kun keitos suurustettiin kastikkeeksi.
En tiedä mikä loksahti kohdalleen, mutta täkät olivat TOODELLAA hyviä. Melkeen niin kuin härän sisäfilettä olisi syönyt mutta suutuntuma oli parempi. Suolaa oli kerrankin tarpeeksi ja muutenkin maku oli LOISTAVA. Tottakai kanttarellikastike ja juuri sopiva viinikin vaikuttivat asiaan.
Miksi päivä sitten oli niin tärkeä?
Kanalintujahtia ne muutamat vuodet, mitä olen jahdannut, on varjostanut se että en ole onnistunut valmistamaan jahdin antimista mielestäni saaliin arvon vaatimaa ruokaa. Se fiilis mitä itse metsästys ja ne harvat onnistumiset mitä olen onnistunut saamaan eivät ole saaneet sitä kruunua minkä olisivat ansainneet.
Voi olla että olen ainut jolle tämän tyyppiset hommat on tärkeitä, mutta tämän iltainen ateria tekee seuraavan vuoden kanalintureissusta vielä perempia, kun tiedän että pystyn valmistamaan mahdollisesta saalista sen arvon vaativaa sapuskaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12170
|
Lähetetty: 09.11.2014 09:33 Viestin aihe: |
|
|
Veikkaan että mainitsemasi suolan määrä ja lisäksi myös kypsyysaste osui kohdalleen. Jos ei jotain ole muutettu esim esikäsittylessä (suolistus/verestys, riiputus jne).
Samoilla opeilla aivan kaiken lihan laiton kimppuu, niin tulee entistä maistuvampaa kaikesta muustakin ruuasta! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|