OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Köntsä pussissa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
emppu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Pori

LähetäLähetetty: 18.06.2014 07:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Puritanistit paheksuu jo pelkän oluen käyttöä käryn valmistuksessa saatika pekonin. Meillä emäntä kuuluu niihin: voi sitä läskin taikka sen puutteessa voin määrää mitä se käyttää käryn teossa. Ratina vaan kuuluu suonissa ku sitä syö, eikä ol kuivaa. Very Happy Sai joskus pikkulikkana oppinsa jossai tornionjokilaaksossa joltain vanhalta muorilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tommiunk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Huh 2005
Viestejä: 154
Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta

LähetäLähetetty: 18.06.2014 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suolasilavaa sen olla pitää.. Ei vaan ikävä kyllä ole oikeen hyllytavaraa eteläsuomen marketeissa....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 18.06.2014 14:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parastahan tuohon käristykseen rasvaksi on aito poron kuu, luulisin? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 18.06.2014 16:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuten alussa neuvottiin, mutta olut on makuasia, käy kyllä kyytipojaksi. Itse laitan hiukan puolukkaa sekaan jo haudutusvaihessa. Erityisen hyvin sopii lintukastikkeeseen. Paras käristys on tullut valurautapadassa kannen alla. Käristän lihat kunnolla vähän kerrallaan, jonka jälkeen haudutetaan pehmeämmäksi. Pekoni maustuttaa mielestäni kaiken liiaksi pekonin makuiseksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12170

LähetäLähetetty: 19.06.2014 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu ei pekonia. Ei se pekoni siellä missään nimessä pahalle maistu, mutta parempi silti ilman. Paistaa sitte pekonit pekonina vaikka aamulla. Voita senkin edestä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kumali
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Kes 2012
Viestejä: 109

LähetäLähetetty: 21.06.2014 23:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Juu ei pekonia. Ei se pekoni siellä missään nimessä pahalle maistu, mutta parempi silti ilman. Paistaa sitte pekonit pekonina vaikka aamulla. Voita senkin edestä.


Käristykseen rasvaa ja kova lämpö jottei liha alkuun heti "keity" irtoavissa lihanesteissä, suolaa ja mustapippuria ja jos oikein juhlavaksi heittäytyy, voi sekaan pilkkoa sipulin. Sen jälkeen hautuu lisätyssä vedessä sen minkä tekijä jaksaa odotella..

Olen kyllä kokeillut lisätä sekaan hautumisvaiheessa puolukkaa, herukoita, sieniä, kermaa, viiniä, konjakkia jne jne.. Eivät ne siitä hullumpaa tee Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 11.11.2014 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Löysin tälläisen ketjun, ja pitää oikein kysyä ohjetta peuranpaistia käyttäen. Eli jäisestä paistista poikkisyin ohuita, mutta kuinka ohuita lastuja? En haluaisi että menee ihan jauhelihaksi hauduttaessa.. Voissa ruskistaen ja sitten kattilaan. Kuinka paljon lihalientä, ja kuinka kauan pitäsi haudutella? En ole ikinä käristystä tehnyt, ja netistä kun etsii, on ohjeet kaupan valmiille käristyslihoille..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10072
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.11.2014 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

torant kirjoitti:
Löysin tälläisen ketjun, ja pitää oikein kysyä ohjetta peuranpaistia käyttäen. Eli jäisestä paistista poikkisyin ohuita, mutta kuinka ohuita lastuja? En haluaisi että menee ihan jauhelihaksi hauduttaessa.. Voissa ruskistaen ja sitten kattilaan. Kuinka paljon lihalientä, ja kuinka kauan pitäsi haudutella? En ole ikinä käristystä tehnyt, ja netistä kun etsii, on ohjeet kaupan valmiille käristyslihoille..


Tyyli on vapaa mutta pakollinen. Siivut semmosia, mitä nyt jäisestä lihasta kohtuudella vuolee,
mulla vaihtelee paksuus 0,5-5 mm välillä. Ei oo niin väliä, vaikkei kaikki olis ihan poikkisyyhynkään.

Kun oot saanu kaikki ruskistettua ja kattilaan, niin laita purkki olutta perään ja vettä sen verran,
että peittyy. Kyllä sitä tunnin ainakin pitäs kestää keitellä, eikä vielä pitäs murentua.
Vähä riippuu elukastakin, sattuuko olemaan aikusta vai vasaa.

Ite tykkään maustaa ihan suolalla ja mustapippurilla, jotku laittaa sipulia, pekonia ja jopa chiliäkin.
Että ihan oman maun mukkaan.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com